Jdi na obsah Jdi na menu
 


FREDDY Krueger

100_1384.jpg4.2.2012 FREDDY KRUEGER - Freddyho jsme včera přivezli z Bohušovic. Je to osmiměsíční 100_1712.jpgvelikánský poloangorák s pracovním jménem Tučňák (jelikož je velmi tučný). Váží necelá tři kila. Jako správný říjňák značkuje, smrdí (ale ne moc, zažili jsme horší) a kvoká na celý svět. Je úžasně hravý, mazlivý, přítulný, zkrátka takový "gaučák". Na to že je v říji (a pořádně) tak nekouše, jen občas jemně stiskne. Jinak to prý není samec, ale "samák".

6.2. Dnes nemáme bohužel dobrou zprávu... Byli jsme se Freddym Kruegrem na veterině a vet mu našel lymfatické uzliny... odebral biopsii a ve středu by měly být výsledky.. netrpělivě čekáme, co s naším "mackem" bude. Držte palce..

8.2. Výsledky biopsie jsou naštěstí v pořádku. Freddy má asi šest lipomů. Lipom je tukový "nádor".  Na 22.2. ve 2 hodiny je Freddýsek objednaný na kastraci a při té příležitosti možná některý lipom (ten který by mohl Freddymu vadit nejvíce). Zatím hubneme, společně! :-)

13.2. Freddy K. je suprový.. velmi milý, hodný, mazlivý, snášenlivý s jinými fretkami.. takže bydlí společně s domácí "smečkou" fretek :-)

18.2. Freddýsek je snad nejhodnější říjný samec jakého jsem kdy viděla. Dneska za mnou přišel do postele a lízal mě na tvář dokud jsem se neprobudila a pak jsme si šli společně hrát. Vždycky lehce stiskne a pak drží, válí se po zádech atd. Prostě medvídek andílek.

Už několik dní máme průběžně zelená hovínka. Musím vymyslet, co to je. Zatím podáváme probican, ale Freddy je veselý, hravý a běhavý, takže veterinář není třeba. Na kastraci se už moc těšíme oba. Já protože přestane všechno smrdět (ať už freťulák, tak všechny oslimáčkované věci) a Freddy, protože nebude pořád tolik napružený z hormonů a konečně si bude moct odpočívat a hrát aniž by všechny tahal za krkem.

K tomu tahání za krk. Nejvíce si oblíbil "domácího" (alfa samce :-D) Fredyho asi uznal, že je to samice zde největší a bude pro něj nejlepší partií, protože kdekoliv slyším kvokat fretky, vím, že to bude Freddy Krueger a Frederic. Jsou opravdu tak nerozlučná dvojice, že jsme jim začli říkat teplí bratři. Freddy už zašel tak daleko, že se občas pokouší i o, no, jak bych to řekla... Zkrátka to už se mi úplně nelíbí a zasahuji. Nicméně věřím, že po kastraci už bude moci být normálně s "domácími" v kleci.

A co se týče lipomů. Freddy hodně zhubl a některé lipomy "zhubly" s ním. Veliké jsou stále "jen" ty v podkolenní. Podpažní a na krku jsou proti původní velikosti malinké. Z Freddyho hubnutí mám opravdu velikou radost. Zhubnul o něco málo víc než 500g. Moc mu to sluší. Sice by ještě trošku potřeboval, ale už tohle je pro něj veliký pokrok. Už se tolik nezadýchává a vydrží si mnohem déle hrát.

24.2. Freddy K. má za sebou operaci, která proběhla v pohodě, vzali mu 1 lipom, 1 velký nešel - byl už prorostlý tkání. Jinak krásně zhubl, už má 2,2 kg, a je z něho freťák krasavec :-)

6.3. Freddy je miláček, zítra jde na vyndání stehů po kastraci. Dál hubneme (za chvíli začneme hubnout společně, budu ho používat jako činku :-). Je to snad ta nejhodnější fretka jakou znám. Povahově je úplně stejný jako domácí Fredy. Ten jeho obličejík je fantastický, je to medvídek se srdíčkem na pravém místě (nebo na levém?). Přesně takhle si představuji fretku-kamaráda. Když si spolu hrajeme, občas "kousne", když spolu běháme po bytě, nadšeně kvoká, ale když ho vezmu do náruče, tak se krásně mazlí, dává pusinky..

Pokud všechno takhle půjde dál, bude moci jít brzy do adopce. Už potřebuje jenom trochu zbuhnout, po psychické stránce je zcela v pořádku. Mám z něho velikou radost.

10.3. "Krůgřisko" dovádí jak pominutý, je vidět, že mu kastrace hodně ulevila. Před ní byl energický, ale brzo se unavil, teď je to nezastavitelná střela, stále hubneme (teda Krueger, já ne :-(), což mu jistě také přidává energii. Krásně se snáší s ostatními fretkami (a to i se smečkou "domácích").

