Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČERVENEC 2012

 

   21.7.2012 - 12.8.2012

DOVOLENÁ

"hlásíme", že máme příští 3 týdny dovolenou a tím pádem stránky nebudou upravované a v akutních případech nás můžete kontaktovat na telefonu. Nebudeme ani na mejlíku :-) Po dobu dovolené ani nebudeme vydávat freťulky do adopce, akutní případy (nálezy atd) budeme do útulku přibírat po telefonické domluvě na tel 773082536.

DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ :-)

 

 

- Ještě rychlé zprávičky od freťulek:

Mája je v pohodě, moc milá, lítá a běhá, zatím jí kaši, ale sama z mističky a občas ochutná i nějakou tu granulku, tak si myslím, že to bude OK. Trochu nás začaly trápit bradavky, Mája se chová jako po odstavení fretčat, takže budeme léčit, a i toto věřím že bude OK :-)

Evelínka moje zlatíčko je na tom hůř, běhá, schovává se, a tak, to je vše OK, ale nechce papkat, musíme ji krmit kaší stříkačkou, sama jíst nechce.. ale věřím, že se to brzy zlepší.. Evelyn je velmi silná... i náš vet říkal, že žít takto dlouho (a nezemřít) s takovým nádorem vyžaduje opravdu velkou sílu a chuť žít.. tak pevně doufám, že toto Evelyn neopustí a bude bojovat dál. Je velmi mazlivá, potřebuje hodně chovat a mazlit, potřebuje pozornost a lásku.. tohoto všeho má dostatek, až nadmíru :-) a tak snad to pomůže :-)

Obě holky jsou v péči Jany B. po dobu dovolené, právě proto, aby měly vše nadstandart, tak, jak to potřebují :-)

U Jany je ještě na "táboře" Forrestek :-) Má se též jako v ráji :-) A dokonce včera začal maličko zkoušet pít z napáječky.. no uvidíme.. "horolezec" resp. všudylezec je to špičkový :-) i přes svůj handicap :-) Jana bude mít co dělat :-)

JANI MOC DÍKY :-)

U Renči u Brna stále ještě zůstává Sasu, která má dle včerejších výsledků v Brně onemocnění nadledvinek, ale ne tak vážné, aby se muselo řešit operativně, takže by to měl "spravit" Suprelorin, který byl včera aplikován. Sasu se však stále "nechce" vychovat a stále kouše, potvůrka jedna, potřebuje hodně běhat.. pokud je stále volně, je OK, jakmile se zavře do klece, začne protestovat a kousat.. Renča si s kousancema užila "své", a tak plánujeme, že si během dovolené Sasu vyzvednu a pokusím se o její převýchovu u nás :-)

Renčo moc díky.. :-) za veškerý super servis :-) a převoz freteček a všechno :-) Díky moc.  

Ostatních 32 freťulek je doma, je o ně pochopitelně 100%tně postaráno, se vším všudy :-) 

Adámek se lepší, lítá, také potřebuje hodně mazlit a chovat, je to takový závislák :-) 

Mikešek je po opraci OK, boule na zádičkách se zdá OK, po kastraci má stroupek, ale je to OK.. Je to neskutečný mazlík.. spí strašně tvrdě, taková tak klasická "mrtvá" spící fretka :-) nedá se vůbec probudit :-) je kouzelný :-)

Adélka je již také OK, lítá v pohodě :-) 

No a Oskárek je už naprosto OK, hlavička je opravdu téměř rovně, a chová se již jako normální freťule.. dokonce i káko už směřuje jen na jednu stranu klece, takže časem zkusíme i záchůdek :-) 

Všechny ostatní fretečky jsou OK, papkají, hrají si, dovádějí tak, jak se na fretku patří :-) 

 

 

PŘEJI I VÁM KRÁSNÉ LÉTO, PRÁZDNINY, DOVOLENÉ, HODNĚ SLUNÍČKA  A ZA 3 TÝDNY    A   H   O   J   !!!! 

