Jdi na obsah Jdi na menu
 


MIM

mim1.jpgMIM - 19.4. zítra čekáme další přírůstek, moc hodného freťáčka z jižních Čech.. našel se na statku.. je zasvrabený, špinavý, nekastrovaný. Původní majitel ho vyhodil pravděpodobně právě kvůli jeho říji.. je to roční klučina.. a prostě někomu "nevoněl" a asi nechtěl "investovat" ani do kastrace.. tak se prostě freťáčka zbavil.. ujali se ho právě na zmíněném statku, kde mu však nemohli dát to, co freťáček potřebuje.. a tak kontaktovali své známé, o kterých věděli, že fretky chovají, a ti kontaktovali nás.. už s ním byli u veta, vykoupali ho, a zařídili Advocate na svrabík.. a zítra přijede Rupertek II k nám.... Paní Hance a její rodině moc díky :-) mim2.jpg

20.4. Rupertek II je už na cestě.. odpoledne přijede k nám :-)

23.4. Rupertek, kterého tedy cestou přijmenovali na Mima, je u nás.. je to krásný vcelku světlý tchořovitý freťáček, v říji, který se tedy jako říjňák chová.. takže někdy kousne :-) doléčíme svrabík a pak zařídíme kastraci :-) 

26.4. Tedy Mim - přejmenový Rupertek II - je tedy opravdu "kus" chlapa.. má neskutečně velkou hlavu a celý je takový velký.. kluk jak buk :-)  

02.05. Tak jsem konečně přidala fotečky Mima.. Paní Hana se na něho pořád ptá :-) díky  moc za to :-) 

Musím říci, že Mim už se poměrně uklidnil, asi na něho toho stěhování najednou bylo hodně, už si zvykl u nás na maxi klec i občasné volné pobíhání a je vcelku v pohodě.. je ho tedy "kus" :-) je obrovský, největší freťáček u nás v útulku :-) 

Přeléčili jsme znovu svrabíka a už na příští týden zařídíme kastraci :-). Myslím, že potom se Mim ještě více zklidní a bude z něho brzy mazlíček :-) 

03.05. Dnes ráno jsem našla Mima spinkat naprosto úžasným způsobem.. ležel v hamačku, na zádech, rozvalený a chrupkal.. škoda, že se mým příchodem probudil, byla by to fotka pro potěšení duše :-) 

04.05.  Mim si u nás už konečně zvykl a přestal i kousat, a je opravdu hodný.. :-) Pojede s námi na dovolenou s fretkou, abychom se více poznali :-)

09.05. Mim s námi byl na dovolené.. je to děsnej mazlík.. šel z ruky do ruky, málem se stěhoval do Slavkova u Brna, ale nesedl si s hlavní freťulí (ze 4), a tak jsme toto prozatím odložili :-) Ale Mim je fakt super.. je to velkej turista, ujde bez problémů několik kilometrů :-) a strašně rád :-). Půjde brzy na kastraci a pak už jen a jen do nového domova :-). Věřím, že ho najde brzy :-)

15.5. Mim je dnes na kastraci.. :-)

16.5. Mimoušek zvládl kastraci dobře.. jen se mu po ní nechce papkat.. odpoledne a večer dostal vodu s medíkem, nejraději by běhal, ale musel povinně odpočívat a spinkat na vyhřívaném polštářku, v noci dostal ještě Viyo kapsičku.. Ráno opět s jídlem "stávkoval" a tak dostal - opravdu téměř násilím - 3 stříkačky rekonvalescenční kaše. Je to kluk jako buk a udržet ho, když se pacičkama vzpírá je tedy něco.. ale jíst musí, o tom není diskuze.. nechala jsem ho dnes doma volně běhat, aby si mohl dělat co chce, a tak doufám, že se umoudří a začne sám papkat :-)

