Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality - říjen 2015

28.10.

samantha-a-miranda-doma.jpgOpět máme skvělé zprávičky :-) Dnes odjely do nových domovů fretečky: Samantha a Miranda - do Jablonce n.N. :-) a Láďa s IŃou do Náchoda :-) už máme zprávičky z nového domova od holek, a doufám,že se na nás nová majitelka nebude zlobit, že sem dám jejich společnou fotku.. no musíte uznat, že to všem holkám moc sluší :-)

Na novou rodinu do 6.11. u nás čekají kluci Bond a Ferda. 

A i nadále se se zájemci o adopce doslova roztrhl pytel, což je super, šanci na nové rodiny má ještě několik freteček, tak uvidíme, jak se dále se zájemci dohodneme, zda splní veškeré podmínky k adopci atd.. 

Brunnísek musí do Brna na operaci se zoubky, má šílený zubní kámen, Ferda jede na operaci s inzulinomem.. 

Topení ve fretčárně krásně topí a je tam nádherně teploučko.. Děkujeme všem, kdo nám pomohli s realizací tohoto projektu :-)

 

26.10.

Máme nově zamluvených celkem 6 freteček !!!! A do všechny nové rodiny vypadají skvěle, takže se fretečky budou mít parádně :-) Jsem za to opravdu moc ráda. :-) A to není všechno, ještě máme další zájmce z Bratislavy, takže pokud se domluvíme na dopravě a fretečkách, tak by měly další 3 nový domov, a pak ještě máme rozjednanou adopci v Č.Lípě, tak se uvidí, to by bylo celkem 9 freteček v nových rodinách :-) No co si přát víc? :-)

A kdo že to je? 

Samantha s Mirandou půjdou společně a budou se stěhovat  na sever Čech - do Jablonce :-)

Ládík s Iňou se budou stěhovat na západ do Náchoda :-)

kluci Agenti 007 - jak je nová rodina krásně nazvala - Bond a Ferda - se budou stěhovat začátkem listopadu k Č.Krumlovu :-) 

Dnes tedy jedu pro všechny k Irče do Kadaně (tedy Miranda už je u mě od soboty - za dovoz z naší pobočky v Brně moc děkuji Lence Z.) :-) která mi ji dovezla až do MB :-) 

img_20151025_075826-1-.jpgimg_20151025_080055-1-.jpgA také obrovské díky patří manželům P. z Pardubic a paní Lence M. z Jedovnice za balíčky s věcičkama - mahačkama, batůžkama, hračkama, pamlskama, granulkama - pro fretky :-) vše dorazilo v pořádku a moc děkujeme :-)

 

 

 

 

 

 

 

23.10.

Miranda se nám dnes vrátila z adopce, starší domácí fretečka ji odmítla přijmout, ač Miranda se snažila :-) Však velmi pozitivní zpráva je, že máme s největší pravděpodobností novou rodinu pro obě holky společně - Mirandu a Samanthu - a tak jen co se nám podaří obě holky dopravit k nám do útulku, pojedou na sever Čech :-) Moc děkujeme dočasné rodině Mirandy za její dovoz do naší pobočky u Brna, a také za finanční příspěvek pro útulek :-) 

Za nemalé fin. příspěvky a dárky děkujeme také paní Silvě z Brna, Janě O. z Brna :-) 

Za měsíc září nám bude připsána za došlé DMS částka 2194,50 Kč. Moc všem, kteří nám zasláním DMS pomáhají, děkujeme. Stejně tak těm, kteří pomáhají prostřednictvím služby Daruj správně, i těm, kteří nám posíláte peníze přímo na účty či posíláte balíčky :-) Opravdu moc moc díky :-) Jen díky vám můžeme stále pomáhat více a více fretečkám :-)

 

19.10.

dscn1954.jpgO víkendu jsme měli malý srazík a schůzi sdružení na brandýském zámku :-) Povídali jsme o tom, co bude, musíme ještě tento rok změnit občasnské sdružení na jiný spolek, dle zákona :-( a tak nás čeká ještě moc moc práce :-)

A zároveň jsme ve spolupráci s profi fotografkou slečnou Lídou a kosmetičkou paní Katkou, s povolením brandýského zámku (za což moc moc děkujeme) fotili v dobových kostýmech v prostorách zámku fotky na kalendář na rok 2016. Věříme, že bude krásný, že bude "jiný" než klasické fotky freček (však vloni jsme také měli malovaný), a letos tedy budou na fotkách osoby velmi blízké útulku v kostýmech a útulkovými fretkami :-) Malou ochutnávku z focení najdete zde: http://www.fretkyboleslav.cz/fotoalbum/___foceni-na-kalendar-2016/

My se na fotky a kalendář moc těšíme. Objednávat můžete na e-mailu utulek.boleslav@seznam.cz kalendář stolní čtrnáctidenní nebo nástěnný velikost A3, každý za cenu 250,- Kč. K dispozici budou v průběhu listopadu. 