Alena

A K T U A L I T Y - 20.07.2012

A K T U A L I T Y - 18.7.2012

 

 

- Dnes zase samé dobré zprávy :-)

- Evelyn je skvělá.. neskutečně hodná, taková oddaná mi přijde.... asi se i bojí, drží se mě pacičkama doslova jako klíště, ať jsme kdekoliv.. jen doma na klíně je v pohodě a spinká.. nevím, co má holka za sebou, ale asi nic moc.. u veta na kontrole vše OK. Měl službu zrovna pan doktor Langer starší i mladší, tak jsme znovu probírali Evelyn nádor.. byli oba překvapení, prý tohle ještě v životě neviděli (a že už viděli leccos), a znovu jsme vyfotili Evelyn nádor v porovnání s Evelyn samotnou.. je to jako kdybyste si do břicha nacpali ještě svou hlavu a o trochu větší.. děsná představa což? takhle byl totiž velký Evelyn nádor..o něco větší než její hlava, a to měla v bříšku.. foto dávám na její stránku (nechci ty s "lehčím" žaludkem děsit).. Jinak by vše i dle vetů mělo být OK, nádor byl zapouzdřený, takže by neměl nikde jinde dělat paseku.. Evelyn bude 10 dní dostávat antibiotika a pak se uvidí.. snad to bude dobré.. Horší je, že Evelyn nechce jíst.. takže krmíme stříkačkou kaší.. na druhou stranu se jí nedivím.. dnes ráno už jsem Evelyn přestěhovala z marodky na půdu..Je pod celodenním dohledem a pravidelně dostává papkat, tak snad to zvládneme :-) 

- Mája je na tom o něco lépe.. je také moc hodná, žádný náznak kousnutí, ale je "samostatná".. méně vyděšená.. Dostává také ATB, na 5 dní, také sama nepapká, ale jí alespoň sama kaši z hrnečku.. tak super.. Také jsem ji ráno přestěhovala z marodky do fretčárny.. tak snad to taky bude OK :-)

Mikešek je v pohodě, dostává také ATB, ale včera už lítal jako pometlo, jako by nic :-) 

z Buráka se stává pořádný puberťák.. začíná kousat kudy chodí, lomcuje klecí a nic mu není vhod :-) prostě puberťák :-) 

- Sasu  je dnes na veterina v Brně s Renčou.. uvidíme, jaké budou výsledky, máme podezření na onemocnění nadledvinek.. čekám na zprávy :-)

- Forrestek je miláček nad miláčky.. mám těch miláčku už nějak moc a nevím, koho mám hladit, mazlit a pusinkovat dřív a koho později.. nejraději bych všechny najednou, ale to nejde.. miláčkové by se mezi sebou sežrali :-) a určitě by nevynechali s nějakým tím kousancem i mě :-(. A tak pud sebezáchovy mi radí : postupně :-) Forrestek už si tak zvykl na mytí, že sedí spořádaně v umyvadle, čeká, až se odmočí káko a nechá si umýt zadeček a bříško a ocásek bez hlesnutí a bez pohybu.. a pak namazat mastičkou.. vyloženě asi zjistil, že je to příjemné a dělá mu to dobře :-) je doslova k "sežrání" jak je úžasný :-) Jinak je v pohodě :-) 

- velkou radost mám z Oskárka.. zdá se, že se hlavička lepší čím dál víc a už ani já skoro nepoznám, že ji má maliličkato na stranu.. fakt to už vůbec není poznat.. pije z napáječky, kadí do rohu, i když na plenku, ale myslím, že časem přijde na řadu i ten záchůdek.. a Oskí bude naprosto "normální" fretčí pán :-) 

- Lumpík je už také v pohodě, a chováme se k němu úplně normálně - to znamená žádné rukavice :-) je to skvělý klučina :-) Však na adopci má ale ještě malinko čas :-) uvidíme po dovolených, v srpnu :-) 

- no a jinak všichni řádí, lítají, blbnou, skáčí, dělají fretčí bordel, tak, jak to má být :-) Nejde ani říci, kdo je největší uličník, protože když lítají, jsou skvělí všichni: Devil, Tadeáš, Felix, Jasmínka, Tequila, čtyřka i pětka :-), Espinka, dokonce i babičky Espí a Méďa..... prostě všichni..  

- také bych ještě chtěla moc poděkovat za finanční příspěvky, které nám posíláte.. objednala jsem dnes nové kaše pro holky po operacích a plenky pro kluky (1864 Kč), dnes také dorazí granulky (3420 Kč) a zaplatím i za operace holek a Mikeška (4391 Kč). MOC DĚKUJEME :-)

 

A K T U A L I T Y - 17.7.2012

Dnes mám dobré zprávy.. Holky - Mája i Evelyn kastraci zvládly poměrně v pohodě.. Ovšem, co mi vet ukázal když jsem si pro ně přišla.. nestačila jsem se divit.. zvětšené foto dám na stránky ke každé prerijena-deloha.jpgholčině, zde pouze malé, protože chápu, že ne každý na to má žaludek.. Na foto jsou zvětšené dělohy holek a nádor na vaječníku Evelyn..neskutečné !!!! Myslím, že z foto je jasné, co musela především Evelyn zažít, že opravdu sotva chodila s takovým "nákladem" a že ji náš vet zachránil opravdu za 5 minut 12 :-) MOC DÍKY ZE PERFEKTNĚ ODVEDNOU PRÁCI :-) A ZÁCHRANU NAŠICH FRETEČEK :-) právě patří právem MVDr. Langerovi ml. z kliniky Salvus Mladá Boleslav.

