Jdi na obsah Jdi na menu
 


MIA A KIJU

 

img_4552.jpg

28.8. se k nám do útulku dostaly dvě tříleté holky, stříbrná Mia a tchořovitá

img_4576.jpg

Kiju. Obě jsou moc hodné, vymazlené, ale obě potřebují lékařské ošetření. Od pátku 6.9. jsou v Brně na veterině, dle výsledků vyšetření má Mia zánět vaječníků a Kija má zánět zoubku, pravého horního špičáku, který veterinář v Praze přetrhl při trhání a nechal tak :-(. Zítra podstoupí obě operaci, pozítří budu vědět víc, tak se zase ozvu. Držte holkám palce. Až se ze všeho dostanou, budou hned k adopci, i pro začátečníka, 

img_4631.jpg

jsou skvělé, ale podmínkou bude, že obě společně. Jsou na sebe velmi zvyklé a dělit je nebudeme :-) Fotečky přidám až přijedou z Brna :-) 16.9. Přidávám fotečky, jak byly holky u Jany :-) Mia je od pátku 13.9. u nás doma, v pořádku, po operaci a lítá jako čamrda :-) Kiju je stále v Brně, prozatím bere ATB a čeká na operaci se zoubky. Vypadá to na větší zánět, tak musíme čekat, až zaberou ATB. 

7.11. Obě holky byly v Brně, Mia týden, kdy jí odoperovali zánět dělohy, po první neúplné kastraci kdysi provedené v Praze.. Vet bohužel při kastraci nevybral oba orgány, dělohu a vaječníky, a tak pozůstalá děloha se zanítila tak, že Mia celá vypelichala. Nyní už je Mia v naprostém pořádku, celá zarostlá a připravená do adpoce.

Kiju byla v Brně 3 týdny.. Měla od veta z Prahy přetržený původně vytrhávaný zkažený zub - pravý horní špičák. Zbytek zubu byl zanícený, stejně tak již měla zánět v dásni. Musela brát ATB před operací a také po operaci.  Vše se naštěstí povedlo, zoubek v Brně Kiju vytrhli a Kiju nám v pořádku předali. Nyní je už Kiju v pohodě, papká, nožičky po operaci má již také zarostlé a je také připravena do adopce.

Holky jsou moc hodné, hodí se opravdu k úplnému začátečníkovi, jediná podmínka však je, že musí jít společně. Jsou na sebe velmi vázané a jedna bez druhé nemůže být. Tak snad se i pro dvě fretečky společně nová rodina najde :-) Budeme čekat a doufat :-)

8.12. Naše krasavice Mia a její kámoška Kiju odjely společně do nového domova včera, v neděli. Stěhovaly se do Prahy, ještě k jiné fretčí kámošce, ale moc nemocné (rakovina), a tak její majitelé právě chtěli další fretčí kámoše, aby všem nebylo smutno :-) A tak budou mít holky skvělý pečující nový domov, kde je fretka vším a umí se o ni velmi dobře a s láskou postarat. Moc děkujeme. Za obě holky :-)

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 13
Celkem: 2832662
Měsíc: 29858
Den: 1046