Vyzvednout si jej můžete také na akci, kterou spolupořádáme s Městskou historickou gardou Brandýs n.L. a městem Brandýs n.L. také na brandýském zámku, v sobotu 5.12.2015 - akci Máme rádi zvířata - charitativní akci pro zvířata z útulků. Bližší informace a pozvánku ještě dáme :-) Akce je celodenní, situovaná do období 30tileté války (1618-48), v průběhu dne budou šermířská vystoupení, vystoupení historizující hudby, dogdancing a další vystoupení se zvířaty, a v 16 hod malá ukázka bitvy v zámeckých příkopech :-) Tak přijďte :-) Občerstvit během dne se můžete v "černé" kuchyni na zámku :-)

Pak máme ještě jednu velmi smutnou zprávu z veteriny, dnes jsme dali svolení k euthanazii Škubánka (ročního freťáčka, nar. 4.7.2014), který má agresivní nádor rakoviny, leukemii, a selhala veškerá léčba :-(. Nechceme tedy nechat Škubánka trápit, a tak padlo toto velmi těžké rozhodnutí :-(.

U Vendy se také potvrdilo onemocnění srdíčka, takže bude brát léky Cardalis a Diacordin, je také roční, poloangora od množky Skalické z N.Bydžova, a tak se není čemu divit :-(. Takže do adopce musí jít s tím, že bude brát léky a občas bude potřebovat kontrolu na VFU u MVDr. Jekla. 

Holčiny Bety a Lucinka jsou skvělé :-) hodné, takže po kastraci a očkování si mohou hned hledat nový domov :-)

punny1.jpgMáme také zprávičky od Punnyho, který se má v nové rodině skvěle, a jsou moc rádi, že ho mají :-)

Jůlinka se nám vrátila z adopce, nesnesla se s ostatními fretečkami, a tak se opět vrátila i Irče do Kadaně. 

K Irče se přestěhoval také Barny, kterému se tam moc líbí :-)

A z nového domova máme také zprávičky od Honzíka, který je miláček a také se má více než suprově. Moc za aodpce děkujeme :-)

 

16.10.

Včerejší den byl velmi náročný, ale podařilo se nám zařídit vše naplánované :-) Takže do nových domovů odjeli fretky Deyl, Miranda, Jůlinka a Honzík - za což všem opravdu moc děkujeme :-) a prozatím máme velmi pozitivní zprávy z nových domovů,  fretečky Deylík, Jůlinka a Honzík  se krásně začlenily do nových rodin a mají se super. Miranda se zatím moc nechce kamarádit s domácí fretčí holčinou, tak uvidíme, snad se ještě podaří jim najít k sobě cestu :-)

Dnes bychom měli mít výsledky srdíčka Vendy a další výsledky z včerejších vyšetřeních na VFU, tak se ještě ozveme :-)

Naopak do útulku přibyly dvě fretčí holčiny - již minulý týden vyzvednutá holčina ze Vsetína - Bety - moc hodná, krásná freťule :-), po kastraci a očkování bude k adopci :-)

Pak jsme se cestou domluvili s majitelkou na předání fretky z Brna. Je to dvouletá holčina, nekastrovaná, neočkovaná, taková polodivoška, jen syčí a bojí se. Tak snad si brzy zvykne, po karanténě, kastraci a očkování bude také k adopci :-)

Na veterině jsme včera uhradili zářijový dluh ve výši 8000,- a pro změnu jsme tam nechali za útulkové fretečky dluh ve výši 9000,-. Vyšetření a péči za již adoptované fretečky ve výši 4000,- (Madae, Ferda a Škubánek) - hradí jejich majitelé :-)  Moc všem za pomoc děkujeme :-)

13.10.