- jinak Evelyn bude další mazlíček.. včera jsem s ní musela chodit, chovat ji, mazlit a mít ji jen tak na klíně, kdy spinkala, skoro celý večer, kdy jsem neobstarávala ostatní "marody".. Je kouzelná.. dostala jsem však příkaz se stravou i chozením opatrně, protože pochopitelně obrovský nádor změnil "postavení" ostatních orgánů v tělíčku, a tak když se najednou vyjme, a tělo je na to zvyklé, musí si tělíčko zase zvyknout na "normální" stav, a to musí opatrně.. Takže Evelyn dostala odpoledne vodu s medem, večer snědla ze stříkačky rekonvalescenční kaši, a v noci ještě také. Ráno znovu voda s medem a kaše.. Sama jíst zatím Evelyn nechce..Od včerejška spinká na vyhřívaném polštářku :-) 

- Mája dlouho ještě spinkala, jako "nejlehčí" případ šla na řadu poslední, ta teprve v noci (v půl druhé) jsem jí davála vodu s medíkem. Ráno už se sama napila vody a dostala 2 stříkačky kaše.. Sama jíst nechtěla.Stejně jako Evelyn spinká Mája na vyhřívaném polštářku :-) 

- Mikeš ač to vypadalo vážně, tak to bylo v pohodě, bouličku vet propíchl, vymačkal obsah a mělo by být vše OK. Kastrace potom už normálka. A ačkoliv je Mikeš již 4letý, vše zvládl v pohodě :-) Odpoledne už sám si dal pár granulek, dostal také vodu s medíkem a už spinkal ve své kleci, ve vytepleném pelíšku :-). Dnes už snad bude vše OK :-) 

ještě se mi moc nelíbí Adámek.. je takový jako bez života.. tak jsem ho nechala doma s námi celou noc a přes den.. uvidíme, jestli maličko ožije.. je strašně hodný.. mazlíme ho ještě víc než předtím a snad to pomůže.. nezdá se, že by mu něco bylo zdravotně, tak uvidíme.. i fretčí psychika je věc záludná :-(

- ostatní freťule jsou naštěstí OK, vše v normálu, Oskárek i Forrestek si stále kajdí, kde se jim zachce, ale ostatní jsou poměrně čistotné.. přes den lítají o 106 :-) pochpitelně postupně :-)

- nemusím ani připomínat, že teď o prázdninách mají freťule i celodenní péči, a tak je to super, především o holky bude dnes postaráno na 100 % :-)   

A K T U A L I T Y - 16.7.2012

- tak píši stále sem, protože mi prostě nejdou příspěvky starší zkopírovat do archivní složky.. nevím proč. Zkusím s tím něco udělat, aby to bylo OK. A teď k novinkám:

- v sobotu dopoledne odjela Míša k Dzamalkovi a vím, že se má skvěle, už tedy při seznamování s Dzamalkem stihla nového páníčka pokousat, ale ten se jen tak nedá :-) A tak seznamuje dál :-) Míša už se mezitím uklidnila a mazlí se.. tak jen Dzamalek musí přijmout novou kámošku.. u nás byli v pohodě, ale vetřelce doma asi moc nechce :-) ale zvyká si :-) 

- v sobotu odpoledne našel nečekaně nový domov Robert - Robí, nyní přejmenovaný na Matese :-) Není divu, je to nádherný klučina a milý :-) Takže šel k paní Zdeňce, kde se bude mít jako v ráji :-)

