Jdi na obsah Jdi na menu
 


MÍŠA

misa5.jpg28.5.2012 - dle plánu přijela v pátek 25.5. roční freťulka MÍŠA. Míša k nám přijela na výchovu -  šílená kousavka, která visela jak majitelům, tak i sousedovi, který fretky chová, na ruce,  a majitelé si s ní nevědí rady. Kontaktovali tedy český svaz fretek, kde dostali odkaz na nás :-). Míša misa3.jpgje nádherná, velmi drobná, roční holčina. je tedy silně přeříjená, začíná už maličko pelichat na zátylku, a tak máme na zítřek domluvenou kastraci. Majitelé by měli na útulkový účet poslat penízky na kastraci :-). Celou sobotu jsem Míšu chovala a mazlila a snažila se zjistit co a jak.. no.. zprvu jsem začínala se dvěmi rukavicemi - přeci jen prokouslé prsty nemusím mít za každou cenu :-), ale Míša se zdála být Ok.. tak tedy ustoupila jedna misa_.jpgvrstva rukavic a měla jsem jen kožené.. a Míša zase nic.. zdálo se mi, že si chce hrát.. tak jsme si hráli, Míša si hrála v trávě, jemně kousala do rukavic.. tak jsem si říkala, že by to možná šlo i bez nich.. ale po zkušenostech, kdy fretka do rukavic nekousne, a jen má holou ruku - tak ji mám jak cedník, jsem se trochu (hodně) bála.. však Míša se fakt nechala chovat, spinkala mi v náručí a zdála se misa6.jpgOK.. tak tedy ustoupila rukavice na jedné ruce, druhá ruka v rukavici byla ještě v pohotovosti.. a Míša nic :-).. jemně kousala a hrála si.. :-) neuvěřitelné !!! a tak jsem sundala i poslední rukavici a s Míšou jsme v pohodě.. nejen já, ale všichni, kdo ji chovali, a to bylo cca 5 lidí za ten den. Takže můžu s klidem říct, že Míša je v pohodě. Nechá se v klidá dát do klece, do přepravky a misa2.jpgzase vyndat a žádný náznak kousnutí !!! tak nevím..  v sobotu večer jsem poslala majitelům sms, že Míša je OK, a že tedy dle dohody nechám ještě Míšu vykastrovat a poté až bude v pořádku, cca v polovině června, jim ji můžu vrátit..   misa8.jpgZatím se ještě trochu trápíme s jídlem, protože Míša dostávala psí granule a psí konzervy značky Friskis a Axa, tak je musím zakoupit, aby jedla a pokusím se ji naučit na normální fretčí stravu, aby do budoucna neměla zdravotní problémy... Na kastraci jde tedy Míša zítra :-) Více foteček Míšu můžete najít ve fotoalbu :-)

Volala jsem dnes majitelce, ta byla poměrně překvapená, jak je Míša hodná a nechtělo se jí tomu věřit.. Nicméně byla ráda :-) Jsme tedy domluveni na kastraci a že si potom Míšu vezmou :-) Právě jsem se dozvěděla, že Míša jedla psí Friskis, tak pomažu do krámu ho zakoupit :-)

29.5. Míša je dnes dle plánu na kastraci. Je opravdu drobná, váží necelých 600 g a tak doufám, že vše zvládne v pohodě.. a mám radost, začala jíst - ne fretčí - ale kočičí granulky Ontario, a tak jsme alespoň našli maličko cestu k lepší stravě. Jinak je Míša opravdu skvělá. Už se k ní vůbec nechofám ani jako k možné kousavce, prostě jako k normální milé freťuli, a funguje to. Míše se tedy nelíbí v kleci, to se snaží dostat ven. Ale i venku je suprová, nechá se vzít do ruky, fakt úplně normální fretčí holčina. Miláček :-)

30.5. Míša zvládla kastraci naprosto suprově.. Odpoledne hodně spinkala, ale ráno už lítala jako pometlo a dožadovala se ven z klece :-) Jinak tedy se zakousla do sestřičky na veterině - moje chyba, dala jsem ji tam s poznámkou "hodná", protože na nás opravdu od soboty hodná byla - asi stres.. :-(. A tak jsem se divila, že je pokousala, a mazlila ji, až se na veterině (už po kastraci) zakousla i do mě.. ale na rozdíl od sestřičky tedy do mě jen jemně, ani kapka krve nebyla :-). Doma už zase byla OK :-). Míša váží 539 g  !!! a opravdu je NEJMENŠÍ ze všech fretek v útulku, "porazila" ve váze i Brunny, která má 580 g :-). Míša nechce jíst, se stravou se asi budeme pořád prát.. jediné granulky, které pozřela, byly Ferret Complete.. a chutná ji calopet pasta :-) ty by se mohla "užrat" :-) ale nerada bych skončila na "kaších", doufám, že se mi podaří Míšu k jídlu přemluvit :-)

