Jdi na obsah Jdi na menu
 


GALINA

 

11.10.  také máme jednu "vdovu" - což je krásná, starší, možná tříletá, světle tchoří p1010059.jpgsamička, kterou nalezli po 14ti dnech v domě po zemřelém dědečkovi.. Dali jsme jí jméno GALINA   což je vlastně strašpytel, protože Galí je takový šílený strašpytel.. hrozně se bojí, je šíleně vyjukaná naprosto ze všeho.. asi je toho na ni moc.. Jakmile jdu k její kleci, syčí, "štěká" na mě s otevřenou pusinkou a pouští hrůzu.. když ji však vezmu, je to mazel nad mazly, úplná dáma.. je naprosto úžasná, mazlivá, dokáže dloho ležet na klíně a nechat se hladit a ani se nehne.. Mám dojem, že Galina nebývala vůbec zavřená, že byla pořád volně, a asi jí bylo s páníčkem moc dobře... 

15.10. Galinka se pořád strašně bojí.. už moc neběhá, řekla bych, že je to freťulka cca 5ti letá.. je to taková fretčí babička, moc hodná, ale tím jak se bojí, tak když se lekne, i kousne.. ale je strašně moc mazlivá.. dokáže ležet na klídně hodiny a hodiny a nechat se hladit :-)

18.10. S Galinkou to budě těžké.. pořád se strašně bojí.. nejraději spinká na gauči a sama.. jakmile "vzrnou" dveře, hned je vzhůru a bojí se.. ale jinak je fakt super.. prostě jen potřebuje mít svůj klid :-)

29.10. Galinka se nemění a pořád se strašně bojí.. když je sama, tak se proběhne, prozkouká okolí, a pak zaleze na gauč a spinká.. včera se však do mě zakousla.. asi se jí nelíbílo, že jsem jí čistila pelíšek.. :-)

3.11. Galinka nám asi nějak smutní, vůbec nic s ní není, občas se trochu proběhne, spíš projde a zase zaleze do pelíšku.. skoro ani nejí.. včera už jsem jí začala krmit stříkačkou, alespoň kaši a kapsičku Viyo jsem do ní "nacpala".. a jen ležela na klíně a nechala se hladit.. dělá nám starosti :-(

5.11. Galinka papká výživnou kaši, zatím se nechává krmit, ale už je mnohem lepší.. i její komunikace s lidmi se začíná zlepšovat, tak snad bude vše časem OK :-).

11.11. Galinka mi dělá radost a začala sama papkat.. :-)

18.11. Galinka se lepší ve všech oblastech.. podle zoubků se vůbec nezdá tak stará, jak jsme si mysleli, zoubky má krásně bílé.... možná bude tak 2-3 letá... občas se proběhne, ale nejvíce se všeho se mazlí na klíně.. dokáže tam opravdu ležet hodiny a jen se nechat hladit.. když běhá, proběhne se maličko a hned zakotví u gauče u nohou, postaví se a dožaduje se na klín :-) to je i hodná a vůbec nekouše.. kousne jen když jí vlezu do klece, asi se lekne.. jinak je v pohodě :-)

24.11. Galinka je čím dál lepší.. včera když jsem mazlila Teylinku, tak tak koukala, jako by říkala: "hladíš už Teylinu moc dlouho.. já chci taky"... a věřte.. přišla se pomazlit a užívala si to.. získává tu správnou jistotu v člověka :-) mám z ní velkou radost :-) 

 29.11. Galuška se lepší a lepší.. už začíná sama běhat, nebát se a vyhledává naši společnost.. trošku jí to trvalo, než přišla na to, že být s námi je fajn, ale přišla na to.. bude to jednou super společnice..

