Jdi na obsah Jdi na menu
 


PIXLÍK

1.jpgVčera jsme si dle plánu dovezli freťáčka, kterého jsme pojmenovali PIXLÍK  .. narodil se 1.5.2010 a asi na něho nikdy lidská ruka nesáhla... je divoký, tím pádem agresívní, ráno, když jsem ho chtěla pomazlit, mi prokousl bez váhání ty nejsilnější rukavice i s mým prstem , na záchůdek pochopitelně neumí vůbec, je to děsný bordelář, co je dečka vůbec neví - v kleci měl jen pár pilin a nic víc -  a co žral nevím taky.. ale vypadá však pěkně, zdravě.. původní majitelé však na něho nesáhli vůbec, paní při předávání mi ho přinela přímo v kleci s pilinami a napáječkou, a na mou otázku zda kouše odpověděla: "On si musí zvyknout". A na otázku zda mi ho podá abych si ho mohla dát do přepravky odvětila, že teď ho brát nebude... Udělala jsem si obrázek... Doma jsem ho dala do té největší klece - 150x60x60m, takže má prostoru víc než dost a zatím v něm lítá jako pominutý a neví, co se děje.. nechala jsem ho do rána "odpočinout" a zvyknout si na nové prostředí, trochu.. do rána byla mistička s Totally Ferret naprosto vybílená :-). Co se výchovy týče, bude na něm hodně práce.. navíc je to puberťák a brzy přijde do říje, takže o to to bude těžší... asi u nás nějakou dobu zůstane..  .. ale jsem za něho moc ráda, stálo to za to, jak napsala Nona a máme od včerejška v mottu: KAŽDÁ FRETKA SI ZASLOUŠÍ NOVOU ŠANCI.. Pixlík ji i díky vám, kterým není osud fretek lhostejný, a upozornili jste nás na něho, dostal  a my uděláme vše proto, aby byl brzy OK a jako ostatní fretečky a mohli jsme mu začít hledat nový milující domov :-)

 

12.1. S Pixlíkem jsme stále ve formě seznamování - tedy spíš on se seznamuje s námi, s chodem naší "domácnosti" ...občas se mu podaří strefit do záchůdku, ale je to spíš náhoda.. jinak papká všechno a moc rád, takže je to fajn... dokonce jsem se odvážila ho vzít opět v rukavích do ruky a trošičku začít mazlit, aby si zvykal, a podařilo se.. je to ale náročné.. Pixklík se jakémukoliv kontaktu strašně  brání, působí to na mě, že se prostě lidské ruky bojí a tak útočí.. je to pěkný samček, i silný, krk má široký, že se nedá pořádně v dlani udržet.. ale podařilo se.. tak budeme pokračovat.. zkusím nasadit kšírky a vzít ho na chvíli ven, tak uvidíme.. :-)

 

14.1. Tak jsem včera konečně vyfotila Pixlíka, když se cpal pastou.. ještě ji má i na fotce na čumáčku :-) jinak se situace pomalu zlepšuje, pomalu pomaličku... Pixlíka stále beru v rukavicích, ale už po mě nevyjíždí vždy když vlezu do klece, spíš prostě neví, co ho čeká, ale pomalu si  zvyká, že nic hrozného, ba naopak.. že dostane nějako dobrotku a pohlazení.. zatím má ve zvyku si vše co mu dám schovávat.. dostane kousek pamlsku a běží s ním do pelíšku nebo ještě lépe někam do rohu a přiběhne si pro další a takto to pokračuje, dokud mu nepřestanu dávat.. pak to přes den v klidu "pořádá".. včera se takto cpal (stejně jako ostatní) kouskama syrového hovězího masíčka.. Pixlík má velkou klec, jak jsem psala a má v ní prolézačky, pelíšek, 2 záchůdky, které stejně nepoužívá, hryčky a také schůdky jedno patro, které se mu velmi zalíbilo a pořád si na něm vegetí.. Pixlík je velký, tak ho má tak akorát a pořád se na něm převaluje sem a tam a drbe se o klec.. :-)

 

17.1. v sobotu se mi dokonce podařilo - tedy s velkým úsilím - nasadit Pixlíkovi kšírky, vyditelně je měl po prvé v životě - a vyrazili jsme ven.. Pixlíkovi se to moc líbilo... běhal, lítal, hrabal, asi 2 hodiny, než byl vcelku unavený a uvítal teplo pelíšku :-)

p1010018.jpg

 p1010017.jpg

 

 

  

