Jdi na obsah Jdi na menu
 


MÁJA

p1010205.jpg16.7. Máju jsme si převezli včera ze ZS Chomutov, kde byla od 1.5. Je to nádherná, mladá albínka..s končící říji, a tak šla hned dnes na kastraci, abychom předešli dalším problémům..Vypadá to, že je i hodná a nekousavá, ale musím ji maličko poznat, abych mohla napsat více.. Mám ji od včerejška od večera, dnes ráno šla na kastraci, takže zítra zase napíšu více :-) ale fotečku už přidávám :-) zatím je tedy vyfocená v rukavici.. protože "sichr je sichr"... ale myslím, že do budoucna opravdu potřeba nebude :-). to už je poznat, když beru Máju z klece, neohání se, nesnaží se kousnout.. vypadá to fakt na hodnou fretečku.. 

17.7. Mája nebude zase takové zlatíčko, na veterině říkali, že se po nich trochu oháněla, a já nemohu zatím soudit, protože po kastraci a narkóze je každá freťule "jiná".. takže včera kastraci zvládla Mája v pohodě, její děloha již vykazovala známky přeříjení, viz foto.. vlevo je děloha již zvětšená (normální zvětšená děloha Evelynděloha fretky je asi poloviční) Evelyn a vpravo na obrázku je několikanásobně zvětšená děloha Máji.. tak si asi umíte udělat obrázek, jak na tom zdravotně Mája byla.. nic moc.. Ale vše je OK.. Odpoledne a večer zvětšená děloha MájiMája spinkala po narkóze ještě, v noci se probudila a tak jsem jí dala vodu s medíkem na "nastartování" organismu a ráno se už sama napila vody a dostala ještě 2 stříkačky rekonvalescenční kaše.. Stále spinká na vyhřívaném polštářku a přes den ještě dostane kaši :-) Jinak vypadá, že by vše mohlo být OK :-) 

18.7.2012 Mája je na tom o něco lépe.. je také moc hodná, žádný náznak kousnutí, ale je "samostatná".. méně vyděšená.. Dostává také ATB, na 5 dní, také sama nepapká, ale jí alespoň sama kaši z hrnečku.. tak super.. Také jsem ji ráno přestěhovala z marodky do fretčárny.. tak snad to taky bude OK :-)   

15. 8. čas letí jako bláznivý, a vzhledem k dovolené toho o Máje moc napsané není.. Mája však po kastraci vše zvládala v pohodě, přímo krásně, z Jany B., u které byla 4 týdny, si udělala miminko, Jana se nechala tahat a mazlit, občas ji zastoupil plyšový medvídek, který nakonec s Mákou odešel i dnes do adopce.. Mája se stěhovala k Fredíkovi Josefodolskému, který se má jako v bavlnce.. je z něho mazlíček a rozmazlenec, tak jak si zaslouží a tak se s Májou budou mít super.. u nás jejich seznamování proběhlo vcelku bez problémů, doufám, že i doma bude vše OK :-) čekáme na zprávičky :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 25
Celkem: 2835851
Měsíc: 30541
Den: 1496