DĚKUJEME MOC PANÍ TUNDE Č. A MANŽELŮM EVĚ A MICHALOVI K. ZA BALÍČKY PRO FRETKY. :-) OBROVSKÉ DÍKY ZA GRANULKY, PELÍŠKY, PAMLSKY :-) VŠE UŽ NAŠLO SVÉ MÍSTO U FRETEČEK :-)

V útulku je pohoda a klid, "marodi" začali papkat, což mám neskutečnou radost, holky třistagramovky Romča a Péťa papkají gourmetky, granulky a občas si dají ještě kašičku a jsou krásné, přibírají a zarůstají :-) prostě z nich jsou kočky :-).  Ve čtvrtek jedeme na VFU na kontrolu. Tak doufám, že se budou panu doktorovi líbit :-)

Babči Stefani a Tifani jsou také v pohodě, také už si dají granulky a stále tedy ještě kašičku. Ale lítají, a vždy se vrátí spinkat do své klece.. jsou miláčkové :-)

Osík odjel v neděli do nové rodiny do Děčína, ke 4 krásným holkám, tedy jedné mamince a třem malým slečnám :-) tak věřím, že se všem bude líbit a budou kámoši. První zprávy z rodiny jsou super, Osík se zabydlel, a nejvíce tedy v záchůdku se silikátovým stelivem :-) tak budou ještě měnit kočkolit, a snad se vše upraví na správnou míru a Osík bude vědět, kde má spinkat :-)

Zítra čekáme návštěvu  kolegyně Irči, se kterou jedeme brzy ráno na VFU do Brna. To bude náročný den, jede s námi hodně freteček a ještě několik do nových rodin. 

Také s námi pojede Madae, adoptovaná od nás z útulku, jelikož dlohodobě kašle, a tak jede na kontrolu na srdíčko. Na srdíčko jede ještě Vendy. Pak s námi jedou adoptovaní Ferdík (inzulinom) a Škubánek (rakovina). Vezeme výsledky histologie a zajímá nás názor pana doktora, jak to bude vidět a jakou má Škubánek šanci. :-) Původně jsem chtěla brát Kimi, ale ta už začala také papkat, a tak veta řešit nebudeme :-) což je supééér :-) 

No a do adopcí pojede Deylík a Miranda :-), na malou zkoušku také Jůlinka :-)

Takže další dny budou opět náročné, o víkendu máme v plánu focení na kalendář na příští rok, snažíme se opět pro vás vymyslet a vytvořit něco zajímavého, tak snad to klapne a pak bychom vám dali malou ochutnávku, na co se v kalendáři na příští rok můžete těšit. 

Zkusíme se ozvat v pátek, jak jsme dopadli v Brně :-) 

A když byste nám chtěli pomoci s úhradou veterinárních nákladů na veterinu (kde ještě dlužíme finance ze září :-( ), moc děkujeme. Můžete prostřednictvím DMS, www.darujspravně.cz/fretka či přímo na náš účet 2300101259/2010. Moc děkujeme :-)

8.10.

Hurá!!! Holky 300gramovky - Romča a Péťa - už papkají i granulky!!! Mám z nich velkou radost. Směs namočených granulek a kaše dostávájí už jen 1x denně, k tomu 1 konzervičku gourmet a včera už se holky vrhly i na granulky :-) Super !!! Tak snad je vše špatné za námi a budeme se moci věnovat i výchově :-) aby si holky mohly i hledat nové domovy :-)

Babči Stefani a Tifani papkají stále jen směsku - kaše a namočené granulky - ale také slavíme úspěch, už je nemusím krmit a papkají ji samy z misky :-) takže super taky :-) jinak lítají, běhají, jsou skvělé :-)

Kimi už také začíná papkat granulky, 2x denně jí ještě dávám 1 stříkačku kaše, je hubená, ale vypadá to, že také vše zvládneme :-)

Kluci nemocní Ferda je Ok - dostává prednison na inzulinom a je zlatý :-). Stejně jako Škubánek, u kterého stále čekáme na výsledky histologie. 

Jinak máme domluveno několik adopcí, a mám z toho velkou radost. Do Ostravy míří Ferda  z Kadaně, do Brna Deylík, do Kyjova Miranda, do Lípy teď v neděli Oso, do Jihlavy některý z dědečků, do Lípy také některý z dědečků, a do Ostravy dědeček Honzík :-) To je celkem 7 freteček v adopci !!! během příštího týdne!!! no není to skvělé? :-) všem novým adoptivným rodinám moc děkujeme :-)

K tomu k nám míří "pouze" jedna holčina - Vsetínka, a tak se nám maličko útulke - konečně - "vyprázdní" :-) Doufáme, že těmito adopcemi "boom" adopcí nekončí a že se nám podaří najít nové domovy pro další fretečky, které na něho čekají - Samantha, Bond, Láďa a Iňa, Cindy, Bianka a další :-) 

7.10.