- "výměnou" do uvolněných klecí :-) přišly v neděli k večeru holčiny ze ZS v Chomutově.. albínka Mája a tchořenka Evelyn. Dlouho jsem vymýšlela jména.. Mája je Mája, protože přišla do ZS 1.5. a Evelyn dostala mé nejoblíbenější jméno, které jsem si zatím schovávala a šetřila :-) a dala jsem ho tchořence, a pevně věřím, že jí pomůže překonat současný zdravotní stav.. Evelyn přišla neskutečně přeříjená, vypelichaná - nepravidelně po celém tělíčku, velmi špatně se pohybující a s příšerně nafouklým a tvrdým bříškem. tak asi 5 minut před smrtí :-(.. Už ráno jsem s nimi byla na veterině, i pan doktor říkal, že vůbec neví, co "tam" - myšleno v bříšku -  všechno může být p1010208.jpga tak v každém případě Evelyn dnes podstoupí operaci a uvidíme.. domluvila jsem se s panem doktorem, že pokud by její zdravotní stav byl téměř neslučitelný se životem, že už Evelyn ani nebude probouzet.. Zavolá mi během dopoledne.. jsem jako na trní.. Moc Evelyn držím palce, aby se z toho holčina dostala.. ráno jsem jí ještě vyfotila a fotečky přikládám na její stránku.

A MÁM SKVĚLOU ZPRÁVU.. JIŽ TEĎ V 10 HOD JE EVELYNKA PO OPERACI, VŠE ZVLÁDLA, VYPADÁ, ŽE BY SE Z TOHO MOHLA DOSTAT !!! Měla obrovský nádor vaječníku, který vážil 66 g !!!! proto měla tak obrovské a nafouklé bříško.. už se těším, až ji odpoledne pomazlím miláčka maličkého :-)

p1010205.jpgZároveň tedy bude operována Mája, která to má taky na hraně, ale zdravotně je ještě v pořádku, tak snad toto dobře dopadne.

A do třetice jel k vetovi Mikešek s bouličkou na zádech.. naštěstí se nezdá, že by to bylo něco vážného, jen tuková boulička či krevní sraženina (tedy pořádná), kterou tedy pod narkozou vyjmou (Mikeška to strašně bolí) a zároveň Mikeška vykastrají, aby měl vše při jednom :-)

Odpoledne si -doufám že pro všechny 3 - pojedu :-)

No a to by z novinek bylo tak nějak vše.. Jen nesmím zapomenout, že nás (konečně) navštívila "naše" Pavla, pravá ruka a nejdůležitější osoba našeho útulku, bez které by nic nešlo :-) a moc se jí na půdě líbilo :-) PAVLI DÍKY MOC ZA VŠECHNO :-)

A K T U A L I T Y - 13.7.2012

- dnes bohužel zprávy nic moc..

- ještě v noci psala Bailee, že Dorčí je hospitalizovaná v Brně, má akutní zánět žaludku a střev - a zatím tam zůstává.. uvidíme podle dalších testů, co bude dál. Držte Dorčí palce. 14,45 hod - máme nové zprávy o Dorčí. Diagnoza se potvrdila, však výsledky krve a ostatní jsou OK, kontrastní RTG nepotvrdil žádné cizí těleso ve střevech, takže Dorčí je z nejhoršího venku :-) Dostala novou hračku a už lítá a hraje si, ale pod přísným dozorem Bailee :-) 

mikes.jpg- a aby toho nebylo málo, našla jsem včera při mazlení s Mikeškem mu na zádech obrovkou bouli, cca 2x2 cm, která ho hodně bolí..Takže musíme naplánovat také vyšetření v Brně.. přikládám foto.. není tam moc vidět, ale maličko ano.. 

- jinak je veseleji, nový Adámek je super, strašně moc milý, hodný, vypadá to, že už ani blešky nemáme, ATB dostává, a tak ho dnes znovu zkontroluji a pokud bude vše OK, přestěhuji ho mezi ostatní fretečky. 

- i Adélka je mnohem lepší..pořád si chodí pro pamlsky :-) také bere ATB, ale vypadá to, že bude brzy fit :-) 

- a velmi důležitá zpráva: včera odjela do Plzně k Fredíkovi Karlovarskému Josefínka.. vcelku si od první chvíle padli do noty, občas se trochu poškádlili, maličko zapušili, ale odjeli už v jedné přepravce.. tak doufám, že cesta proběhla dobře a že vše bude OK :-) Josefínka je krásná, s bílou špičkou ocásku a moc jim to s Fredíkem slušelo.. jinak Fredík se má jako v ráji :-) je to krásný klučina :-) MOC DĚKUJEME ZA ADOPCI :-)  

