Jdi na obsah Jdi na menu
 


LUMPÍK

p1010186.jpg28.6.2012 Byla jsem kontaktována rodinou z Jablonce n.N., zda by k nám mohli dát z rodinných důvodů jejich freťáčka.. a tak přivezli LUMPÍKa. Koupili si ho ve zverimexu, kam ho už někdo vrátil, vloni na podzim jako již více než rokp1010190.jpg starého freťáčka.. bohužel se jim nepodařilo Lumpíka vychovat k obrazu svému, doma museli skákat po stole, navíc freťák v říji krásně "voněl" :-) Takže se rozhodli tuto situaci vyřešit přes nás.. Lumpík je krásný, velký, dvouletý freťák v říji.. podle toho se chová.. není agresivní, dá se vzít - opatrně - do ruky.. však když běhal doma - včera - p1010191.jpgříkala jsem si, jak ho kde najdu, že bude spinkat.. omyl.. Lumpík dělá čest svému jménu a našel se sám.. jakmile jsem vstoupila do místnosti, naběhl a začal na mě  - opravdu silně varovně - syčet.. vzala jsem pastu a už to bylo OK :-) Lumpík lízal pastu a byl z něho miláček.. Zařídíme kastraci a myslím, že nebude problém v chování s Lumpíkem, že se brzy srovná a bude si hledat rodinu, která už by pro něho byla tou pravou :-)

Lumpík k nám přijel s tím, že papká pouze granulky Ferret Selective.. však, naše ferretky mu zachutnaly více, a mistička se Selective zůstala plná, zatímco mistička s Totalkama prázdná.. takže super, tohle už máme za sebou :-)

9.7. Lumpík se poměrně srovnal.. normálně s ním komunikuju, beru ho do ruky, nechávám ho běhat po místnosti aniž bych musela skákat po stole :-) Lumpík si mě nevšímá, zkoumá vše kolem a je relativně v pohodě.. nemá však rád pozornost, jakmile si s ním chci hrát či s ním začnu komunikovat, začne syčet a couvat.. ale toto není taková katastrofa, postupně pamlskama tuto nedůvěru srovnáme :-) jinak mu nechutná meloun :-( jako jedna z mála freteček nechal plnou mističku :-(.

16.7. Lumpík se nám taky lepší a lepší.. je poměrně pohodový, tedy.. dokud ho nechci vzít do ruky.. to syčí.. a couvá.. ale pasta to vždy spraví, takže jde jen o to, aby věděl, že u lidí je vždy nějaká mňamka a místo couvání přišel sám :-) a bude vyhráno.. nevidím v tom žádný velký problém :-)

18.7. Lumpík je už také v pohodě, a chováme se k němu úplně normálně - to znamená žádné rukavice :-) je to skvělý klučina :-) Však na adopci má ale ještě malinko čas :-) uvidíme po dovolených, v srpnu :-)

31. 8. čas plynul a z Lumpíka se stal mazlíček.. opravdu mazel a moc hodný.. takže včera odešel do nové rodiny do Litoměřic ke kámošovi Alfíkovi. S ním zatím moc nekámoší, ale třeba se to změní. Zatím bude mít svou vlastní, novou klec a kolem sebe spoustu dětských kámošů na hraní, kteří ho mají moc rádi :-) Tak hodně štěstí v životě Lumpíku :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 22
Celkem: 2813909
Měsíc: 27917
Den: 1169