Včera jsme se objenali na VFU na příští čtvrtek 15.10. Pojedeme ve velkém "množství", pojede s námi Irča z pobočky v Kadani, aby poznala, kam jezdíme :-) a také vezeme do adopce fretečku Mirandu z Kadaně :-) pojede ke Kyjovu u Brna :-). Pak pokud se nám to podaří, bychom se chtěli vidět s nedávno adoptovaným Punnym, nebo alespoň jeho majitelkou, a předat si ještě další doklady k adopci, pokud se nám vejde, tak Punnymu odvezeme i klec, která je jeho :-), pak si vyzvedneme od paní Silvie B. krásné škrabadlo pro fretečky, která nám do útulku věnuje :-) (obrovské díky Silvie :-) ), pak si vyzvedneme novou útulkovou fretečku, kterou paní Anna z Kroměříže vyzvedla ve Vsetíně, poslala ji do Brna, a v Brně ji vyzvedla Renča, u které teď fretečka bydlí - prý je moc hodná, asi 2-3 roky stará, zdá se být i po zdravotní stránce v pořádku :-) (všem také za organizaci a realizaci dopravy moc moc děkujeme), no a na veterinu s námi jedou na kontrolu holky 300gramovky (jak jim říkám společně) - Péťa a Romča - ale mám z nich radost, jsou v pohodě, už papkají i gourmetky konzervičky, lítají o 106 a jsou z nich už krásné holky, začínají obrůstat, jsou super :-), pak s námi pojede Vendy (docela často kašle, a tak i když je to roční fretečka, přeci jen je to poloangora a chceme nechat zkontrolovat srdíčko, než půjde do adopce - protože jinak je Vendy skvělá a už už může jít, tak ať víme, že je OK :-) ), pak s námi pojede již adoptovaná Madae (která právě také hodně kašle, a protože jí už je 5, dá se bohužel onemocnění srdíčka i předpokládat, takže ji Terezka z Děčína přiveze k nám a dále s námi jede k VFU), pak s námi pojede Kimi (nechce stále papkat, tak na celkovou prohlídku), pak ještě již adoptovaní Ferda (inzulinom) a uvidíme, zda Škubánek (rakovina). U Škubánka čekáme na výsledky histologie zde u nás na veterině v MB. Takže budeme docela plně obsazení :-)

Kromě zmíněných (nemocných) freteček, je u nás vše OK. Naprosto skvělá je Bianka, která je připravená na adopci, velmi hravá a skotačivá. Však zkusila jsem ji pustit s Vendy včera, aby holky nebyly každá sama, a to tedy nevyšlo.. Bianka Vendy napadla. Takže moc se k jiným fretčím holkám nehodí, zkusím ještě co s klukama, zda by si s nimi rozumněla víc. 

Vendy je pravý opak Bianky.. klidá, hodná, mazlivá a vhodná ke každé fretce :-) Je moc milá. Tak uvidíme, jak dopadne vyšetření na srdíčko.

Nedávno přijatý freťáček Neo je taky skvělý.. papká už krásně naše granulky (namísto jeho whiskasů), je čistotný a hodný :-)

Deyl a Osík jsou správní medvídci :-) huňatí krásní velcí freťáčkové, kteří už jen čekají na odvoz do nových domovů, který by se měl uskutečnit příští týden také :-)

Na adopci ještě čekají v Kadani kluci Bond, Ferda a holčina Samantha. 

