Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠTĚPÁNKA

snimek-276.jpg2.11. ŠTĚPÁNKA Štěpánka se k nám dostala spolu se svými syny Tadášem a Felixem.. jsou to  3 albínci - roční maminka a 2 půlroční kluci, které majitel už nechtěl, a tak putovali k nám do útulku. Mamča Štěpánka je moc hezká, drobná albínka, kluci Felix a Tadeáš jsou klasičtí půlroční puberťáci. Jsou u nás od středy 2.11., takže zatím zjišťujeme jejich chování a tak, nezdají se být agresivní, brzy o nich napíšu více.

9.11. Štěpánka je skvělá holka.. je hodná, milá a krásná, čistotná. Je připravena k adopci i k začátečníkovi

Kluci Tadeáš a Felix jsou prostě fretčí puberťáci.. nejsou agresivní, nekoušou, jen maličko štípnou.. potřebují dovychovat, a budou z nich super fretky :-) A navíc jsou tedy krásní... velcí, buclatí, pořádní chlapi :-)

10.11. Štěpánka odjela včera do nového domova.. blízko nás, takže je zatím pod dozorem, zda bude vše OK. V novém domově se chová suprově, je hodná, milá, řekne si, kdy chce jít již spinkat a tak.. jen máme trochu problémy s jídlem, zatím se snažíme to řešit v adopci, pokud by to nešlo, bude muset Štěpánka na chvíli zase k nám. Uvidíme. Třeba se vše srovná :-) Noví majitelé ji mají moc rádi a velmi se snaží. Děkujeme :-)

Zároveň mají majitelé Štěpánky zájem o Felixe.. musí si jen na fretečku trochu zvyknout, je to jejich první.. Takže Felix je rezervovaný pro ně, a pravděpodobně se bude stěhovat za svou maminkou :-)

13.11. Štěpánka se k nám včera večer vrátila.. nechtěla v nové rodině vůbec papkat, kromě pribináčka, piškotky a okurky, odtáhla si do klece také bramboru.. Asi těch změn je na ni příliš a tak se s tím neumí holka vyrovnat. U nás byla večer vcelku v pohodě, papkala granulky, tak uvidíme, jak bude vše pokračovat.

15.11. Štěpánka je naprosto pohodová freťule.. moc hodná, milá, krásná, pohodář :-) Kluci Felix (světlejší bílý :-) ), také vcelku ujde, je to puberťák, takže si rád ještě občas kousne do nohy, potřebuje ještě trochu dovychovat.. jeho bráška Tadeáš (žlutší bílý :-) ), je rošťák první třídy.. snaží se kousat... bude potřebovat více výchovy.. :-)

5.12. Musely jsme udělat malou změnu a tuto "trojici" albínků můžeme dát do adopce pouze společně.. čím dál víc se prokazuje, že jsou už na sebe velmi zvyklí a závislí a máme obavy, co by jejich rozdělení mohlo způsobit. Takže jsme vše přehodnotily a došly k tomuto rozhodnutí. Víme, bude to i problém pro 3 fretky najednou sehnat rodinu, ale pokusíme se :-) Štěpánka je bez kluků jako bez duše :-) jinak i kluci už se uklidňují a budou časem super :-) Tak... kdož byste chtěl ne fretku, ale hned celou bandu úžasných albínků, neváhejte :-)

16.12. Felix a Tadeáš jsou pěkná prasátka.. záchůdek vždy vyhrabou a rozházejí všude, venku puštění hodí káko kde jim zrovna upadne :-(... bude s nimi ještě dost práce :-) jinak jsou ale krásní a po zdravotní stránce v pořádku. Štěpánka je suprová.. akorát sama na výchovu svých dvou uličníků vyloženě nestačí.. musíme jí pomoci :-)

4.1. Kluci nám přišli do totální puberty a začali pěkně kousat.. Lucka byla maličko neopatrná a měla pěkně rozřízlý prst od Tadeáše.. takže než půjdou kluci do adopce, budeme je muset ještě trochu "zkrotit".. navíc jsou pěkní prasátka.. :-( ale jsou krásní :-) je to skvělá fretčí banda :-)

25.1. Štěpánka je moc hodná.. fretečka zlatíčko.. kluci jsou super, ale prostě puberťáci.. potřebují hodně pohybu a hodně si hrát.. což jim společně ale jde :-)

