Jdi na obsah Jdi na menu
 


TAN

snimek-2677.jpg21.11. V sobotu k nám dle plánu dorazil nalezenec z Olomouce, který byl umístěný cca 14 dní v olomouckém psím útulku, a zde ho pojmenovali TAN. Tan je krásný (no posuďte sami - to je kukuč :-) ), mladý, super freťák, moc hodný.. nemá problémy ani s jinými fretečkami :-) snimek-2633.jpga hned kde byl se stal miláčkem všech :-) . Tan zatím není kastrovaný, takže to ještě máme v plánu :-)

22.11. Dostala jsem několik informací (z různých zdrojů-nezávisle na sobě), že Tan asi nebude jen tak ztracený freťáček, ale odložený, vyhozený.. Nemohu to tvrdit jistě, ale je možné, že Tana už doma jeho majitel nechtěl, inzeroval ho, fotka freťáka byla na pilinách.. Inzerát byl z Olomouce a Tan se našel v Olomouci.. těžko říci, nechci někoho obviňovat, ale zase na tak velké náhody nevěřím... Takže je možné, že se Tana někdo zbavil tímto způsobem.. ačkoliv v Ostravě je útulek, a Zuzka by ho určitě vzala.. lidé se bohužel takovýmto způsobem fretek zbavují.. nemají ani tu soudnost je dát třeba do útulku... Kasper byl ten samý případ.. Do útulku v Ústí jim pán přišel dát Kaspera, tam mu dali odkaz na nás, pán zkonstatoval, že tak daleko nepojede a za pár dní jim do útulku Kaspera přivezla městská policie.. Také to byl neskutečně hodný, milý, krásný freťák... Takže.. vím, že jsem se trochu navážela do paní co nám dala Adélku a Agátku, ale pravdu má alespoň v tom, že se o ně postarala alespoň tak, že je dala k nám... Za to jí za obě holky děkuji.. Obě už jsou po zdravotní stránkce v pořádku, teď ještě srovnat psychiku.. ale o tom více na jejich stránkách.. :-) Nad jednáním majitele Tana (pokud je to pravda) mi zůstává rozum stát  :-(.

23.11. O Tana se nám strhla malá bitka.. :-( Bohužel jsme s Luckou téměr ve stejný okamžik nezávisle na sobě - ona telefonicky, já e-mailem - potrvrdily adopci Tana 2 zájemcům.. Moc se za to omlouvám a moc mě to mrzí.. paní P. by se na Tana měla přijet podívat příští týden a podmínkou je, že se snese s dalšími fretkami doma, protože jinak už by pro něho nebylo míst - samostatně - a to s jednou ze dvou paret celkem 4 freteček od nás z útulku :-). Paní R. si ho zamilovala také. Zde by byl Tan také ve společnost 4 fretčích kamarádů, z toho 2 od nás z útulku.. Moc ráda bych ho dala tam i tam, vím, že v obou rodinách se bude mít přímo božsky, ale Tan je jen jeden... :-( zatím.. třeba časem dorazí podobný freťáček.. :-) uvidíme. V každém případě se ještě jednou moc omlouvám za citové problémy, které jsme způsobily.. Pak máme na Tana ještě další zájemce, ale ty už jsme stihly odmítnout :-) I když nerady, freťáčků i freťaček je u nás stále dost a dost a také potřebují milující domov (za to, že se nenarodily s ponožkama, nemůžou :-( ).  Také si prošly svým, také se ocitly z nějakého důvodu u nás v útulku a také si zaslouží opravdový domov :-)

29.11. Tan zcela definitivně poputuje k P+P, kteří se i připravili na případ, že by Tan měl ze začátku problémy s jinými fretečkami, protože to, že si fretkou "padnou do oka" na poprvé, je málo pravděpodobné. Takže zakoupili nástavec ke své kleci, a už se jen čeká na Tana.., který u nás ještě podstoupí kastraci a po doléčení půjde do nové rodiny :-)