29.3. Freddy Krueger zůstává u Jany Hejdukové, dávám ho do sekce adoptované fretky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Renata - Freddy

Tak gratulujeme, jak jste to všechno zvládli. Držíme palce a tlapičky všem fretečkám, ať se brzy uzdraví.

Renata, Vanilka, Akki, Bártík a Cipísek

alex - freddy

Už jsem se bála,ale na štěstí vše dobře dopadlo:).Jinak Freddy je nádhernej:).

Tereza - Re: freddy

Freddýsek nejen že je nádherný vzhledově, ale má i úžasnou povahu. Je strašně mazlivý, přítulný, hravý a nekouše. Je to takový větší fretčí medvídek. Nejraději má kuřecí maso, ryby mu moc nejedou, ale nepohrdne ani fretčími granulkami a také má rád vajíčko. Určitě už má spoustu kamarádů a je o něj dobře postaráno (slečna Jana se mu totiž strašně moc líbila-njn chlap =o) ) má veškerou pozornost, kterou si zaslouží a které se mu nedostávalo, když jsem byla v nemocnici a kterou bych mu ani teď nemohla dát, kvůli častým návštěvám lékařů, práci a k tumu možná přibyde i škola, takže by to odnesl hlavně Freddy. Pokud si najde novou rodinu, budu strašně vděčná a moc ráda, když budou se mnou v kontaktu a umožní mi i náštěvy apod. Freddýsek nám totiž strašně chybí a i Fallco (americký pitbullteriér) ho hledá, když příjde na návštěvu a je smutný že si nemůžou hrát... =o/

Lída od Tria - Freddy

Zdravím,jak dopadly výsledky biopsie??? Držíme palečky, drápky...

Tereza - Freddýsek

Je (byl =o/) to můj miláček, je to strašně těžké nemít ho tu! Jako kdyby člověku chyběl kousek sama sebe. =o( Klec je prázdá, hrobové ticho, žádné mlaskání ani kvokání, nacházení schovaných hraček... Nemám ani sílu nechat rozebrat jeho klec, vyhodit poslední porci masa v lednici, co měl mít na večer... Ale věřím, že mu bude dobře, že bude mít potřebnou péči, a bude mu věnován čas, který mu já teď nemůžu dát a přitom si ho zaslouží! Moc mě to mrzí... Budu ráda za jakékoliv písmenko o Freddým nebo fotečku. Děkuji T.

Renn, Kengí a Kodos - Re: Freddýsek

Ač nejsem z útulku a neznám podrobnosti a důvody, proč je nyní tento klučina nabídnut k zamluvení/adopci, musím reagovat. Vím, že holky se snaží mimo jejich ostatní velmi vzácnou a záslužnou starostlivost najít opravdu dobré páníčky, starostlivé, zodpovědné a fretko-bugr-milující:-). Takovýto člověk/rodina, není jistě sobec, aby Vás nenechal v případě zájmu navštívit Freddyho a podívat se, jak se má, případně s ním zajít na procházku, dovézt hračku, pohrát si, apod. Kdyby byla adoptivní rodina daleko, můžete se zkusit domluvit na občasném zasílání zpráv a fotek. Tak, jak sama říkáte...člověk sice uroní tesknou slzu, ale v zápětí i slzu radosti, protože ví, že se má zvířátko moc dobře. Držte se, myslete pozitivně, myslete na to, že jste udělala dobrý krok. A kdyby Vám bylo smutno, najděte alespoň alternativu v podobě návštěvy útulku, vyvenčení chlupatých kamarádů, kteří Vám budou vděční minimálně stejně tak jako kvokající a zdrhající Freddy s ukradenou ponožkou/klíčema/kalhotkama v tlamičce. Hezký den!

Tereza - Re: Re: Freddýsek

Děkuji, já vím, že o něj bude dobře postaráno, ale i tak je těžké se s tím vyrovnat. A teď má chudáček ještě nějaké zdravotní potíže a mohl je mít už když jsem byla pryč. =o( Freddýsek je jak dítě, hraje si, vzteká se, mazlí se, je tvrdohlavý jako já... Ale hlavně tím svým roztomilým kukučem Vás zlomí a pak už je jedno že rozhrabal kytku, vyrval lino apod. Protože za jeho olíznutí a přitulení to stojí. A teď by jste dali bůh ví co za to, aby jste našli rozhrabanou kytku. Fretky všeobecně jsou zvířátka, který přirostou k srdci a vyrvat je z něj je nemožné a když odejdou z Vašeho života, tak srdce krvácí...

viki - Fretka

Moc drzime vam palce.Sme meli Honzika-a nam p.doktorka nam go zanedbala,a von nam chudak zemzel.Ted mamy novigo,pro to ze byto tezki to snaset.Tak ze my vam derzime palce.Moc -moc.

Alena - pro Viki

děkujeme za držení palců :-) a přejeme moc krásných chvil s fretečkou :-) a když by něco, třeba i ze zdravotního hlediska bylo potřeba, ozvěte se.. velmi rádi pomůžeme a poradíme :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2834580
Měsíc: 30021
Den: 1347