Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKTUALITY - ČERVEN 2014

27.6.

Máme další zprávičky od Taníka a Olorka.. kluci pořád spinkají spolu, schoulení v jednom klubíčku a Olorek začal papkat i granulky :-) tohle nemá chybu.. tady je krásně vidět, jak dokáže fretka díky ztrátě svých blízkých až zemřít... naštěstí Olorek se svého Taníka dočkal, a tak vše dobře dopadlo :-) Děkujeme rodině za adopci i Olorka :-)

img_20140627_160114.jpg

Včera večer byl nalezenec běhající freťák v Mladé Boleslavi mezi Kauflandem a hospodou u Měšťáků. Čeká u nás na své majitele, jestli ho hledají :-) Je to krásný, moc hodný klučina :-) Pojmenovali jsme ho Salvík. Čipovaný není. Po zdravotní stránce je v pořádku :-)

 

Dnes byl na kastraci Bucifálek. Vše zvládl suprově a zatím ještě spinká. Už dostal vodu s medíkem a čekáme, až se úplně probere. Bucí je suprový a brzy se již bude stěhovat do nového domova :-) 

 

22.6.

Včera jsme zase měli den plný návštěv.. Přijel Taník s kámoškou a odvezli si Olorka :-) Taník byl boží.. stál v přepravce, rozhlížel se po fretčárně a jakoby říkal.. to jste měl vážně přivezli zase sem a chcete mě tu nechat? já z té přepravky nevylezu, chci k vám domů!!!! Olorek hned přiběhl, začal Taníčka olizovat a tak odjeli - Olorek plně vybavený kaší - pro jistotu - a dostatkem gourmet konzerviček - do nového domova. Věříme, že takto bude Olorkovi nejlépe a s Taníčkem se dá dohromady :-) Děkujeme.  

V pátek nám volala Terezka, majitelka Ferdy a Marči, že Marča má velké metastázy na střevech a plicích a lékařka navrhuje poslední injekci.. :-( Ač byli Ferda a Marča u Terezky dva měsíce, Terezka to nesla velmi špatně.. a hlavně, nastal problém, co s Ferdou, aby ztrátu Marči nenesl špatně. A tak jsme se dohodli s budoucí majitelkou Erička, a ta přenechala Erička právě Terezce.. A tak včera odjel Eriček k Ferdovi do Prahy :-) Už máme první zprávičky, zatím se kluci moc nekámoší, ale to je otázka času.. bude jim spolu dobře :-)

A nakonec přijela třetí návštěva, na radu s výchovou kousavých 3měsíčních freteček.. Ale byla skoro zbytečná... holčiny - fretčí - byly suprové a vůbec ne kousavé.. takžte se spíš bude muset naučit majitelka jedné z nich s ní jednat, aby se ona nebála, a vše bude OK :-) On totiž bojící se, ječící a utíkající cíl je pro fretku to nejlepší k dohnání a kousnutí.. takže až se majitelka přestane bát, bude vše v nejlepším pořádku :-)

 

20.6.

Malá Miranda včera odjela svého nového domova nedaleko od nás. Má 2 super lidské malé kámoše, kteří si s ní budou hrát a zkušenost s fretečkou už mají, a tak vše zvládnou v pohodě. :-) dnes odjede domů její ségra Ájinka a příští pátek (aby toho na maminku Vivien nebylo tolik najednou) odjede příští pátek :-) všechny freťule budou mít skvělé domovy :-) no a začneme pomalu hledat domovy pro dvě holčičky Zlatušky :-)

Žanetka už je po malé operaci OK, běhá jako čamrda, a tak jen budeme čekat na výsledky histologie :-) snad to bude OK :-)

Carmen se dnes vrátila do svého domova :-)

Zítra by měl přijel na návštěvu Taník, tak uvidíme, co Olorek.. Olorek se velmi zlepšil, zatím jsem domluvená s majiteli, že tu Taník asi týden zůstane, abychom viděli, jak se dá dohromady s Olorkem... ale začínám si myslet, že bychom to mohli vzít na otočku, no, ale nechci předbíhat... Olorek už papká konzervičky, kaši už jsme odložili, tak.. uvidíme :-) 

A tak jak je vidět, je tu u nás pořádný kolotoč pořád :-) 

 

 

18.6.

