Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARA

p1010084.jpg5.2. Včera jsme si přivezli ze ZS v Jaroměři další fretečku, mladičkou tchořenku (loňské mimino) a dali jsme jí jméno JARA (pochází z JARO Jaroměř :-)). Stačila zatím pokousat všechny ošetřovatele, tak uvidíme, jak se bude chovat u nás a jak se podaří jí dát dohromady, aby z ní byl správný fretčí mazlíček. Je to opravdu krásná holčina, zatím se jeví jako klidná.. I když k ní jdu do klece, nejeví žádné známky napadání či tak.. spíš je bojácná. I když je navolno, nedá se zatím vzít do ruky, ale nejeví známky agresivity. Tak uvidíme, co bude až se u nás trochu zabydlí a rozkouká. Na záchůdek tedy nechodí vůbec, nejraději kadí do rohu ne nejvyšší poličku :-(

7.2. Jaruš je stále nečistatná, záchůdek ostrčí, zahrabe si za ním a jde hodit káko na poličku :-(. Jinak je ale zlatá.. nejraději spinká v hamačku anebo v zalézacím pelíšku.. je to krásné, když z něho vykoukne.. pelíšek je červený a z něho z prostředka jako kytička vykukuje Jara :-) Opravdu jako květinka, která na jaře kvete :-). Chtěla jsem ji tak vyfotit, ale než jsem došla s foťákem, Jara byla pochopitelně z pelíšku venku.. tak alespoň jiná fotka vznikla :-). Co se chování týče, se Jaruš zdá být v pohodě.. vůbec se nezdá, že by mě chtěla kousnout, nechá se normálně vzít do ruky, všechno.. včera mi dokonce lízala i pastu.. nejdříve neznala, ale zachutnala ji velmi brzo... a lízala jako slušně vychovaná fretečka - můj prst vynechala :-). Tak to asi dnes zkusím bez rukavic..  :-)

10.2. Jaruš se nám lepší ze dne na den.. je velmi komunikativní, hravá, skotačivá, skáče mi na nohy a chce si hrát.. zatím nezná sílu stisku a když štípne, tak to trochu bolí, ale nedělá to ve zlém, prostě se jen musí naučit si hrát :-) strašně ráda proléhá tunely (jako správná fretka), a hrát si s ní je radost :-). Jinak v kleci je hodná a už i čistotná :-) Stává se z ní skvělá "dáma".

13.2. z Jaruš se stává mazlíček.. je velmi kontaktní, komunikativní, miloučká.. už ji zcela normálně beru bez rukavic, mazlíme se, hrajeme si.. Myslím, že během týdne už by z ní mohla být "normální" super fretka..

14.2. Jaruš je víceméně pohodář... komunikujeme spolu naprosto normálně. Zkusím dnes Jaru pustit doma a uvidíme, co to udělám.. myslím si, že bude v pohodě, a pokud se jí do pátku nepodaří mě kousnout, ačkoliv jí dám příležitost, bude k adopci :-)

23.2. Jaruš je skvělá fretka.. možná původně pokousala všechny ošetřovatele, ale nyní je to super holčina, krásná, milá, mazlivá, skotačivá a naprosto nekonfliktní... Vzhledem k přeplnění našeh útulku jsem musela ubrat nějaké klece, protože už se mi nevešly do fretčáry, a tak se Jaruš sestěhovala s Tedíkem.. původně jsem mysela, že ji zkusím dát dohromady s Fredíkem Josefodolský, ale Jaruš se vyloženě Tedík zalíbil a asi to bylo vzájemné, protože ihned spolu začali lítat, skotačit, blbnout a tak jsem vůbec neměla obavy je dát spolu i do klece.. je to pár dní, a oba už spinkají dávno v jednom pelíšku jako by spolu byli pořád :-) Jaruš může jít do adopce a zcela jistě i k jiným fretečkám, společnost by jí dělala dobře :-)

27.2. Jaruš se v pátek i s Tedíkem odstěhovala k Lucce - v rámci "výměnného pobytu" - abychom vyzkoušeli, jak se bude chovat v jiném prostředí, s jinými lidmi.. Jara zatím reaguje negativně, Lucku kousla.. ne moc, ale kousla... takže u Jary bude trochu trvat, než si zvykne na nové lidi a nové prostředí. Pak bude super. Ale nová rodina musí počítat s tím, že Jara dá ze začátku trochu více práce.. :-)

Jinak nám Jaruš přišla do říje, takže ještě na nejbližší dobu naplánujeme kastraci.. :-)

7.3. Jaruš jde dnes na kastraci.. Věříme, že vše dobře dopadne.. :-)

a již příští víkend (pokud bude vše OK) by se mohla stěhovat až k Ostravě :-)

