Jdi na obsah Jdi na menu
 


XAVIER

17.08.2010 - Včera večer jsme dostali fretčí páreček - krásného tchořího ročního freťáčka Xaviera a tchoří roční samičku Lilku.. nejsou kastrovaní, Xavier se nás snaží kousnout, ale zatím se mu to p1010082.jpgnepovedlo :-)  Lilka je přeříjená, takže v nejbližší době musíme na kastraci.. Lilka je hodňoučká.. Jsou na sebe zvyklí, tak by bylo fajn, kdyby mohli jít do nového domova společně.. Však vzhledem k Lilčině přeříjení jsem je musela rozdělit, Xavier je také v říji, a tak se chová "po chlapsku" :-) a Lilce se to nelíbí .... 

K adopci bychom však chtěli, aby šli společně.. jsou na sebe zvyklí :-)

19.8. Lilka je dnes na kastraci, drže palce :-)

23.8. Kastrace Lili proběhla v pořádku, Lili je úžasná, moc milá.. Jen co se doléčí, vytáhneme stehy, bude moci jít k adopci, tj. příští týden.

26.8. Lili je v pohodě, moc hodná, v pondělí půjdeme na stehy a může jít k adopci. Xavier se taky lepší, zvyká si :-)

30.8. Lilka je kouzelná, a Xavier už taky tak nekouše, zvykl si na nové prostředí a je vcelku v pohodě... takže kdo by uvažoval o párku freťulek, neváhejte :-)

3.9. Lilka už nemá stehy, je naprosto úžasná, hodná, skvělá... Trochu nás pořád zlobí Xavier, který je nevyzpytatelný a někdy si rád kousne, ale chystáme se s ním na kastraci, tak by se pak toto mělo zlepšit.. čekáme jen jak dopadneme na účtě po zaplacení operací Meddy a Brunny a pak můžeme vyrazit k lékaři s Xavierem..

6.9. Asi přistoupíme k adopci samostatně pro Lilku i Xaviera, Xavier je stále pořád kousavý a Lilka je zlatíčko a už může jít do nového domova.. škoda, aby pobývala zbytečně dlouho u nás, když už by mohla být v novém domově a s Xavierem to bude ještě na dlouho...zatím je jen pro otrlého fretkaře :-)

9.9. Lilce se udělala na bříšku boulička, nevíme, co tu bude a tak pomažeme k vetovi.. xavier-a-liliak_020.jpg

14.9. Tak jsem zapomněla napsat, že po návštěvě veta se ukázalo vše v pořádku, boulička nebyla nic vážného a už zmizela.. tak snad to tak bude :-) jinak Lilka je úžasná... Xavík se taky v přístupu k nám lepší, bude však pro zkušenějšího chovatele.. a nové foto :-)

27.9. Lili je naprsto skvělá.. I Xavík už se zklidnil... jsou v pohodě a jen a jen čekají na nový domov.. :-)

29.9. Vím, že je komplikované si adoptovat 2 freťulky společně.. a tak... přistoupíme k možnosti adopce Lilky a Xaviera zvlášť, ale k jiné freťulce, kterou doma máte.. Pokud nemáte, mohou jít jen společně, aby jim nebylo smutno :-)

12.10. Tak Lilka dnes odjela do nového domova, věříme, že se jí tam bude líbit, s novým kamarádem se seznámili a padli si do oka hned u nás :-)

18.10. Xavík stále zatím zůstává u nás a čeká na nový domov :-) Stejně jako u dalších kluků plánujeme co nejdříve kastraci a pak už "může jít".. Haló haló, najde se nová rodinka pro Xaviera?

snimek_105.jpg29.10. Xavíkovi už je u nás samotnému smutno.. žádná rodina nepotřebuje klučičího fretčího kámoše? pro sebe či svou fretčí holčinu? haló haló :-) moc za něho prosíme :-) 