img_20140617_210620.jpg

Včera k nám přijel super krásný, ale říjný a děsně smradlavý mladý klučina Tuláček Rufus :-) nalezenec z Kadaně.. tedy.. původně ho někdo někomu daroval, ale ten někdo ho nechtěl a nechal ho v baráku, ze kterého se odstěhoval.. a tak zůstal Rufusek sirotek a byl odchycen v Kadani.. a bydlel chvíli u slečny Denisy, a paní Irenka ho přivezla z Kadaně dnes k nám. Moc všem za pomoc děkujeme. Rufusek je super klučina, moc hodný, teda, když s ním Irča chtěla spát v posteli, tak si z ní udělal samičku a pěkně ji kousnul do kotníku :-) takže nejdříve zařídíme kastraci, poté vakcinaci a pak už bude moci jít Rufusek do nového domova :-)

Včera k nám také ještě přijeli 2 holčiny, maminka s dcerou, staré 5 a 3 roky, které si majitelka ze svých zdravotních důvodů už nemohla nechat.. snažila se jim najít nový domov, ale nepodařilo se, a tak jsou holky u nás. Maminka Shirley je krásná pětiletá šampaňka, začíná jít do říje, a tak nás čeká asi kastrace nebo suprelorin, ještě necháme vyšetřit a uvidíme, co vet doporučí. Mladší Ellí má již aplikovaný suprelorin. Obě holky musíme ještě přeočkovat a poté jim budeme společně hledat nový domov. Do doby, než ho najdou, bude majitelka na jejich pobyt u nás měsíčně přispívat částkou 300,- Kč. Za tento vstřícní krok moc děkujeme :-) Foteky přidám :-)

img_20140618_195224.jpg

Dnes jsme také byli na očkování s miminkama. Holčina Miranda se zítra chystá do nového domova, ségra Ajinka v pátek a Eriček příští 

týden.. :-) Maličtí uličníci jsou skvělí :-) Musí tedy dostat včas svou porci masa, jinak okusují mě :-) ale jinak jsou moc hodní a mazliví :-)

A malá miminka od Zlatušky už mají dnes 14 dní a také rostou jako z vody a jsou z nich pořádní válečci - no, však vidíte sami :-)

 

maxik.jpg

A k novým životům bohužel občas patří i to, že život skončí.. a tak musím oznámit velmi smutnou zprávu, že nás opustil a podlehl svému zdravotnímu stavu Maxmiliánek. Snažili jsme se Maxíkovi pomoci, kapačkami, krmením, jako vždy jsme se snažili dělat možné i nemožné, ale Maxík svůj boj o život vzdal.. zemřel sám, tedy u mě v náručí .... Přejem za Duhovým mostek Maxíkovi už jen to krásné a bezbolestné a hodně hraní s fretečkami :-)

img_20140618_214707.jpg

Včera jsme Žanetce objevili na krčku bouličku, a takovou divnou... a tak jsme ji hned dnes vzali na veterinu. Byla to zapouzdřená boulička, a tak hned podstoupila Žanetka operaci a boulička se posílá na histologii. Byla to koulička o velikosti cca 0.5 cm, a tak uvidíme, snad to bude OK :-) Po operaci zatím spinká Žanetka na vyhřívané dečce, už se napapkala, napila vody s medem a zase spinká.. Budu ji ještě hlídat, ale vypadá to, že vše zvládne dobře.. nebyla to náročná operace :-)

Robin bere stále ATB a léčí se, rána už vypadá mnohem lépe, a budeme brzy plánovat dopravu do Ostravy do nové rodiny :-) tedy doufám, nechci to zakřiknout.. :-)

a to je zatím vše, a zase se brzy ozveme :-) přejeme všem krásné slunečné dny :-)

 

 

 

 

 16.6. 

Opět se hlásíme se spousty novinek po víkendu.. Richi je už starší klučina, naprosto suprový a nekonfliktní se všemi, koho potká.. A tak to vypadá, že se bude brzy stěhovat k super rodině k dalším fretečkám :-) 

O víkendu k nám přijely do výchovy 2 fretečky z Bratislavy.. Krásná drobná albínka a stříbrnka Luna. Albínka je super, na pastu je zvyklá, snad si brze zvykne na lidi, abychom ji mohlimajitelům vrátit :-) No a Luna nedávno porodila 2 mrtvá miminka, a je znovu v říji, a tak nás nejdříve čeká kastrace a pak výchova :-) je to již 4letá holčina :-) krásná.. ale děsně vystrašená, ani nevyleze z přepravky, schovává se tam.. má toho za sebou poslední dobou dost - stěhování od majitelky do jiné rodiny a pak k nám do výchovy, ale zvládne to.. alespoň si více zykne na lidi :-) 

další 2 fretečky čekají na výchovu ve frontě :-), tak jen co se nám uvolní časový prostor, přijde čas i na ně, ale vidím to asi tak až na září.. 