18.1. Tak z Pixlíka mám radost.. řekla bych, že si začíná zvykat, je velmi komunikativní, pořád běhá a koká... ale když mu "lezu" do klece, tak už po mě nevyjíždí.. spíš se trochu stále bojí, co bude, lízne pastu a jde se s ní "schovat" do tunýlku, kde si spořádá, a přijde si pro další...ale už se dá poměrně dobře vzít do ruky (v rukavicích), ale už se nevzpírá a nesnaží se za každou cenu kousnout.. tak uvidíme.. až se mi zahojí prst po kousnutí Xavíkem, vyzkoušíme Pixlíka.. zatím si nedokážu představit, že by se mu podařilo mě kousnout do toho samého místa.. asi bych bolestí nevydržela :-) takže prozatím zůstáváme u rukavic, ale jinak se Pixlík lepší.. oblíbil si závěsný hamaček, ve kterém neustále spinká.. dokonce se mu občas povede dojít na káko do záchůdku.. spíš asi ještě omylem, ale uvidíme :-) jinak je fakt moc krásný :-)

 

19.1. ti říjní kluci jsou děsní.. nestačím jim měnit pelíšky a pořád to tam "smrdí" jak ve vopičárně, jak se říká.. 4 říjní samci v jedné místnosti.. nestačím ani větrat :-) ale jinak je Pixlík lepší a lepší.. venku zase vysvitlo sluníčko, ráda bych s ním vyrazila zase někdy ven.. snad to brzy vyjde :-)

 

20.1. Pixlíka jsem včera nechala po prvé běhat po domě.. byl skvělý...prostě zkoumavé odrostlé mimino, pro které je všechno nové.. ani se nesnažil kousnout.. pro jistotu jsem uskakovala, ale Pixlík kokal a zkoumal a byla jsem mu naprosto ukradená :-) tak uvidíme, jak to bude dál, budeme pokračovat ve výchově.. ale zatím se mi zdá, že by mohl být ok (dokud mě poprvé nekousne :-) )

 

21.1. Tak Pixlík běhal znovu a fakt je poměrně v pohodě.. i když to beru do ruky, nijak se neotáčí, neútočí, zdá se v pohodě.. zatím ještě nemám odvahu vyzkoušet, co by udělal, kdybych neměla rukavice, ale zatím se zdá v pohodě.. je velmi komunikativní.. řekla bych, že stojí o každý pamlsek, pohlazení, zkoumání okolí víc než jakákoliv jiná fretečka (protože ta už to zná :-) ). je rozkošný :-)

 

24.1. Pixlík se lepší a lepší.. běhá po domě, ale děsně se bojí.. pořád se schovává, pak vykukuje, vezme si dobrotku a zase zmizí....ale lepší se, zkoumá a zjišťuje, co je ten svět vlastně zač.. a co hlavně - není agresivní a nekouše.. nechám ho ještě pár dní zvykat a pak uvidíme, jestli si začne hrát.. asi jo, je velmi kontaktní, úžasný, miloučký :-)

 

26.1. Pixlouš dělá velké pokroky.. je velmi komunikativní, jakmile přijdu do "fretčárny" - běhá sem a tam po kleci, vylézá na patro, a prostě koká a chce ven.. i venku je komunikativní.. vše zkoumá, prolézá, a přitom i leze na nohy, pod nohavice - z čehož tedy zrovna velkou radost nemám, nevím, co udělá - a vyžaduje hlazení.. vůbec nejeví známky agresivity, že by chtěl kousat.. řekla bych, že si v novém prostředí brzy zvyknul a bude z něho opravdu suprový freťáček :-)  jen ten záchůdek neumíme používat.. od tedy Pixlík chodí do rohu.. ale záchůdky odsune a chodí na dno klece.. takže je tam nádherná smradlavá hromada.. nebyl na to odmala zvyklý, neměl ve své kleci záchůdek, jen piliny, takže ho to ještě budeme muset naučit, jestli se podaří.. :-).. 

 

31.1. Pixlík udělal o víkendu velký pokrok - tedy spíš já - díky návštěvě "naší" Ivy s manželem jsem našla odvahu a vzala si Pixlíka bez rukavic.. tedy.. je to miláček na miláčky.. teď už mu mohu kdykoliv do klece, vzít si ho, Pixlík neudělá vůbec nic.. mám dojem, že má pocit, že musí dohnat vše co za těch 6 měsíců nestihl, spí jen maličko, a pořád čeká, kdy bude moci běhat a zkoumat.. a že si to o víkendu užil.. uklízeli jsme spolu, zkoumal kýbl s vodou - to jse snad nejlepší hračka pro všechny fretky - hrabal kytičku a hlavně za mnou chodil jako pejsek a pořád musel být se mnou.. a pořád kvokal :-) je opravdu skvělý.. a připravený k adopci.. takže jestli někdo uvažujete o super freťáčkovi, a nevadí vám prozatím sameček v říji, takže smrdící - protože kastrace u Pixlíka vzhledem k věku připadá v úvahu až tak v květnu.. tak je Pixlík přímo ideální :-) 

