Jdi na obsah Jdi na menu
 


JASMÍNKA

jasminka1.jpg26.4. JASMÍNKA jasminka2.jpgk nám přijela společně s Fidem v úterý 24.4. večer. Je to moc hodná, roční (narozená 18.4.2011) , tchořovitá samička. Momentálně v říji, takže musíme co nejdříve zařídit kastraci.. Protože Fido s Jasmínkou nikdy nebyli společně, mohou jít do adopce každý zvlášť.. Jasmínka je moc hodná, krásná holčina.. A bylo o ní dobře pečováno.. přijela navoněná, vykoupaná, s čistými oušky a ostříhanými drápky.. věříme, že pro ni (i pro Fida) najdeme stejně suprovou rodinu :-)

Tak neuplynly ani dva dny, a Jasmínka je zamluvená a možná dnes odejde do nového domova i Fido.. jsou totiž oba neskutečně hodní, tak proč ne :-) Ještě zařídíme Jasmínce kastraci, aby byla OK i po této stránce a může jít.. myslím, že v novém domově mít problémy nebude.. doma sice ještě fretečku neměli, ale zvířátka ano, a vypadá to, že si s Jasmínkou poradí :-) čeká ji ještě psí kamarád :-)

02.05. Jasmínka je opravdu pohodářka. Zkusím zařídit kastraci ještě tento týden, aby nebyla dlouho v říji a také mohla již jít do adopce :-)

04.05. Jasmínka je suprová.. naprosto pohodová, hodná, milá a nekonfliktní s ostatními fretkami. Včera "řádila" s pětkou (Meddy, Brunny, Servác, Žofka a Čenda) a jediný, s kým měla trochu problém, byl Servác.. nějak se mu Jasmínka nelíbila, nevím proč.. ale jinak je Jasmínka opravdu pohodářka.. Aby vše ale nebylo tak úžasné, Jasmínka je pěkný prasátko.. na WC nechodí, káko "hází" do rohu a veškeré granulky z misky odnosí do rohu (nejlépe do káka) taky.. :-(.

09.05. Nutno říci, že Jasmínka se velmi zlepšila v chození na záchůdek.. nevím, jak se to stalo, ale najednou chodí na záchůdek.. tedy v kleci, mimo klec ne :-), ale to je u freťulí normálka :-). Jinak je opravdu zlatíčko, moc hodná. Dnes je na kastraci a na čipování (čip dáváme při kastraci v narkóze, abychom ušetřili freťulím další bolístku). Napíšu zítra, jak jsme to zvládli, ale věřím, že dobře. :-)

10.5. Jasmínka na to, že již byla v říji, zvládla kastraci naprosto ukázkově.. kdyby ji tak zvládaly všechny fretčí holčiny, bylo by to super.. Spinkala si na vyhřívaném polštářku a vždy když se probudila, dostala vlažnou vodu s medíkem, ta jí moc chutnala, maličko se prošla a šla zase spinkat na polštářek. To bylo o půlnoci, ve 3 ráno jsem jí dala znovu vodičku a polovinu Viyo kapsičky a ráno kapsičku s chutí dopapkala. Pak už se stěhovala do své klece spinkat. Začneme dnes dávat ATB, a až bude fit, může jít do nového domova, kde na ni čekají :-)

p1010213.jpg15.5. Jasmínka dobrala ATB a v podstatě je připravena k adopci. Jizvičkup1010212.jpg po operaci má krásnou, ještě má tedy stehy, ale ty o víkendu vytáhneme a Jasmínka může jít do p1010210.jpgnového domova :-) Udělala jsem pár fotek - ale Jasmínka moc spolupracovat nechtěla... :-)

16.5. Jasmínka je opravdu zlatíčko.. včera s námi strávila večer u TV, lezla po nás, kradla nám bačkory a byla velmi přítulná, mazlivá a miloučká. O víkendu vytáhneme stehy a už už může jet do nového domovat :-)

18.5. Jasmínka je opravdu miláček a už jí začneme balit kufry.. o víkendu by se měla stěhovat do nového domova :-)

21.5. Jasmínka dle plánu odjela do nového domova.. mají pro ni velkou ferret tower, všechno krásně nově zařízené, věřím, že se Jasmínka bude mít super. První zprávy z domovat však nebyly pozitivní, Jasmínka dostala průjem.. tak doufám, že je to stresem, cestou, psychika.. budeme v každém případě ve spojení a budeme aktuálně řešit.