 

Klučina Artík, Slovák, je strašně hodný... myslím, že novou rodinu najde brzy :-)

img_20140614_125109.jpg

 Velké starosti nám dělá Maxmilián... přestal jíst i své kitekatky, byl na kaších, a jakž takž se držel, něco občas snědl, ale pořád se strašně bál... a teď přestal jíst všechno... ještě v sobotu byl OK a běhal a spinkal v zahradě, ale v neděli byl velmi špatný.. museli jsme na veterinu na kapačku a vitamíny, dostal také ATB.. a tak léčíme.. pravidelně dáváme stříkačkou vodu a kaši a další ATB.. snad to klučina zvládne.. :-)

Carmen by se měla zítra vrátit domů :-)

A také tento týden - ve středu a v pátek - odjedou do nových domovů miminka Eriček, Ajinka a Miranda.. zítra nás ještě čeká očkování a čipování a pak hurá do světa :-)

Miminka Zlatušky se mají k světu a rostou jako z vody a jsou nádherné.. vypadá to na dvě světlé - ne alíbnky, ale světlé šampaňky - holčičky :-) K adopci budou v 8mi týdench o víkendu 1.-3.8. Budou také očkované proti psince a čipované. Zatím ani jedna holčička není zamluvená a tak jsou holky k mání :-)

Olorek se maličko lepší, ale stále je na kaších a chybí mu společnost. S paní majitelkou Taníka jsme se domluvily, že by možná Taník přijel na chvíli k nám, abychom viděli, jestli se Olorek vzpamatuje, a pak by si vzali oba freťáky ke své fretčce do adopce.. Taník se tam má super.. ale je to daleko, a tak toto stále řešíme.. Zatím nechci jen tak Olorka dát, kdyby to náhodou nepomohlo - věřím, že pomůže, ale kdyby - tak aby nebyl polonemocný v nové rodině, která by potom musela řešit velké problémy, na ktere není zvyklá. A tak bych měla nejraději Taníka alespoň na víkend tady, abych věděla, že budou oba kluci v pohodě.. a pokud se to nepodaří, zůstane Olorek už u  nás.. docela si rozumí s Mahonim a Peťulkou - mými fretečkami, a tak si Olorka asi nechám.. další adopcí k jiné fretečce a změnou prostředí už ho nebudu stresovat.. 

 

img_20140615_182903.jpg

 Tohle je fotečka Robinka po kastraci.. kluci měli odjet v sobotu do adopce - společně  - Romeo a Robin, jenže Robinkovi se zanítila rána po kastraci, a tak jsme museli odjezd do adopce odložit.. nová rodina se na kluky moc těší a moc je to mrzí, nás taky, ale nejdříve musí být kluci fit.. a tak dostal znovu ATB, jiná, a přeléčíme a kluci pojedou do Ostravy.. Jinak Robinkovi nic není, je akční, živý, lítá a hraje si :-) takže super :-)

img_20140613_090416.jpg

A ještě se musím pochlubit jednou fotečkou.. byla jsem v pátek u kamarádky, která má ochočenou lišku :-) a že to jde? - vidíte sami :-) A to je pro dnešek vše, a zase se brzy ozveme.. Zítra čekáme příjezd nelezeného klučiny z Kadaně, Irča nám ho přiveze (moc díky), je to prý moc hodný mladý klučina, zatím nekastrovaný, kterého někdo daroval a ten obdarovaný ho nechtěl a ponechal ho v domě, ze kterého se odstěhoval.. a tak klučina poputuje k nám :-) však zcela jistě brzy najde nový domov - po řádné vakcinaci a kastraci :-) A tak se to tu pořád točí kolem dokola.. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.6.

img_20140612_143737.jpg

V pondělí přijel k nám do útulku krásný drobný albínek, který byl zatím v azýlku na Slovensku u Lenky Z. Richiho zanechal jeho původní majitel rodině, která ho nechtěla, a tak putoval k nám. Je neskutečně hodný... šílený mazlíček.. věřím, po plné vakcinaci atd najde brzy nový domov :-) krásně si hraje... je fakt úžasný :-) video s ním můžete najít na facebooku na našich stránkách: https://www.facebook.com/photo.php?v=560272350759518&set=vb.100003302750334&type=2&theater další fotečky v jeho fotoalbu zde :-)

a také na facebooku můžete najít krátké video, jak si mlaskají miminka Erik a Miranda u snídaně :-) https://www.facebook.com/photo.php?v=560097640776989&set=vb.100003302750334&type=2&theater