- pak mám bohužel zase jednu horší zprávu, ale ne katastrofální, že miminko Tim se do nové plánované rodiny stěhovat nebude, ta si to na poslední chvíli rozmyslela. Zatím je tedy u Renči v Brně a pravděpodobně se bude stěhovat k nám. Renča má ještě ve výchově Sasu a teď ještě vyzvedla tchořenku - maminka tchořka zemřela a zůstalo po ní 5 miminek. 4 už mají nový domov, 2 si vzala brněnská ZOO, 2 putovali k pánovi, co natáčí večerníčky, tak se možná dočkáme večerníčka s tchoříkama - to by bylo super, zcela jistě bych se dívala :-) a jedna holčina "zbyla" a tak je zatím u Renči. Renča si ji možná nechá :-) holčině je 8 týdnů, a od 5 týdnů žije s lidmi, takže by neměla mít žádný problém.. když se naučil i Krakenek, tak vím, že i ochočit tchoříka jde :-) jak bude vše dál budu pochopitelně informovat. Renče za veškerou dopravu, organizaci, pomoc, výchovu - moc moc moc díky. Jakmile Renča pošle fotečky Tima a ostatních, dám na stránky :-)

 

 p1010207.jpg- a ještě přidávám fotečky k Tequile.. chtěla jsem vyfotit i Adámka, ale došly baterky..takže je dobito a vyfotím dnes :-)

 

 

- v sobotu čekáme 3 návštěvy, tak to bude rušno :-)

- a v neděli by dle plánu měly přijet 2 holčiny z Chomutova :-)

 

*******************************************

A K T U A L I T Y 12.07.2012

 - "hlášený" freťáček - miminko Tim - se k nám vůbec nedostane, měl by jet hned do nového domova, který naším prostřednitvím našel :-). Jak vše bude dál ještě budu informovat :-)

- další "hlášený" freťáček z Ústí má také v životě nakonec štěstí, a také se k nám nedostane, také už má novou rodinu.. rodinu, která ho našla a nakonec se do něho tak zamilovala, že se rozhodla poprvé v životě pro fretku a nechají si ho :-) Mám obrovskou radost :-)

- včera jsme dostali freťáčka z obory ve Mstišově.. je to nádherný klučina, drobný, vypadá spíš jako větší samička :-), ale strašně moc hodný.. Je však nemocný, zasvrabený, zablešený, a tak léčíme ATB a snažíme se dostat všechny nechtěné potvůrky pryč :-) Jmenuje se Adámek ze Mstišova. Více o něm na jeho stránce.

- jinak bohužel onemocněla Adélka, včera najednou ušla metr, a lehla si.. očička celá mokrá.. vzala jsem si ji tedy do postele , dostala ATB a později večer už to vypadalo, že by to mohlo být lepší.. ještě budeme léčit, a snad to bude OK :-)

- dnes čekáme návštěvu - Fredíka Karlovarského, který by rád nějakou fretčí kámošku, a tak se přijede podívat na Josefínku.. 

 A K T U A L I T Y - 11.7.2012

- nevím proč, ale dnes mi to nějak blbne, a příspěvky nejdou uložit.. :-( a tak snad teď už to půjde..

- zkouška dopadla dobře, snad už to bude OK..

- z novinek a včerejšího dění v útulku nic moc nového :-) tedy.. dnes čekáme další fretčí posilu do útulku, nalezeného freťáčka vyzvednutého v Dubí a dovezeného hodnou paní až k nám do MB.. má dovolenou a o své dovolené vyzvedla freťáčka a veze k nám.. klobouk dolů :-) a moc díky :-) takže zítra o něm napíšu více :-)

- pak musíme zařídit fretčí mimčo - viz včerejší info, protože paní je z Prostějova a nemá jak fretčího klučinu dovézt, takže to musíme také nějak vymyslet :-), ale nápady už jsou, tak půjde jen o realizaci :-)

- no v sobotu bychom měli dostat fretčího klučinu z Ústí

- a v neděli 2x fretčí holčiny z Chomutova, které přiveze Jana B.. Jani moc díky :-)

Celkem se nám tu fretečky množí :-) ale není to tak strašné, jak to na první pohled vypadá, zítra by se měli přijet podívat s Fredíkem K. na Josefínku, v sobotu odjede Míša a ještě čekáme návštěvu, která si možná také nějakou tu fretečku vezme :-) takže se nám fretečky pěkně "točí" :-) a to je moc dobře :-) od toho tu jsme.. :-)

