Jdi na obsah Jdi na menu
 


FREDÍK Josefodolský

p1010085.jpg3.2. Včera večer jsme přijali do útulku nového fretčího kámoše, tchoříka Fredíka.. protože to je již x-tý Fredík v útulku, dostal stejně jako Fred Karlovarský přívlastek místa, odkud pochází, a tudíž se jmenuje FRED JOSEFODOLSKÝ :-). Dala ho k nám majitelka z rodinných důvodů.. Fredík je strašně hodný.. naprosté zlatíčko, zvyklý na psy, kočky, lidi.. hraje si se všemi a dokonce i mě automaticky začal dávat pusinku :-) Je velmi vychovaný... Prozatím je zvyklý jíst nejvíce piškotky namočené ve vodě, kočíčí kapsičky a granulky. Uvidíme, jak zareaguje na naše fretčí granulky.. Včera jsem ho nechala proběhnout, zvyknout si na nové prostředí, což zatím vypadá, že nebude Fredíkovi dělat problém. Večer si dal piškotku a šel spinkat :-). Paní majitelka by si ráda vzala Fredíka zpět, má ho moc ráda, a tak zatím nebudeme dávat Fredíka k adopci, uvidíme, zda se její rodinná situace zlepší a bude si moc Fredíka vzít. Uvidíme cca za měsíc, kdy u nás Fredík stejně musí být :-) (pro vysvětlení - asi už jsem někde psala, že jsme se rozhodly si fretky nechávat minimálně měsíc u sebe, abychom si byly jisté, že je Fretka naprosto v pořádku po zdravotní stránce, jí a pije atd)

Jinak, Fredík je 2,5 letý, nekastrovaný sameček.

6.2. Fredík je zlatíčko... nesmírně hodný.... Naše granulky mu zachutnaly a každý den vybílí celou misku :-). Dnes ráno měl tedy maličko průjmík, doufám, že to nebude nic vážného a že ho brzy přejde.. doufám, že to bude reakce organismu na změnu stravy a nic vážného....jinak ho mazlíme celá rodina, protože je fakt úžasný :-) 

7.2. vyfotila jsem konečně Fredíčka, jak spinká doma.. je to opravdu zlato.. průjmík už je lepší, co je hlavní, že papká, papká normálně totalky a pamlsky.. zatím moc nezná pastu, ale učíme se... vitamínky potřebuje :-) snažila jsem se je včera dát dohromady s Adélkou, protože si myslím, že se k sobě hodí, jsou oba tak hodní... :-) zlaťoučcí.. vypadalo to tak, že hysterka Adélka maličko honila Fredíka, ale když jsem je chovala na klíně, byli vcelku v pohodě.. byli v obýváku spolu celou noc, Fredík spinkal v pelíšku u topení, Adélka v dece na křesle, ale jsou v pohodě.. tak ještě pár dní, a budou moc být spolu :-) Myslím, že oběma to prospěje :-)

10.2. Fredík je moc hodný... a rád by se asi i kamarádil, ale Adélka potvora ho vždy vykvoká.. neubližuje mu, nekouše ho, jen prostě hystericky "ječí" a Fredík jako správný rozumný chlap raději ustoupí :-) Je obdivuhodný :-) 

13.2. Fredík je zlato nad zlata a už si získal všechny dvounohé členy rodiny.. včera jsem tedy s překvapením zjistila, že nejvíce mu chutná lidský salám... a tak tedy dostal kolečko - ale moc nadšená z toho nejsem..... zkusím raději masíčko, hovězí a tak.. :-) Jinak Fredík má nejraději kočičí kapsičky a piškoty, a ten salám ... ale granulky TFA papká taky :-) tak je všejedlý... což je super :-)

14.2. Není větší zlatíčko, než je Fredík.. je to přímo Anděl.. a to myslím vážně.. je neskutečně hodný, milý, prostě andílek :-) Ráno mě přišel přivítat a pomazlit se.. je úžasný :-) to má hned člověk lepší náladu :-)

