Jdi na obsah Jdi na menu
 


LADA


p1010102.jpg1.8. Městská police v Mladé Boleslavi u obchodu Družstevník odchytla na oznámení občanů fretku... a tak je u nás :-) je to krásná tchoří samička, ovšem vypadá to, že už déle v říji, a tak plánujeme co nejdříve kastraci... první dny byla trochu vyjukaná, ale už se uklidnila a je celkem v pohodě.. :-) Bude mininálně měsíc u nás - za prvné kvůli kastraci a také kvůli majiteli, zda se neozve a nehledá ji někdo.. poté může jít do adopce :-) Pojmenovali jsme ji LADA.

8.8. Lada jde na kastraci zítra. Držte palce :-)

15.8. Náš "domácí" - tedy boleslavský nalezenec byl tedy 9.8. na kastraci. Ta proběhla dobře.. ale Laděnka asi díky vyššímu věku - typuju tak 3-4 roky - narkozu a vše potom snášel hůře, než mladší fretky.. také byla už asi opravdu dlouho v říji. Objevil se u ní zánět střev. Přestala jíst a nechtěla ani krmit ze stříkačky.. vztekala se u toho, kroutila, odstrkovala mě pacičkama a všude prskala... měla jsem o ni opravdu strach.. ale tyto počáteční problémy jsme naštěstí překonaly a další den už se dala Laděnka nakmit lépe a o víkendu už bych řekla, že byla ráda a kaši ze stříkačky lízala i sama.. z mističky nechtěla.. občas mezitím ukradla piškotku, granulku a schovala si je pod skříň, ale nesnědla je... :-( ale včera večer schroupala několik granulek.. takže pevně věřím, že nejhorší je za námi.. stále ji ještě budu mít pod drobnohledem, a pečlivě pozorovat každou granulku, co sama sní. Stále ještě dostává antibiotika, aby se pořádně vyléčila. Jinak povahově bude OK.. když se lekne nebo tak - tak se ožene a kousne (2x i do krve) - ale lepší se ze dne na den a bude časem dobrá - bez kousání.... :-) Jinak je velmi aktivní, běhá, zkoumá - chová se prostě jako fretka :-) takže super :-). zatím však ještě k adopci není... tak měsíc si ji tu ještě určitě necháme :-)

16.8. Laděnka už začíná být v pohodě.. lítá jako pometlo, chodí se mazlit, ani nekouše, koncem týdne vytáhneme stehy a myslím, že se může připravovat na cestu do adopce.. tedy, pokud ji někdo bude chtít.. je to super hravá fretečka a bude zcela jistě výborným společníkem :-) a domácím mazlíčkem :-),

22.8. Laděnka má vytažené stehy a řekla bych, že je připravená na nový domov.. je skvělá.. krásně znovu přibrala po kastraci ztracenou hmotnost, lítá, mazlí se a je naprosto pohodová.. :-)

24.8. Lada je suprová fretka, není konfliktní s jinými fretkami, vypadá to, že v jejich společnosti byla.. je připravena jít do adopce i k začátečníkovi :-)

7.9. Laděnka dnes již naprosto v pořádku (pochopitelně bez stehů), očkovaná, čipovaná, dnes odjela do nového domova do Prahy. V neděli se na ni byli majitelé podívat, vše si doma zařídili a dnes si pro Laděnku přijeli. Věříme, že se bude mít super :-) Děkujeme za adopci :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dita - Fily

Po roce:
už je to rok, co jsme si přivezli Filišku domů a asi 3-4 měsíce co nás nikoho nekousla :-). Mně nekouše už dlouho, chodí za mnou jako pejsek, chce nosit a být se mnou ať dělám co dělám. Když mám práci na PC skáče po klávesnici a snaží se mi práci znemožnit. Moc ráda se honí a hraje na schovku. Jediné co se nepodařilo a myslím že ani nepodaří je její přístup k návštěvám - jakmile někdo příjde hned si sjedná pořádek a kousne ho do nohy. Od cizího na sebe sáhnout nedá. Myslím, že si prostě jen brání to svoje a nás. Asi nejtěžší bylo dokázat se přestat bát, že nás pokouše a přistupovat k ní jako k mazlíčkovi co ani zoubky nemá. Když jsme tohle dokázali začalo všechno fungovat a já s ní teď můžu dělat cokoli a všechno si nechá líbit - mám pocit že mi prostě věří. Synka však úplně nepřijela - že by pro ni byl konkurencí? a ikdyž ho nekousne tak hladit a mazlit se nenechá. Takže synek touží po jiném mazlíkovi, což mne mrzí.
Vzkaz všem začínajícím - fretky jsou super, nebojte se a vydržte.
všem přeji krásný den a pohodové babí léto.

Dita

Alena - Re: Fily

Dobrý den. vše co píšete je víceméně u fretek normální. Mají hierarchii jako jiné šelmy. tzn. že váš syn je pro ni další člen smečky, kdežto vy jste pro ni šéf. proto Vás poslouchá zatímco syna kouše. postupně se dá ještě vše změnit přístupem k fretce, další výchovou, ale záleží i na věku syna.. s malým děckem toho moc nejde.... v každém případě díky, že jste to nezvdali a naopak se řadíte mezi super fretkaře :-) přeji také mnoho krásných slunečných dní ještě :-) AN

