Jdi na obsah Jdi na menu
 


TEYLA

snimek_031.jpg20.9.2010 TEYLA (ZAMLUVENÁ)- dostali jsme včera mimino, krásnou skoro černou tchoří samičku Teylu narozenou 24.6.2010. Není to však freťulka ale divoká saň, která prokousla i dvojitou rukavici.. Přivezli nám ji právě z toho důvodu, že si strašně přáli freťulku a koupili si mimino.. jenže mimčo bylo nesocializované, a pro začátečníka je někdy problém takovou fretku socializovat a vychovat.. a tak se to ne vždy podaří.. Vážíme si toho, že se majitelé obrátili na nás se žádostí o pomoc... a na freťulku se nevykašlali.. Nechala jsem ji doma běhat celou noc, věřím, že časem to společně zvládneme.. "výměnou" si vzali Ambru, již 2letou freťulku, která je vychovaná, čistotná, hodná na lidi.. a tak se jim snad společně povede dobře :-) čekáme na informace, jak se jim a především Ambře daří :-) A co se Teylinky týček, jakmile vychováme, bude k adopci.. jen to nějakou dobu potrvá...ale je to ještě mimčo, tak snad to zvládneme rychle :-)

21.9. Tak s Teylou to vypadá vcelku dobře.. první den byla vyjukaná, ale zdá se jen vyplašená, snad vše zvládne rychle 

22.9. Tak s Teylou to nebude tak jednoduché... kouše jako vzteklá, je to pěkná divoška.. ta nám dá práci, než bude k adopci 

27.9. Teylinka se nám lepší ze dne na den.. už kousne jen při prvním dotyku a pak už je v pohodě.. ještě chvíli, a bude z ní super fretečka :-)

30.9. Tak Teylinka už je vcelku v pohodě.. sice má ještě maličko strach, ale nekouše, a hlavně si našla kámoše - Frodyho, takže si spolu hrají a ode dneška už jsou spolu v jedné kleci :-)

5.10. Teylince se v neděli večer udělala u zadečku boulička a v pondělí ráno praskla - anální žlázka.. Včera jsme hned byli u veta, není to nic vážného, vet ránu vyčistil a máme ATB..  za 2 dny na kontrolu. Jinak Teylinka udělala velký pokrok, už se nesnaží kousnout, postupně získává zase zpět důvěru v lidi..

15.10. Teylinka měla prasklou anální žlázku, kterou jsme vyléčili během několika dnů ATB.. a vše je OK. Jinak je Teylinka správně fretkovsky "prdlá" a může jít k adopci.

18.10. Teylinčinu adopci musíme zase trochu pozdržet, Teylinka začala zase kousat.. je taková nevyzpytatelná.. určitě se nehodí k začátečníkovi, ke zkušenému chovateli možná..

5.11. Teylinka se nám také mění a přizpůsobuje, už nekouše, jen když se bojí, což je skoro pořád.. nemá jistotu v lidi, takže když je volně, tak ji dostat zpátky do pelíšku je umění.. pořád se schovává.. ale není agresivní, nekouše.. myslím, že čas to ještě spraví a bude z ní super freťule... má celý život před sebou, tak aby ne :-)

11.11. Tak s Teylinkou to bude ještě na dýl.. asi jsem ji trochu podcenila.. pěkně mi rozkousala palec skrz na skrz :-) strašně se bojí.. pořád se schovává a chytit ji je opravdu umění.. někdy mi to trvá půl dne :-) než vyleze ze "zákopů" natolik, aby se dala chytit.. mazlíme a mazlíme :-)

13.11. Teyluše je strašný trdlo.. pořád se bojí, schovává se, a přitom si velmi ráda hraje.. zatím jen sama s hračkami, doufám, že si brzy zvykne i na lidi. Není jinak vůbec konfliktní, jsou kámošky se Salvinkou a jsou spolu v jednom domečku :-)

18.11. Salvinka Teylince odešla, tak se Teylinka zase přestěhovala do menšího domečku s prolézačkami, a zdá se mnohem lepší.. už se nechá i chytit, když je volně a nedělá mi z prstů cedník :-) tak jí muchlujeme a snad brzy změní názor na dvounohé kamarády :-)

24.11. Teylinka měla včera "zlomový" den.. byla již pár dní lepší a lepší.. běhala a už se tolik neschovávala, když jsem ji chtěla vzít do ruky, ale nebylo to ono.. Včera najednou jako zázrakem.. se vše změnilo.. přišla se sama pomazlit a vyloženě si mazlení užívala a vůbec nechtěla do domečku.. ležela mi na svetru, zívala a usínala.. a tak jsem mazlila a mazlila.. Teylinka je už naprosto skvělá a myslím, že ještě chvíli a může jít i k začátečníkovi.. Nevím jestli jsem psala, ale Teylinka má stejně jako Rozárka zlomený a špatně srostlý ocásek.. asi, jak se jí báli a snažili se ji zavřít a tak, tak jí ho někde přivřeli (si myslím, od čeho by to mohlo být - pravdu nevím) - ale v ničem to nevadí a dá se na to přijít jen tak, když jí přejedete ocásek rukou, že není rovný, jinak to není na první pohled patrné..  Tak co, najde se brzy nová milující rodina pro Teylinku.. Teylí byla s Frodem, pak se Salvuškou - není konfliktní, může jít (a nejlepší by to bylo) k jiným fretečkám.. Nejlepší přítel pro fretku je totiž stejně jen fretka..s tou si nejlépe vyhraje :-)

