Jdi na obsah Jdi na menu
 


GORNY

 28.5.2010 GORNY ( adoptovaný )- je také obrovský tchořovitý sameček se smutným osudem... původní majitelé ho prý doma honili lopatou, jak se ho báli, dostal se potom z Úval do záchranné stanice dravců ve Staré Boleslavi, kde se o něho starali cca rok. Nyní našli náš nový útulek, a tak na dotaz, zda ho k nám mohou umístit, jsme pochopitelně řekli hned Ano. Varovali nás, že je velmi agresívní, jinak než v rukavicích se na něho nedá sáhnout, bojí se, vždy když ho pustili a dali mu jídlo, rychle si ho odnesl zpátky do klece a na jedno oko nevidí, má šedý zákal. Tak s tímto jsme Gornyho přebírali... s očekáváním, jak to bude vypadat... Gorny je u nás od pondělka. Dostal tu největší klec, patrovou, probíhací, protože jsme předpokládali, že v ní bude nejvíce ze všech freťulí, tak ať má chuděra alespoň prostor. Po necelém týdnu musím říci, že se zdá, že Gorny trochu získal důvěru, v rukavicích jsem ho nebrala ani jednou, nenapadá mě, když ho beru, nechá se pomazlit, z ruky nakrmit vitamínovou pastou - tu moc rád :-), a tak i běhá po pokoji, koká a očuchává vše kolem... Uvidím, jak to bude vypadat dál, zdá se mi, že by mohl být dobrý... Není kastrovaný, navštívíme časem veta, co to oko a tak :-) Má šíleně dlouhé drápky, asi mu je nikdy nikdo nestříhal, tak na ně, na koupání a čištění oušek se vrhneme o víkendu... snad se to obejde bez krveprolití :-)

31.5. Tak si představte, že Gorny už má nový domov J !!!!!! To byla rychlovka a překvápko pro všechny… Ve čtvrtek mi volal p. Martin, že by si u nás rád vybral freťulku… Tak jsme se domluvili na pátek a odpoledne přijel… Nejvíce ze všech se mu líbil Gorny… Vylíčila jsem mu jak se věci mají a pan Martin se nezalekl a na Gornym „trval“… tak jsme Gornyho vyzkoušeli hned a naplno… Už předtím mi lízal vitamínovou pastu z ruky, a nyní také… Tak jsme se jali stříhat drápky, aby šel Gorny když tak do nového domova v pořádku… No a jaké bylo překvapení, když Gorny byl jako největší zlatíčko pod sluncem… Rozhodli jsme se tedy, že p. Martin si Gornyho vezme, a v případě, že by se vyskytly problémy, vrátí nám ho…. Volala jsem hned v sobotu, a vše bylo v pořádku. Pro kontrolu i dnes, a p. Martin mi sdělil, že Gorny je úžasný, hodný, byli s ním i s malým synem na procházce a ani synovi nic neudělal… takže si Gornyho nechají, jsou moc rádi že ho mají a Gorny bude mít konečně krásný nový domov, pohodu a hlavně lásku… Mezitím jsem volala pánovi, který nám ho předal a zjistila jsem, že on vícenémě jednal na základě původních majitelů, kteří Gornyho doma honili lopatou – a když ho poprvé kousnul, už nenašel odvahu, aby na něho sáhnul jinak než bez rukavic… To je tak, když se fretky dostanou do nesprávných rukou…. L a bohužel takových jako Gorny je určitě hodně. A o to více jsem ráda, že se Gorny dostal k nám a poté velmi brzy do nové rodiny. Když bude takových fretek více, opravdu mám dobrý pocit, že dělám správnou věc J P. Martin slíbil brzy poslat fotky, tak budete moci Gornyho vidět J

17.7. nové zprávy o Gornym.. má se dobře, nejvíce se mu líbí ranní procházka v trávě když je hodně rosy.. žádné další kousance, prostě Gorny je v pohodě :-)

Děkujeme za zprávičky :-)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 8
Celkem: 2813354
Měsíc: 27720
Den: 1117