2.2. Tak se nám kluci mezi sebou začali děsně rvát, takže jsme je museli oddělit.. uvidíme, co to udělá. Pomohla by zcela jistě kastrace, ale kluci jsou ještě moc mladí.. musíme ještě vydržet :-) Jinak jsou v pohodě.. :-)

23.2. Kluci už také zcela dospěli, takže pomalu začneme plánovat kastraci :-). Jinak pohoda.. Nedávno se na ně byla podívat paní, která by si i některého z nich adoptovala, ale 3 fretky byly moc, a tak z toho sešlo.. nemůžeme je rozdělit. Máme již několik negativních zkušeností, že fretky takové rozdělení opravdu špatně snáší, a potom, co se nám ze stejného důvodu vrátil Černoušek, tak opravdu na tomto trváme a neustoupíme :-). Štěpánka i kluci jsou super, a věříme, že se pro ně vhodná rodina najde :-)

20.3. Štěpánka je dnes na kastraci. Kluci jsou pořádní buci, váží 2 kg - každý !!!! a jsou to pěkní uličníci.. jen jim dám záchůdek, šup, zahrabou, překlopí ho a vše je všude kolem :-(

28.3. Abych řekla pravdu, tak nepoznám, který klučina je který.. dříve byl jeden "žlutší" a  druhý bělejší, ale teď jsou oba nádherní, velcí, a nádherně bílí. Radost pohledět..jen jeden je pěkné prasátko :-) vždy vysype záchůdek, rozhrabe kočkolit po celé kleci a má tam pěkný bordýlek.. Druhý je naopak velmi čistotný.. chodí pouze na záchůdek, spí stočený v hamačku, prostě radost pohledět :-) A Štěpánka? to je miloučká, krásňoučká, hodňoučká, čistotná fretečka :-)

02.04. Štěpánka, resp. její jizvička - po kastraci se nám moc nelíbí, zdá se nám, že má jednu stranu jizvy jakoby napuchlou.. takže dnes razíme na veterinu a uvidíme.. Jinak papká, lítá,je v pohodě, tak jen pro jistotu.

Kluci jsou v pohodě.. obrovští rošťáci :-)

3.4. se Štěpulí jsme byli včera u veta.. není to nic katastrofálního, jen jí "vylézají" vnitřní stehy.. ne že by to bylo to správného ořechové, ale protože už je 14 dní po kastraci, tak to zase není nic hrozného.. jen se samy nevstřebají, a tak je musíme odstřihávat. Sťěpánka je však zlatíčko, nechá si líbit úplně všechno :-)

a vyfotila jsem Tadeáška, jak blbne na nové hračce :-)

tadeas.jpg

 tadeas-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.4. I naše puberťáky Felixe a Tadeáše jsem včera vzala ven.. bylo krásně.. a tak lítali, hrabali, zkoumali :-) až se alespoň maličko unavili.. kšírky a vodítko jim vůbec nedělá problémy :-)

02.05. Jejda, to to letí, uplynul další měsíc, co jsou kluci u nás. Zcela určitě tento měsíc půjdou na kastraci, už jsou dospělí dost:-) Jsou to kluci jako buci, oba :-) A Štěpánka? to je zlatíčko.. :-) moc hodňoučká :-)

04.05. Kluci se svou říjí už nějak vyrovnali a jsou v pohodě.. lítají, blbnou, značkují, ale nekoušou :-) a Štěpánka? to je zlato nad zlata - tedy stříbro :-) (je albínek) :-)

09.05. Štěpánka je fakt úžasná :-) Kluci jsou taky super, krásní bílí obříci :-) a na kastraci taky půjdou do 14ti dnů :-)

10.5. Tak kluci jsou na kastraci dnes :-) Myslím, že ji zvládnou v pohodě a uvidíme, jak se budou chovat potom.. zda budou moci jít do adopce rozděleně.. zatím to vypadá, že ano, že nebude nutné dávat všechny 3 najednou.. uvidíme ....

