Jdi na obsah Jdi na menu
 


KAČKA

snimek-250.jpg2.5. V sobotu 30.4. jsme dostali přírůstek - nalezenou tchoří fretečku z Olomouce - KAČENKU... nálezci mají doma fretečku a chtěli si nechat i tuto, ale po měsíci marného úsilí ji převychovat a socializovat nám ji dovezli.. frečka je opravdu velmi kousavá.. z jakého důvodu nelze zatím říci... bojí se lidí a tak útočí.. ale strašně moc, rukavice pro ni nejsou překážkou.. uvidíme, jak budeme ve výchově účinní, začneme hned :-) holčina je navíc v říji, takže nás čeká co nejdříve kastrace.. jinak je ale moc hezká... ...

5.5. Kačka je taková holka krev a mlíko.. plná, krásná.. ale strašně bojácná.. málokdy vyleze z klece, pořád neví, zda jo či ne.. přijde mezi dvířka, jukne ven a zaleze.. tak se to pořád opakuje.. pak vyleze, chvilku proběhá, chytnout se jen tak nedá.. a ani pastu moc nechce... je to prostě divoška.. ale je to jen ze strachu, není agresivní, jako byla třeba původně Rozárka, která nás vyloženě napadala.. Kačka se "jen" bojí.. časem to zvládneme :-)

9.5. Kačenku jsem vzala v neděli ven.. holka je šíleně vystrašené, zdá se, že na sobě nikdy neměla kšírky, vůbec se jí nelíbily a dost dlouho se snažila z nich dostat.. pak pochopila, že to nejde a tak jsme šly na malou procházku... poté se uvelebila u jednoho většího trsu trávy číhala :-) kdo šel kolem, na toho zdálky syčela a hlídala.. sama sebe :-) strašně se bojí.. ale poté začal její strach pomalu odpadávat a nakonec už p1010045.jpgnesyčela a dokonce vzala za vděk i pastou, kterou do té doby odmítala.. takže zatím jsme v tomto stádiu výchovy.. :-). Už taky jako Jolča kouká skrz mřížky, co se kde děje a začíná mít zájem o život kolem :-) takže jsme na dobré cestě.. ještě pár procházek a věřím, že bude to nejhorší za námi :-) Více foto je ve fotoalbu :-)

11.5. Kačka byla včera na kastraci.. vše zvládla perfektně, už v noci běhala a byla čilá :-) kouše míň a míň, ale asi jak ji po narkóze nebylo dobře, ohnala se po mě, a štípla.. ale nekousla do krve!!! což považuji za velký úspěch.. tak jsme spolu strávily noc a myslím, že Kačka bude brzy OK, jak po zdravotní, tak po psychické stránce. Je to krásná fretečka :-)... tedy, u veta nám "přehodili" fretečky a dali Kačku do přepravky s nápisem Ela a obráceně.. holky si jsou hodně podobné, jen Kačka je taková plnější (správná česká holka :-)) a jak zjistit kdo je kdo? jednoduše.. dala jsem ruku do klece, a když se nic nedělo, byla to Elí a Kačka nezklamala, kousla si :-), takže bylo hned jasné, kdo je kdo :-)

13.5. Kačka bere ATB, a jinak je v pohodě.. když běhá, tak se ještě bojí a chytit ji je trošku problém, protože rychlých pohybů se bojí a pomalu ji člověk nechytí :-) ale když ona vydrží a jdu na ni pomalu, nebo je v kleci a sahám na ni opravdu pomalu, aby měla čas ruku sledovat, nechá se hladit, mazlit.. včera jsem - podvědomě - ji dala pusu na hlavičku.. trhla sebou, otočila se, ale nekousla.. a možnost teda měla :-) jinak se spolu mazlíme, leze mi po rukou a vůbec ani náznak kousnutí.. nejhroší časy jsou za námi a už budeme jen mazlit a malit... mám ji moc ráda :-)

30.5. Můj miláček Kačka se mnou zase strávila celý víkend a měla veškerou pozornost.. je suprová... koukne, kdo jí jde do klece, a když jdu pomaličku a nelekne se a zjistí, že to jsem já, je v pohodě, nechá se chytit a mazlit... jakmile je to někdo jiný, kousne hned... bojí se.. potřebuje získat důvěru v lidi.. ale věřím, že se to časem podaří.. i když se lekne někdy mě, ožene se, ale nekousne do krve, jen štípne.. občas na ni jdu ještě velmi opatrně, ale lepší se den ze dne :-) v každém případě je to krásná fretečka :-)

6.6. Kačka se lepší ze dne na den.. už jí pouštím po domě, na pastu se dá chytit a neutíká, nebojí se.. někdy se ještě ožene, když se lekne, ale začíná být komunikativní a bude fajn :-)