23.2. Tak Fredík je u nás už přesně 3 týdny, a za tu dobu se jeho panička neozvala ani jednou.. aby zjistila, jak se má a tak.. takže Fredík asi nakonec skončí u nás a bude k adopci.. Uvidíme příští týden. O jeho další osud - pokud by šel k adopci - strach nemám.. už teď se na něho ozývá hodně zájemců, protože Fredík může jít zcela jistě i k malým dětem.. je to úžasný klučina. Pak však ještě budeme muset probrat otázku kastrace.. ale to předbíhám, uvidíme, co ukáže čas :-)

29.2. Tak se pomalu blíží měsíc pohybu Fredíka u nás.. a tím pádem i pomalu končí čas na to, aby se ozvala původní majitelka.. předpokládám, že o Fredíka zájem nemá, když se za celou dobu neozvala ani jednou - ani jak se má  a tak.. nic.. takže se pomalu připravujeme na situaci, kdy Fredík bude moci jít do adopce. Je tak strašně moc hodný a milý, že je škoda ho u nás "držet" déle, než je skutečně nutné. Fredíkovi jsme tedy již zařídili kastraci, nyní je již po operaci, vše je v pořádku a Fredík bere ATB. Po dobrání bude moci jít hned do adopce. Budeme moc rádi, když najde novou rodinu brzy.. zaslouží si to :-)

2.3. Tak na Fredíka se usmálo štěstí.. snad i kvůli jeho povaze.. je opravdu úžasný.. i u nás doma bude po něm smutno.... je opravdu výjimečný a takového freťáka najdete málokdy.. :-) A Fredík by se měl stěhovat do rodiny, kde mají zvířátka opravdu rádi, už se na něho byli podívat a jen čekají, kdy bude moci jít do adopce.. Bude se stěhovat do Neratovic.. tak ne daleko od nás :-). Moc mu to přejeme..:-)

5.3. Naše zlatíčko Fredík odjel v sobotu 3.3. do nového domova.. nedaleko, do Neratovic.. Víme, že se bude mít super.. doma jsme ho oplakali, ale víme, že mu bude fajn.. tak úžasný sameček si zaslouží úžasnou rodinu, kterou má. Díky :-)  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

andy sladkova - fredík

tu rodinu z neratovic znam maj jedenacti letou holčičku kiki a jak jí znam tak tam tomu fredíkovi bude dobře. :)

petronela fabišíková - fredik j.

dobry vecer.....ako vidim,Fredik uz opustil vas utulok......nech sa ma v novej rodine dobre :-).....som zvedava na novinky a fotky od novej rodiny..snad tu nejake daju........aj my sme si nasli fretacika.je to uzasny,pritulny a nehryzavy 1,5 rocny samcek.....velmi sa tesime.
Tato stranka nam v mnohom pomohla.Obdivujem pracu,ktoru robite.Prajem vsetko dobre.

petronela fabišíková - fredik j.

:-(((( je nam smutno,ale napriek tomu sme radi,ze bude Fredik v dobrych rukach......aj my mu to prajeme....moje dievcata boli veeeelmi smutne,ale mame vyhliadnuteho ineho fretacika,tak snad nam to buduci tyzden vyjde....

Alena - Re: fredik j.

Dobrý den, to mě mrzí, že byly vaše dcerky smutné, ale na adopci Fredíka jsme nebyly domluvené... už jste se byli na nějakou fretečku podívat, abyste věděly, co fretka potřebuje, jak vlastně vypadá a jak se chová? Opravdu nestačí jen chtít....fretka je poměrně komplikované zvířátko.. a pro neznalce i nezvládnutelné. AN

petronela fabišíková - Re: Re: fredik j.

ano boli sme uz aj pozriet fretky u jednej chovatelky,aj nam dala este nejake informacie,bola som aj dohodnuta uz s jednym majitelom,ktory predaval svojho fretacika,ale prave dnes mi oznamil,ze si to rozmysleli a chcu si svojho milacika nechat......ale tak snad sa oplati pockat este a najdeme vhodnu fretku pre nas....prajem pekny den :-)