- musím říci Adi, že olejíček od Tebe freťulím jede.. i ty pamlsky olejíčkové od Vitakraftu.. freťule jsou po tom jak zběsilé :-) dávám vše i Krakenkovi do kašiček, a vždy spapká všechno :-) k tomu dostávají každý den ještě nějaký ten pamlsek - sušené masíčko atd, což tedy na těch 40 freťulí 2 pytlíky jsou jako nic, nebo melounka, a to také na "jednu dávku" "padne" 3-4 kg melouna :-) Ale freťule jsou šťastné, lítají, chodí si pro pomazlení.. to se přiznám, že mě těší nejvíc.. jakmile vejdu do místnosti, freťulky, které zrovna běhají hned přiběhnou, koukají těma očkama a jsou doslova k "sežrání" :-) balzám na duši :-) A tak jsem moc ráda, že se to i takto točí, že můžeme pomoci tolika freťulkám :-) K tomu pochopitelně a neodmyslitelně patří VELKÉ DÍKY vám všem, kteří pomáháte, a to jakýmkoliv způsobem.. bez vaší pomoci, materiální, finanční, by to nešlo.. a tak doufám, že i vás těší, jak se fretečky "točí", že nachází nový spokojený domov :-) A že víte, že to vše má smysl :-) Díky moc.

- ještě bych měla napsat něco k naší nové Tequile..Paní měla pravdu, není to tak "hrozné".. Tequila se sice trochu bojí, ale neútočí na mě (jako např. Ízinka).. neumí tedy vůbec chodit na záchůdek, ten vysype a vše je kolem.. ale jinak je OK.. vezmu ji ven a myslím, že se brzy srovná :-) 

- a ještě k Ízince.. ta mi fakt dělá poslední dobou jen radost.. vůbec už "nevyjíždí", nekouše mě za každou cenu, pamlsky si bere krásně z ruky.. myslím, že nejhorší máme za sebou a brzy bude z Ízinky miláček - tedy spíš moje osobní zbraň (jako Rozárka), protože pochybuji, že si zvykne ještě na někoho jiného :-)

- Oskárek už nepšíká, takže ATB zabraly, a je vcelku v pohodě, a co mě překvapilo, včera PIL Z NAPÁJEČKY !!!! Takže super zpráva, už udrží hlavičku tak, že dokáže pít z napáječky!!! Mám obrovskou radost, krásně se nám kluk lepší :-)

- i Forrestek se lepší :-) Dostal od Lídy super mastičku na opruzeniny a spoustu plínek, takže mám doma "opravdické" miminko.. a protože je pořád tak trochu pokak.. tak mastičku používáme (Lído díky), sice už jen jako prevenci, protože boláčky už nám zmizely (po pravidelném mytí mýdlovou betadinkou), ale určitě tím nic nezkazíme :-)

- ze "čyřky" Monty+Denísek+Sára+Pavlínka je opravdu nejúžasnější Monty.. dokážeme spolu blbnou neskutečně dlouho.. od lítá, skáče, dovádí, je to super uličník.. Denísek je taky super :-), ale je mnohem klidnější než Monty.. Sára je potvora, dokud si nekousne, tak není spokojená :-), jo a naučila se zdrhat z klece ferret tower.. takže jsem ji musela ještě lépe zabezpečit.. :-) a Pavlínka..to je dáma :-) nádherná, důstojná, úžasná :-)  

skvělí společníci na dovádění jsou ještě kluci Tadeáš a Felix.. ti jsou prostě super.. miluje je můj starší syn (miluje albíny) a tak s nimi dovádí on :-)

- pak holky.. důstojnost sama :-) Adélka, Méďa, Espínka, Míša a Sisi.. všechny jsou super, na hraní, na dovádění, i když fretčí "babičky" Méďa,  Sisi a Adélka už nevydrží tolik, proběhnou se, prozkoumají každý tunýlek a každou hračku a pak si zalezou do pelíšku..

- k tomu ještě musím dodat, že jsme včer dostali balíček od Adi, nový pelíšek, hračky a strašnou dobrotku  FerreTone Skin & Coat.. olejíček na podporu zdraví srsti a kůže... tedy.. to vám je dobrotka.. moc všem doporučujeme..