11.11. Xavík je však také složitější osobnost.. někdy si rád kousne, není vhodný k začátečníkovi.. ale domácí láska a pozornost by určtě udělaly divy :-)

p1010084.jpg20.12.  Xavoušek se přestěhoval od Lucky ke mě, a dám si na jeho výchově záležet... zatím mám dva kousance.. kdy Xavík běhá, zkoumá, najednou přiběhne, kousne mě a odběhne.. V sobotu jsme byli na menší procházce venku, ta se Xavíkovi viditelně líbila, dokonce jsem ho vyfotila, dodám fotečky.. vegetil si ve sněhu a šlapal poslušně.. má procházky rád.. tak je budeme opakovat co nejčastěji :-)

27.12. Xavier je pěkná potvůrka.. běhá si běhá dělá jako by nic, pak přiběhne a vykousne mi kus paty.. nebo včera když jsem mu čistila záchůdek nelenil a mu sel mě kousnout do prstu.. jinak je to také pěkné prasátko.. zásadně vyhrabe záchůdek, překlopí misku s granulkama a rozhází je po celé kleci.. pelíšek také překlopí dnem nahoru.. a když běhá, vyleze všude a vyhází mi všechno z poliček.. dnes rozkousal pytel s kočkolitem a byl všude.. opravdu ho miluju :-) nejraději bych ho někdy přetrhla potvůrku jednu.. nicméně Xavier ještě neví, že jednou z něho bude mazlíček.. dám si na něm extra záležet :-) Jinak je to nádherný, obrovský, velký freťáček :-)

27.12. 18,30 Tak "miláček" Xavier má další bod - můj levý ukazováček.. hladím ho potvůrku a on přitom jen čeká na nestřežený okamžik a šup.. tak jsem ho kousla do nožičky taky.. jemu tedy krev neteče.. :-) ale nelíbilo se mu to :-) mě se to taky nelíbí.. to se zase bude blbě mejt nádobí :-(

3.1. Další dny jsem své končetiny zvládla uhlídat a Xavíkovi se nepodařilo mě znovu kousnout.. stále si zvykáme a Xavík, když může běhat sám po místnosti, je naprosto spokojený :-)

10.1. Řekla bych, že Xavík se také zlepšil..trošku... pořád se ale musím mít na pozoru a v nestřeženém okamžiku ho mám zakouslého v prstu u nohy (např. včera).....Xavík také přichází do říje, pěkně "srmďánkuje" a tak ze spusty důvodů musíme na kastraci co nejdříve :-)

12.1. Mám dojem, že Xavík se nám den ze dne po maličkých krůčcích zlepšuje.. už normálně papká pastu z prstu, a zatím zůstal jen u pasty, i když došla a můj prst vynechal... Mám velkou radost :-)  a naději, že Xavík bude brzy "normální" :-)

18.1. tak mě Xavi v neděli vyvedl z omylu.. pobíhal si vesele, a když jsem ho chtěla chytit a uložit, asi měl opačný názor a dal mi to značně najevo.. nevzala jsem si rukavice, myslela jsem, že to zvládneme již bez nich, ale omyl.. ačkoliv jsem si dávala pozor, přeci jen fretka je šelma a lovec, a tak "v tom" umí chodit.. takže stačilo jedno perfektní otočení Xavíkovi hlavy a já ho měla v prstě.. kdyby jen v prstě.. přímo v kloubu na ukazováčku levé ruky.. pravou jsem ho držela, ale už jsem neměla další ruku na "odpojení".. a tak jsem musela za pomocí dalšího člena rodiny.. podařilo se a Xavík putoval do "domečku".. horší to však bylo s mým prstem, který začal ihned opuchat, až praskal "ve švech", a protože kůže nestačila, opuchla mi celá ruka.. :-(... no, dnes už je OK.. mám jen prokousané 2 prsty a jinak je to v pohodě.. takže na Xavíka beru opět rukavice, kterých si jako předtím ani nevšimne a hraje si na hodného... :-)

19.1. Tak Xavík je dnes také na plánované kastraci.. tak snad se potom trochu uklidní, nebude "říjně" běhat sem a tam a bude to lepší.. no, ještě nějakou chvíli to potrvá :-)