31.5. Míša začala papkat granulky, nejvíce ji chutnají Ferret Complete :-) zkusím ještě Totally Ferret Baby, aby trochu přibrala :-) Dostává ATB a jizvička po kastraci je krásná :-) co se chování týče, je Míša prostě OK :-)

4.6. Míša už papká granulky, a je v naprosté pohodě.. včera jsme dobrali antibiotika, ještě musíme počkat, než budeme moci vytáhnout stehy po kastraci. ale Míša je skvělá.. když běhá, přijde se pomazlit, nemá vůbec s lidmi problémy, nechá se kdykoliv vzít do ruky, aniž by se člověk musel bát, že ho kousne.. je to fakt pohodářka.. Mám ji moc ráda :-) je to takový "drobeček" maličký zlatý :-)

18.6. Tak bohužel mám další zprávu o lidské nespolehlivosti... Majitelé Míši nejen, že se za celou dobu co je u nás ozvali jednou, když mi poslali pátý den, co u nás Míša byla sms, jak se má, ale jinak vůbec nereagovali, neozvali se, a ani na mou sms o vyzvednutí Míši vůbec nereagovali a pochpitelně si pro Míšu nedojeli.. Takže moje původní domněka, že se Míši prostě chvěli zbavit, nebyla mylná :-(. No, s tím nic neudělám, jen mě toto donutilo přijmout nabídku a vytvořit smlouvu, kterou další zájemci o výchovu fretky budou muset podepsat.. Takhle to prostě nejde.. Lidi jsou nespolehliví.. a já se pak nehodlám s tímto (zbytečně) trápit. To jen tak..

Výsledek je ten, že Míša je v pořádku, naprosto hodná, milá, komunikativní s lidmi i s jinými fretkami a je  V O L N Á   a tím pádem připravena do nového domova, kde ji budou milovat, krmit tím, čím se má fretka krmit, a vůbec se k ní chovat jako k fretce. Při výběru nové rodiny pro Míšu budu velmi přísná.. užila si dost, v kleci, špatná strava, že opravdu budu trvat a ověřovat si podmínky, do kterých Míša půjde :-)

20.6. Miška malá Mišička je naprosto úžasná !! je o ni vcelku zájem, a tak je již rezervovaná. Zatím není rozhodnuto, kam půjde, mám 2 zájemce a především rozhodne to, jaké mají v nové rodině s freťulemi zkušenosti (každý ze zájemců má doma již samečka), jak se o freťule starají a hlavně, jestli se snese s domácím samečkem. Návštěvy čekám tento a příští týden, tak uvidíme.. Výběr nechám především na Míše samotné :-)

25.6. Míša je od 21.6. adoptovaná a jen u nás čeká, až se pro ni doma vše zařídí :-) Bude se stěhovat k fretčímu kamarádovi Dzamalkovi, který je na dámskou společnost zvyklý, a tak se bude  mít více než skvěle.. Moc si to holka malá zaslouží :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

cerry - Majitelé jsou

ŠPÍNY!!!

Marta - Míša

Miša je opravdu krásná. Nechápu ty lidi, kteří se můžou zle zachovat k fretce a vůbec k jakémukoliv zvířátku. Na druhou stranu si myslím, že je pořád lepší, že šla Míša rovnou k Vám do útulku, než kdyby ji někde vyhodili...
Alespoň se mohli zachovat čestně a narovinu Vám říct, že ji prostě nechcou. Takové chování je sprosté a majitelé by se měli stydět!!!

Alena - Re: Míša

Ahoj Marto.. ano.. také si to myslím.. i právě proto, aby se lidi nemuseli bát, že budeme klást jim nepříjemné otázky atd, proč chtějí dát zvířátko pryč, neptám se na nic.. nechci za příjem do útulku žádné finance.. právě proto, abych umožnila takovým lidem dát bez problémů freťuli k nám, nevypouštět ji do lesa a nezbavovat se ji jiným způsobem.. a když i přes to všechno mi ji lidé jako dají do výchovy, pak nereagují a nevezmou si ji zpět, to už mi připadá přinejmenším totálně přitažené za vlasy a z pohledu těch lidí naprosto nefér jednání... No.. nejsme všichni z jednoho těsta :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 11
Celkem: 2839615
Měsíc: 30228
Den: 1174