V pobočce na Slovensku letošní mimčo Lexík :-)

Přes facebook řešíme poměrně složitou situaci s Tomášem Valachovičem, od kterého jsme měli již několikrát v útulku fretky, poprvé mu byly fretky odebrány v roce 2009 (5 fretek), to bylo ještě za doby útulku Fretky na půdě - útulek v Jablonci. Pak byl pár let klid, a poslední dva roky si p. T.V. opakovaně bere fretky, nejdříve z CHS se záměrem odchovávat mimina a vydělávat (Ferret Majestic, Silver Star, CHS z Německa). Toto se mu nevydařilo a fretky dal k nám. S paní Žákovou z Ferret Majestic jsme se spojili v roce 2014 a prosila nás, ať od T.V. její fretky vezmeme, že nevěděla, komu je prodává. Nicméně po převzetí fretek jsme paní Žákovou kontaktovali, ovšem ta nám sdělila, že na radu chovatelky Yasmin Ferrets (Yasmin Pužmanová) si fretky nevezme z důvodu možného ohrožení jejího chovu. A tak zůstaly fretky u nás, fretka Yasminka porodila 5 miminek, 2 odchovala (poloangora), a všichni, Yasminka, i její miminka, jsou již v nových domovech, stejně tak jako klučina původem z F.M. 

Celá tato nemilá situace mě postavila do situace, kdy paní Žákovou z F.M. nebudu již nikdy kontaktovat v případě, že se k nám do útulku dostanou původně fretky zakoupené z její CHS. Je zřejmé, že nemá o fretky zájem. Toto se netýká žádné jiné CHS, kde vím, že o své původní fretky zájem mají a pak považuji za správné je o umístění u nás v útulku informovat a fretky jim v případě jejich zájmu předat. 

Zpět k T.V. - pak u nás bylo několik fretek od "chovatelky" - množitelky paní Skalické z Nového Bydžova, kdy si od ní T.V. vždy vzal již "nepotřebné" fretky, na kterých již nehodlala chovat mimina, to bylo celkem také 5 fretek, poslední jsme přijali v červnu t.r.

T.V. vždy slíbí, že už fretky chovat nebude, a tak jsme tomu i věřili.. Bohužel tento slib mu vydrží pouze velmi krátce a brzy pořídí další fretky, v současné době poslední jsou 3 od chovatelky Zuzany Kiršnerové, a protože pak péči o fretky nezvládá jak časově, tak finančně, tak se opět snaží nás kontaktovat a případně freteky umístit u nás v útulku. Toto jsem již odmítla, protože to bychom plnili útulek fretkami, které si vezme původně do péče tento člověk, a původní chovatelé se jich docela snadno zbaví a ještě vydělají. Takže to sem píšu, aby všichni věděli, komu fretky nedávat, neprodávat a z jakého důvodu. Tomuto člověku prostě zvířata do ruky nepatří :-(

 

 

5.10.

Tak topení už máme, v nejbližším plánu je udělat ještě jednu místnost pro fretky, kam bychom dali fretky ve "virtuální" adopci, fretky v trvalém pobytu v útulku, fretky staré atd.. aby měly klid :-) Na to naštěstí není moc potřeba, pouze práce a zakoupit lino... a ještě mříže na okna.. za chvíli bude náš dům jako pevnost :-) všude mříže :-) Ale bude to super a ve fretčárně bude více místa pro fretečky útulkové k adopci :-) Za vaše příspěvky na topení a vůbec pro fretečky moc děkujeme :-)

Včera jsme byli ještě na výstavě kočiček a fretek v hotelu Merkur v České Lípě. Výstava byla super, přišlo hodně lidí, a tak si výstavu užili i fretečky Trio handicap - Lucky, Kilouš a Yoae, albínka Bianka a šampańka Cindy :-) Bianka a trio jsou super, nechali se od všech hladit a mazlit, Bianka nás přesvědčila, že už je zcela připravená do adopce a to může jít klidně i k začátečníkům :-) je skvělá -) Cindy ještě chvíli potřebuje.. snažila se, ale jakmile už toho měla dost, opět se snažila do mě zakousnout.. Je taky dobrá, ale stále ještě spíše ke zkušenějšímu chovateli, který by ji pochopil, dal jí čas a uměl by to s ní :-) 

Pořád jsme tedy v jednom kole, zaluvených je v současné době 5 freteček, a z výstavy máme několik potencionálních zájemců, tak uvidíme, jestli jim zájem vydrží a přijedou, jak se domlouvali :-)

K tomu máme novou fretečku ze Vsetína, na kterou už její majitel neměl čas, šel na internát, a tak byla ve venkovní voliéře... sama... Tímto moc děkujeme paní Anně z Kroměříže za její vyzvednutí :-) Dále máme na zítřek naplánovanou dopravu z Kroměříže do Brna a příští středu - až pojedeme do Brna na kontrolu s fretkama - zase k nám do útulku :-)

