Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKTUALITY - SRPEN 2015

31.8.

A máme poslední den prázdnin...  A snad i tak trochu konec šílených veder, které nelze ani vyvětrat. Letos bylo léto opravdu pěkné, ale velmi náročné.  Tak hurá do podzimu. Věřím, že se nám během září podaří zrealizovat akci topení do fretčárny. 

Holky Péťa a Romča se velmi zklidnili. Nejdříve jsem je brala pouze stylem, že se zakously do rukavice a druhou rukou jsem je mohla vzít, dnes, se sytým žaludkem, už je to lepší. Tedy, nevím, asi by kously, ale nedávám jim příležitost. Bobky mají dobré, ze začátku jsem jim dávala 15 ml, pak 20, a nyní už snědí celou stříkačku, 25 ml každé 4 hodiny. Začnu jim dávat asi i více, vypadá to, že to jejich žaludek dává :-) Tak super.. snad se z toho postupně vykřešeme :-)

Babči jsou také lepší, Tifani sní už dvě stříkačky, tj 50 ml na jedno krmení, Stefani stále ještě trochu stávkuje a sní tak 15 - 20. Je to málo, ale lepší se, tak to snad také zvládneme. 

Do adopce tu čeká mnoho freteček. Pravda, poslední dobou jsem dost zájemců i odmítla, prostě naše podmínky k adopci jsou strikní a jasné, a pokud je někdo nesplňuje, fretečku nedostane. Chceme pro ně to nejlepší, a lepší, než je u nás. Do venkovní voliéry, kde fretku lidi sotva nakrmí, je opravdu dávat nebudeme. 

Essinka si v nové rodině zvyká, a tak musím aktualizovat tabulku s fretečkama k adopci. :-) 

 

30.8.

PéťaDnes jsme si dle včerejší domluvy vyzvedli dvě cca roční holky, velmi kousavé, z Litoměřic. No, dračice to jsou velké, i když mám pocit, že jejich agresivita pramení z hladu. Už když jsem je

p1010056.jpgbrala, bylo jasné, že holky jsou opravdu kost potažená kůží, a odhadovala jsem váhu na 300 - 350, max 400 g. A bohužel - nesekla jsem se. Péťa - blaze - má 302 g, a tchořenka Romča má dokonce jen 298 g. No, dostaly na výběr kde co, granule, melouna, okurku, syrové kuřecí a kaši. Ještě přidám whiskas kapsičku, a uvidíme, co to udělá. Pokud holky nebudou jíst, půjdeme na kaši.. jenže, přitom, jak se nedají skoro ani chytit, to bude tedy vždy doslova boj o život - o jejich, aby jedly, a o můj, abych přežila pokud možno bez kousanců. Tak nám všem držte palce :-)

Radost mi dělají babči Stefani a Tifani. Tifani už papká ze stříkačky sama, stojí na stole a líže kaši, sní vždy tak 25 ml, a Stefani už nezvrací, a "nacpu" do ní tak 15 ml při každém jídle. A obě už mají krásné bobky, žádný průjem. Tak hurá.. na téhle straně barikády jsme snad vyhráli, i když boj o život holek ještě neustal, ale už válčíme na mnohem větší barikádě - s Péťou a Romčou :-) ( a zase se nevyspím :-( ). 

Naštěstí ostatní freťule jsou OK :-) a tak je to super :-) díky za to :-)

 

29.8.

Tak s Blackie budeme pomalu dohadovat adopci :-) léky dobrala, je to zlatíčko, takže ještě asi týden, než vytáhneme stehy, a příští víkend se může stěhovat :-)

Přemýšlím, že nechám Deniska Fannynce, aby nebyla sama.. Docela si spolu rozumí a Fannynka není sama. 

Essinka dnes odjela do nového domava. Zatím se neví, zda si bude s domácí fretečkou, Eliškou, adoptovanou od nás vloni, rozumět, ale zkouší se to. Tak uvidíme. Ale snad se to povede a skvělá Essinka bude mít super domov, stejně jako má Eliška :-)

Albínka se léčí v Brně, zatím je v péči Renči ve Slavkově, protože musí ještě na kontrolu 14.9., tak abychom ji netahali sem a tam.. Bere léky, ATB a kapičky do nosu, protože pořád pšíkala, tak uvidíme, snad se to zlepší. 

