Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tariel a Sofie

sofie.jpg SOFIE tariel.jpg& TARIEL - zamluvení

 

img_20140726_195117.jpgimg_20140726_195122.jpg

10.7. 2014

 Včera jsme dostali párek.. Klučinu jsme pojmenovali Tariel (jméno po jednom z letních andělů) a holčinu Sofie :-) Sofie bude asi březí.. jelikož ani jeden není kastrovaný a byli společně.. tak uvidíme, musíme počkat.. Zatím tedy budou v karanténě. Tariel je docela hodný, Sofie kouše. A jak se sem dostali? Volala mi slečně Andrea, že jí volala sousedka, že dostala od známé na týden na pohlídání fretky od sousedky.. jenže sousedka se odstěhovala, nezovývá se a hlídací sousedka fretky nechce... dobrý způsob, jak se fretek zbavit.. takto už to je několikátá fretka.. nedávno Rufusek, stejným způsobem, majitel se odstěhoval a nechal ho v domě, kdysi jsme takto měli 5 freteček Plzeňaček, kdy se majitel odstěhoval z bytu a nechal je ve sklepě domu atd atd.. Lidi nemají ani tu soudnost se postarat a dát je třeba do útulku či podat inzerát.. prostě je hodí někomu na krk.. síla.. Takže uvidíme, jací Tariel a Sofie budou a hlavně, jak to bude s miminkama.. Zatím bydlí v karanténě a musíme počkat i s vakcinací.

27.7. Sofie i Tarielek jsou super hodní.. Jen Sofie je velmi hubená, mimča tedy asi nečekáme, ale musíme se trochu vykrmit ... :-)

16.11. Sofie krásně přibrala a je z ní nádherná fretečka. Je blaze, a tedy hluchá. Však v běžném životě jí to nevadí, jen jí nic nevzbudí :-) Je moc hodná :-) Stejně tak Tarielek :-) super freťák, moc hodný. Troufla bych si říci, že oba mohou i k začátečníkovi. Společně tedy u nás čekají na nový domov :-)

12.12. Včera byla Sofinka a Tarielek na kastraci. Vše proběhlo v pořádku, jen Tarielek u kastrace vypustil žlázky a zasmradil pana doktora a celou ordinaci :-) Dnes už lítá, Sofinka ještě polehává, ale jsou v pořádku :-). Oba už jsou zamluvení a plánujeme po doléčení převoz k Brnu, kde budou bydlet :-)

14.12. Zrušila jsem rezervaci Tariela a Sofinky. Nějak nemůžu přenést přes srdce, že by měli jít někam, kde si pro ně někdo nemůže dojet, požaduje po nás dopravu nejlépe až do domu, a přitom píše na facebook, jak se nudí a potom jede na výlet do ciziny.. Takže na výlet ano a pro fretky si dojet nemůže a nudí se, a já mám organizovat dopravu, žádat o pomoc další lidi, jen proto, aby se budoucí majitel mohl doma nudit? Tak na to nemám.... Takže rezervaci ruším a naopak, s okamžitou platností ruším za celý náš útulek možnost dopravy, až na výjimky. Mrzí mě to, ale nebaví mě dělat lidem poskoka. Takže skvělý pár fretek Tarielek a Sofie jsou připraveni k adopci, mohou i k začátečníkům, k malým dětem, jsou naprosto skvělí. Věřím, že pro ně najdeme ten pravý domov :-)

20.1. Kvůli převozu nemocné fretečky jsme nestihli návštěvu rodiny, která měla zájem o Vilíka nebo Tarielka a Sofinky, a tak zatím obě fretečky zůstavají volné a k adopci. Neváhejte, jsou suproví a opravdu vhodní pro začátečníky.. Tak hodné freťule a hravé jen tak nepotkáte :-)

17.2.2015 - Na Valentýna v sobotu odjeli Tarielek a Sofinka do  nového domova :-) Už máme také první zprávičky, Tarielek spinká v posteli a Sofinka raději v hamačku :-) káko hází všude, kde je napadne.. tak doufám, že si brzy zvyknou a budou chodit i na záchůdek :-)

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2843943
Měsíc: 32014
Den: 1605