20.1. Xavoušek zlatíčko včera nebyl zrovna moc nad věcí.. na to, že je to klučina, bych řekla, že byl po kastraci celkem KO.. :-( úplně malátný, ani moc nelezl, celkem mi trvalo, než se mi podařilo ho "nastartovat".. pomohla opět vlažná voda s medem.. Viyo kapsičku mi vyblinkal, tak jsme zůstali celý večer u medu, a bylo to vcelku dobré.. chodila jsem, chovala ho jako miminko, snažila jsem se ho mazlit a hladit - byl k zulíbání, ale památka na prstě mi dávala "zpětný chod" - takže jsem se trochu držela zpátky a dobře jsem udělala.. kolikrást se zakousl do stříkačky tak, že jsem se nestačila divit.. ještě že to byla jen stříkačla a ne moje ruka :-)... ráno už byl vcelku v pohodě, proběl se, a zase šel spinkat.. nasadíme ATB a bude OK :-) a jeho fota těsně po tom, co jsme si ho přinesli od veta domů :-)

p1010045.jpgp1010042.jpg

 

 

 

 

 

21.1. I Xavík vše nakonec zvládl v pohodě, včera už všude běhal a zkoumal a "značkoval", spapkal celou mističku granulek a je v pohodě.. tak už jen musíme zvládnout to kousání a bude OK... prst už mám zahojený, tak půjdeme na novo :-)

26.1. Xavík je taky OK.. už má úplně jiný kukuč, lítá a zkoumá a vždy vyleze na tu nejvyšší poličku a všechno mi shodí... přepravky, pelíšky, dečky na výměnu... po jeho pobíhání musím další půlhodinu uklízet :-(

4.2. Xavík je pořád stejné prasátko, ale dost mě v poslední době překvapuje, začal se strašně bát.. Dostal namísto Pixlíka, který už je v pohodě, tu největší klec (takovou mám totiž jen jednu - 150x50x60), a tak má prostoru dost i když je zavřený, ale překvapuje mě, že když ho pustím, lítá sem a tam a působí na mě, že má strach.. otáčí se když ho chci vzít.. dříve to nedělal.. normálně mi lízal pastu z ruky, ale za to mě naprosto s klidem prokousnul prst.. teď by asi taky kousnul, ale už mu nedám příležitost, a budeme se společně snažit překonat strach aby z něho byl super freťáček :-) Takže moje hlavní pozornost teď bude patřit napůl Pixlíkovi - ale to je brnkačka, jen aby poznal svou sílu stisku a pak hlavně Xavíkovi :-)

 7.2. Brunny se pro změnu dobrovolně nastěhovala do klece ke Xavierovi.. když byly holky puštěné, Brunny prostě prolezla do klece ke Xavíkovi a našla jsem je tam spinkat pospolu jednoho přes druhého.. Xavík byl viditelně spokojený.. asi mu společnost chybí.. přes den je tedy Brunny s Meddy, ale pouštět je budu pospolu, když jim to dělá dobře a uvidíme :-) 

1.3. Tak bych řekla, že Xavík se nám taky lepší.. přiznám se, že zatím nemám moc odvahu si ho vzít jen tak bez rukavice, ale Xavík nejeví žádné známky agresivity.. budu to muset vyzkoušet.. jinak pastu líže z ruky, to vše je v pohodě.. :-) 

14.3. S Xavouškem jsme včera byli venku - věšeli jsme společně prádlo a tak - tedy já věšela a Xavík se koukal, co že je pod povrchem zemským :-) a že mu to šlo.. čumáček měl celý černý, ale byl šťastný a spokojený.. ani domů se mu nechtělo.. začal na mě syčet.. to tu ještě nebylo :-) ale jinak nekouše.. lepší se ze dne na den :-)