A stále tu máme hodně freteček, které čekají na nový domov.. :-) NEKUPUJTE, ADOPTUJTE :-) K adopcím je nutné se seznámit s podmínkama k adopci :-) 

No a poslední dnešní zprávička, zítra si jedeme pro dvě fretečky, kousavky, do Litoměřic. Více o nich napíšu, až budou zde, a vyzjistím více info. 

27.8.

Blackinka zvládá vše skvěle.. je to moc šikovná a hodná holka :-) 

Holky Stefani a Tifani stále tak trochu stávkují.. Tifani papká kaši ze stříkačky docela dobře, sní už 20 - 25 ml při každém jídle, což je docela super. Dnes se přede mnou však schovávala v krabici :-) a když jsem ji chtěla vzít, tak se do mě pěkně zakousla.. potvůrka. 

Stefani s jídlem stále stávkuje, ale už spapká 10 - 15 ml při každém jídle, občas tedy začne jídlo náznakem zvracení a občas i trochu kaše "vrátí".. ale tak nějak se nám daří většinu jídel udržet a tak věřím, že se vše pomaličku zlepší. Suprelorin začne pomalu fungovat, a tak to snad bude lepší.. :-)

Nejúžasnější fretečka k adopci právě je Essinka.. Essí je opravdu fretka do postele, je miloučká, krásná.. :-) a čeká na tu správnou rodinu :-)

Ferda po kastraci je také už OK, dobírá ATB a žádná operace jako by nebyla. 

Další úžasnej freťáček je dědoušek Honzík.. Nádherný velký tlusťoučký freťák, moc miloučký, hodný, čistotný, skvělý. I on hledá tu správnou rodinu, kde by konečně zažil ten správný fretčí život a kde by dožil svůj život jako správná fretka :-)

Další a další fretečky jsou k adopci. Na dotazy k dopravě znovu připomínám, že pokud je to v našich silách a máme cestu, fretky můžeme přiblížit. Nedáváme je však někde na cestě u silnice apod., ani kvůli tomu nepojedeme extra. Na to nemáme finance ani čas. 

Také znovu připomínám, že fretky do venkovních voliérek nedáváme také. Už vůbec ne teď na podzim, když fretky nejsou na pobyt venku zvyklé. Naše útulkové fretečky žijí s námi v domě, v blízkosti lidí a teploučku :-) a ať si myslí kdo chce co chce, stále zastávám názor, že v zimě se fretkám ve venkovních voliérách nemůžete dostatečně věnovat. Sotva je nakrmíte a možná s nimi někdy, zda vůbec, zajdete na procházku. Domů je vzít nemůžete, rozdíl teplot by jim nedělala dobře. A naše útulkové fretečky mají již to špatné za sebou - doufáme - a tak pro ně hledáme láskyplné domovy, kde se jim majitelé budou věnovat, chovat je, mazlit, milovat, a ne že je odloží do venkovní voliéry a občas si jich všimnou. Pak se na mě můžete zlobit jak chcete, ale já prostě fretky do venkovních voliér nedám. Ono si stačí přečíst podmínky k adopci a pak si můžeme dohady ušetřit :-)

25.8.

Pračky jsou tu !!! přijely až dnes večer, zítra je zapojíme a uvidíme :-) a začneme prát :-)

Včera byla na kastraci Blackie, na kterou již čeká nová rodina. Blackie zvládla vše skvěle, ještě přes den dnes papkala kaši, ale teď večer už si dala granulky. Je to moc hodná a šikovná holka. :-)

Stefani dostala včera suprelorin. Není na tom moc dobře, musím jí dávat roztok, aby nebyla dehydratovaná, vůbec se jí nechce jíst, občas kaši vyblinká, ale někdy ne.. tak po malých dávkách skoro každé 2 hodiny ji krmím stříkačkou.. tak nám držte palce, ať to zvládneme.. Její kamarádka Tifani také nechtěla papkat, papká kaši ze stříkačky, ale aktivně a sama, při každém jídle (3-4 hodiny) sní celou 20 ml a už má krásné bobky, tak ta to snad holka zvládne :-) 

Ferdík je po kastraci už naprosto OK :-)

Jinak se všichni drží a jsou v pořádku... :-)

 

22.8.