5.12. Tan už v pátek 3.12. odjel ke kámošům a už máme první zprávičky.. hned se zkamarádil s "naším" původně útulkovým Olorkem, Amálka ještě maličko "stávkuje", ale ne moc.. takže to budou mít u P+P pěknou bandu 5 fretek (a všechny od nás). Tedy, P+P klobouk dolů a moc za všechno děkujeme :-) a přejeme moc moc legrace, pohody s fretečkama :-)

5.1. Hlásíme, že Tan se má super, bydlí společně s Olorkem a Amálkou (Amálka zprvu proti novému přírůstku trochu protestovala, ale nedostala šanci na více prostestů, a tak nakonec ustoupila a krasavce Tana přijala :-). Děkujeme moc.. :-) 5 freťulí, to už zaslouží obdiv :-)

p1010198.jpg

14.2.2014 - ve středu 12.2. se nám po dvou letech vrátil z adopce fešák Tan. Je stále stejně krásný, jen o něco starší, a moooc hodný a pohodový freťák. Protože je zvyklý na své kámoše, do adopce ho dáme pouze s jiným fešákem - Olorkem, aby kluci nesmutnili. Nejdříve však musí absolvovat povinnou karanténu a očkování. :-)

11.3. Náš fešák Tan je fakt suprový freťák. Kdyby nebyl k adopci společně s Olorkem, jistě už by tu nebyl.. jenže.. pro oba by to byl velký stres, jsou na sebe několik let zvyklí, a tak jim to nemůžeme udělat. Třeba se najde rodina, i začátečník, který pochopí, že mít hned dvě fretky je lepší než jednu - protože stejně dříve či později si k té jedné bude chtít pořídit druhou - a oba kluky si vezme. :-) Věříme, že ano.. Oba mají obrovské plus, že jsou strašně hodní a vhodní i k dětem.. :-)

16.3. Náš krasavec odjel nečekaně dnes do nového domova. Odjel k fretčí kamarádce Barče. Zprávy z nového domova - Taník si s Barčou rozumí, spinkají spolu a jsou v pohodě....Super, máme velkou radost. 

30.3. Další zprávičky z nového domova  - Taník, ač kastrovaný, začíná nekastrovanou Barču tahat, jo.. hormony jso hormony :-) a tak rodina zvažuje kastraci Barči. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

NIKOLA - Tan

onje nádherný jabychho chtěla moc se mě líbý moc

útulek LOZ Olomouc - TAN

Díky za něj......

Alena - Re: TAN

Dobrý den, tak už jste to asi četla.. o Tana se tu doslova strhla bitka :-) a vybral si sám a dobře :-) přímo skvěle :-) A neděkujte, pomohly jsme moc rády. Když by někdy něco, ozvěte se :-) krásné předvánoční dny, Alena

Aďa a lumpíci - Tan

Všetci držíme nožičky,aby kastrácia dobre dopadla,skoro sa uzdravil a mohol do novej rodiny:-)

Lucka, Pixie, Vilík z LBC - Krasavec !!

No tak toto je opravdu exelentní kousek !! Je úplně úžasný, to zbarvení !!! No nádherný :) Určitě si rychle najde milující rodinku

Katka, Vilík a Belinka - Krásavec

Holky, ten je nádherný! A s tými ponožkami by sa krásne pasoval k Vilíkovi :D Čisto teoreticky - ako sa znáša s inými fretkami? ;)

Aďa - Ľudská tuposť

Ak je to ozaj pravda,tak ja ani nikto koho srdcovkou sú fretky to nedokáže pochopiť...to sa nedá..

Aďa - Fešák

Je nádherný,bude úžasný mazlíček...ach jo,toho by som brala hneď,keby sa dalo...zlatíčko...

Lucka - Re: Fešák

Áďo je celej Hubínko, když jsme ho dovezli taky byl takový tmavý.Pamatuju si jak jsme s Alčou skoumali co je to vlastně za zbarvení :-D

Aďa - Re: Re: Fešák

Lucka úplne,ešte sa aj tak váľa a zalizuje ako Hubínko...

Lída od Tria - Tan

To je krasavec, jak se jej mohl někdo zbavit...

Renda - Tan

Je fakt nádhernej...super medvídek...

Renda, Akki, Vanilka, Bárt a Cipísek

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 16
Celkem: 2814350
Měsíc: 28055
Den: 1219