Jdi na obsah Jdi na menu
 


SAFIRA (Meggie)

img_7955.jpgMEGGIE = SAFIRA 

7.11. - k nám do útulku přijela původně se svou majitelkou na radu, jak tuto kousavku vychovat :-) Meggie je nádherné fretčí půlroční mimčo, tročku nesocializované a kousavé :-). Majitelka se u nás seznámila s jinými fretečkami z útulku, a ihned si zamilovala Jane, která u nás byla teprve pár dní.. A tak milá hodná Jane odjela do nového domova a Meggie zůstala u nás. Protože Jana L. úžasně vychovala Martyho, a tím pádem jeho adopcí doma získala jedno volné místo, vzala si hned Meggie do výchovy.. Ihned jí přejmenovala na Safiru, protože toto jméno se k malé Meggie velmi hodí, vyjadřuje její osobnost. Takže po víkendu už Safira nebyla za kousavku, ale poměrně hodná freťule.. uvidíme, jak se bude chovat dál :-)

10.11. Safira je dnes také v Brně.. Má strašně špatné zoubky, pravděpodobně (i po tom, jak se vrhá na lidské jídlo) byla živena i lidskou stravou, takže zoubky má poměrně zkažené. Podle p. doktora by se to mohlo spravit stravou, i kožíšek a tak, tak snad se z toho Safirka vylíže. Jinak je potvrzeno, že to je cca 9ti měsíční

18.11. Jak píše Liška, Safira je nádherná.. doufám, že holky dorazí na Máme rádi zvířata na zámek Brandýs, abychom se s ní také mohli potěšit :-)

img_7372.jpg29.11. Safirka je brouček, už bez problémů běhá po ložnici, protože ví, že je tam sama (musela jsem ji úplně oddělit a zamezit tak kontaktu s ostatními fretkami). Už jenom nevyspává, jako předtím, ale občas i zkoumá. Co mě mrzí je to, že si vůbec nehraje. Hraček se bojí (ať už strašidýlek na tyči, tak i pískáčků). Zoubky už se částečně spravily, ale pořád jí ošklivě vržou. Další věcí je, že Saf má opravdu ukrutánský strach z fretek. A podle toho, jak to na ni působí, tak to asi hned tak lepší nebude. Je schopna, po kontaktu s jinou fretkou byť i jen přes klec, den nejíst nebo jíst jenom z lidské ruky. S lidmi si báječně rozumí, jen je v náručí neposedná. Ale když ji dám na rameno a vyrazíme ven, to je celá šťastná a vydrží hodiny chodit (oprava: vydrží se hodiny nosit) po venku. Dokonce si i sama řekne, když potřebuje na záchod. Je to taková opička, takže ani neupadne (jen když chce to udělá takové "plác"), leze po ramenou, do vlasů a když už jí to nebaví nebo je jí zima, zaleze si do kapuci a čučí. Dokonce i to "čučení" má poměrně vychytané, když jdu, kouká, ale když stojím a věci kolem se nemění, je celá zalezlá, protože nic zajímavého kolem se neděje, tak co by jí byla zima, že?

img_7929.jpg16.12. Safira už je u nás také přes měsíc, a jen a jen už čeká na novo rodinu. Je to krásná, drobná, tvamá tchořka.. najde ji brzy? Moc jí to přejeme, je moc hodná.. jen jiné fretečky moc nemusí..

21.12. Safí Safí - jak se máš v Praze? Ozvi se ju?

28.12. Moc se omlouváme, ale nějak nemáme se Safíkem čas. Safirka je na tom pořád stejně, s nikým moc nekamarádí, je to spíš taková samotářka. Navíc fretky stále nejsou její kamarádi. Nechci dělat unáhlené závěry, ale přijde mi, že s fretkami už to takhle bude napořád :-(. Z toho, jak ji celou dobu pozoruji bude pro ni ideální rodina s už většími (rozumnými) dětmi, kde se po ní nebude chtít tolik mazlení. Vzhledem k tomu, že je velice časově nenáročná si ji klidně může adoptovat i rodina (člověk) kde by normální fretka časově strádala.

3.1. Tak, Safirka je od Silvestra u nás, a už u nás zůstane než půjde do adopce.. Je to fakt nádherná holčina, a v podstatě jediná volná fretka k adopci momentálně v našem útulku, tak věřím, že už u nás dlouho nebude :-)

img_7645.jpg4.1. Musím po včerejším setkání se Safirkou napsat, že je naprosté zlatíčko.. šíleně moc hodná, mazlivá, vůbec nevyžaduje pozornost a není divoká.. je zvyklá nosit se stále v batůžku a v něm si poklidně spinká... občas vykoukne.. je velmi drobná, skoro jako Brunísek, není tak hubená, ale snad ještě menší.. takové malé tchoří zlato je to :-) Zcela jistě se hodí i k začátečníkovi jako naprostý mazlíček, který s majitelem může být naprosto všude :-)

 12.1.  Safirka je zamluvená, měla by se koncem ledna stěhovat až na Slovensko (výměnou za kousavou freťulku, se kterou si neví rady - ta poputuje k nám do výchovy :-) ).

25.1. Safirka je nádherná a miloučká.. potřebuje však chovat s respektem .. jako k fretce.. musí na ni být člověk hodný a mazlivý.. když se vyleká, kousne.. :-) ale pokud je všude pohoda a klid, je pohodová a hodná i Safirka.. :-)

31.1. Naše krasavice Safirka odjela v sobotu 28.1. domů - do Bratislavy.. má to vcelku z ruky, holka, ale bude se mít skvěle.. Nová majitelka si pro ni přijela autem právě až z Bratislavy.. a hlavně už v neděli psala, jak se Safirka má.. :-)Takže víme, že skvěle.. Děkujeme :-)


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Monïska - Safirka

Koukám na Safirčiny fotky a valím oči. Je nádherná!

Alena - Re: Safirka

Safirka je nádherná...ostatně, která fretka není...každá je jiná a každá má své osobité kouzlo... :-)

cerry - jediná fretka

Já bych chtěla jenom jednu fretku, na 2 se necítím, ale zas nechci, aby byla sama smutná. Vím, že je lepší jich mít více. Z toho , co jsem četla, to vyznívá, že Safirka se ostatních fretek bojí tak je spíš vhodná , aby byla sama.

Alena - Re: jediná fretka

Safirce opravdu nebude vadit, když bude sama.. nevyžaduje společnost jiných fretek, i když je pravda, že u většiny fretek platí, že nejlepší hračka pro fretku je fretka, tak Safirma patří mezi výjimky :-)

cerry - safira

Dobrý den, můžete Safiru odfotit a dát do fotogalerie? Kolik by stála, kdybych o ni měla zájem? Už nekouše?

Alena - Re: safira

Safirka nekouše... :-) fotečky dnes dodám :-)

martina bucharová - safirka

Dobrý večer.Chci se zeptat jestli je Safirka kastrovaná a jaké má zbarvení.Předem děkuji za odpověd.:o)

Alena - Re: safirka

Dobrý den,

Safira je ještě mimčo a kastrovaná není a je to tchořenka.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2841616
Měsíc: 30791
Den: 1412