10450868_10203221795058723_4244341976488547401_n.jpg

No a pak máme dalšího slovenského freťáčka v útulku, kterého dal jeho majitel na hlídaní kamarádce na týden, a už je u ní 4 měsíce.. a majitel nikde... to znám... také jsem dostala na týden na hlídání Agátku a ačkoliv je Agátka už asi 2 měsíce v adopci, tak se majitel ještě neozval.... :-(. Takže tento klučina také musel své první narozeniny dne 3.6. oslavit v náhradním bydlení... Zatím zkoušíme, zda se nenajde nový majitel přímo na Slovensku, a když ne, bude koncem června dovezen k nám do útulku. V každém případě ho ještě čeká kastrace.

img_20140612_152545.jpg

A ještě jedno video pro vás máme na facebooku, a to Adélku, jak se cpe granulkama.. prostě je skvělá... :-) 4.7. už bude slavit 7 let :-) a drží se holka suprově.. sice občas stávkuje s jídlem a musím ji nutit, ale jak vidíte, je to přechodné období a Adélka si užívá života, i hraní v rouře :-) https://www.facebook.com/photo.php?v=559730827480337&set=vb.100003302750334&type=2&theater

img_20140612_062803.jpg

a do třetice ještě jedno videjko, ranní snídaně miminek :-) Erička a Mirandy :-)  https://www.facebook.com/photo.php?v=560097640776989&set=vb.100003302750334&type=2&theater

 

 

 

 

 

11.6.

Pro ty, kdo zatím nestihli zakoupit včera vyšlé číslo, dávám odkaz na červnové číslo měsíčníku Fajn život, kde je článek o nás :-)

scan0047.jpg

 

scan0048.jpg

 

 

 scan0046.jpg

10.6. vychází červnové číslo měsíčníku

FAJN ŽIVOT,

ve kterém najdete článek o našem útulku :-) 

9.6.

Týden utekl jako voda a u nás je v poslední době moc moc práce s fretečkami.. především s marody a miminky. 

Miminka Vivien rostou jako z vody, lítají po místnosti a když už jsou unavená, vždy si jdou lehnout zpět k mamince.. Nádherný pohled :-) Brzy pojedeme na očkování a koncem měsíce do nových rodin.. Všechna miminka jsou zamluvená a v nových rodinách se na ně těší :-)

img_20140608_124222.jpg

6.6. pozdě večer a v noci se narodila miminka mamince Zlatušce. Dnes máme 2 miminka, o které se maminka vzorně stará... Maminka je moc hodná a nemá problémy pustit k sobě a miminkům i nás :-) Tak uvidíme, až poprostou, jakou budou mít barvičku a pohlaví :-)

Olorek se lepší, už papká i konzervičku, melou, okurku kaši. Hned po zprávě se nám ozvala budoucí majitelka a moc jí to mrzelo, ale řešila svoje vlastní zdravotní problémy, a tak to jinak řešit nešlo.. až bude Olorek OK, poputuje za svým kámošem Tanem a jeho kámoškou :-)

Matýsek nám dělá radost a je čím dál těžší.. musím ho zvážit.. má celou místnost sám pro sebe, vůbec ho nezavírám, Matýsek si běhá dle svých potřeb a vždy jde spinkat do bezpečí klece :-) je skvělý :-)

Maxmiliánek je stále psycho, i když už běhá po fretčárně docela v pohodě.. bojí se lidí.. jakmile jdu k němu, hystericky ječí a je připraven kousnout, což taky udělá.. ale jinak už papká naše Optimky, takže se toto lepší :-) Super :-)

Carmen, která u nás byla na měsíc na hlídání a měl si ji majitel vyzvednout 15.5. je tu stále a majitel se vůbec neozval.. ach jo:-( lidi.. jinak Carmen je v pohodě :-) tak uvidíme, jestli nám tu nezůstane :-)

Robinek byl na kastraci, vše zvládl suprově a v pátek se společně s Romeem budou kluci stěhovat do nového domova, kde se na ně moc těší a kde - doufám - stráví celý svůj život milováni :-)

