Jdi na obsah Jdi na menu
 


JOLINKA

2.5. JOLINKA je od nás od soboty 30.4... je to "klasika" - fretka koupená ve zverimexu.. mladá, loňské mimčo, nevychovaná, nesocializovaná, kousavá, kterou nám majitelé z Vysokého Mýta dali právě z tohoto důvodu.. jinak je hezká. Je v říji, takže v první řadě musíme řešit kastraci.. Má však krásnou masku, je nádherná.

5.5. Jolinka je takové třeštiprdlo... pořád je nalepená na dvířkách a jen kouká, kdy by mohla běhat.. když je venku, vždy se někam schová, pak rychle někam přeběhne a zase přiběhne a očuchá mě a než ji stačím vzít do ruky, zmizí... když jí beru, ohání se a kouše, ale den ze dne je to lepší.. mazlím ji co nejvíc, pastu miluje a tak už ví, že když se nechá chytit, dostane nějakou dobrotku, takže už se tolik nebrání.. i říje zatím ustoupila, ale kastraci asi stejně raději podstoupíme, ať má holka do budoucna klid :-)

p1010034.jpg9.5. Jolinka.. nespletla jsem p1010025.jpgse a Jolinka během víkendu udělala naprostý "převrat"... je to mazlíček, má nádherné, ještě miminkovské chloupky, je to "jen" starší mimčo, které bylo ze všeho příšerně vyjukané... takže Jolinka je mazlíček první kategorie.. běhá, zkoumá, lítá, hrabe, a mazlí se :-) fotečky jsou ve fotoalbu :-) A od včerejška "bydlí" s "trojkou" - Xavier, Dorotka, Barča, takže to vypadá takto :-) a která že je Jolinka? úplně vpravo :-)

ctyrka.jpg

23.5. Jolinku jsme na srazu přejmenovali na "Zošivačku".. protože opravdu kouše zatím poměrně často a opravdu je jak sešívačka... stiskne, udělá dirky a pustí :-) ale je suprová.. potřebuje jen lásku a pochopení... je to prostě ještě mimčo :-)

p1010090.jpg

30.5. Naše Jolinka "zošivačka" je skvělá a já s ní nemám jediný problém.. nechá se chytit, mazlí se a vůbec nekouše.. ale jen mě... jiné členy rodiny kousne při první příležitosti... potřebuje ještě získat důvěry i v jiné lidi a pak z ní bude skvělá fretečka :-)

6.6. Jolinka se přestěhovala k Lucce, aby si zvykala i na další lidi ... nejen na mě.. a zatím to vypadá, že je v pohodě a bude moci jít brzy do adopce :-)

21.6. Jolinka už není "zošívačka", ale zdrhačka.. jakmile běhá volně, bojí se, snaží se utéct, takže ještě musíme "vypilovat" komunikaci s lidmi a bude super :-)

27.6. Jolinka je kouzelná...velmi hravá, bydlí spolu s Barčou a děsně si hoky vyhrajou.. nejraději spolu skotačí v záchůdku... to to pak všude kolem vypadá :-)

7.7. Jolinka "Zošivačka" je suprová... když se lekne, přikousne, ale nekousne :-) také potřebuje novou milující rodinku, která by jí umožnila "dovychovat" se a hlavně milovat :-) a najít si k nim vztah :-) trocha trpělivosti od dospěláků bude potřeba, ale jinak je Jolinka připravená k adopci.. Je ještě mlaďoučká, zatím není kastrovaná, je cca 3/4 roční a zaslouží si nový domov :-)

11.7. Jolinka je rošťanda... zvyká si volný pohyb po domě, občas se ještě bojí, ale je v pohodě :-)

19.7. Jolinka je pěkná "tlustoprdka" ... pěkně se nám vypásla.. je jí tedy kus, ale je úžasná.. mě už nikdy nekousne.. jo, včera při stříhání drápku to maličko zkusila, ale ani neskousla a zjistila, že to stejně nepomáhá, takže to vzdala a jen se kroutila, jak se jí tato ošetřující její drápky činnost nelíbila :-) Myslím, že kdyby jí dal někdo najevo, že prostě kousání nepomáhá, nekousala by a bude to opravdu super společnice.. je strašně komunikativní, hravá, prostě správná fretka :-)

