Jdi na obsah Jdi na menu
 


kočička MOURINKA

img_0427.jpg7.4. Máme nového obyvatele útulku...řekla bych, že prostě sama přišla do útulku pro pomoc.. Malé, hubené, kost a kůže, s nafouklým bříškem, vyboulenýma očkama, s chřipkou, poraněné, asi dvouměsíční koťáko.. samá "ruka" samá "noha".... Nejdříve jsme kotě prohlídli.. mělo už zahojenou ránu na krčku, strhli jsme stroupek....img_0428.jpg překvapilo mě, jak bylo kotě odvážné, vůbec se nebálo cizích lidí, psa, koček, které na ni syčely.. prostě si šlo k misce a papalo... muselo být hodně hladové... když se napapkalo, dali jsme odčervovací pastu, protože nafouklé bříško vypadá na totální začervení... pak šlo img_0430.jpgkoťátko domů.. je neskutečně miloučké, mazlivé.. vůbec ničeho a nikoho se nebojí... fretek, nikoho :-) jakmile ho někdo chová, a že se chová rádo a pořád, celý den, hned vrní :-) nejraději spinká na stole, nebo někomu na klíně, prostě ve společnosti :-) Dáváme od včera ještě ATB, abychom vyléčili chřipku... pěkně papká, pije mlíčko whiskas, chodí na kočkolit.. jen zatím nekaká, tak uvidíme, jak to bude dál.. Fakt je to neskutečně přítulné a milé koťátko... A také bude k adopci :-) jen co ho dáme dohromady :-)

10.4. Mourinka je fakt skvělá.. úžasná, milá, přítulná, nejraději je s lidmi, chová se na klíně či sedí na rameni a spinká s námi v posteli.. je neskutečně miloučká a umí si to zařídit.. je tak trochu pěkně "oprásklá", ale mile :-) vůbec nemá strach z ničeho, z fretek, koček.. jen se bojí našeho psa, což je divné, protože náš Angeenek je zlatíčko největší.. možná má se psy špatné zkušenosti.. :-(.

co mě na ni "děsí", že vůbec nekaká.. od pátku vůbec nic.. Včera jsme už zajeli na veterinu, ale zdá se vše v pořádku. A tak stále pokračujeme v léčbě ATB, znovu jsme odčervili a také jsme jí dali trochu projímadla.. tak snad to pomůže.. bříško už má chuděrka úplně tvrdé.. :-( Nicméně se tváří spokojeně, pořád přede a přede.. :-)

11.4. Mourinka je prostě úžasná.. neskutečně milá.. mám obavy, abychom ji pak dokázali dát vůbec někomu jinému, protože je to prostě zlatíčko. strašně důvěřivé, milé, sluníčko :-) Dokáže celé odpoledne, večer, noc, vždy vlézt někomu na klín, na rameno, a tam příst.. i v noci.. spinká tiše se mnou, jen občas prostě odejde (napapkat se, na záchůdek), ani o tom nevím a jen se zase stejně potichu vrátí zpátky :-) a zaleze pod peřinku, kouká jí jen hlavička :-) Znovu jsme Mourinku odčervili, dáváme ještě ATB.. žádné káko jsem tedy ještě nenašla, ale bříško už mi nepřijde tak tvrdé, tak snad to bude dobré. V každém případě Mourinka nejeví žádné známky zdravotních problémů.. tedy, asi až na slabou chřipku :-)

13.4. Protože Mourinka sama nekaká, a bříško měla tak tvrdé a velké, až to bylo hrozné, vyrazila jsem s ní včera na veterinu.. U veta jí "káko" vymačkali, měla je plné škrkavek... fuj :-(. Bohužel ji tito cizopasníci způsobují velké problémy.. zatím to (dle veta) není ve stadiu, kdy by mohla Mourinka zemřít, protože zatím jí a nezvrací.. Ale prostě nekaká.. ačkoliv dostala čípek, doma zase nic.. večer jsem tedy "akci mačkání" zopakovala, a zase jsme Mourince o nějaké to káko pomohli.. ale do rána zase sama nic.. No, snad se nám to podaří časem zvládnout.. ale asi to bude ještě chvíli trvat...