30.11. S Galuškou musíme dnes na veterinu.. vypadá to na anální žlázky..

1.12. Tak Galince žlázky vymačkali - to bylo smradu - ani v autě se s ní nedalo vydržet :-) ale Galí byla hrdinka.. držela se statečně holka... ale bojím se, že to moc nepomohlo, bouličku už tam večer měla znovu, tak musíme zjistit více informací, co s tím dál.. jestli někdo máte více zkušeností,napište, budeme rádi :-)

6.12. s Galinkou jsme byli na veterině ještě v pátek, dostali jsme ATB a uvidíme.. snad se situace zlepší.. Navíc máme pocit, že Galinka nečekaně přišla v tomto čase do říje.. No, pro jistotu jsme Galince domluvili celkovou prohlídku v Brně, cca za 14 dní, takže zatím bude Galinka u nás a když bude vše OK, může jít hned do adopce.. Jak tak totiž zjišťujeme, Galinka nebude ani stará, ani tříletá, ale Galinka si u nás zvykla, maximálně se "rozjela" - jak se zdálo, že nechodí, že je stará - asi to bylo jen z velkého strachu z neznámého prostředí.. Galí je třeštiprdlo, lítá, vyleze až na ty nejvyšší poličky a juká z nich na mě - jako - to zíráš co, sem jen tak někdo nevyleze ! :-) - a má pravdu.. běhá, kvoká, a především.. naprosto předstala kousat, bát se, je z ní šílený mazel.. oblizuje mi bradu, dává pusinky, a byla s námi na zámkuk a nekousla nikoho, kdo si ji kdy choval.. také se trochu bála - hrozně nerada je sama.. pořád škrábala na klec, tak v ní skoro nebyla, pořád lítala po zámeckých místnostech - kde je co ke zkoumání :-) - anebo mi seděla za krkem, dělala se mnou hygienu, prostě je to šílený mazel.. musím říci, že Galí se nám změníla o 99 % a je z ní úžasná freťule.. s klidným srdcem ji doporučím i k začátečníkovi.. ale dám ji jen někomu, kde nebude vůbec zavřená, a bude pořád mazlená.. :-) Galí to moc potřebuje.. je skvělá :-) ještě k tomu věku, vypadá to (i podle zoubků a tak) na loňské mimino.. takže tak 1 - 1,5 roku :-) A Galí není konfliktní, může i k dalším freťulkám :-)

7.12. Tak jsme se zbavili jednoho problému - anální žlázky a máme další, Galí je v říji.. takže naplánujeme kastraci..

9.12. Galinka jde na kastraci zítra ve 13 hod, držte nám palce :-) jinak je naprosto úžasná.. jakmile si ji vezmu, první se jde pomazlit, oblízne mi bradu a nechá se hladit.. pak se jde proběhnout a skotačit.. je skvělá.. když vzpomenu na dobu před 2 měsíci, když k nám přišla.. jak byla vyjukaná, vystrašená, a teď je z ní skvělá a pohodová freťulka :-) cca za 14 dní po kastraci a vytažení stehů bude k adopci.. akorát pod stromeček :-) Anebo ještě stráví Štědrý den s námi? :-) Co myslíte?

11.12. Kastrace proběhla suprově, Galinka se probírala trošku déle, krmili jsme ji v noci kaší stříkačkou a tak, ale celkově v pohodě.. Dnes už běhala a kvokala, kontrola u lékaře taky OK, dostali jsme ATB a tak ještě budeme léčit :-).  

14.12. Galuška nám strašně zhubla, papká, ale málo a tak jsme od včerejška kromě ATB přistoupili na krmení kaší.. Krmit se dá, kaše jí moc chutná, ale sama z misky ji nepapá.. tak musíme Galušku vykrmit a dát dohromady.. JInak je úžasná :-)

16.12. Galušku stále krmíme.. už příbírá, už má 670 g... je to stále málo, ale daří se :-) jinak je Galinka opravdu úžasná.. strach, kvůli kterému dostala jméno Strašpytel - Galina - je tentam, je to moc milá, hodná, přítulná a mazlivá freťulka.. a po nějakých kousancích ani zdání :-) takže jen co vytaháme stehy a Galinku vykrmíme, může jít do nového domova.. :-)