16.3. u Xavíka je vidět, že už se asi "odplavily" všechny hormony a stává se z něho super freťáček..  už se po mě neohání, když jdu do klece, líže pastu z ruky, a co se běhání týče, je jako puberťák.. lítá, hopsá, vyvádí a je u toho úplně k "sežrání".. radost pohledět :-) je strašně skotačivý..  a řekla bych, že mu velmi chybí fretčí - dívčí - společnost.. velmi ji vyhledává.. není vůbec k fre´tulkám agresivní - může být s Baruškou, Brunískem - prostě s každou freťulkou, která nebude napadat jeho - jako např. Meddy - ta je velmi vybíravá :-). Takže bych řekla, že Xavík je pomalu připrven k adopci a když se povedla k nějaké holčině, bylo by to super :-)

17.3. Udělala jsem včera hokus pokus a pustila jsem společně Dorotku s Barčou (to již bylo ověřené, že to funguje) a k nim Xavíka.. a nestačila jsem se divit.. lítali snad 3 hodiny jako blázni, honili se, kousali se = hráli si, ani 3 místnosti jim nestačili :-) prostě super trio.. přes den jsou tedy pro jistotu každý sám, ale odpoledne je zase pustím společně.. toto vše mne jen utvrdilo v domněnce, že Xavíkovi "dámská" společnost, na kterou byl zvyklý (Lili) velmi chybí.. přijal k sobě Brunny, Barču, Dorotku - prostě když nezačně některá fretečka kousat jeho - jako např. Meddy - tak on je naprosto nekonfliktní.. takže k adopci svolíme pouze k další fretečce v rodině, aby mu nebylo smutno.. lidi mu fretčí společnost nahradit nemohou ....

22.3. Xavík nám strašně zhubl a začal strašně pelichat.. ale přestal agresivně kousat, už mě jen olízne a kousne jen tak aby se neřeklo a pustí :-) ještě chvíli a bude super.. papká za 2, tak doufám, že to brzy dožene a spraví se :-) Jinak jsou už spolu s Baruškou pořád, jsou spolu ve velké ferretce, a řekla bych, že jsou naprosto spokojeni :-)

23.3. Xavík se chováním lepší ze dne na den.. už mě jen oblizuje, ale nekouše, stává se z něho skvělý freťáček.. Tak ještě dáme postupně do "pucu" vypelichaný kožíšek a bude moci jít do nové rodiny.. :-)

26.3. Xavík se nám lepší ze dne na den.. dnes mi sice trochu prokousal malíček, ale spíš jen jak si chtěl hrát a nezná moc sílu stisku.. jinak není vůbec agresivní, musíme se naučit hrát a bude to super společník.. velmi si rozumí s fretčími holkami :-) nejraději má vitamínovou pastu, pro tu udělá cokoliv :-) taky se začíná spravovat, přestal pelichat a nabírá správnou klukovskou váhu :-)

30.3. Xavík mi dal včera na vědomí, kdo je z nás dvou pánem a trošku mě přikous.. mám sice na paži všechny 4 zoubky, ale nebylo to nijak hrozné... jako nedávno od Shreka.. spíš jen tak, aby o sobě dal vědět.. jinak bych řekla, že s holkama strašně ožil.. :-) od včera bydlí společně s Dorotkou a jsou skvělí :-)

1.4. Když koukám na Xavíkovy fotky, tak musím říci, že mi teď připadá poloviční.. je dlouhý a štíhlý, resp. hubený.. psychicky mu hodně pomohla dívčí společnost Dorotky a Barči.. takže jsou teď všichni společně ve velké ferretce a Xavík si užívá svůj harém.. Dorotka i Barča u nás pobydou, protože jsou obě ještě tak trochu kousavky, takže než budou moci jít do adopce, nějaký pátek to ještě potrvá, a Xavíkovi dělá jejich společnost moc dobře.. Spinkají všichni tři spolu, jsou úžasní.. ráda na ně koukám, je to balzám na duši :-) Xavík je však v pohodě, ještě ho tedy trochu vykrmíme, ale dá se říci, že je připravený jít do adopce.. tedy k samičce, se kterou by si rozumněl.. sám být nemůže v žádném případě.. :-) ale z agresora se opravdu stává beránek :-)