19.3. Jaruš odjela včera domů !!!! máme už mejlíka, že cesta proběhla v pohodě  a doma se Jara hned zabydlela.. tzn vycákala vodu z misky na koberec, pak se v tom cachtala, maličkou štípala a hlavně si hrála s dvounožci v nové rodině.. takže : PARÁDA.. moc děkujeme :-) a fotečky z nového domova:

dsc_0005-1-.jpg

 dsc_0003-2-.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

David Martínek - Jara

Dobrý den
chtěl bych si s přítelkyní adoptovat fretečku Jaru a mam pár otázek. Jestli mi můžete odhadnout jak je stará a jak by se snesla s pejskem. Máme totiž ještě německou dogu, je to sice mazlik ale pořád ještě štěně jsou mu 2 roky. Děkuji za odpověď.
David.Jbc@email.cz

Alena - Re: Jara

Dobrý den, pokud budete dostatečně chránit vaše štěňátko před fretkou, je možné, že se spolu snesou... je hodně videína youtoobe, kde fretka i s dogou si spolu hrají.. mám doma právě 10timěsíční štěně ridgebacka.. hraje se s fretkama, nemají spolu problém.. tedy.. pokud ho fretky nekoušou do nohou, při oblizování ho Adélka nekousne do jazyku a tak.. musím chránit maxištěně před fretkami, fretky hlídat, hrát si se všemi a je to OK. takže záleží na tom, co budete chtít výchově obětovat. Možné je téměř vše. Jara není agresivní na žádná zvířata, na jiné fretky, kočky, psy.. takže je předpoklad, že se může s vaší dogou kamarádit. Ale bude to záležet především na vás.

David M. - Re: Re: Jara

A můžete mi aspoň odhadem říct jak je asi stará? Děkuji

Alena - Re: Re: Re: Jara

loňské mimčo.. takže tak 3/4 roku.... teď přišla do říje, takže to tak odpovídá.

David M. - Re: Re: Re: Re: Jara

A bude vám stačit když vám ten dotazník pošlu mailem, tedy bez mého podpisu nebo ho můžu vzít tištěný sebou až bych se jel podivat?

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Jara

Dobrý den, dotazník můžete poslat e-mailem, vyplnit on-line či přivézt.. přesné podmínky v tomto neklademe.. :-)

David M. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jara

V tom případě, kdy se mohu přijet podivat?

Alena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jara

Dobrý den, zavolejte Lucce (776326220) a domluvte se s ní. Jara je u ní...

Alena - adopce

Dobrý den, dovolte mi ještě trochu objasnit postup adopce... v první řadě si musíte nějakou fretečku vybrat.. či ponechat výběr až na osobním setkání, to není zase tak rozhodující, pokud byste si chtěli adoptovat fretečku, ale nemáte s nimi zkušenosti a nevíte jakou.. rády poradíme.. poté je nutné zaslat dotazník.. čipřivézt při osobní návštěvě.. v tomto případě nezávazné návštěvě.. nepočítejte, že si od nás fretečku odvezete hned, když o Vás nic nevíme... nedáváme fretky "na potkání" - či jen na to, že někde napíše: Mám zájem o fretku. Pro nás je rozhodující, jak se fretka bude v nové rodině mít. Všechny fretky jsou jako naše děti.. dostaneme je většinou ve špatném stavu, zdravotním či psychickém, vychováme, dáme je dohromady po zdravotní stránce a snažíme se jim zajistit opravdu nový milující domov, kde se budou mít lépe, než u nás.. na to "obyčejný" zájem a jeden telefonát nestačí. Chceme o vás vědět co nejvíce, jak žijete, jaká zvířátka máte a jak se o ně staráte, kde bude fretka v době vaší nepřítomnosti, jak často bude zavřená v kleci, kde bude v době vaší dovolené apod.. toto vše můžeme zjistit buď z dotazníku, nebo z vašeho dopisu.. ale pokud toto neznáme, fretku nikomu neslíbíme, a už vůbec mu ji při první návštěvě nedáme.. to jen na vysvětlení, jak to u nás chodí.. navíc.. Jara začala v pátek říjit, a tak musí ještě na kastraci, kterou musíme domluvit s naším vetem.. a také na to potřebujeme mít dostatek času, protože po operaci fretka potřebuje naši nepřetržitou péči celý den a noc.. a druhý den kontrola u veta.. :-) a pak týden ATB. Tudíž, na Jaru se můžete přijet podívat, k adopci je, ale nepočítejte, že si ji hned odvezete... Chápeme, že je někdo z dálky a nemáme nic proti první návštěvě a vyzvednutí fretky, ale většinou takovému počinu předchází dlouhá korespondence se zájemcem.. když má zájemce zájem.... lidi se těžko odhadují.. někdy se nám adopce i nepovedla a někdy se nám fretka musela z adopce vrátit. Snažíme se tyto případy eliminovat, především z důvodu psychického zdraví fretky.. takže se na nás za tento postup nezlobte, sám byste jistě své dítě (ani psa) jen tak někomu nesvěřil.. Jsme při výběru nových rodin přísné. A neustoupíme.. :-) Opravdu nestačí jen říct: chci fretku. A je to :-) Věříme, že máte zvířátka rád a tím pádem náš postoj chápete. :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2840921
Měsíc: 30506
Den: 1162