Alena - Re: Re: Re: fredik j.

zcela jistě ano :-) hezký den.

petronela fabišíková - zaujem

Velmi sa nam pozdava tento "fretacik".Este sme fretku nechovali,ale velmi sa nam paci a aj jeho povaha je uzasna.Mame velmi vazny zaujem.Mohli by sme si ho adoptovat? Nemam predstavu ako to tu vlasne chodi a ako by sa mohol dopravit na slovensko? Mozte mi prosim napisat podrobnosti o adopcii Freda na fabinka@centrum.sk.Dakujem za rychlu odpoved.Petronela

Alena - Re: zaujem

Dobrý den, bohužel Fredík Josefodolský zatím není k adopci. Majitelka ho k nám dala s tím, že si ho možná bude chtít vzít zpět. Dali jsme si lhůtu měsíc.. prozatím se neozvala, ale slíbenou lhůtu musíme dodržet. Proto je i na webu uvedené, že prozatím není k adopci. Pokud se situace změní, a Fredík J. bude k adopci, na stránkách to uvedeme. Poté můžete zaslat dotazník atd - viz podmínky k adopci - které jsou uvedené na našich stránkách. Co se týká dopravy na Slovensko - nevím prozatím ani přesně kam, abychom se mohli domlouvat dále. Upřednostňujeme však osobní převzetí fretek, chceme budoucí majitelé poznat.. Hezký den. Alena Nedbalová

petronela fabišíková - Re: Re: zaujem

Dobry den.Chapem,ze chcete poznat buducich majitelov.Verte,ze a j my sme boli radsej ak by sme si Fredika mohli prist pozriet.Ked sme ho tu uvideli a precitali si o nom,tak sme sa zamilovali na prvy pohlad :-)))).Tu na Slovensku neviem kam sa mam obratit ohladom adopcie a na inzerty neviem ci je vhodne reagovat.U vas som si precitala o vsetkych fretkach ponukanych na adopciu ich povahu a ako ich vychovavate,ale pri takom inzerate nie je iste,ze fretka je povahovo skutocne taka ako majitel pise.Pockame teda do toho marca (3.3.2012) :-)) a ak sa majitelka o nho neprihlasi tak vypisem ten dotaznik. Ak teda nenajdeme fretulku tu u nas na slovensku.Dakujem za odpoved.Prajem prijemny den.Petronela

Alena - Re: Re: Re: zaujem

Dobrý den, a odkud jste přesně?

petronela fabišíková - Re: Re: Re: Re: zaujem

Sme priamo z Košíc-mesto.Petronela

petronela fabišíková - Re: Re: Re: Re: Re: zaujem

V bratislave mam sesternicu.Chova doma 4 fretky a mozno by tiez vedela pomoct z dopravou.Neviem musela by som sa opytat.Je registrovana aj na stranke fretka.sk ,ze ponuka aj docasny azyl inym fretkam,ale momentalne nama ziadnu fretulku na adopciu.Pozna inych chovatelov a podobne ,tak snad este cez nu keby sa nejako dalo pri pripadnej adopcii Fredika,k nam ho dopravit.Ale to by sme asi riesili az keby to bolo aktualne.Petronela

petronela fabišíková - kontakt

Spominali ste mi pani (slecnu) z Michaloviec,Aďu......mozte mi na nu dat kontakt + meno? Dakujem.Petronela

Alena - Re: kontakt

Dobrý den, jen pro info, Aďa už Vám toho 22.2. psala..

petronela fabišíková - Re: Re: kontakt

Ano uz sme si pisali....Dakujem

petronela fabišíková - fredik j.

Ako sa ma fretacik?Ozvala sa jeho panicka?Stale nakukujem ci je nieco nove.Fredik ma zatial iba jednu fotku.Neplanujete aj jemu maly albumcek?

Alena - Re: fredik j.

Dobrý den.. u Fredíka nic nového.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2835099
Měsíc: 30250
Den: 1414