- a to ještě musíme napsat o dárečkách, které jsme dostali o víkendu - od Lídy - kromě mastičky pro Forrestka to byl pelíšek, spousta vitamínových past, konzerviček, a hlavně hodně plenek pro kluky (Oskar, Forrest a Kraken) - Lído moc díky.. od Soni jsme dostali mističky a super domeček na hraní (tedy - domeček má Krakenek u sebe v pelíšku :-) a moc se mu líbí :-) )

ZA VŠECHNY DÁREČKY HOLKY MOC MOC DĚKUJEME :-)

- no a to by pro dnešek stačilo :-) zase zítra :-) hezký den :-) Alena

A K T U A L I T Y - 10.7.2012

 - jak se říká, nic nepotěší víc, než neštěstí druhého  :-) a tak vás trochu pobavím.. :-) - moje dnešní ráno: nejdříve mě (již se to stává tradicí) kousla Sára.. jako vždy, když jsem šla čistit záchůdek, přiběhla, zakousla se mi do ukazováku na levé ruce a zdrhla.. :-) pak už vše bylo OK, přišla si pro pamlsek a byla jako milius :-), poté jsem vyčistila pár klecí, dala papu a čerstvou vodičku na celý den a když jsem chtěla srovnat záchůdek Buráčkovi, pěkně se mi zakousl do pravého předloktí a pěkně zaškubal :-) skvělý.. to už jsem tedy nevydržela, chytila jsem ho pod krkem a syčela na něho jako o život :-) Burák se zklidnil, dostal pastu a bylo vše OK :-) Po dokončení činností ve fretčárně jsem šla vysypat fretčí odpadky, a najedou štíp, otočíp se a štíp a ještě jednou.. zdrhla jsem domů před útoky vos, abych nakonec zjistila, že si začaly dělat hnízdo hned v rouře vedle garáže.. takže jsem si vzala zimní bundu, helmu a vybavená patřičným postřikem jsem šla útok vrátit.. povedlo se :-). Pak jsem ještě odnesla rouru až na pole.. vosy ještě chvíli lítaly a nevěděly, která bije, a já byla vítězem :-) nasedla jsem na svého "oře" (skutr) a vydala se do práce.. abych za vesnicí zjistila, že mám píchlé zadní kolo.. protože ještě nejsem zkušený "motorkář" nebo "skutrař" :-), netušila jsem, co s píchlým kolem, tak jsem "oře" odtlačila domů.. :-) do práce jsem na 44 koních ve voze Fabia dorazila na desátou hodinu :-) Doufám, že vy jste vstali z postele tou správnou nohou.. já se těším na zítřek, kdy už bude dnešek minulostí :-)

- jinak v útulku vše OK :-) freťule jsou hodné, viz výše, dle svých možností a schopností, včera dostaly další 4 kg melouna :-) a hlavně mají celodenní péči :-) 

- dostala jsem zprávu o dalším nalezeném freťáčkovi, který k nám pravděpodobně dorazí v sobotu (ještě se uvidí, pokud se snese s domácím freťákem, asi zůstane v náhradním domově)

- a dostala jsem žádost o převezetí do útulku 4měsíčního fretčího klučiny, kterého si majitelka nemůže ponechat z nedostatku času - nevhodný dárek.. Tak trochu přemýšlím, co s tím.. Pravda, těšila jsem se, že "snížím" počet freťulí na 40, a místo toho to vypadá, že jich zase bude 44... :-(. Český klub chovatelů fretek mi vyčítá, že "beru" fretky od lidí, že je to jejich starost a povinnost se o zvíře postarat, že útulky mají být pro fretky nalezené... a přitom bojuju se svým vnitřním já, kdy bych měla odmítnout žádost, dopis, kde je výslovně uvedeno, že náš útulek vidí jako jedinou možnost, protože ví, že se o freťáčka dobře postaráme a najdeme mu odpovídající domov. Protože se majitelka sama snažila mu ho najít, ale nepovedlo se najít takový, jaký by si představovala.. Takže.. výsledek ani psát nemusím že? :-) je jasné, že freťáčka přijmeme.... krásné fretčí mimčo a dorůstající puberťák, co může být krásnějšího :-) už se na něho těším :-)

 

- ještě bych měla napsat něco k naší nové Tequile..Paní měla pravdu, není to tak "hrozné".. Tequila se sice trochu bojí, ale neútočí na mě (jako např. Ízinka).. neumí tedy vůbec chodit na záchůdek, ten vysype a vše je kolem.. ale jinak je OK.. vezmu ji ven a myslím, že se brzy srovná :-) 

- a ještě k Ízince.. ta mi fakt dělá poslední dobou jen radost.. vůbec už "nevyjíždí", nekouše mě za každou cenu, pamlsky si bere krásně z ruky.. myslím, že nejhorší máme za sebou a brzy bude z Ízinky miláček - tedy spíš moje osobní zbraň (jako Rozárka), protože pochybuji, že si zvykne ještě na někoho jiného :-)