14.6. Kačka je už vcelku v pohodě.. už ji jakoby ignoruji, když jdu do klece, jdu jí uklidit a tak jako chodím jiným fretkám a nedávám si pozor na kousance.. zatím to funguje, Kačka si zvyká.. i se dá chytit... a navíc je tedy velmi skotačivá a hravá, vyzývá ke hře a dovádí... co tedy naprosto odmítá používat, je záchůdek... odsune ho a chodí do protějšího rohu... potvora :-)

21.6. Kačka už je v pohodě.. do klece už k ní chodím jako by nic... na záchůdek tedy chodí jen omylem - když se jí nepodaří odsunout a vysypat ho... a když jí to hodně naštve, tak kočkolit vyhází, a pak jde stejně do protějšího rohu jen tak do klece.. jinak je hodná... začíná se i mazlit, doráží, skotačí, je velmi hravá a vyžaduje pozornost.... :-) v každém případě z kousavky Kačky je hodná Kačka, povedlo se :-)

27.6. Kačenka potvůrka stále vyzývá ke hře.. je to děsné třeštiprdlo, pořád se chce honit a hrát si... nesnese se však s žádnou fretkou, což je trochu škoda, pak jí musím stačit já :-)... dokonce začala chodit i na záchůdek.. a už vím, kde byl "zakopaný pes"... potřebuje velký záchůdek.. má teď ten největší, co dávám jen klukům a ejhle.. všechno káko je jen tam :-) šikovná holka :-)

7.7. Kačenka je potvora a nesnese se s jinými fretkami. Musí být sama.. Je tedy na rozdíl od všech ostatních freteček vhodná jako "jedináček" :-) Prozatím raději ke zkušenějším chovatelům, ale lepší se ze dne na den.. je strašně hravá... vyžaduje hru, lítá, skáče jak na pérku a užívá si pozornosti :-)

11.7. S Kačkou jsme "vstoupili" do posledního stadia socializace...už ji nechávám běhat po domě "za normálního provozu" všech domácích dvounožců :-) Kačka se trochu bojí, tak se schovává, ale nekouše :-) potřebuje jen opravdu "domazlit" a už už... může jít do nového domova :-)

19.7. Kačenka se nám mění ze dne na den, už vůbec není agresivní, kousavka - to jsou doby minulé.. naopak, je to super fretečka, velmi komunikativní, která si říká o hru, skáče na nohy a zase uteče - vyzývá ke hře a hru na honěnou přímo miluje :-) Nesnese se však s jinou samičkou.. na ty rovnou útočí.. včera si vcelku vyhrála chvíli se Servácem, takže si myslím, že s některým zdravě sebevědomým samečkem by mohla být.. nesměl by však být příliš agresívní ale přitom zase ne příliš hodný, protože potom by Kačka měla navrch.. prostě akorát :-) ale je to fak super fretečka :-)

21.7. Kačenku musím znovu pochválit... Nejen že je hravá a milá, už dokonce i olizuje obličej a nekouše přitom :-) ale dokonce už i chodí jen na záchůdek.... což považuji za velký úspěch... jediná "špatnost" je ještě v tom, že vždy otočí misku s granulkama vzhůru nohama a všechny granulky pochopitelně vysype.. dá se to řešit pevně přidělanou miskou...ale i tam si myslím, že se to časem naučí, je to chytrá holka... A už si myslím, že je připravena k adopci... :-)

15.8. Kačka je nás už 4tý měsíc.. krásně se zklidnila, aklimatizovala a je z ní úžasná mladá aktivní zdravá fretka :-) strašně ráda běhá, hraje si, bylo by jí nejlépe v rodině, kde by s ní hodně chodili ven, a byla hodně volně puštěná.. myslím, že by se snesla i s jinou fretkou - chci to časem vyzkoušet s nějakým klučinou :-) myslím, že by si ji mohl vzít i začátečník, když by se jí věnoval. Kačka se maličko ožene, když ji vyndávám z klece, ale nekousne a i jinak je naprosto bezproblémová.. :-)

24.8. Kačka se také lepší ze dne na den a je připravena jít do adopce.. jako samotná fretka v rodině a raději někomu, kdo již zkušenosti má :-)

8.9. Kačenka potvůrka je stále stejná.. pohodová, a když jí někdo nepadne do oka, štípne. Potřebuje majitele, kterého by brala a pak bude skvělá. Krásná, mladá holčina - čeká na novou rodinu :-)

26.9. Kačka je takový můj miláček....sice právě bydlí u Lucky, ale je to skvělá fretka.. která tedy potřebuje osobitý přístup a někoho, kdo by jí rozumněl. Pak bude Kačka skvělou společnicí :-)

10.10. Kačka je poměrně pohodář.. nechává se mazlit, hladit, lítá, je fajn.. jediné, co fakt nesnese, je společnost jakéhokoliv jiného zvířátka.. to je z ní dračice. Hodí se jako jediný zvířecí mazlíček v rodině :-)

7.11. Kačka tentokrát nebyla "v užším" výběru a tak musí na nový domov ještě chvíli čekat. Věřím však, že se brzy najde :-) Kačka je krásná suprová holčina, velmi hravá a společenská.

