Jdi na obsah Jdi na menu
 


QÍK

p1010017.jpg2.12.2011 Dnes přijede Qík. Krásný půlroční albínek, původně z chovatelské stanice. Dle prvních poznatků je hodný... :-) Majitelé ho k nám dali z důvodu, že na něj nemají tolik času, kolik by Qík potřeboval. Velmi se však o něho zajímají, a záleží jim na tom, kde Qík bude a jak se bude mít. Jen co ho trochu poznám, napíšu více a přidám nějakou tu fotečku :-)

5.12. Qík, resp. Nesquik, je nááádhernýýý. Narodil se 6.7.2011v Novém Bydžově.. odtud putoval do Českých Budějovic a odtud přes celou republiky do Mladé Boleslavi.. je to chlapec zcestovalý... A všechno snáší suprově.. Je hodný, milý, hravý, mazlivý, čistotný, nevím, jaké klady mu ještě připsat.. Spinká v kleci, ale když se probudí, jemně si škrábáním o mřížky řekne o puštění ven :-) člověk mu neodolá.. venku běhá, zkoumá, ale nezdrhá.. normálně jsem ho měla (velmi vyjímečně, normálně fretku nepustím z vodítka), ale Qíka mohu - na volno.. nehla jsem se od něho na krok, nebo spíš Qík ode mě :-) pořád si mě hlídal kde jsem.. je fakt úžasný!!!! Velký, krásný,huňatý, prostě malý lední medvídek.. miloučký :-). Může jít do adopce ihned. I k začátečníkovi. Je očkovaný proti psince, ještě zařídíme vzteklinu, čip a bude "komplet" :-). Vyfotím ho dnes :-) 

p1010021.jpg6.12. Tedy, vyfotit Qíka je umění.. ve fotoalbu najdete všechny fotky ze včerejška, ale nic moc nečekejte..p1010018.jpg vůbec pro focení nemá pochopení, lítá jako pometlo a fotoaparát nemá křídla :-). Qík je tedy velmi náročný na pobyt venku, mimo klec.. dokáže pěkně "bít jako lev o mříže" a dožaduje se pustit ven, a to i když je vyběhaný - tedy podle mě - dle jeho názoru není vyběhaný dost :-). Takže p1010020.jpgvčera lítal celé odpoledne a dnes bude zase.. je děsně rychlý, pořád lítá, skáče, na mazlení ho moc neužije, raději je v pohybu a vše zkoumá :-) a fotky pak dopadají takto:

8.12. Qík včera běhal celý večer, a pak už unavený zalezl do pelíšku. Je to opravdu skvělý rošťák :-)

9.12. Qík je super, ale musí být hodně volně.. jakmile ho zavřete, lomcuje klecí a pak je i pěkně divoký.. pokud je však volně, tak je zlatíčko. Potřebuje domov, kde by ho respektovali a víceméně Qíka nezavírali.. pak z něho bude opravdu miláček :-)

12.12. Qíkoušek je zamluvený... Byli se na něho podívat budoucí majitelé a myslím, že si navzájem padli do oka :-) Takže noví majitelé si musí jen vše zařídit, aby si Qíka mohli vzít, a zatím bude Qík u nás :-) je to fakt správný uličník :-)

13.12. Qíkoušek jako vždy musí lítat co nejvíc, pak je teprve v pohodě.. pořád se mi motá kolem nohou, když vařím a tak, přiznám se, že čekám nějaký ten kousanec... ale nic.. prostě jen běhá a rád by pořád p1010038.jpgmlsal.. kouká, co kde dostane.. ale nic moc mu nechutná... je vybíravý... p1010040.jpgale jak se vegetil u topení v pelíšku jsem vyfotila :-)

14.12. Qíkouš je skvělý uličník.. mám ho moc ráda.. jen tedy vejdu do fretčárny, rve zubama klec, až si myslím, že si je vylomí, ale pak se mu dvířka otevřou, a on stejně rve dál... nevšimne si... troubelínek :-). Doma za mnou běhá jako pejsek.. klidně ho můžu vzít i ven, když jdu třeba s košem nebo tak, on se ode mě prostě nehne.. je to až neuvěřitelné.. když vařím, pořád se mi motá pod nohama.. je spíš jako kočka, než fretka.. je to miláček :-)

16.12. Qíka jsem včera přestěhovala k Lucce.. přeci jen počet fretek u mě doma (21) je už na pokraji možnosti zvládání.. navíc několik fretek probémových - jak chováním, tak po zdravotní stránce - zaberou mnoho času. Qík je krásný, mladý, zdravý, pohodový, a tak se přestěhoval k Lucce, kde bude čekat na adopci svých zájemců. :-) Za penízky zaslané pro něho i ostatní fretečky Renatě moc děkujeme :-)

4.1. Qík je správný uličník.. mezi vánocemi se na něj nová rodina chtěla přijet podívat, ale časově to nevyšlo - rodinné návštěvy a tak - tak uvidíme, jak to dopadne s jejich novým bytečkem, aby už toto bílé zlatíčko se mohlo přestěhovat :-)

10.1. Qík je takové zlatíčko :-) je moc krásný a hodný :-) a jen čekáme, jak to dopadne s bytečkem jeho budoucích majitelů.. zatím máme zprávy, že se s hypotékou vyskytly maličké trable.. (což chápeme a známe :-( a držíme palce, aby bylo vše brzy OK :-) ).

