Jdi na obsah Jdi na menu
 


NELSON

14.10.2011 Včera večer jsme si přivezli mladého samečka, kterého jsme po admirálovi Horatio Nelsonovi pojmenovali NELSON (http://cs.wikipedia.org/wiki/Horatio_Nelson)

Věříme, že i jeho bitva se vstupem do spořádaného fretčího života bude úspěšná, stejně jako byl úspěšný a je dodnes uznávaný admirál Nelson.

A jak že to s Nelsonem je? Byl zakoupen jako ani ne dvouměsíční kdesi na burze. Koupili si ho lidé, kteří do té doby snad ani neměli ponětí, že fretka existuje.. takže takový "obyčený" fretčí příběh.. pokousal je (hodně) - což je logické - zavřeli ho do klece a tam skončil po dobu 4 měsíců.. než dali inzerát, který my jsme našli. Pro Nelsona jsme dojeli, zakoupily jsme ho a tak je u nás. Nelson vůbec nevypadá na cca půlročního samečka. Je drobný, hádám mu tak nejvíc 5 měsíců, navíc je kost a kůže, hubený... vyděšený, neznalý lidské ruku a pomazlení. Toho se mu nedostalo zatím nikdy. Takže nejdříve se vrhl na granulky, pak prošmejdil klec, hned si oblíbil rouru vedoucí do 1. patra, a uvelebil na "na bidýlku" v hamačku.. koukal a občas zasyčel.. zatím ho beru jen v rukavici, kterou pochopitelně kouše.. ráno si vzal mlsku, a se syčením si jí šel spapkat do rohu... Myslím, že trocha volnosti, lásky a jistoty s ním udělá divy. A také pořádná pravidelná fretčí strava.

17.10. Nelson papká o 106 ne-li ještě více :-) opravud jako skutečný hladový námořník :-). K tomu je vidět, že je na své první plavbě, protože se strašně bojí a doslova na nebezpečí - potencionální nebezpečí - protože ve skutečnosti mu žádné nebezpečí nehrozí - ale to on chuděra zatím neví - na něj - tedy na mě - štěká... Fakt štěká... jestli někdo ještě neslyšel nikdy štěkat fretku, věřte, že fretka štěkat umí... stalo se mi to už několikrát.. vždy v případě opravdu velkého strachu fretka jakoby vyštěkne.. a Nelson štěká... má ještě velký strach, a tak mu zatím dávám prostor a čas, aby našel maličkou jistotu v prostředí, a přestal se bát.. každý den ho na chvíli pomazlím (což vlastně jen spočívá v tom, že ho držím pevně v ruce tak, aby mě nemohl pokousat), a zatím ho ani moc nehladím, protože při každém dotyku s sebou Nelson děsně škubne (strachy). Takže zatím se jen učíme na pobyt v lidské náruči... a časem se budeme vychovávat dál a dál :-) Nelsí je krásný mlaďoučký freťák, u kterého je už vidět, že vyroste ve statného námořníka :-) 

24.10. Náš námořník si pomalu zvyká na palubě :-) Moc ze své kajuty nevylézá, a když, tak se rychle vrací, jistota pohybu po palubě mu ještě chybí, bojí se... ale už na nás tak neštěká :-) Nejraději ze svého hamačku pozoruje okolí... tak ho ještě necháme :-)

25.10. Nelson je velmi samostatný.. sám si vyleze z klece (když ji má otevřenou, aby se mohl proběhnout), běhá si a zkoumá, a pak když už ho to nebaví či se mu chce spinkat, si zase sám zaleze do hamačku a pozoruje okolí.. uklízím mu klec za jeho přítomnosti, sice opatrně, ale Nelson si pomalu na společnost člověka zvyká.. Už ne mě nesyčí, což je velký úspěch, líže pastu a pomalu, ale jistě, se převychovává :-) Je na něm vidět, že lidskou ruku téměř nezažil, ale není nijak agresivní.. takže až si zvykne, bude v pohodě :-)

7.11. Nelson se postupně skamarádil s útulkovým Tedíkem, několikrát společně běhali doma, a tak jsou kluci od včerejška spolu. Myslím, že oběma kluklům společnost svědčí a oba již brzy budou moc jít do nového domova. Nelson se strašně změnil, co přišel k nám. Už vůbec nesyčí, naopak, je to spíš takový bázlivý freťáček, takový "uťápnutý" a potřebuje naopka dodat trochu sebevědomí. Snad mu Tedík pomůže. Nelson bude moci jít i k začátečníkovi. Bude to moc hodný freťák :-) a krásný :-) je dlouhý, zatím štíhlý, opravdu "model" :-)

9.11. VÍTĚZSTVÍ!!!! NELSON JE ODVČERA MILÁČEK!!!  Tedy, on je asi už dýl, ale včera jsem našla odvahu i já, a mazlili jsme se a mazlili a mazlili, hráli si, Nelson lízal pastu, blbnul, skotačil, a kupodivu ani nemá puberťácký skus, prostě kouše jemně.. občas zkusil si můj prst s pastou odtáhnout, než zjistil, že to nejde, pak ale pustil a pastu slušně slízal.. Je nádherný.... a do adopce už může jít a prosím, brzy.. protože já ho jinak nebudu mít sílu dát pryč.. je úžasný.. velký, dlouhý, štíhlý, prostě model - opravdu námořník :-) Zcela jistě může jít i k začátečníkovi :-) a není vůbec konfliktní, může jít i k jiným fretečkám :-)

10.11. K Nelsonkovi přistupuji už jako ke každé jiné fretce.. je to miláček. :-)

11.11. Nelson je takový hubený klučina, velmi nesmělý.. do pořádného námořníka má tedy daleko, leda že by měl mořskou nemoc :-) je hodný, milý, zkoumavý, zajímá ho okolí a tak, ale potřebuje pořádně vykrmit ještě :-) je to úžasný miláček :-). Hodí se opravdu i pro začátečníka :-)

13.11. Nelsonek si včera našel kamaráda (kromě Johny)  našeho bývalého útulkového samečka Lojzíka.. A tak asi poputuje do nového domova k Lojzíkovi :-). Lojzík je u nás od včerejška na návštěvě a právě s Nelsonkem spolu spinkají v jednom pelíšku :-).

14.11. Nelsonek včera odjel do nového domova. Čekáme na první zprávičky, ale věřím, že se bude mít fajn :-)

20.12. Od Nelsonka jsme dostali krásné přáníčko k vánocům :-) Děkujeme :-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2840506
Měsíc: 30428
Den: 1063