28.5. Bohuže první zprávy z adopce nebyly příznivé, Jasmínka měla průjem, byli s ní u veta, ale bylo to psychického původu.. Moc změn na Jasmínku. Naštěstí rodina byla velmi zodpovědná.. tak jsme se domluvili na návštěvě v neděli.. kdy mi však sdělili, že Jasmínka je hodně kouše - do nohou - jinak je zlatá, hodná, miloučká, ale kouše jejich psíka naháčka a je..protože paní bere léky na ředění krve, tak nechtěla riskovat další kousance a tak se Jasmínka stěhovala zpět k nám :-) Je však jinak opravdu zlatá, takže když se pro ni najde vhodná rodina, která bude ochotná doma obout kecky :-) než si Jasmínka zvykne, může jít znovu do adopce :-)

4.6. Jasmínka bydlí už několik dní s Bonifácem. Je velmi nerada sama a pořád chodila a koukala, kam by se "vecpala".. tak jsem metodou zkoušky zkoušela, kdo z kluků by Jasmínku přijal.. nejvhodnější se jevil Bonifác, a tak spolu bydlí a jsou v pohodě. Myslím, že i Bonifácovi její přítomnost prospěla :-) A tak když by někdo chtěl adoptovat 2 freťule, má super možnost.. albínek a tchořička... skvělá kombinace. Oba mladí, krásní :-) a hlavně už spolu :-) Kdo by však chtěl jen Jasmínku, není problém :-) ale pouze k jiné fretečce, se kterou by se snesla.. Jasmínka prostě nechce být sama :-) fretčí společnost má velmi ráda :-) a potom, co se vrátila z adopce, kde byla sama, ji nechci již toto její stanovisko brát :-) Je skvělá, hodná, krásná, milá, přítulná (jak by řekl p. Srstka :-) ) a super novou rodinu si velmi zaslouží :-)

18.6. Jasmínka je správná divoška.. není ráda zavřená a tak vždy, když ji pustím z klece, její první kroky jsou k mému kotníku :-) neřekla bych, že se jí líbí, spíše by se ráda zakousla, potvora.. jakmile však běhá, je pohodář :-) prostě je ráda volně, nemá ráda omezování :-)

25.6. Jasmínka nám osiřela, spolubydlící Bonifác se v pátek stěhoval k fretčímu kámošovi Sidovi.. i Jasmínka měla šanci mít super domov, ale dle očekávání se do Sida ("domácího" samečka) tak zakousla, že jsme je museli rozpojovat.. a tak zvítězil nekonfliktní Bonifác :-)

12.7. Jasmínka je poměrně pohodář.. už mě nekousla pěkně dlouho :-) Zkouším ji pouštět s Robím, který je naprosto suprový a vypadá to, že si na něho Jasmínka nedovolí a tak spolu mohou běhat vcelku v pohodě.. jinak "ložnice" ale mají oddělené (resp. bydlí každý zvlášť, jen spolu běhají), nechat je stále spolu se ještě bojím :-) Ale Jasmínka je OK :-)

16.7. Jasmínka je pohodář.. :-) bydlí sama, mazlí se, je aktivní, komunikativní, a prostě suprová.. hodí se jako jediná freťule :-)

 

10.9. Jasmínka je adoptovaná !!! přijeli se na ni podívat manželé z Děčína a zalíbila se jim na první pohled. A tak společně odjeli domů. Během příštího týdne ještě přijedou na návštěvu. Ale zdá se, že bude vše OK :-) Těší se, jak budou společně chodit na procházky, zakoupili k Jasmínce hned batůžek :-) Moc díky za adopci :-) a Jasmínce přeji vše nej nej v nové rodině :-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

x - Jasmínka

Zdravím, mohla by jste ještě přidat ňáké fotky Jasmínky děkuji :-) jsem ráda že kastrace proběhla dobře a že se jí také daří dobře X).

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 20
Celkem: 2840716
Měsíc: 30472
Den: 1093