12.1. Na Qíka se doma moc těší, už ho mají dokonce na vlastních stránkách.. víme, že mu tam bude super, jen se musí vyřídit to bydleníčko.. jo, kdyby nebylo vše tak složité - někdy :-) ale věříme, že se to povede.. :-)

16.1. Máme super zprávy.. v pátek 13. novým majitelům potvrdila banka hypotéku, takže už se jen bude realizovat nové bydlení a tak Qík má nový, krásný, milující domov jistý :-)

25.1. Zlatíčko Qík už jen čeká, až pro něj bude v novém domově vše zařízené :-) Tak snad to bude brzy :-)

31.1. Qík se nového domova dočká tak cca koncem března.. byteček pro nové majitele i pro Qíka je už zakoupený, ale ještě se musí konat malá rekonstrukce a stěhování, takže ještě musí zůstat u nás. :-) V nové rodině se však na něho moc těší, a tak věřím, že i ten pobyt u  nás ještě zvládne v pohodě :-)

14.2. Na Qíka by se měla přijet jeho budoucí rodinka podívat v pátek :-) pomazlit se a tak :-) určitě se těší :-)

27.2. Qíkoušek měl návštěvu minulý týden, a snad už se brzy podaří, aby byl brzy doma.. :-)

19.3. na Qíkouška se jeho budoucí majitelé byli opět podívat, strávili s ním celý víkend a už pracují na bytečku, aby mohl být Qík s nimi :-) Dnes je Qík na kastraci, čekali jsme, až bude co nejstarší :-), a koncem března se už bude stěhovat, do fungl nového bytečku :-)

20.3. kastraci proběhla v pořádku, odpoledne již Qík běhal, papkal, vše v pohodě.. :-) ještě bude brát 5 dní ATB a pak už mu začneme balit kufry :-)

21.3. Qík odchází již koncem měsíce do adopce, noví majitelé se na něho moc těší, takže už si pro něho dojedou k Lucce :-) přesouvám do adoptovaných fretečk a věřím, že se Qík bude mít super :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dyta - Poděkování

Mockrát děkujeme za trpělivost s námi, kdyby záleželo na nás, už dávno bychom měli Qíka u sebe :-) Snažíme se banku co nejvíce popohnat, abychom věděli, na čem jsme...děkujeme za držení palečků, budeme to potřebovat...doufáme, že vše dopadne dobře a my budeme - společně s naším malým zvěřincem - bydlet ve svém :-)

Marie - Zájem o pana Nesquika

Můj email je marus.topinkova@seznam.cz
S pozdravem Topinková

Marie - Zájem o pana Nesquika

Dobrý večer, nevadilo by kdybych se ve čtvrtek stavila jestli to stihnu a jestli budu mít cestu? Děkuji za odpověď Topinková

Alena - Re: Zájem o pana Nesquika

Dobrý večer. Můžete prosím na vás napsat nějaký kontakt nebo napsat na e-mail? děkuji. AN

Alena - Re: Zájem o pana Nesquika

Dobrý večer. Můžete prosím na vás napsat nějaký kontakt nebo napsat na e-mail? děkuji. AN

Marie - Zájem o pana Nesquika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pana Freťáčka. Máme zájem si koupit s přítelem fretku a pan Qik mi přijde jako opravdový poklad.......jen jsme ÚPLNÍ začátečníci.............a mám strach jestli ho zvládnem......a tak bych chtěla poprosit o nějaké info......mockrát Vám děkuji

Alena - Re: Zájem o pana Nesquika

Dobrý den. Děkujeme za zájem. Qíka mohou mít zcela jistě i začátečníci. Nepotřebuje nic víc než trochu času každý den, a hodně lásky :-). Pro více info když tak napište na mejlík nebo zavolejte, nevím, jaké více info si představujete :-). Podmínky k adopci najdete na našich stránkách. Pochopitelně se vším poradíme a uvítáme vaši návštěvu i před adopcí. hezký den. Alena Nedbalová

Marie - Re: Re: Zájem o pana Nesquika

Dobrý den, měla bych o Nesquika obrovský zájem. Mohla bych si ho prosím zamluvit? A vyzvedla bych si ho kolem Vánoc...budeme si dělat totiž svoji vlastní fretčí voliéru a kupovat všechny možné potřeby......a buď se stavím nebo zavolám. Děkuji Topinková

Alena - Re: Re: Re: Zájem o pana Nesquika

Dobrý večer. Teoreticky by to šlo, ale takto to bohužel ve skutečnosti nefunguje. Potřebujeme vědět, kam fretka od nás půjde, do jakého prostředí, atd. Podívejte se prosím na podmínky k adopci. Když se domluvíme, není problém Qíka pro Vás rezervovat, ale prozatím ještě ne. V případě dotazů jsem k dispozici. hezký večer. Alena Nedbalová

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 24
Celkem: 2835613
Měsíc: 30432
Den: 1444