Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEMO od Kristýnky

p1010002.jpg3.3.2011 Dostali jsme od majitelky tříletou tchoří samičku KRISTÝNKU a šampaň klučinu NEMA. Tínka se narodila 6.5.2008, Nemo se narodil v dubnu 2007. 

Obě fretečky jsou čipované, očkované.

Dnes se trochu poznáme a zítra napíšu více :-) Kristýnku musíme trošku vykrmit, necháme ji pár dní v karanténě a uvidíme, jak je na tom s chováním :-) Nemo je na samečka taky hubený, váží pouze 1200 g. Ale papkají za tři, takže vše brzy dohoní..

5.3. Kristýnka tak trochu kouše.. nevím, jestli je to neznámým prostředím, nebo tím, že prostě kouše, to ukáže čas :-)

Nemo je super hodný klučina, v říji, ale pohodář.

6.3. Tak mohu napsat, že kousání Kristýnky bylo opravdu spíše ze změny prostředí než z agresivity.. Týnka je vcelku v pohodě.. :-) a je přirpavena k adopci. Spíš tedy již pro někoho zkušenějšího než pro začátečníka.. :-)

Nemo je moc hodný a může jít i k začátečníkovi..

což trochu ztěžuje situaci - protože jsou na sebe cca 3 roky fretečky zvyklé, budeme dávat přednost adopci společně.. max. můžeme slevit na adopci samostatně, ale k jiné fretce v rodině, se ktero by se snesli.. jenže to by to muselo být najednou.. podobnou "chybu" - kdy jsme dali Lili do rodiny k jiné fretečce a nechali si Xavíka - už nechceme opakovat. Xavík sám celkem trpěl, teď je tedy společně s jinými fretčími holčinami - Brunny, Barčou, Dorotkou, tak mu je dobře a je to na něm znát. Takže tohoto se chceme vyvarovat.

16.3. Tak Kristýnka je opravdu taková "potvůrka" ... člověk nikdy neví, kdy se do něj zakousne.. není agresivní, ale prostě není asi tolik zvyklá na mazlení.. musíme trochu "dovychovat" :-)

22.3. Měli jsme s sebou Nema i Kristýnku na výstavě.. a musím říci, že oba - i Kristýnka - jsou vhodní i pro začátečníka.. Kristýnka i Nemo jsou suproví, strašně hodní, miloučtí, super společníci :-) Jsou na sobě však velmi závislí, když jsme putovali s Nemem k vetovi sem a tam, Kristýnka pořád chodila a hledala ho.. kukuč měla něco na způsob: "kde jste mi ho nechali? ".. jsou na sobě opravdu velmi závislí a nepřipadá v úvahu je rozdělit.

 

 16.3. Nemovi jsme našli bouličku asi 1 cm na ocásku.. takže nás čeká při nejblížší příležitosti návštěva veta a uvidíme, co to bude.. doufejme, že nic vážného....

Jinak Nemo je fajn kluk :-) Nyní je vykoupaný, má ostříhané drápky a je to opravdu krasavec.. musíme zhotovit nějakou hezčí fotečku :-)

17.3. Dnes se chystáme s Nemem k vetovi. tak uvidíme, co to bude....

 p1010015.jpg18.3. Tak jsme včera s Nemem byli u veta.. boulička na ocásku se ukázala jako tuková, ale bohužel ji přehlušit větší problém - krevní sraženina na přirození.. což by mohlo způsobit vážné problémy do budoucna a i do kratší budoucnosti, že by mohla zamezit používat co kluci mají :-(, takže musel hned "pod kudlu".. když už byl v narkóze, nechali jsme ho i vykastrovat, aby to měl klučina při jednom.. a při jedné bolesti a jedněch ATB.. Takže jsme si pozdě večer ještě Nema vyzvedli, v noci jsme krmili - tradičně (vlažná voda s medem, potom kapsičky Viyo - tu slízal jako divý, už byl asi hladový), pak ještě ve 3 hod kontrola, pití, WC a tak, a ráno už byl Nemo fit.. Vyfotila jsem ho :-) a dnes ještě kontrola u veta :-). Ale co k tomu musím ještě dodat, Nemo je strašně moc hodný.. muselo ho vše bolet, a přitom se jen trošičku kroutil a ani nemukl, o nějakém náznaku kousnutí nebo tak nemůže být ani řeč.. p1010004.jpgAle Nemo potřebuje vykrmit, váží 1200 g - což je fretčího samečka opravdu málo.. takže - léčba, ATB, "výkrmna" a snad příští víkend by se společně s Kristýnkou mohli stěhovat do nového domova.. ještě to však není jisté, uvidíme :-) Je to trochu ztížená situace, protože  zájemkyni, která nikdy fretku neměla, snažíme společně s Nemem - o kterého má zájem - "nacpat" ještě Kristýnku, protože je nechceme dělit.. myslím, že by to pro ně nebylo dobré.. jsou zvyklí být 3 roky spolu.. a to už je moc dlouhá doba :-). Tak uvidíme, jak to dopadne :-)

21.3. Kristýnka a Nemo jsou strašně moc hodní.. byli s námi na výstavě a na to, že byli neustále v obležení zájemců, byli úplně super.. :-)

26.3. Nemo odjel včera do nového domova, kde bude čekat na kamarádku Kristýnku, která dnes podstoupila kastraci a po doléčení se bude stěhovat za Nemem.. :-) nová rodinka si zatím na přítomnost fretečky zvykne, Kristýnka se stehama po kastraci stejně musí být odděleně, a jen co bude OK, pojede za Nemem :-) jsme moc rádi novým majitelům a za adopci dvou freteček najednou děkujeme 2x více :-) Za Kristýnku i Nema :-)

30.3. Bohužel adoptivní majitelé se rozhodli, že jim Nemo stačí a požádali nás, aby si mohli nechat jen jeho. Po zkušnostech s Xavierem však na toto nemůžeme přistoupit. Kristýnka a Nemo jsou na sebe zvyklí 3 roky !!!  a tak je nemůžeme rozdělit. Kristýnka Nema pořád hledá.. Takž se nám bude Nemo vracet. A obě fretečky jsou nadále k dispozici k adopci. Obě společně. A na další adopci budeme velmi opatrní.. nechceme, aby z nich byly fretky "cestovní".. Jsou oba moc hodní.. vychovaní.. prostě super fretky :-)

1.4. - Nemo by měl 6.4. přijet :-) Kristýnka se na něho už moc těší :-)

6.4. Nemo přijel a zase odjel.. Kristýnka se do něj pustila s děsnou agresivitou, a Nemo se schovával u nové majitelky, celé 2 hodiny co byli u nás jí neslezl klína a jakmile se probudil, oblizoval ji bradičku.. nevěřili bychom, že za tak krátkou dobu si dokáží udělat tak krásný a nádherný vztah.. a vzhledem k reakci Týnku jsme už neměli sílu opět Nemovi měnit život a tak zase s majitelkou odjel.. Kristýnce se pokusíme najít "náhradního" partnera - třeba Xavíka, aby nebyla sama :-) Nemo je vidětelně v pohodě a má super nový domov :-)

11.4. Máme první fotečky Nema, v nové rodině, přidám je sem co nedjříve, Nemo vypadá naprosto spokojeně :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2813933
Měsíc: 27921
Den: 1190