Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stefani a Tifani

img_20150823_112624.jpgimg_20150823_113240.jpg STEFANI & TIFANI

13.8.2015 Tifani

 StefaniDnes jsme si na základě telefonátu pána z Prahy 9 dojeli pro dvě holčiny, které někdo nechal na chodbě v panelovém době a zmizel... Nálezce nejdříve volal do Fretčího útulku Klubku, jelikož působí v Praze, ale tam mu bylo sděleno, že v současné době mají stop stav a fretky budou přijímat až v září. Obrátil se tedy na náš útulek a my jsme neváhali a vzhledem k dlouhotrvajícím vedrům jsme hned pro fretky jeli. Nevěděli jsme, jak dlouho byly opuštěné a v jakém budou zdravotním stavu. Naštěstí byly fretky poměrně v pořádku. Jen Stefani má vypelichaný ocásek, holky budou asi starší, jsou poměrně drobné a zrovna tlusté, to vypadá na onemocnění nadledvinek. No, po návštěvě veta uvidíme. 

19.8. Dnes jsme byli se Stefani u veta, potvrdil onemocnění nadledvinek, a tak budeme aplikovat suprelorin. Pan doktor chtěl nechat Stefani ještě pár dní, zda se neprokáže ještě jiné onemocnění vzhledem k věku, a příští týden budeme dávat suprelorin. 

23.8. Holky přestaly jíst... jsou docela aktivní, ne že by lítaly, ale mají pro sebe celou místnost v karanténě, a tak si běhají a jsou docela v pohodě, ale asi stres, změna, atd, a tak jako u většiny fretek se toto prokáže tím, že přestanou jíst. Takže jsme od včerejška na kaších, které naštěstí holky zvládají, nezvrací, a zatím tedy jedí pouze ze stříkačky, tak krmíme každé 3-4 hodiny, ale jedí. Tifani je hubenější než Stefani, (Tifani má světlý čumáček, Stefani tmavý), ale jí lépe než Stefani. Stefani maličko stávakuje, sní polovinu dávky než Tifani, ale jíme.. takže budeme léčit a až se holky stabilizují, půjdeme se Stefani na suprelorin. 

Jak asi víte, suprelorin je záležitost cca 1900,- Kč. Pokud byste nám pomohli s úhradou léčby Stefani, budeme moc rádi :-) Pomoci můžete na náš účet a dopsat poznámku Stefani :-)

6.9. Stefi dostala 26.8. suprelorin, a tak  se maličko zlepšila. Hlavně přestala zvracet kašičku, papká sice ze stříkačky, ale už docela aktivně :-) Tifani taky papká kašičku, někdy sama, někdy ze stříkačky, ale káko se u obou holek upravilo, mají docela pěkné bobky, a hlavně už mají pěkná, zdravá očka :-) Mám z nich velkou radost a věřím, že máme nejhorší za sebou :-)

7.9. Tak jsem dnes holky zvážila, Tifani má 630 g a Stefani 510 g. Tifani jí mnohem lépe než Stefi, Stefi mi dnes, teď v poledne, zase vyzvracela kaši.. No, nevím nevím holky, bojujeme, ve dne v noci, opravdu je chodím každou noc krmit, a doufám, že to společně zvládneme. Jsme objednani na středu k MVDr. Jeklovi do Brna, hlavně se Stefi, na Tifani jen aby se podíval, ale ta je myslím OK. 

říjen - holky v Brně zůstaly týden, léčily se. Papkaly pouze namočené granulky v kaši, a péče o ně byla opravdu náročná, ale povedla se :-)

2.1.16 Holky už jsou zcela v pořádku, jsou zlatíčka, velmi hodné, čistotné, takové spořádané fretečky.. vzhledem k věku je nabízíme k adopci zdarma, na dožití :-) kde by jim bylo lépe než u nás v útulku :-) najdou takový domov? :-)

23.4. Holky udělaly obrovský pokrok.. daly se zcela dohromady a jsou velmi aktivní a komunikativní... byly s námi na výstavě v Mělníku a byly milé na všechny po celý den.. a tak se zdá, že ani nejsou tak staré jak se nám zdálo, bylo to spíš ovlivněno jejich špatným zdravotním stavem. A tak jsou holky k adopci - společně - jediný jejich handicap je brát lék na srdíčko 1x denně - což není zase tak strašné.. 

Jsou vhodné i pro začátečníka :-) a tak hurá do nového domova !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24.6. Tak tyhle holky brzy oslaví rok pobytu v útulku, 13.8. a za tu dobu udělaly obrovský pokrok. Snad se nám i podaří, že holky oslaví tento rok již v novém domově. :-)

9.7.2016 se holky přestěhovaly do nového domova :-) 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Maikky Kratochvíl - Stefani a Tifani

Dobrý den, máme zájem o tyto dvě fretčí dámy.
S freťulama zkušenosti máme a rádi by sme jim poskytli domov.
Je možné přijet na podívanou a případně domluvit adopci ???

S pozdravem a přáním úspěšného dne
Kratochvílovi

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 28
Celkem: 2836186
Měsíc: 30663
Den: 1572