Fredík po operaci lítá jako čamrda, dokonce se dnes začal kamarádit s Essinkou. 

Essinka je suprová. Nejen, že je krásná, ale také hodná a opravdu fretka do postele.. tak kdož byste ji chtěl, neváhejte :-) Freteček k adopci je dost, ale většinou se stává, že se nám pak sejdou 2-3 zájemci na 1 fretky, a pak se z nich stává nedostatkové "zboží" :-)

Fannynka nám krásně vyrostla a je z nich společně s Denískem super dvojka. :-) udělám v nejbližší době nové fotografie a doplní chybějící u fretek.. :-) abyste se mohli těšit společně s námi :-)

Trochu mi dělají starosti Tifani a Stefani, které přestaly jíst. Hlavně Tifani je už docela hubená.. takže jsme dnes nastolili kaše, a holky zatím docela kaše papkají, tak snad se brzy srovnají :-)

I jinak je tu docela rušno a legrace :-)

 

21.8.

Včera jsme měli návštěvu, a dostali jsme krásnou klec, a tak máme další pro náš stále se rozrůstající útulek :-) Moc děkujeme. 

tarie-a-sofie.jpgTaké jsme dostali zprávu od Tarielka a Sofinky, které žijí v Anglii :-) a mají se super. Moc děkujeme majitelce Petře za mejlíka a také nemalý finanční příspěvek pro naše fretečky v útulku :-)

 Včera byl na kastraci Ferda, udělaly se mu nádroky na varlátkách, takže pan doktor říkla, že je super, že jsme si všimli, že to musí hned pryč. Takže čekáme na hystologii a uvidíme, snad bude vše OK. Ferda se probral z narkozy až pozdě v noci, tak jsme si spolu užili noc :-), ale je v pohodě :-) 

Ještě jsme chtěli kastroval Blackie, aby mohla co nejdříve do nového domova, jenže na veterině měli včera několik vážných případů, a tak jsme Blackie nestihli, dlouho večer už jsem operovat nechtěla, byla by dlouho bez jídla a tím pádem by mohly nastat komplikace. Takže nechám operaci na pondělí :-) 

A jak jsem slíbila, i když tedy s denním zpožděním, málokdy mi vyjde vše dle plánu, většinou mi do toho časově vleze něco neplánovaného, a tak pak nestíhám :-(, ale dávám přehlednou tabulku freteček k adopci. Je jich 26, a tak si snad zájemci lépe vyberou :-) Ještě také čeká na adopci 5 freteček v útulku Fretky Ostrava, které brzy do tabulky přidám. Obecně platí, že s dopravou po ČR pomůžeme, jak to bude možné, tj. v rámci naší cesty, ne že bychom fretky vozili domů. Na to nemáme prostředky ani čas. Ale z našich poboček zajistíme přepravu do jiné, včetně ostravské.. Takže s dopravou Kadaň, Praha, Mladá Boleslav, Brno, Olomouc, Ostrava, můžete počítat. Do těchto míst si však již budete muset zajistit dopravu sami. A níže tabulka: Holky jsou červeně, kluci modře.. zelené políčko jsou fretky hodné, červené ke zkušeným chovatelům, šedé takové standart.. ani hodné, ani zlé, je potřeba již o fretkách něco vědět, mít maličko zkušeností, případně poradíme, pomůžeme, jen, že to ještě nejsou mazlíci do postele :-)

Fretky k adopci srpen 2015

 

Zároveň musím, ač velmi nerada, ale informovat, že z technických důvodů rušíme plánovaný Den fretek 17.10.2015. 

 

 

19.8.

Už tu máme tolik freteček, že i rozdělení do skupin začíná být nepřehledné.. takže udělám tabulku a snad to bude pro základní přehled lepší :-)

Jinak Amálka byla dnes na vyšetření, výsledky atd snad budeme vědět zítra.