4.4. Xavík je stále ještě delší než širší - myslím tím hubený, ale papká, a společnost holek Barči a Dorčí mu dělají opravdu dobře.. Má kolem sebe krásný fretčí harém a i na jeho chování je to znát.. :-) mazlíme se a mazlíme :-) 

11.4. Xavík se ještě pořád někdy snaží kousnout, ale ne nijak moc.. ale časem se to zcela jistě zlepší :-)

14.4. Xavík a celá trojka jsou super.. vždy když přijdu, vykouknou z pelíšku jak různě spějí pomíchají pospolu a když beru Xavíka do ruky, občas mě přikousne, nebo kousne do krve, a skoro vůbec to nebolí.. spíš asi jen jako by říkal: tady jsem, víš to jo? a pak lítá po obýváku a po baráku a často si chodí do kuchyně pro něco na mls.. je tedy velmi mlsný a jako správný chlap je na sladké.. takže syrovým hovězím ho tedy neuspokojím, nejraději pribináčka, piškotku, vitamínovou pastu, prostě něch "echtovního" :-) Krásně začal nabírat, na freťáka je sice ještě hubený, ale už "má šmrnc" :-)

18.4. Xavík se nám lepší, začíná přibírat, váží stále jen 1300 g, je velmi štíhlý, ale chutná mu sladké :-) na zoubky nic moc, ale včera slízal v jedné chvíli 2 viyo kapsičky... a i jinka doslova "žere jak o život", takže krásně postupně přibírá.. jinak je hodný... občas kousne.. ale ne do krve, jen přikousne, spíš asi abychom věděli, že jo máme a že je to šelma :-) je velmi komunikativní :-)

22.4. Xavík si rád každý den "přikousne" ale opravdu jen maličko, ani kůži neprokousne, spíš to už beru jako pozdrav :-) jinak je velmi milý.. :-) už je u nás moc dlouho - od července  2010 - potřeboval by novou milující rodinu s nějakou fretčí samičkou :-)

28.4. Xavík je taky super.. je tedy strašně mslý... jen tak ho něčím uspokojit není jednoduché... maso moc nechce, vezme však piškotku a co má velm rád je vitamínová pasta a pribnáček :-) je to potvrůka.. nikdy tedy nevím, jestli se mi nezakousne do nohou, když je na volno, ale zatím se mu to nepovedlo a jinak je v pohodě :-)

9.5. Xavík je mrška a stále si někdy rád kousne.. ale ne do krve, prostě jen dá najevo, že je šelma.. má kolem sebe fretčí harém a velmi mu to svědčí... no, kterému chlapovi by se to nelíbilo že? :-)

takže..vlevo dole Xavík, pak Dorotka, Jolinka a nahoře Barča :-) 

ctyrka.jpg

23.5. I Xavík se konečně dočkal, však u nás pobyl.. od srpna 2010, tj celkem 9 měsíců!!!! a má novou rodinu.. stěhoval se k Lízince, která má sice 2 fretčí kámošky, ale moc je nemusí, a tak aby nebyla sama, dostala za kámoše Xavíka...Xavík holky miluje, a tak byl v pohodě, Lízinka si občas bránila své území a tak Xavíka "vyštěkla", ale nakonec ho přijala - asi usoudila, že je lepší se nechat v pelíšku trochu zahřívat, než být sama, a tak se Xavík odstěhoval... Ivaně moc díky za adopci už dvou freteček :-) a pevné nervy :-) 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Iva - Xavierek

Ahoj všichni,tak Xavík už je u nás týden. Pořád se s Lízou ještě 100% nesehráli,probíhají šílený bitky,ale při bližším pohledu je to jen spousta povyku pro nic. Líza kolem něj tancuje a vřeští a on se vždycky jen otočí zády k ní s výrazem-dej mi pokoj a buď zticha:-) Ale myslím,že to za pár dní přejde,když se spolu zamotají v hamace a spinkají, tak jsou jak dva andílci...
jinak Xavíkovi zobky a moje ruka jsou nerozluční kamarádi,ale krev už naštěstí teče jen minimálně a hlavně to vůbec nebolí. Spíš je to taková forma pozdravu, jak psala Alenka-halooo,jsem tady,tak na mě nezapomeň...což se při nejlepší vůli nedá,při posledu na škrábance a kousance:-)
Všechny zdravíme
Iva,Fanynka,Rozárka,Lízinka a Xavierek

Aďa - foto

Nádherná fotka,to sa má Xavík perfektne a Dorotka musí byť pekné šidielko podľa toho výrazu na foto:-)Najkrajšie by bolo,keby si niekto adoptoval Xavíka aspoň s niektorou z báb,to by bola krásna dvojka...

