Jdi na obsah Jdi na menu
 


Verunka alias Veverka

p1010125.jpg

 31.12. jsme si přivezli malou freťulku Veveřičku :-) má být půlroční, ale zdá se nám menší, má ještě "dětskou" srst a je to pěkná divoška. Původně byla zakoupená na trhu, kde byla v kleci s cca asi 20ti dalšími fretčími miminy.. za 700.- Dobrý výdělek ne? :-(. Jenže se pochopitelně jednalo o nesocializované mimino, 

p1010120.jpg

které své nové páníčky doma ihned pokousalo, a tak putovalo do venkovní voliéry, kde bylo až do doby, než jsme si ho vyzvedli. Fretka není pochopitelně vakcinovan atd, takže je zatím v karanténně a musíme počkat do plné vakcinace, než bude 

p1010121.jpg

moci být umístěna mezi ostatní fretečky. Zatím "pracujeje" na její převýchově, a zdá se, že se vcelku daří.. Veverka líže pastu z ruky, když dojde, tak se zakousne do prstu a snaží se ho odtáhnout. cokoliv dám do klece, ihned s poměrně velkou agresí zakousne a odáthne. Je to dáno tím, že v původním domově byla krmena "příležitostně", a tak se logicky snaží si udělat zásoby na doby, kdy nic nedostane a bude hlady. Neumí pít z napáječky, neumí chodit na WC. Prostě divoška. Věřím však, že si brzy zvykne na veškerý komfort, který u nás má, přestane si dělat zásoby, přestane si divoce brát jídlo a pokud možno, naučití se i  používat záchůdek :-) a pak budeme moci začít hledat nový domov. Zatím je na to ale brzy :-)

p1010132.jpg

12.1. Veverka je skvělá. Dělá velké pokroky.. Bála jsem se, co bude dělat, až ji poprvé pustím po fretčárně, že se bude bát a nebude se dát chytit, že bude někam zalézat atd.. Ale mýlila jsem se. Verunka je naprosto úžasná, sebevědomá freťule. Hned vše očuchala, poklábosila si se všemi kamarády bydlícími v přízemí a lítala jako pometlo. Přišla na pastu, žádný strach neměla. Pastu hned čapla do papuly a chtěla si ji odtáhnout... cit co může a nemůže, zatím ještě nemá, ale i to zlepšuje ze dne na den.. zatímco ze začátku kousla a chtěla si prst s pastou odáthnout, teď už líže a chce si odtáhnout jen, když už na něm není pasta... to maličko přikousne... ale stačí syknout a hned pustí.. nekousne do krve.. a lepší se, včera už jen lízala a téměř ani nekousla.. a dokonce začala chodit je záchůdek !!! žádné káko vedle, zatímco ze začátku vůbec nechápala, na co záchůdek má (původně žila v pilinách - jako většina venkovních fretek u lidí, kteří nevědí, s kým mají tu čest).  Takže mysím, že Veverka bude brzy suprová. Je drobounká, podle srsti a zoubků tak max 4-5 měsíců, víc jí určitě nebude. Přidám dnes fotečky.

18.1. Vev dnes odjela do nového domova. Asi se jí slečna Danielka líbila, protože vůbec nekousla.. ze začátku se bála takového náporu dvounožců (celkem 4) ve fretčárně, ale pak se otrkala a lítala jako pometlo.. Danielka, která nedávno ztratila svou fretčí kámošku Lane (také od nás z útulku), přímo zářila štěstím a tak u nás byli dostatečně dlouho a zkoušeli jsme, zda Vev opravdu nekousne.. a nekousla.. jako kdyby tušila, že zde má super šanci, kdy už nemusí být v útulku, a bude mít super nový milující domov.. A tak po dohodě, že další očkování už zvládne Daniela s rodiči sama, jsme Vev sbalili balíček na cestu, a odjela domů.. Rodina byla prozíravá a měla s sebou i přepravku :-) nebylo tedy co řešit.. přejem nádherné rošťande Vev ten nej nej domov a těšíme se na první zprávičky :-)

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2834072
Měsíc: 30069
Den: 1295