9.11. Kačka je miláček.. včera jsme se zase mazlili.. je taková trochu divoška, ale hodná, nekouše, jen štípne, když si hraje, ale ani to nebolí.. myslím, že by mohla i k začátečníkovi, který má odvahu do toho jít :-)

15.11. Kačka už by moc moc potřebovala nový domov.. moc se za ni přimlouvám.. je to taková moje kočička.. potřebuje lásku, možnost volného pohybu, bude skvělá společnice.. nemusíte se bát :-)

5.12. Kačenka už je od minulého týdne zamluvená, bude se stěhovat nedaleko, do Lysé n.Labem.. Nová majitelka se na ni moc těší, posílá fotečky své fretečky Adélky, která už odešla do fretčího nebíčka.. Myslím, že Kačenka bude paní Daně výbornou společnicí a vím, že se na "oplátku" u ní bude mít více než jako v bavlnce.. Děkujeme za tuto adopci :-) Kačku ještě oočkujeme, očipujeme a pak už se jen domluvíme na předání :-)

16.12. Kačenka také už jen a jen čeká na odchod do nového domova.. počítáme, že to bude příští týden. Moc jí to přejeme. Ještě zařídíme čip a očkování proti vzteklině, a bude vše OK :-)

20.12. Kačce pomalu balíme kufry, dnes nebo zítra by měla odjet.. :-)

21.12. Tak s Kačkou nevím, paní psala že si přijede 20.-21., ale zatím žádné nové zprávy.. tak vyčkáváme :-)

28.12. Kačka odjela dle původního plánu 21.12. k paní Daně.. Víme, že se u Dany má suprově :-) Moc děkujeme :-) a Kačce přejeme nádherný život, který u paní Dany bude mít :-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mirka P. - Adopce Kačenky

Dobrý den,čtu tady krásné vyprávění o fretce Kačence,která pujde brzy do adopce k p.Daně-je to moje sestra a tak vím,že Kačenka se u ní bude mít jako v ráji.Dana měla Adélku,kterou milovala nade vše a na kterou NIKDY nezapomene.Takže Kačena se postěhuje do dobrého domova :-)

Dana - Kačenka

Chtela bych Vám moc poděkovat,za lásku,kterou dáváte všem fretečkám a co vše pro ně děláte.Já se nemohu Kačenky dočkat,stále na ní myslím a těším se,až budeme spolu!!!Budou to pro mě nejhezčí vánoce.Kačenka mi hodně připomíná Adélku,je krásná a vím že budeme kámošky.Dana

Dana - kačka

dobry den ctu uz 3nedele ruzne inzeraty o freteckach,ktere opravdu nad miru miluji...jiz jsem fretecku Adélku mela...a mela by se u me jako v bavlnce.Jsem doma,tak se ji mohu plne venovat,a miluju je!!!Mohu vedet,jak je stara,je to strasne ,kdyz zemre starim,ja to do dnes oplakávám,byla pro me všííím!!!!!Dostala me ze starostí,pac blbla dorazela,stale jsme si hrali a mazlinkovali.Je moznost si ji od vas vzít..opravdu mam zajem...chybi mi tu moje Adelka...selhani organismu-(Prosím a dekuji predem za odpoved,Spozdravem se tesi Dana

Alena - Re: kačka

Dobrý den. Děkujeme za zájem.. kačka je fakt skvělá, jako samotná fretečka, kde by jí milovali je úplně super. Je mladá cca roční.

dana - Re: Re: kačka

Tak my bychom jí milovali opravdu,chybi nam Adelcino blbnuti,fretecky daji novou radost do zivota,mela bych o Kacenku veliky a opravdu vazny zajem.Muzete mi prosim pekne napsat,zda si pro ni budu moci prijet,a kolik Vam budu dluzna,a co si sebou mam vzit?muj mejl ddanunnka@seznam.cz a mobil 777005710....dekuji moc za odpoved.Dana

Nona - Kača

Bobek tak dlouho a takovou krasavici hodnou nikdo nechce. Jinak má barvičku jak naše Kača :)
















Bailee - Kačka

Tyjo, já žasnu, celá Dorka na fotce!:) držíme palce v hledání rodiny

Lucie - :)))

Je moc hezkáá :))

Nona - Kača

Kačka vypadá úplně jak naše Kačka :o))

Monča - Kačka

Kačka je krásná, snad brzy najde svůj domov.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2839329
Měsíc: 30136
Den: 1099