15.8. Koukám koukám že Jolinka už je u nás také čtvrtý měsíc.. už je tak bych řekla stabilizovaná... chodí na záchůdek, je bezproblémová, vše papká, občas když ji chytám, tak se "ožene", ale nekousne.. ale v každém případě by byla vhodnější spíše pro někoho, kdo již má s fretkami zkušenosti a jen tak něco ho nepřekvapí a dokázal by si Jolinku podmanit a získat si ji :-) Ale jinak už může jít do adopce :-)

24.8. Jolinka je čím dál víc  v pohodě a myslím, že ji mohu dát i začátečníkovi :-)

8.9. Naše Jolinka Zošívačka je suprová holka.. někdy štípne - tedy - jak koho - mě ne :-) budoucí majitel si k ní musí najít vztah, aby ho Jolča brala a pak je skvělá :-) krásná a hodná, miloučká uličnice :-)

12.9. Jolince a Barušce odjel Devilek, a taky aby jim nebylo smutno, dostaly k sobě Kaspera.. jde jim to společně suprově :-)

23.9. Jolinka je skvělá.. myslím, že by už mohla jít i k začátečníkovi.. :-)

17.10. Jolinka se v sobotu odstěhovala, a opravdu k začátečníkovi. Bude tedy sama, ale věříme, že jí fretčí společnosti vynahradí nová majitelka, se kterou si padly do oka. Jolinka byla miloučká a tak spolu odjely... Těšíme se na zprávy z nového domova :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

aralk - Julča (Jolinka) už bude doma skoro rok

Julču už budu mít doma skoro rok. Myslím, že se má dobře. Bydlí kousek za Prahou. Patří jí celý dům. I když se mi zdá, že nejraději leží zavěšená ve svém rukávku. Dostala ho k Ježíšku a je to její nejmilejší místo. Prázdniny prožila v jižních Čechách. Byla tam skoro 2 měsíce a byla tam asi hodnější, vypadala taková disciplinovaná - doma lítá jak šílená, žádné překážky. Nejvíc ji rozčiluje, když neběhám s ní :-)
Je zdravá - zrovna má nějaké žravé období. Nestačím nakupovat dobroty. Asi, že ji roste zimní srst.
Jinak má za sebou kastraci. Chudinka. Ale bude mít do budoucna pokoj.
Lítá ráda a pořád, ale kšírky moc ráda nemá.
Myslím, že se má u nás dobře. Každopádně já bych si už jiného mazlíčka než fretku pořídit nechtěla.

Alena - Re: Julča (Jolinka) už bude doma skoro rok

Dobrý den.. moc díky za zprávičku a především za to, že se má Jolinka skvěle :-) Moc díky :-)

Aralk - Jolinka se má báječně

Tady začátečník... :-D Ale fungujeme úplně v pohodě. Jolince sice spíš říkám Julča a dokonce mi někdy připadá, že na to slyší. Je hrozně hodná, vychovaná a kousla mě jen jednou a to mojí vinou, protože byla chudinka vystresovaná z cesty a tak se jí moc nelíbilo, že jí chci něco organizovat.
2 dny byla trochu drsnější, nebyla zvyklá v novém prostředí. Ale teď už si lítá v pohodě. Takže se má dobře moc, včera dokonce sama přišla a vyšplhala mi na klín ... sice trochu loudila, ale je prostě nejhodnější fretčí holčička. Už se mě vůbec nebojí a máme se prostě výborně.

Lucka - Re: Jolinka se má báječně

No tak to jsme moc rádi,:-) děkujeme za zprávyčky a doufáme že se přijedete podívat na Brandýs 5.11 rádi vás uvydíme :-)

Lucka z Náchoda - krásná partička

No to je nádherná fotka! Takový chumel tchořích hlaviček! Posílám všem pusinku! Moc jim to sluší!

Lída od Tria - Jolinka

Ale moc ji to sluší...krasavice ...

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2842024
Měsíc: 31079
Den: 1616