Aďa - Xavi

Mať tak doma jednu holčinu,tak už putuje na východ:-)S tým syčaním mi veľmi pripomína Ozýka,tiež to zo začiatku robil a teraz je z neho mazlík nad mazlíkov:-)

Alena - Xavík

Teda holky.. co mi to přejete.. nebojte, s Xavíkem to nebude tak rychlé.. na mě je už "hodnější", ale synovi tuhle pěkně prokousl dlaň :-) přes klec.. jen ji chtěl popondat.. :-) ale bude časem dobrý.. už ho "normálně" beru jen do ruky.. zvykne si :-), myslím, že mi to chybět nebude, vždy se najde nějaká "kousavka" :-)

Aďa - Xavík

Všetci na Xavika myslíme,ja,Hubík,Ozýk a Elvis a nech všetko dobre dopadne.A nebude ti chýbať ten adrenalín,keď sa ukľudní?:-)Žartujem.

Mária - :-)

Aau, to muselo šialene bolieť! Ten Xavík je ale potvorka! Keď máš rukavice, nie si dostatočne zaujímavá obeť. Bez rukavíc je to lepšie :-)
Jaj, stále obdivujem, Alenka a Lucka, vašu obetavosť.

Neviem neviem, či by som ja bola schopná dokola znášať bolestivé kusance (mooc dobre viem, ako bolí poriadne fretčie kusnutie, však, Olorku?:-D). Bola som nesmierne šŤAstná,keď Olor to už prestal na mňa skúšať, kto je u nás pánom a začal používať jemný stisk. A Amálka? To je poklad:-) Tak jemňulinké kúsanie nie je poriadne ani cítiť :-) Iba raz sa jej podarilo drapnúť silno - a že to stálo zato...ale bola to moja chyba. Bola u nás asi tretí deň a ja som jej pamlsek ponúkala nie z otvorenej dlane, ale držala som ho medzi prstami. A ona zdrapla miesto pamlsku prst a ťahala a ťahala, aby s mňamkou čo najrýchlešie utiekla do úkrytu. To bola bolesť....

Holky, držte sa a buďte i naďalej tak trpezlivé:-) Fretičky majú vo vás obrovský poklad!

Mária - :-)

Aau, to muselo šialene bolieť! Ten Xavík je ale potvorka! Keď máš rukavice, nie si dostatočne zaujímavá obeť. Bez rukavíc je to lepšie :-)
Jaj, stále obdivujem, Alenka a Lucka, vašu obetavosť.

Neviem neviem, či by som ja bola schopná dokola znášať bolestivé kusance (mooc dobre viem, ako bolí poriadne fretčie kusnutie, však, Olorku?:-D). Bola som nesmierne šŤAstná,keď Olor to už prestal na mňa skúšať, kto je u nás pánom a začal používať jemný stisk. A Amálka? To je poklad:-) Tak jemňulinké kúsanie nie je poriadne ani cítiť :-) Iba raz sa jej podarilo drapnúť silno - a že to stálo zato...ale bola to moja chyba. Bola u nás asi tretí deň a ja som jej pamlsek ponúkala nie z otvorenej dlane, ale držala som ho medzi prstami. A ona zdrapla miesto pamlsku prst a ťahala a ťahala, aby s mňamkou čo najrýchlešie utiekla do úkrytu. To bola bolesť....

Holky, držte sa a buďte i naďalej tak trpezlivé:-) Fretičky majú vo vás obrovský poklad!

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2843347
Měsíc: 31772
Den: 1784