Jdi na obsah Jdi na menu
 


SAMÍK

p1010290.jpg

15.12.2012 SAMÍK, SAMUEL se k nám dostal přímo od majitelky, která má dlouhodobé vážné zddravotní problémy, s tím spojené i finanční a nemůže se o Sama starat. Sam byl většinu dní zavřený v kleci. Přesto je Samuel naprosto skvělý, milý, úžasný freťák. Váží 1750 g, je kastrovaný, tchořík, narozený v roce 2008. 

20.12. Samíkovi se u nás asi nelíbí a nechce papkat. Hubne a vůbec nejí. Nemůžeme přijít na to, co by sam jedl. Tak jsme zatím na kaši a zkoušíme. Sam už 2x kousnul mou drahou polovičku, ale ke mě je hodný. Tak nevím.. 

1.1.13 Sam je stále na kaších... ale přitom je úžasný, milý, už si u nás zvykl, na to, jak se i ze začátku bál a schovával se pod kuchyňskou linku tak už se chová všude, nejen u nás doma, s perfektní jistotou a ji miloučký. Chodíme spolu na procházky, Sam nemá problém ujít i několik kilometrů, ovšem pravda, směr procházky určuje on a my musíme chodit sem tam tam a sem dle Sama.. pokud se chceme vrátit domů, musí Sam do batůžku :-) z první procházky byl tak unavený, že nešel vzbudit ani na papkání. Ale prospěla mu. 

7.1. Chtěli jsme dnes poslat Sama do Brna, aby se podívali, zda mu něco nemůže být po zdravotní stránce, a to vysvětlilo, proč nechce jíst. Sam však jako kdyby to tušil, včera začal jíst.. snědl sušené masíčko, a tak jsme veterinu zatím odložili, abychom nezpůsobili více škody z odloučení, než užitku.. 

10.1. Sam se maličko zlepšil. Očka má lepší, chutí mu sušené kuřecí masíčko T.F. Bits, i jiná sušená masíčka, k tomu pribináček a základ jídla je stále v krmení kaší. Zvláštní je, že Sam kaši nesní sám... Ale když ho držím v náručí, sní kaši z hrnečku sám.. psycho.. :-) Je to můj miláček :-) 

18.1. Samík je lepší ze dne na den. Už papká sušené masíčko, granulky zatím ne, ale kaši líže sám, ale dávám mu již už jen jednou za den,jinak si vystačí se sušeným masem. Je krásný, má nádhernou srst, je to huňáček.. a už mě dokonce i pusinkuje.. :) a co víc.. hraje si !!!! neuvěřitelné.. skotačí tu, vyzývá ke hře a hraje si sám s pískací myškou nebo rukávem od mikiny :-) na klíně vydrží spinkat chvilku, když ho hladím, jinak se schová do pelíšku :-) je to neuvěřitelné zlatíčko.. strašně mi přirostl k srdíčku.. :-)

2.2. náš medvídek už papká i granulky !!! pomalu, ale jistě se z něho stává super freťák, který už je schopný jít do adopce. Budu však na výběr nové rodiny velmi přísná, Samík má svá specifika, které je nutné dodržet.. např. denně musí mít sušené maso, pohyb, lásku, v podstatě vůbec nemusí být zavřený v kleci, nic neudělá, je to prostě zlato.. a to bych mu chtěla dopřát.. zaslouží si to :-)  

7.2. Medvídek, mazlíček, zlatíčko, sluníčko.. samá pozitiva a krásné přívlastky, které se dají k Samíkovi přirovnat.. je úžasný :-) čistotný, miloučký. 

22.3. K Samíkovi není co psát.. :-) Je stále stejně milý, úžasný, naprosto skvělý.. už si zvykl jíst konzervičky, takže sušené masíčko máme "jen" jako pamlsek, a normálně sní 2x denně konzervičkuk od gourmetu.. masové kousky. takže pohoda :-) krásně se ze všeho vylízal. :-)

7.11.2013 Samík je u nás téměř rok, papká už granulky a každý den sušené masíčka jako pamslek. Je zlatý, moc hodný, skotačivý, hravý, prostě super klučina. A vypadá to, že po roce u nás se bude stěhovat do nového domova. Moc mu to přejeme, je to suprový freťák, a taky bude mít suprovou novou rodinu :-)

3.12.2013 Samík téměř po ročním pobytě u nás našel ten správný nový domov a včera večer do něho odjel. Bude mít ještě společníka freťáka, se kterým se moc kámošit nebude, protože Samík jiné freťule nemusí, ale nová rodina to ví a akceptuje. A tak Anetě a Kryštofovi moc díky :-) 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2843134
Měsíc: 31695
Den: 1833