Adélka papká sama, kašičku, nejraději však má meloun, a toho je u nás teď spotřeba :-) taky si dá okurku a papriku, ale meloun má raději, a také si dá piškotku.. nic moc, ale papká :-)

Nová  Madee je suprová a může jít do adopce..je moc hodná :-)a bezproblémová, papká a je čistotná :-) čtyřletá tchořenka :-)

Také jsme měli několik návštěv na podívání se, děkujeme všem za pamlsky, dečky, plenky, hračky a prostě za všechny dárky :-)

 

 

2.6. 

img_20140602_112221.jpg

První červnový den oslavily naše miminka otevřením očiček :-) a tak jsou z nich už krásní baculatí rošťáci :-) - největší je klučina Erik, albínka Aja a tchořenka Miranda.. cpou se masíčkem kuřecím, občas ochutnají i hovězí a konzervičku či namočené granulky.. před ničím se nezastaví... Jen Aja, jakmile se ocitne sama, začne "plakat".. není ráda sama... maminka Vivien stále svá miminka hlídá a brání, je to skvělá mamina :-) 

img_20140602_133537.jpg

Měli jsme návštěvu ze SK a dostali  jsme domácí vajíčka a okurky a spousty deček a dobrotek pro freťulky :-) Děkujeme :-) A jak se cpe Oskárek žloutkem :-)

Také jsme dostali balíček od Terezky P. s plenkama a ubrouskama :-) Moc děkujeme :-) A také děkujeme za maxi balík paní Janě Č. a Of the vampire castle :-) Moc děkujeme :-) Jsou v něm různé granulky, nádherné pelíšky - hamačky, pasty a dobrotky pro naše fretečky :-) VŠEM OPRAVDU MOC MOC DĚKUJEME :-)

Matýsek nám dělá radost.. běhá čím dál víc, když chce, zaleze si někam spinkat a krásně papká :-) fakt je suprový a už to vypadá, že by mohl přechod do normálního života zvládnout :-) Také díky vám všem, kteří jste přispěli na jeho finančně náročné léčbu na VFU Brno, kde ho opravdu vytáhli hrobníkovi z lopaty :-) MOC VŠEM DĚKUJEME :-)

Maxmilián se pomaličku lepší a začíná se zvykat.. papká dokonce už i naše granulky, tak to snad taky zvládne :-)

Těžší období zažívá bohužel Olorek.. Zůstal z původní pětky a u nás čtyřky sám :-( Tan odešel dávno do adopce, když potom rodina volila, že si vezme i Olorka nejpozději začátkem května, dala jsem společně Ferdu a Marču do adopce... Jenže rodina si ještě nepřijela, a Olorek sám zvládá situaci velmi špatně.. :-( Odmítá jíst a je strašně hubený... a tak krmíme střídavě kaší, syrovým masíčkem, které musím dávat Olorkovi přímo do pusinky, okurku, paprku a melouna jí Olorek sám a rád :-) tak alespoň něco.. ale.. rodina Tana si ho chce vzít v polovině června.. ale to bude asi těžké.. Moc bych přála Olorkovi, aby byl zase s Tanem, ale nevím, jak by rodina situaci zvládla, kdyby Olorek nejedl.. nechat ho tu samotného také nemohu.. je to moc složité.. a příště už nikdy nikonu nebudu věřit a takovouhle blbost neudělám!!!! prostě rozdělovat fretky nelze !!!! Olorka beru všede s sebou, mazlím ho, má celou místnost pro sebe, a tak vypadá, že se z toho dostane... naštěstí... ale on trpí a mě to přidělává práci... takže prostě další důvod proč lidem nevěřit :-(

Adélka je super, papká strašně ráda melouna, papriku, okurky, piškotky a taky kaši :-) dostává prednison a drží se :-) je to holka šikovná :-)

Také se chystáme na další miminka, během několika dní by měla porodit Zlatuška :-) vypadá, že bude dobrá maminka :-) tak uvidíme :-) Bucifálek se tedy bude muset odstěhovat na pár týdnů jinam, aby maminku a miminka nerušil :-)

Úžasní jsou kluci Robin a Romeo :-) Brzy už budou dělat radost v nové rodině :-)

Tento týden také ještě čekáme návštěvu fretečky, která si u nás chce vybrat kamarádku :-) Tak uvidíme, jestli to klapne :-)

A to by bylo pro dnešek vše, zase se brzy ozveme :-)   

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 25
Celkem: 2835484
Měsíc: 30382
Den: 1414