20.12. Galuška nám dělá radost, už od pátku sama papká granulky, zatím jen ty nej nej nejlepší Totally ferret baby.. ale už každý den zvládne celou mističku :-) je strašně milá.. přirovnala bych ji k Madlence.. kdykoliv ji vezmu do náručí, jako první mi na pozdrav oblízne bradu a blíže a blíže - resp. pusinkuje a pusinkuje.. pak běhá, skoumá, lítá, skáče, blbne.. je to skvělá fretečka :-) Velmi mazlivá, hodná, zlatíčko nad zlata :-)

24.12. Jsme Galušce vytáhli stehy.. má krásnou čistou jizvičku :-) a dělá nám jen radost :-) fotečky jsou ve fotoalbu :-)

3.1. Galinka už není vůbec strašpytel, jak jsme ji původně pojmenovali.. je to suprová dáma... nemusí moc jiné fretečky, asi byla zvyklá a nejraději je ve společnosti lidí.. je mazlivá, společenská, velmi čistotná :-) Kdykoliv si ji vezmu, prvně se jde pomazlit :-) strašně moc mi připomíná Madlenku :-)  Váhu už dohnala, papká všechno a je z ní nádherná freťule :-)

10.1. Galinka je strašně mazlivá... velmi ráda sedí na klíně a nechá se hladit, spinká na gauči... prostě je to mazel nad mazly :-) jako společnice fakt nemůže být lepší fretka :-)

12.1. Galinka je už 2 dny zamluvená....půjde k naší fretčí adoptované freťulce Holy.. Paní Mirka i celá její rodina potom, co si vzali Holy, se do fretek tak zamilovali, že psali, že nechápou, jak tak dloho mohli být bez fretek, jaké je to úžasné zvířátko...(to my víme, proto máme útulek :-) ), a paní Mirce jsme s velkou radostí Galinku zamluvili, protože do této rodiny ji dáme velmi rádi.. rodina zatím vše zařizuje, protože se dá předpokládat, že Galinka se jen tak k Holy nenastěhuje a bude požadovat svůj vlastní "domeček"... Mirce i celé rodině děkujeme :-)

19.1. Pomalu se snažím zvyknout si na situaci, že Galinka u nás nebude.. prozatím máme takový naučený rituál, kdykoliv vezmu Galinku, nejdříve mi oblízne bradu, dá pusinku a pak teprve si jde hrát.. a než jde spinkat, tak taky :-) je úžasná :-)

20.1. Nová rodinka psala, že rituál nevynechají.. vím :-) a moc díky.. ani včera jsme ho nevynechali :-) Galí je fakt úžasná :-)

26.1. O Galušce ani psát nemusím... je pořád stejně úžasná a hlavně paní Mirka jí už doma všechno nachystala a velmi se na ni těší.. :-) co víc si přát :-) takže jen co dorazí klec pro Galinku, pojede k Holy :-)

04.02. Galuška včera odjela společně s Holy, paní Mirkou a její rodinou k nim domů.. trošku smutním, byla fakt skvělá, ale vím, že u Mirky a její rodiny jí bude lépe.. Holy zaujala vedoucí postavení mezi nimi, což mě trošku i překvapilo, ale Galinka je fakt skvělá, naprosto nekonfliktní.. tak snad se Holy časem umoudří a vezme Galušku na milost.. Mirce a její rodině opravdu moc děkujeme a přejeme všem co nejvíce krásných milých společných chvil :-) A+L.

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mirka - Galinka ♥

už jen čekáme až nám dorazí klec a hueá pro Galinku :-)) ♥ ♥ ♥

Mirka - Galinka

Nemusíte se bát.Galinka o svůj rituál nepřijde :-)I Holy nás olizuje pokaždé když jí vyndáme z klece.Vydrží nás olizovat i 5 minut a nám to v žádném případě nevadí:-) Takže Galince její zvyk neodepřem.Už se na ní moc těšíme.Přípravy se vším co potřebuje se blíží do finále.S pozdravem Mirka :-)

Mirka - Galinka

už se na ní mooooc těšíme :-))



 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 24
Celkem: 2814306
Měsíc: 28030
Den: 1200