17.5. Mimoušek včera večer spapkal mističku kočičí konzervičky a začal papkat i granulky, tak snad už to bude OK.

18.5. Mimík už je v pohodě, papká granulky a tak snad je vyhráno :-)

21.5. Na Mimouška se byl podívat v sobotu 12ti letý Adam s rodiči, tedy, žasla jsem, jaký Adam je.. Jsem si více než jistá, že Mim se bude mít naprosto perfektně. Adam dělá dokonce velkou práci do školy o fretkách :-) Fakt super kluk :-) Jsme domluvení, že až bude Mim v pořádku po kastraci, tj příští týden, Adam si pro něho přijede :-) a tak se mají všichni na co těšit :-)

22.5. Mimoušek včera dobral ATB, tak ještě doléčíme varlátka po kastraci, o víkendu vytáhneme stehy a pak už se bude moci Mim stěhovat domů, kde se na něho moc těší :-)

 

 

 

25.5. Mim má od včerejška dámskou společnost... nastěhovala se k němu sama o sobě Štěpánka.. s naprostou jistotou prostě vlezla přes mřížky (kluci mají v klece se většími mezerami mezi mřížkami než holky, podle toho, jak prostě máme klece :) ), a nastěhovala se k němu.. Mim vůbec neprotestoval, naopak, společnost se mu zalíbila a nechal Štěpánku bydlet u sebe.. běhali spolu i venku.. Mim je úžasně oblizoval.. prostě láska na první pohled.. až mi bylo líto, že Mim už se bude příští týden stěhovat do nového domova a Štěpánka bude opět sama.. zkusili jsme tedy Štěpánce nabídnout jiného šampiona, ale nevyšlo to.. Robert i Flavius po ní automaticky vyjeli a tak jsme museli Štěpánku z jejich spárů vysvobozovat.. prostě Štěpánka si vybrala dobře sama, kdo se jí líbí.. zatím tedy bydlí Mim a Štěpánka spolu.. Mim se zachoval jako gentelman a přenechal Štěpánce svůj hamaček a slušně si lehl na zem do pelíšku :-) Moc jim to spolu sluší.. krásná drobná malá albínka a obrovský nádherný tchořovitý kluk.. jak do módního časopisu. Škoda, že se budou muse brzy rozdělit.. Napadlo mě ještě, že se zeptám, jestli by adoptivní rodina Mima nechtěla i Štěpánku, ale nevím.. přeci jen začátečníci se bojí většinou si vzít hned 2 fretky.. ale zkusím to :-)

01.06. Mim a Štěpánka jsou opravdu už nerozluční kámošové.. Nehnou se od sebe, řekla bych, že Mim ne na Štěpánce závislý .... pořád ji oblizuje, běhá za ní, nádherně spolu spinkají, nádherně si spolu vyhrají, běhají spolu venku, Mim po Štěpánce pořád skáče a tak.. myslím, že Mim je strašně rád, že není sám, a že má kamarádku. Mimoušek je totiž strašně hravý, pořád hopsá, skáče a vyhledává pozornost a parťáka na hraní :-) a Štěpánka mu toto vše dává :-) jsou fakt nerozulučná dvojka. Mluvila jsem o tom s budoucími majiteli Mima, kterého by si měli vyzvednout dnes, uvidíme, jak se rozhodou. Radila jsem se mezitím s paní Hankou, která k nám Mimouška dala, děkuji i radu Lídě, myslím, že Mim a Štěpánka by se už opravdu dělit neměli.. Oba mají již své za sebou, Mim horší osud než Štěpánka, mim-a-stepanka-1.jpga snad právě proto je na Štěpánce tak závislý.. a pak je opravdu téměř zázrak, že se takto sami našli a tak si padli do oka.. :-) Jsou nádherní spolu - posuďte sami :

3.6. Mim odjel dnes do nového domova, společně se Štěpánkou. Adámkovi a jeho rodičům moc díky :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Monika - Mim a Štěpánka

