Jdi na obsah Jdi na menu
 


ROBERT

robert6.jpg30.4. Včera v odpoledních hodinách nám volal mladý pár, že na silnici u Valečova (u Mnichova Hradiště) našli na silnici freťáčka.. Běhal si to po silnici sem a tam, jedno auto již zastavilo, oni byli ve druhém a snažili se ho "zahnat" mimo silnici.. freťáček se však stále vracel na silnici, a tak ačkoliv to bylo vůbec první setkání těchto moc hodných lidiček s fretkou, neváhali, vzali ho, odvezli domů a našli náš útulek, a tak ho hned přivezli.. :-) Pojmenovali jsme ho Robert :-) dle kalendáře :-) Robí je nádherný, velký, nekastrovaný šampaň freťáček, moc hodný.. v kleci se mu tedy moc nelíbí, snažil se dostat ven (což se mu tedy nepovedlo). Na zátylku je trochu pokousaný, ale vypadá to na kousance od jiné fretky.. je jich hodně, ale nejsou to vážné kousance. A tak jsme ránu jen maličko ošetřili a není potřeba běhat k vetovi. Robí bude minimálně měsíc, i déle u nás, i když je hodný, ale počkáme, zda ho nebude nikdo hledat.. Po zkušenostech s Rupertkem víme, že i toto je možné (ostatně Rupertek je již 3. fretka, kterou u nás původní majitelé našli), a tak chceme dát oběma šanci :-)robert1.jpg

02.05. Tak jsme dostali nejdříve avízo na inzerát na bazoši, že se ztratil freťáček, a pak se ozvala přímo paní majitelka.. tedy možná majitelka... přiznám se, že si zatím neumím představit, jak by ve dvou dnech (ztratil se 27.4.) mohl "ucestovat" vzdálenost více než 200 km. Freťáček paní z Olomouce utekl z venkovní voliéry.. je možné, že ho někde sebral a naložil do auta, odkud znovu utekl.. těžko opravdu říci. V každém případě posíláme paní L. fotky, aby mohla posoudit, zda je Robí opravdu její ztracený freťáček :-)

03.05. Tak po shlédnutí foteček paní Lenka od Olomouce zkonstatovala, že náš Robertek není její ztracený freťáček.. a tak Robí bude ještě nějaký čas u nás a počkáme, jestli se neozve majitel "poblíž" :-)

04.05. Robí je zlatíčko... akorát tedy děsný "prasátko". Záchůdek nepoužívá vůbec, ten je pořád čistý, jen vyhrabaný, a veškeré káko je v každém rohu včetně misky, kam jen "jde hodit" :-(

09.05. Robí je nejen děsný prasátko, ale také nemůže být jen tak v kleci, lomcuje je s nimi opravdu jako "lev o mříže", a může být jen v těch, co mají svislé dráty..a pořádně pevné. Takže momentálně bydlí ve velké ferret nation, a to je bezpečné :-) projeho zoubky :-). Jinak je moc hodný a krásný :-). Na kastraci také půjde co nejdříve a pak jistě brzy najde nový domov. Je opravdu nádherný :-)

16.5. Robert je strašný "kytarista".. strašně nerad je zavřený v kleci, a dokáže ji kousat hodiny, stejně tak na ni hrát jako na kytaru, a čeká, kdy mi dojdou nervy a pustím ho.. včera se mnou uklízel půdu :-) je to úžasný rošťák.. obrovský, krásný, hodný, ale potřebuje opravdu hodně pohybu. Bylo by mu dobře v "turistické" rodině, kde by ho často brali na procházky a výlety :-) pak z něho bude mazlíček :-)

18.5. Robí byl včera na kastraci, zvládl ji s přehledem, už odpoledne lítal a pochopitelně drnčel na přepravku a pak na klec jako pominutý.. :-) Je to opravdu kus chlapa.. jen tak mimochodem, i náš vet to tvrdil (říkal, že tak velká varlátka u fretky ještě neviděl) :-)

Robí po kastraci22.5. Robí je nádherný, hodný, krásný, po kastraci ještě bere ATB, ale snad už potom brzy najde nový domov.. co myslíte?

4.6. Robí je fakt nádherný.. zatím však potřebuje i trochu pevnější ruku, protože občas se do mě zakousne, ne moc, ale prostě kousne a občas mám pocit, že chce ulovit moje nohy a tak se maličko proběhnu.. zatím se mu to nepovedlo, a jak by to dopadlo, dobrovolně zkoušet nebudu.. takže Robí je super a k adopci, ale raději (zatím) pro zkušenějšího chovatele, který by si s ním uměl poradit. V každém případě procházky venku miluje a nějakého turistu by určitě uvítal rád.. "gaučák" Robí určitě nebude :-)

20.6. Robí také pelichá o 106, zeštíhlel a je z něho nádherný obrovský kus chlapa :-). Velmi rád běhá, je puštěný, ale i když je zavřený, je vcelku pohodář. Ale jistě by uvítal rodinu, kde by se mu věnovali, chodili s ním ven na výlety :-) a on by při výletech mohl majitelům dělat nádherný šperk :-)

25.6. Robí je zamluvený, v pátek se na něho byli podívat zájemci - začátečníci - a byli z Robího unešení. Mají ještě 2,5letého chlapečka, lidského, a tak přijdou ještě s ním a uvidí se.. Ale myslím, že nebude problém.. nechala jsem schválně Robího celý víkend běhat, chodila bosa, aby měl šanci se do mě zakousnout, maličko či více, ale Robí nic.. tak doufám, že to bude vše OK :-)

9.7. Tak "zkouška" Robího v nové rodině nevyšla, Robí byl v pohodě a super, ale klučina (lidský) je divošek a nedal Robímu pokoj, bouchal mu do klece atd, takže během 3 hodin byl Robí zpět v útulku.. udělal si takový malý výlet :-)

Robí je zlatíčko, strašně hodný, mazlivý rošťák :-) a nádherný obrovský freťák :-) věřím, že se pro něho rodina najde brzy.. není však moc vhodný k jiným freťulím, ty kouše... je rád sám :-)

16.7. Robí má konečně nový domov !!! :-) Odjel k paní Zdeňce do Prahy, kde se bude mít jako v ráji :-) Moc díky za adopci Robího :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eva - Robert

Dobrý den, mohu se zeptat jak je freták asi starý?

Káťa - Robert

Můžu potvrdit, že Robert je moc, moc krásnej a hodnej. O víkendu jsem si ho chovala a je to zlatíčko. Kdybychom neměli už tři fretky, tak bych ho moc chtěla :-)!!! Snad najde hodnou rodinu, kde ho budou mít strašně moc rádi, protože, jako každá jiná fretka, si to Robert moc zaslouží!!

kristýna - možný majitel

Na bazoši se ztratila jedna fretečka jeto freták.Koukněte nato a snad to bude majitelka http://zvirata.bazos.cz/inzerat/15787686/ZTRATILA-SE-FRETKA.php

Alena - Re: možný majitel

Dobrý den, díky moc za zprávu. už jsme s paní spolu mluvily.. tak uvidíme :-) zda to bude on a překonal takovou dálku :-)

Lenka - ztratila se mi fretka

Dobrý den, mohla bych poprosit jestli byste mi poslal na Email : cervenkova.lenulka@seznam.cz fotku fretecky? mě se práve ztratil freťák šampaň. Mockrat dekuji

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2814001
Měsíc: 27930
Den: 1206