Také je zamluvená Blackie, která půjde v nejbližších dnech na kastraci, a pak si snad padnou do oka s Rufuskem a bude se stěhovat :-)

No a na veterinu musíme také s Ferdou, udělaly se mu bouličky na varlátkách a jeden nádorek má na hřbetě, takže necháme vyoperovat vše najednou, a hystologii.. tak budeme doufat, že to nebude zhoubné.. 

Fannynka nám dorůstá, je z ní krásná velká tchoří holka, občas zkouší, co si může dovolit, ale je úžasná :-)

Stejně tak jsou úžasné všechny fretečky, další Fredíci, Honzík, Luna si začala úžasně hrát, prostě jsou skvělé a je nádherné s nimi trávit hodiny a hodiny :-)

No, jdu dělat tu tabulku a zítra ji sem dám :-)

 

18.8.15

Včera dorazili do pobočky v Kadani dva 4měsíční kluci, Bond a Ferda. Po očkování a čipování budou k adopci. Zatím jsou nevylítaní, ale nijak zvlášť kousaví, takže dostatek pohybu a budou brzy OK. Oba tchoříci :-)

Dnes odjela do Brna na veterinu Albínka.. nezdá se nám její srdíčko, tak uvidíme zítra a pozítří, co se dozvíme, jak to s ní vypadá.

Dnes byli na očkování Denis, Fanny, Chuan.

Chuan dostal i čip a odjel rovnou do nového domova k Brnu :-) Už je doma a zkouší se skamarádit s 4měsíčním kámošem. :-)

dmspirat1.jpgZjistili jsme - sami na sobě - že jak nám po roce aktivace služby DMS tato skončia, zapomněli jsme si aktivovat znovu.. a tak jsme to rychle napravili.. a tak prosíme, kdo je ve stejné situaci a nevšiml si třeba, že už mu roční podpora formou DMS vypršela, a chce nám znovu pomoci, aktivujte znovu :-) Moc děkujeme. 

 

 

17.8.2015

Náročný srpen... totální vedra jsme zvládli, i když s odřenýma ušima, ale zvládli :-) Konečně začalo být chladněji :-)

Máme 2 nové fretečky, které původní majitel nechal v kleci v paneláku na chodbě.. starší holky, jedna má vypelichaný kořen ocásku, takže nás čeká veterina, biochemka a uvidíme, co bude dál, pravděpodobně nadledvinky a tudíž léčba suprelorinem. Dali jsme jim jména Stefani a Tifany :-)

K adopci je fůra freteček, přesný popis napíšu o něco později.

A jedna veliká prosba.. během velkého praní fretčího prádla nám vypověděla službu fretčí pračka, a tak nemáme v čem prát.. nemáte někdo čirou náhodou volnou pračku k dispozici (třeba jste si koupili novou) a mohli byste nám ji poskytnout do útulku či přispěli finančním darem na nákup nové? Byli bychom moc rádi.. Veškeré penízky co máme nám stačí na klasický provoz útulku - veterina, granule, kočkolit a další léčba a péče, ale na takovéhle jednorázovky nenadálé bohužel finanční prostředky nemáme. Moc děkujeme :-)

Fretky k adopci rozšiřujeme o kategorii Fretky staré a handicapované, které budou k adopci zdarma a opravdu lidem se srdíčkem na tom správném místě, kteří by je u sebe měli na dožití  s tím, že budou počítat s možností zvýšených nákladů na veterinu. Však i tyto fretečky mají právo na super nový domov, kde se jim budou věnovat, budou běhat dle svých možností a budou žít v lásce a klidu :-) V současné době to jsou fretečky: Stefani a Tifany - pouze společně, Arga a Puzz - pouze společně, k adopci v útulku Fretky Ostrava čekají takto k adopci dva kluci, jeden pětiletý (stříbrňák) a tříletý (dew), kdy starší klučina je slepý a je velmi závislý na mladším kámošovi, kterého používá jako "vodítko". Takže kluci hledají ten správný domov, ale také jen spolu. 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2834862
Měsíc: 30145
Den: 1394