11.5. Tak, kluci mají operaci za sebou, zvládli ji super a odpoledne už doma běhali.. každý dostal Viyo kapsičku :-) a byli v pohodě :-) jinak jsou to opravdoví obři - Felix váží 1750 g a Tadeáš 1850 g !!! pořádní mazlíci :-). Ale i léky papkají velmi spořádaně :-) jsou moc hodní :-)

15.5. Definitivně jsem se rozhodla, že kluci mohou jít do adopce samostatně.. jsou už od února každý zvlášť a problémy jim to nedělá. Štěpánka je nádherná, správně baculatá, jak má fretka být, čisťounce bílá a neskutečně hodná.. milá, mazlivá, úžasná :-) Myslím, že by pro ni bylo vhodné prostředí s další fretečkou, aby nebyla sama :-)

18.5. Štěpánka je opravdu zlatíčko.. je tak hodná, milá, krásná, moc bych jí přála - a brzy - nový domov :-)

25.5. Štěpánka se včera spolu s ostatními přestěhovala do nové fretčárny na půdu.. což o to, to se Jůlince líbilo, i pobíhání po tak velké místnosti, ale nejvíc ze všeho se jí zalíbil Mim.. s naprostou jistotou prostě vlezla přes mřížky (kluci mají v klece se většími mezerami mezi mřížkami než holky, podle toho, jak prostě máme klece :) ), a nastěhovala se k němu.. Mim vůbec neprotestoval, naopak, společnost se mu zalíbila a nechal Štěpánku bydlet u sebe.. běhali spolu i venku.. Mim je úžasně oblizoval.. prostě láska na první pohled.. až mi bylo líto, že Mim už se bude příští týden stěhovat do nového domova a Štěpánka bude opět sama.. zkusili jsme tedy jí nabídnout jiného šampiona, ale nevyšlo to.. Robert i Flavius po ní automaticky vyjeli a tak jsme museli Štěpánku z jejich spárů vysvobozovat.. prostě Štěpánka si vybrala dobře sama, kdo se jí líbí.. zatím tedy bydlí spolu.. škoda, že se rozdělí :-(. Moc jim to spolu sluší.. krásná drobná malá albínka a obrovský nádherný tchořovitý kluk.. jak do módního časopisu. Napadlo mě ještě, že se zeptám, p1010207.jpgjestli by adoptivní rodina Mima nechtěla i Štěpánku, ale nevím.. přeci jen začátečníci se bojí většinou si vzít hned 2 fretky.. ale zkusím to :-)

3.6. Štěpánka odjela do nového domova, společně s Mimem :-) Tak jí nic nechybí :-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vera Wi - Černoušek

Mohu potvrdit slova paní Aleny. Ačkoliv to vypadalo, že Černoušek bude moci jít do adopce samostatně a my jsme se mu všestranně věnovali, přesto měl stále opakující zdravotní problémy a problémy s jídlem (nepapal). Po vrácení k jeho bráškům se jako zázrakem uzdravil. Jsme rádi kvůli němu, ale nám to přineslo velký smutek, zvykli jsme si na něj a měli jsme ho a máme stále moc rádi. Byl a je jedinečný...

Gabča - Záchod

Ahojky :-)
jak budete tyhle pubertální zlatíčka učit na ten záchůdek? Já mám jednu fretečku, která, ač přišla poměrně nesocializovaná, na záchod poměrně chodila (v kleci), venku teda ne, to to šlo do jakéhokoli rohu. Ale tak nějak se mi to povedlo zvládnout a dneska chodí krásně tam, kam má (občasné výjimky nepočítám :-D). Ale, proč píšu.. Dneska, po třech měsících chození do zverimexu, kde měli malou albínku (samozřejmě na pilinách, pod světlem, akvárko tak max.40cm), mi jí bylo tak líto, že jsem si ji přivezla (prostě už jsem se na to nemohla dívat). Je to strašnej puberťáček, ale milá (čekala jsem většího draka, na kterého se nebude dát ani šáhnout) a její radost z toho, že se konečně může proběhnout byla až neskutečná. Ale pak to přišlo, ona prostě svou potřebu vykoná jen tak za chodu. Doprostřed místnosti na koberec atd. Nevím, jak jí to mám učit :-( Rozárka (první fretka) to aspoň konala do rohu (a některé měla zvlášť oblíbené), takže se dalo odhadnout, kam půjde a dát tam záchod nebo jí aspoň chytit, když se tam točila s ocáskem nahoru a dát jí do záchůdku, ale absolutně nevím, jak mám naučit Valentýnku, kam by to měla dělat. Za hodinu a půl, co byla puštěná, udělala 6 hovínek snad všude.. Poradíte mi? Děkuju, G.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 34
Celkem: 2841872
Měsíc: 30981
Den: 1529