obrazek4.jpg

 

 obrazek2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.2. Pixlík je opravdu úžasný.. už líže pastu z ruky a tak komunikativní fretku jsem už dlouho neměla.. pořád by chtěl běhat, hrát si, chodí za mnou jako pejsek, vždy uteče s piškotkou a za chvíli je zpátky.. :-) a koká a koká a koká.. nemám ani srdce ho nechávat v kleci, puštěný je opravdu hodně, a fakt je skvělý.. je krásný.. fakt super freťáček.. však už je také zamluvený :-) jen ještě "doladíme" sílu stisku když si hraje - to ještě moc neumí a stiskne víc, než je lidské ruce příjemné, ale Pixlík to bude umět rychle.. a šupky hupky do nového domova :-)

 

4.2. Pixlík je jedna z nejúžasnější freteček, tedy freťáků, co jsem kdy měla - tedy úžasný byl Čiko, Madlenka, Galinka a tak - každá fretka má své, ale Pixlík je nejúžasnější co do způsobu učení se nových věcí...učí se tak rád a rychle, že se nestačím divit.. Včera jsem byli venku, sníh se mu moc líbil.. brázdil hlavou a celým tělíčkem, že nebyl ani vidět a zůstávala za ním jen stopa :-) Také jsme spolu uklízeli - koště je jeho nejoblíbenější hračka.. hopsá kolem něj, na něj, a všude kolem a tahá ho.. však to asi znáte :-) a je strašně společenský a hravý... opustila jsem všechny zábrany a jdu do hry naplno.. takže mám sice ruku prokousanou, ale jen kůži, Pixlík jakmile zjistí, že kousnul něco jiného, hned pustí.. nepřekusuje, nezakousne se hodně, bolí to jen maličko a hned pustí.. ani na něho nemusím syčet.. myslím, že velmi brzy pochopí, co a jak se má dělat :-) za to s ním lítám, blbnu, dovádím, a už se dá naprosto kdykoliv spolehlivě vzít do ruky, neudělá vůbec nic.. je to zlatíčko :-) je statný, krásný, velký a na rozdíl od spousty fretčích kluků je velmi chytrý :-) Protože v nové rodině mají také slepeckého psa, tak se snažím co nejvíce nechávat Pixlíka s naším labradorem Angelem.. Náš Angee je strašně hodný.. prostě opravdu Anděl.. a tak pro výchovu a seznamování Pixlíka se psem naprosto suprový.. Nechávám je spolu co nejvíce, aby si Pixlík zvykal na psa.. jde mu to skvěle.. a ptáte se co náš Angee? ten je na fretečky zvyklý.. tuhle u mě byla kamarádka, a když doma viděla, jak krmím kousky hovězího tu Angela, tu naši Aristokratku a Mourka (kočky) a fretečky, byla naprosto mimo.. jak je to možné, že ta zvířata nežárlí, neperou se a vycházejí spolu naprosto úžasně.. jasně.. jsou na sebe zvyklí, vědí, že každý až na něj přijde řada dostane správný díl a tak nemají důvod k nějakému neklidu.. a tak je u nás taková symbioza.. já se nemusím bát pustit fretečky, kočky, psa domů a oni spolu vycházejí.. nemohu říci, že by si nějak extra hráli.. to ne.. občas freťule honí Angela, ten uhýbá, ale stane si i, že si chce hrát Angel, se svými téměř 45 km si lehne před 1kg freťuli a začne mírně štěkat jako ve smyslu "pojď si přece hrát" - a občas to i vyjde :-) občas si i hrají fretky s kočkama.. to je vůbec legrace :-) naše Aristokratka se naklání z gauče a tlapičkou sahá po fretce a ta na oplátku klasicku čumáčkem do ní.. neublíží si, prostě si hrají.. pak se freťuli podaří se vyškrábat na gauč, tak si chvíli hrají na honěnou.. a pak se jdou napít z jedné misky :-) kam se na to hrabou všechny TV seriály a večerní programy :-) máme každý den nový pořad :-)

 

 

 