Tak toto je evidentní láska jako řemen, nádherné, srdce těšící. Miláčci by se neměli od sebe oddělovat, je to stejné jako s láskou lidskou - odloučení by je bolelo. Mám doma také zamilovaný fretčí páreček již 3 roky. Já jsem brzy pochopila, že musím k samičce pořídit samečka, aby naší Linduš nebylo smutno, ve chvílích kdy nejem doma nebo na ni nemám čas. Teď mají jeden druhého a jsou šťastni a navíc si to užívám, když vidím, jak spolu blbnou nebo spolu spinkají. Tak fandím lásce Mima a Štěpánky a zároveň držím palečky.

Lída od Tria - Dvojka

Alenko, take se přimlouvám za oba. Nová rodina po čase zjistí, že jedna fretečka je málo a pak budou pracně seznamovat. Dopadne to jako u nás, kdy dva velci Famu nepřijali. Teď se jim nabízí velikánanánská šance...vždyť starat se o jednu či dvě fretečky už vyjde nastejno...prosím...prosím

Alena - Re: Dvojka

Lído, pokusím se :-) bylo by to super :-)

Aďa - Mim+Štepánka

Možno by si vzali oboch aspoň na skúšku a myslím si,žeby z nich mali doma radosť a Štepánku si nechali tiež,je to nádherný pohľad ak si dve fretky rozumejú a spinkajú spolu:-)

Hana Vlažná - Dotaz

Dobrý den Alenko a přeji vše nejlepší k narozeninám. Chtěla bych vědět o Mimíkovi něco víc, zda si již zvyká, jestli baští, jak je na tom se svrabíkem a jestli byste jej prosím mohla vyfotit. Já ho sice zachránila, ale viděla jsem ho jenom malou chvilku, když ho tahali z králíkárny a dávali nám ho do přepravky, moc by mě zajímalo, jak je velikej, protože náš domácí Qiun je taky kus chlapa a má dvě kila, tak bych je alepoň porovnala.

Alena - Re: Dotaz

Dobrý den Hano, Vy máte ale pamatováka.. ano, máte pravdu.. je to cca 2 roky, co jsme začaly s Luckou jako útulek fungovat.. za ty 2 roky už máme na kontě 154 fretek.. tzn. v průměru necelých 8 freteček na měsíc, tj. 2 fretečky přijaté do útulku týdně.. Byla bych moc ráda, kdyby se tento počet "zmenšil" - ne kvůli tomu, aby bylo v útulku méně fretek, ale že by byl vidět někde úspěch.. úspěch v tom, že jsou lidé zodpovědnější, zjistí si před nákupem zvířátka věci předem.. a nekoupí bezhlavně fretku ve zverimexu jen proto, že se jim líbí.. a ona pak kouše.. doufám, že se toto jednou podaří.. Zatím však počet freteček u nás roste a roste, prozatím se daří všechny vychovat a najít jim nové rodiny, za což jsem moc vděčná.. za pomoc všem.. jak morální, tak finanční.. :-)
Co se Mima týče.. je obrovský.. největší freťák u nás, s největší hlavou.. má také největší klec, dostal po klukách z trojice (Kesík,Kulíšek a Černoušek) velikou 150 cm dlouhou.. takže má možnost více pohybu i když je v kleci.. jinak moc mazlivý zatím není, kastraci atd zařídím co nejdříve, teď je práce s dovolenou atd.. nechci na dovču mít fretečky na natibiotikách atd.. pokud to nebude nezbytně nutné.. asi ho vezmu s sebou. když by se vám podařilo se třeba přijet podívat, můžete se s Mimem setkat.. a jemu to jistě jen prospěje.. fotečky udělám, snad už dnes :-) Díky moc za vše a nebojte, má se u nás vcelku fajn :-) Alena

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 10
Celkem: 2813675
Měsíc: 27948
Den: 1138