Dita - Fily dělá pokroky

Moc vám všichni děkujeme za podporu a milá slova, hiodně nám to pomohlo hlavně v tom, že máme "jen" vydržet a pokračovat ve zvolené cestě dál :-).
Fily jsme vzali na procházku ale nepředpokládali jsme, že bude tak moc vyděšená, neustále chtěla zalézt pod auto, měli jsme jít na pořádnou louku a ne jen před dům, no máme zase ponaučení.
Musím Fily moc pochválit, už začala používat záchod - vyměnili jsme jí rohovej za obdélníkový co měla i u vás a už je po problému. Fily krásně baští a čím dál míň se bojí a ohání se po nás. Zaručeným receptem je pasta nebo laskominky to přiběhne jen jak slyší, že na ni volám a pískám, nechá se hladit a je moc milá. Myslím (věřím) že je to na dobré cestě. Hrozně ráda podniká průzkumné výpravy, schazuje věci ze stolu a taká je pod skříň a taky nás pozoruje. Stále se bojí prudkých pohybů a zvuků, které nezná, snažíme se na ni mluvit, já jí všechno komentuju co se děje, aby se nebála. Ona vždycjy nakloní hlavu jako by mi rozumněla, je moc chytrá. Jo a co se týče gumy tak po ní je úplně šílená, naprosto přesně všechno vyčmuchá. :-.).

Ještě jednou moc díky, uděláme pár obrázků a pošleme.

Ještě mám jednu zprávičku a ta není moc veselá. Viděli jsme dneska ve zverimexu v Europarku mládě fretky a bylo celé vyděšené, klepaůlo se, mělo v kleci jen podestýlku, žádnou hračku, žádný záchůdek, dobrůdky, bylo nám ho moc líto a pan prodejce nebyl vůbec ochotný jakékoli debatě. Mít víc zkušeností tak bych rodinu ukecala a ten uzlíček neštěstí si vzala. Jestli můžete někdo pomoc stavte se tam. Možná jsme to viděli moc tragicky - nemáme zkušenosti - ale veselý pohled to tedy nebyl.

Mějte se prima
Drbíci a Filinka

Dita - Lada aneb Fily

Zdravíme všechny z Prahy, ve středu jsme si přivezli Ladunku domů a překřtili jí na Filoménku (jméno vybíral synek). Říkáme jí Fily, Filinko, Filušo a mám dojem že jméno akceptovala. Máme ale trochu adaptační problémy. Fily vůbec nechce na záchůdek a potřebu zásadně dělá těsně cedle. Taky nás lehce pokousala, byla celá vyjukaná a všechno ji děsilo a oháněla se kolem sebe zoubkama a hold jsme každý nějaký ten kousanec utržili. Dneska ale nekápla ani kapka krve, všichni si moc pžejeme aby to zvládla a líbilo se jí u nás. Zatím se nemazlí, příjde k nám ale pohladit se nenechá. Co se skotačení týče tak to jí jde dobře, všechno zkoumá všude chce vylézt. Je moc šikovná a zvědavá. Když je v klidu nekouše ani se neohání, ale každý zvuk nebo rychlejší pohyb ji asi děsí a chňape po nás. Na co si musíme dávat pozor jsou nohy, zničehož nic přiběhne a rafne, ne moc ale citelně, já se teda vždycky tak leknu :-). Baští o sto šest a nechává se uplácet - to ji pak můžem i pohladit, tak úplně nevím kdo koho vlastně uplácí :-).
Jako problém vidíme to chňapání po nohách, záchod a kousání si myslíme, že přestane až si na nás zvykne. Tak to jsou zatím zprávičky od nás, držte nám pěsti ať se všechno uravná a jestli máte nějakou radu sem s ní, možná děláme něco špatně. Jo a zapomněla jsem napsat, že když jsme doma snažíme se aby měla pořád klec otevřenou, ona teda moc nespí a hodně je s námi v místnosti, snad je to tak pro ni dobře.
Mějte se všichni moc prima
Drbíci a Fily

Alena - Re: Lada aneb Fily

Dobrý den Dito. Děkujeme za překrásné zprávy o Filoušce. Je vidět, že ji máte opravdu rádi. I Lucka říkala, že už jste volali... Když dovolíte, použiji váš popis jako skvělý návod, jak s fretkou, kterou si přinesu domů... je to totiž nádherná ukázka toho, jak fretka potřebuje čas na aklimatizaci, na seznámení se s novou rodinou, novým prostředím. A ze strachu reaguje právě tak jak píšete - kouše.. na obranu nic jiného neumí - od přírody... V každém případě váš postup a obětování se zaslouží obdiv... nic neděláte špatně.. jen Filoušce prostě musíte dát čas... násilně ji nebrat, nechovat - což neděláte - ona sama až získá jistotu prostředí, přijde.. fretka se nedá vychovat násilím.... a to neděláte... opravdu se chováte jako zkušení chovatelé.. je vidět, že když je láska v srdci, jde to samo... :-). Možná z mé strany jen jedna rada - vezměte Filoušku na procházku ven... procházky ve výchově fakt dělají divy... ona se proběhne, zahrabe si, prozkoumá jiné prostředí a až bude unavená, sama bude ráda, že ji nesete... a tím pádem se krásně sblížíte... vezměte s sebou pastu a má být dnes hezky - i když to tak zatím nevypadá - vyjděte si na procházku...nemusíte daleko.. a doma pokračujte jak to děláte.. nechte jí čas... nohy musíte zatím obout do botasek... a vydržet chvíli... ona přestane kousat, až si bude jistá, že je v bezpečí.. hodně ji uplácejte, vždy když přijde ji dejte třeba jeden kousek pamlsku nebo tak... a ona zjistí, že jí je fajn... :-). Fakt klobouk dolů..

Terka - Ladunka

Doufáme,že bude Ladunka v pořádku.

PavlaZ - zatím prý nijaké dobré zprávy :-(

Jak moc špatně se z té kastrace dostává chudinka? :-(
Má šanci?

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 11
Celkem: 2814043
Měsíc: 27938
Den: 1180