7.2. Pixlík je naprosto úžasný.. strašně živý.. několikrát mi utekl z kuchyně, jídleny a obýváku do celého baráku až na půdu - 3 místnosti mu jsou málo, musí proběhnout, prošmejdit a zjistit co kde je úplně všechno.. neustále běhá a u toho koká.. mám ho místo radia :-) nepřestane za celý den.. a skoro vůbec nespí.. prostě všechno je tak strašně důležité, že na spánek není čas.. :-) je úžasný.. když ho jednou "lovil" syn u sebe v pokojíčku, pěkně ho kousnul, ale mě nekousne vůbec.. vůbec nikdy.. hraje si, lítá, skáče, mazlí se, je úžasný.. :-) 

1.3. Málem jsme se s Luckou "popraly", kdo z nás že si Pixlíka nechá u sebe.. :-) takového rozkošného rošťáka, milujícího život, svět, jsme tu ještě neměli.. dobije vás energií.. je pravda, že potřebuje hodně pohybu, co nejvíce volnosti a běhá nejvíce ze všech freteček u nás, ale Pixlík si to zaslouží a dokáže to ocenit a člověku ve formě "dobití" vrátit :-) je skvělý :-)

16.3. Pixlík - psala jsem už u Olorka - že společně Pixlík a Olorek jsou prostě úžasní.. Pixlík je takový správný puberťák a prdloušek - myslím, že novou rodinu dokáže krásně obohatit svým vitálním a aktivním přístupem k životu :-) Potřebuje hodně volného pohybu a dokáže si s vámi hrát hodiny :-) je to miláček :-)

17.3. Tak Pixlík nás opustil a klidně se odstěhoval k fretčí kamarádce.. :-) věříme, že se bude mít super :-) děkujeme :-)

18.3. Od Pixlíka - resp. nové rodiny - jsme také dostali první zprávičky, má se suprově... má fretčí kámošku a super dvounožku - majitelku :-) díky moc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Petra Klofová - Pixlík doma :-)

První dva dny Pixlík skoro vůbec nespal, nutně musel všechno vidět a vědět. Teď už chrápe jako správnej freťák :-) S Freťulkou si skvěle rozumí, hrají si, skáčou po sobě, olizují se.. Vždycky k ní přiběhne, provokuje, a pak si lehne, začne se válet a dělá, že u ní vlastně, ale vůbec nebyl. Je opravdu velmi inteligentni. Viděl kam chodí Fredíková na záchůdek a hned tam chodil taky a to i když jsou puštěný. Prvně sice zkoušel, že u nás doma bude "kápo" on, takže vyskočil na gauč (šplhání, lezení a skákání po všem mu nedělá žádné potíže), skočil příteli za krk a kousnul ho hlavy. Nejlepší bylo, že jsem mu zrovna volala, mluvim.. mluvim.. najednou slyšim řev, ptám se, co se stalo a slyšim jen "on mě kousnul" :-DDD Ale to byla jediná jeho slabá chvilka, jinak je úžasnej, hodnej, milej a společenskej, chodí za námi jako pejsek :-) A navíc chce být středem pozornosti. Vyleze na klec, ze které neumí slézt a tak hází prosebné pohledy na páníčky, ty se samozřejmě slitují, resp. jsou ve střehu jakmile se snaží někam dostat. A když přijdeme, tak nám skáče do náruče. Nepouštíme je do kuchyně, ale oni tam tak hrozně chtějí, takže nepřetržitě panáčkují u dveří. Dokonce mám pocit, že spolupracují, potvůrky :-) Takže si pro nás přijde, kouká střídavě na dveře a na nás, jako by říkal "Otevřete mi?" Takže, když se tam nedostane sám, tak docílí toho, že ho tam vezmeme na ruce a on si všechno pečlivě prohlídne. Takhle nás má vycvičený :-D

Petra Klofová - Pixlík v novém domově :-)

Dobrý večer, chtěla bych tímto poděkovat Vašemu útulku za krásného freťáčka. Už je doma, běhá po obýváku a objevuje nové věci. S naší Fredíkovou se zatím seznamují. Zatím je trošku vyjukaný, ale myslím, že si brzy zvykne :-)

Alena - Re: Pixlík v novém domově :-)

Dborý den, děkujem moc za zprávičky, jak se Pixlík má.. těšíme se na nějaké fotečky :-)

Alena - Ahoj..

díky moc za komentář a ocenění naší "práce".. Taky jsme moc rádi.. myslím, že bychom si ho nerjaději nechali, protože tak úžasnou a komunikativní freťuli jsme tu ještě neměli.. je fakt skvělý.. ale na druhou stranu potřebuje být hodně volně - nejlépe pořád - a hlavně být s lidmi :-) je fakt úžasný :-). Vlastně je to "tvůj" zachráněnec :-)