Pak mám jednu moc moc špatnou zprávu.. jsou u nás na pobytu fretečky od Aničky z Jiříkova, adoptovaní Ferda a loňské miminko Škubánek.. Ferdovi bylo potvrzeno podezření na inzulinom, takže trocha léků a bude to OK, Škubánkovi bbylo bohužel potvrzeno podezření na rakovinu :-( má obrovskou slezinu a metastázy po celém tělíčku.. zatím se drží, papká, je na lékách a čekáme na výsledky hystologie, zda má ještě Škubánek šanci na pár let života. Uvidíme.. Je to docela psycho, nejen pro Aničku, ale i pro mě, protože roční fretťák, a navíc strašně hodný... je to opravdu těžký život někdy :-(. Takže kluci jsou zatím v naší péči :-) 

Fretečky v naší pobočce na Slovensku jsou v pohodě, klučina Lex je suprový a brzy mu budeme hledat tu správnou rodinu :-) Holčina Klárka potřebuje ještě maličko vychovat, moc se bojí.. ale bude taky OK :-)

U nás v útulku a v pobočce v Kadani čekají na nové rodiny mladé fretečky: Bond, Ferda, Miranda, Samantha, Vendy, dvouleté fretečky Láďa a Iňa, Neo a tříleté a starší fretečky :-) Většina z nich jsou vhodní jak pro začátečníky, tak i k jiným fretečkám v rodině :-) 

Akce: TOPENÍ 2015

 V plánu máme udělat ústřední topení do fretčárny. 

Více čtěte zde:  http://www.fretkyboleslav.cz/clanky/jak-nam-pomoci.html.

Za finanční pomoc předem moc děkujeme :-)

TOPENÍ SE BUDE PRACOVNĚ USKUTEČŇOVAT PŘÍŠTÍ VÍKEND ČI V TÝDNU POTOM, UŽ JE VŠE NAPLÁNOVANÉ, TAK SNAD TO PŮJDE JAKO PO MÁSLE A KLAPNE TO :-) VŠEM ZA PŘÍSPĚVKY MOC DĚKUJEME. :-) 

2.10. - týden uplynul a my pracujeme.. foto z výstavby topení ve fretčárně :-)

p1010093.jpg

 

 

1.10.

A je tu další měsíc... 

Včera jsme byli s fretečkami Montym, Sárou, Pavlínkou, Serváckem a Bínkou na přednášce v DDM Libertin Česká Lípa. Moc se nám tam líbilo. Řekla bych, že to byla nejlepší přednáška, na které jsem kdy byla. Děti byly z přírodovědného kroužku, takže ke zvířátkům mají opravdu blízko, jejich vedoucí a zároveň ředitelka DDM v jedné osobě paní Miroslava Netolická byla super, fretečku už v DDM měli a tak mají již i nějaké zkušenosti, a tak se od nás dozvěděli více a projevili přání vzít si k nim jednu starší fretečku, které by tímto dali nový domov a péči. A tak po dohodě, kde bude fretečka bydlet, jak se o ni budou starat atd. jsme se domluvili že ano, že jednoho klučinu jim do péče dám s tím, že kdyby s ním cokoliv po zdravotní stránce bylo, dají nám vědět a budeme to spoleně řešit. Takže asi jeden z Ferdíků dědečků najde nový domov :-). Jinak jsem tak povídala s dětmi i vedoucími, že jsem i zapomněla udělat nějakou tu fotku, jak jsme byli zabraní do fretek.. Tak až příště, domluvili jsme se, že se nevidíme naposledy. Byl to super kolektiv :-)

Dnes jedeme pro objednaný materiál na topení do fretčárny, jeden dobrovolný řemeslník - Honza - již dorazil, zítra přijede Ondřej až z naší pobočky na Slovensku, a začne se s pracemi.. Pokud půjde vše dobře, tak bychom to mohli o víkendu stihnout a budou fretečky na zimu připravené :-)

kockylipa.jpg

V neděli nám do toho všeho ještě spadla výstava v hotelu Merkur v České Lípě, kde budeme od 10 do 16 hodin, můžete se tam seznámit s některými z freteček od nás, a také něco málo zakoupit v našem obchůdku (vit.pasty, pelíšky, a další drobnosti, kterým uděláte radost sobě a fretečkám a podpoříte tím náš útulek). Tak přijďte, těšíme se na vás.. :-)

 
 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2835553
Měsíc: 30406
Den: 1433