16.4. Tak hlásím radostně, že Mourinak začala o víkendu - konečně - sama kakat.. Takže ještě bereme ATB na rýmičku, ale už snad bude to nejhorší za námi.. Jinak Mourink je neskutečně hodná, přítulná, mazlivá, klidná.. nejraději je stále na klíně, v peřině, prostě se mazlí :-) je jí jedno s kým, jestli někoho zná nebo ne, či kde je.. zda doma či na návštěvě.. hlavně, že má kolem sebe spoustu lidí.. je taková správně "oprásklá".. vůbec ničeho se nebojí, klidně si sedne na fretku která spí u nás na klíně a pak se diví, když se po ní fretka ožene.. takové nebojácné trdlo to je.. :-). Však vzledem k tolika fretečkám u nás doma, našim vlasním kočkám, které nechtějí Mourinku mezi sebe přijmout, si ji bohužel nemůžeme nechat.. Hledáme tedy pro ni nový domov, kde by ocenili její přítulnost a hodně se jí věnovali a mazlili :-)

19.4. HURÁ !!!! Mourinka už sama kaká, pravidelně a čistotně do záchůdku.. :-) už si začala i hrát a víc lumpačit.. je to skvělé koťátko, moc mazlivé a hodné... myslím, že by mu bylo nejlépe jen doma :-). Zatím ještě léčíme rýmičku a občasný kýchání, ale to nejhorší už je za námi :-) mám obrovskou radost.. už jsem se o ni bála ... :-) :-) :-)

23.4. Z Mourinky se stal pěkný uličník.. začala jsem jí říkat "Vtěrka".. vím, že to nezní moc hezky, ale odpovídá to jejímu chování.. prostě musí být vždy tam, kde jsou všichni.. dokud jsme v obýváku, je tam....jakmile zjistí, že jdeme spát, prostě se přemístí do ložnice do postele... vůbec ji nezajímá, že ji třeba v posteli nechci.. dokonce i naše domácí kočky ji pomalu začínají respektovat, protože Mourinka - Vtěrka - na ně prostě kašle.. kočka zasyčí, a Mourinka - Vtěrka si prostě klidně lehne vedle ní.. kočka zasyčí znovu, Mourinka - Vtěrka - nic, a tak to kočka vzdá, leží a hotovo a Mourinka - Vtěrka vedle ní :-) Nevím však, jestli ji dokážeme ještě někomu dát.. i řpřesto všechno je to miláček nad miláčky.. nad milé přítulné kotě se jen tak nevidí.. :-) a bojím se, kdo by si ji vzal.. přeci jen je to "obyčejná" vesnická kočka a lidi budou mít chuť ji nechat venku, na seně  a tak, jak se to prostě dělává, ale tam by Mourinka strašně trpěla :-) musí mít společnost, lidskou společnost.. :-) nejlépe by jí bylo někde, kde by mohla být doma a mohla chodit i ven.. jinak doma je perfektně čistotná.. chodí na záchůdek, nedělá nepořádek při jídle, jí spořádaně z mističky, krásně si hraje s pinpongovým míčkem a jinými hračkami a drápky si způsobně škrábe o šrabadlo.. nevím, jak se kdy mohla naučit, ale prostě je vyjímečná a má to asi v sobě :-)

02.05. Mourinka už má zcela zahojený krček, je to miláček všech, kam s ní přijedeme. bereme Mourinku všude s sebou.. pořád nás však trápí ještě rýmička a občasný kašlík.. no, venku je konečně teplo, tak snad se i toto podaří doléčit. Jinak zvykáme Mourinku i na kšírky. :-)

03.05. Dnes jsem dostala mejlíka se zájmem o Mourinku !!! Velmi mě potěšil, myslím, že v nové rodině se bude mít Mourinka přesně tak, jak si představuju :-) mít stálou pozornost, péči a lásku :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nevečeřalovi - Mourinka

Chtěli jsme za nás i za mourinku vám moc poděkovat bude se i nás mít jako královna bude mít lasku a peči kterou si zaslouží :O)

Terka - Mourinka

Chudinečka maličká.
Co toho musí takhle maličká vytrpět.
Doufám,že už začne brzy kakat sama a bude v pořádku.
Má velké štěstí,že se dostala právě k Tobě Alčo!

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 13
Celkem: 2839595
Měsíc: 30232
Den: 1172