29.11. Tak Teylušku jsem si vzala na víkend na přípravy na zámek, aby si zvykala i na ostatní lidi  a tak.. musím říci, že Teylinka velmi překvapila.. mazlila se, nikoho vůbec nekousla, ani náznak, že by chtěla, spíš se chuděrka pořád bojí.. Nemůže si zvyknout, že se jí nic nestane, že ji lidi jen mazlí a hladí, má totiž zlomený ocásek, a tak si asi kdysi prožila své.. pomalu ale jistě však získává důvěru, běhá, schovává se a zase vykukuje a čím dále lépe se nechá "chytit".. a mazlit a mazlit.. to si pak zaleze pod mikinu a spinaká.. řekla bych, že se mazlí velmi ráda.. časem strach překoná, už překonala hodně, a bude skvělá společnice :-)

30.11. Na Teylince je prožitý víkend znát, sice se stále schovává, ale když ji beru do ruky, už se nebojí a mazlí se.. tak ještě chvíli, aby Teyla zjistila, že se jí prostě nic nestane, získala důvěru, a bude skvělá :-)

1.12. Teylinka má teď společnost v Cecilce.. a tak díky Cecilce se stává méně bojácnou, když vidí, jak Cecilka běhá a ničeho se nebojí, tak i ona občas vykoukne a nechá se chytit.. včera spolu běhaly po baráku a na Teylince jsou vidět pokroky.. :-)

6.12. Teylinka je skvělá, úžasná, miláček všech a mazlíček.. sice se stále bojí, když ji pustíme, schovává se a dá se obtížně "chytit" - aby k nám přišla, ale lepší se a lepší a jinak na mazlení je naprosto úžasná a skvělá. Perfektní a krásná freťulka.. také už je zamluvená :-)

8.12. Teylinka se lepší ze dne na den.. včera už si přišla i hrát, začala na mě hopsat, skákat a dožadovala se pozornosti :-) mám z ní velkou radost :-)

9.12. Teyluška už se neschovává, je z ní normální super mazlivá fretka :-) rošťanda.. povedlo se :-) Další převychovaná freťulka, máme velkou radost..

14.12. Teylušku potvůrku jsem včera večer jako poslední "vypustila" do obýváku, kuchyně a jídelny a ta potvůrka se mnou dodnes hraje na schovku - vystrčí z pod skříně jen hlavičku, aby nešla chytit a tak je tam pořád.. celou noc a dnes celý den.. doufám,že se do odpoledne unaví a půjde spinkat do svého domečku :-) zatím celé ráno lítala a pískala s myškami a jinými hračkami :-) bylo to jako když u nás střílí malý kulomet :-)

20.12. Teylinka je skvělá... jak jinak :-) velmi ráda šplhá a leze.. vždycky mi vyleze do skříní a velmi ráda z nich vyhází veškerý obsah a pak se uvelebí a vegetí si s přehledem do okolí.. taková malá uličnice :-)

1.1. Teylinka odjela do nového domova k Martině.. první zprávy byly velmi pozitivní, Teylinka se v novém domově krásně zabydlela.. jakmile budou fotky, dodám :-)

5.2. Teylinka byla dnes na kastraci, vše proběhlo OK a Teylinka byla už večer v pořádku.

9.2. Teylinka však po kastraci odmítla papkat a bohužel dodnes je na rekonvalescenční kaši, granulky, konzervičky, nic jiného nechce, potvůrka.. takže stříkačka a krmení :-( ale jinak je v pořádku, což je dobře :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lukáš - gratulace

moc blahopřeju, sme rádi, že z Teyly je konečně hodnoučká a miloučká fretečka, a přejeme, aby se u nových majitelů měla krásně

Alena - Re: gratulace

Dobrý den Lukáši.. dalo to práci, nebyli jste v lehké situaci, vážím si toho, že jste našli odvahu a dali Teylinku k nám.. Teylinka je zamluvená, měla by si ji vzít kamarádka mého syna, takže bude neustále pod naším dozorem :-) Co Ambra? Jak se společně máte? Doufám, že je vše OK :-) Alena

Lukáš - Re: Re: gratulace

Přeji krásný den. My jsme byli opravdu rádi, že jste se Teylinky ujmula, vychovala ji a našla pro ni místečko, kde se o ni nová majitelka postará.
Z Ambry se stala opravdová princezna, velice ráda nám běhá po pokoji, nebo sama přijde a chce se mazlit, je to opravdová dáma. Opravdu jsme rádi, že ji máme a děkujeme za vše, co jste pro nás udělala

Alena - Re: gratulace

Dobrý den Lukáši.. dalo to práci, nebyli jste v lehké situaci, vážím si toho, že jste našli odvahu a dali Teylinku k nám.. Teylinka je zamluvená, měla by si ji vzít kamarádka mého syna, takže bude neustále pod naším dozorem :-) Co Ambra? Jak se společně máte? Doufám, že je vše OK :-) Alena

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 10
Celkem: 2834973
Měsíc: 30189
Den: 1410