PxNxDx - Re: Ahoj..

no kdyby to bylo možné, hned si toho chlapa beru :-) Vždyť patří vlastně do rodiny :-D
Akorát škola/práce/2fretky/pes a 3potkani + bydlení u rodičů... nejde no. Však takhle hodnej chlap si rodinu najde brzo!!

veronika - pixlik

dOBRY DEN MELA BYCH ZAJEM ALE MOC MLADOU BOLESLAV NEZNAM ZNAM JEN ZQACATEK JAK JE ALBERT RADA BYCH SI KLIDNE VZALA I ZITRA PO PRACI FolprechtovaVeronika@email.cz

Alena - Re: pixlik

Dobrý večer Veroniko, poslala jsem Vám mejlíka. Alena

PxNxDx - Pixlík

Tak po dlouhé době jsme se dostalo k tomu dočíst, jak se můj chráněnec má a nestačím koukat. Jsem moc ráda, že to takhle dopadlo a Pixlík nezůstal tam kde byl..!!

Jana.N - Pixlík

Dobrý den a muzete pixlička naučit i te zakladni hygiene aby se naucil chodit na zachudek zlaticko moje?

Alena - Re: Pixlík

pro všechny a extra pro Janu - které vlastně už Pixlík patří.. musím říci, že Pixlík se vymyká všemu, co jsem si o něm původně myslela.. když mi poprvé prokousnul rukavice skrz naskrz, měla jsem obavy, že to bude běh na velmi dlouhou trať.. ale Pixlík jakoby si byl vědom, že vše špatné má za sebou a čeká ho jen super nový domov, je opravdu den ze dne úžasnější a úžasnější, milejší, milovanější a prostě fakt skvělý.. Díky všem za podporu, asi Pixlíkovi pomohla :-) včera jsem byli venku, lítal ve sněhu jako pominutý, nebyl ani vidět a za ním jen brázda :-) ani hlavička nebyla vidět :-) je velmi rád volně, a tak se mu to snažím umožnit co nejvíce :-) dnes jsme spolu uklízeli, zbožňuje koště :-) schovává hadry a hraje si a hraje :-) utíká a přibíhá, prostě je skvělý.. snažím se ho naučit sílu stisku.. jsem sice pokousaná, ale řekla bych že ne jeho vinou.. on přijde a chytne mě za prst, ruku a tak, ale hned si uvědomí, že to je moje ruka a pustí.. takže trochu krve teče, ale maličko a nevěřím vlastním očím, jak je Pixlík skvělý.. uvědomělý a chytrý.. :-) a opravdu miloučký.. takže i to kousání asi brzy zvládne.. a co se záchůdku týče, včera už byl je jeden bobeček za záchůdkem, jinak jsou všechny uvnitř...je pravda, že má ten největší a ještě krytý, ale zvykl si na něj a stává se z něho i čistotný freťáček :-) bude fakt naprosto skvělý :-) a věřím, že i takový bude mít nový domov.. zvykám ho i našeho Angela (labrador), a nemají spolu žádný problém.. Pixlík kouká a běhá, ale neútočí na něho a náš Angee to je prostě zlatíčko nad zlata :-) takže i to Pixlík zvládne :-) si myslím :-) Tak to jsem se rozepsala.. zkopčím část potom k Pixlíkovi :-) a díky všem opravdu za povzbuzující vzkazy :-)

Dominika Hovorková - Pixlík

Pixlík je fakt krásnej freťáček, vypadá hodně zdravě. Věřim, že ve Vašich rukou bude jako vyměněný a že se Vám to podaří.

Žabka - Pixlík

Nádherný freťák! A je dobře, že si tak rychle zvyká, snad brzo najde novou rodinu. Držím palce jemu i ostatním fretečkám a Vám dvěma pevné nervy a hodně síly.

Aďa - Pixlík

Ten je ozaj náádherný,neviem si ani predstaviť ako niekto dokázal odolať nemaznať niečo také úžasné a nechať v klietke,ale teraz sa má isto fantasticky:-)

Lída od Tria - Pixlík

To je krasavec a pořádný "macík", chlap jak hora...a venku mu to moc sluší.

Lenka - Pixlík :)

To je nádherný klučina :) však on brzy příjde na to že se u vás má krásně a lidi jsou tu pro drbání,dobrotky a zábavu :)držíme palce

PxNxDx - Pixlík

Fešák je to. A jsem ráda, že dělá takové poměrně rychlé pokroky. Bude z něj skvělej kluk!!

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 12
Celkem: 2839557
Měsíc: 30212
Den: 1170