- Oskárek už nepšíká, takže ATB zabraly, a je vcelku v pohodě, a co mě překvapilo, včera PIL Z NAPÁJEČKY !!!! Takže super zpráva, už udrží hlavičku tak, že dokáže pít z napáječky!!! Mám obrovskou radost, krásně se nám kluk lepší :-)

 

 

 

p1010194.jpgNový freťák Buráček, který k nám přibyl ve středu (nalezenec z Mladé Boleslavi, odchycen Policií), je naprosto úžasný.. nádherný, nejvíce 3/4 roku starý freťák, šampaň, moc hodný, byl i opečovávaný, má ostříhané drápky atd.. musel se někomu ztratit.. a tak počkáme, zda se majitel ozve :-)

vanoce-cervenec-2012.jpga ještě jedna malá fotečka z našich vánoc a silvestra tuto sobotu :-) bylo to super, holky děkuju, že jste přijely takovou dálku, děkujeme za dárky pro fretečky a vůbec za super víkend :-)

A K T U A L I T Y - 5.7.2012

 

- včera vyzvednutý nový freťáček se jmenuje Burák :-) Je skvělý.. nádherný šampaň, typuji tak zimní mimino, takže max půroku starý, moc hodný.. bojí se trochu, neumí chodit na vodítku, ale jinak je moc hodný.. fotečky přidám co nejdříve :-)

jinak pohoda, o fretečky doma je postaráno a my jsme na výletě společně s Forrestem, novým Burákem a máme na hlídání naše původně útulkové Čikouška a Lindičku, kteří jsou také s námi :-)

- v sobotu chystáme malý srazík a Vánoce a Silvestra, tak se připravujeme,nakupujeme dárky a sháníme vhodné zimní oblečení :-) 

A K T U A L I T Y - 4.7.2012

 

Ahoj všem.. díky moc za vše, za podporu na stránkách, paní Martě, za psychickou podporu na telefonech od obou Jan, paní Hanky :-) Vím, že v tom nejsem sama a vím, že nás všechny fretky potřebují a proto JEDEME DÁL. Už nebudu na žádný mejlík či co reagovat - nikdy - dělejte si ostatní co chcete, já mám v hlavě jasno a svědomí čisté. V sobotu plánujeme fretčí vánoce a Silvestr v hospůdce, tak vše krásně zapijeme :-) moc se na všechny těším :-)

a pro změnu hlásím další přírůstek, krásného šampaň freťáčka, asi půlročního, kterého dnes odchytla Policie v Ml.Boleslavi.

V pátek bychom si měli vyzvednou další kousavku v Benešově u Prahy :-)

Až budu mít více času předělám i stránku níže :-)

Přeji všem krásné a pohodové volné dny a víkend :-) Alena

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

ŠOK

aneb PRAVDA A LÁSKA VÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ

Omlouvám se, ale začnu dnes tímto.. včera jsem zveřejnila na stránkách výzvu, ve které jsem prosila, zda by mi mohl někdo poslat odkaz na diskuzi na lidé.cz, kde dle doslechu "pranýřovali" mě a "můj" útulek.. šlo o to, že údajně z "mého" útulku odešla fretka 3 dny po kastraci, s hnisavou ránou po kastraci, vypelichaná, zasvrabená, zablešená, se všenkama a nevím čím vším.. Zveřejnila jsem tedy výzvu, protože to je NESMYSL (slušně řečeno), takovou fretku bych NIKDY NIKOMU NEDALA.. pro fretky žiju, dýchám, věnuji jim téměř veškerý svůj volný čas, noce.. apod.. toto nebudu dále rozepisovat.. Chtěla jsem to s dotyčnou osobou probrat osobně, co se kde stalo.. zveřejňuji tedy celou diskuzi ze zmíněného fora: (pro ty, co níže uvedený text nemohou přečíst, stačí kliknout zde: DISKUZE.LIDE.CZ)

diskuze1.jpg

 

diskuze2.jpg

 

diskuze3.jpg

 

diskuze4.jpg

...když to čtete.. vypadá to, že naprosto nezvládám svůj život, respektivě fretky přijaté do "mého" útulku, a že by jim bylo lépe ve stodolách, garážích, trvale zavřených v klecích či vypuštěných v lesích, kde by mohli skončit, když bych je nepřijala do útulku.. Do útulku beru fretky po zralé úvaze, ne bez rozmyšlení a opravdu fretky v nouzi, když jsem přesvědčená o tom, že např. jejich "vypouštění" po bytě, chodbě či balkonu na hodinu denně jednou za dva dny či venkovní procházka jednou za 3 týdny a jinak je fretka zavřená v akvárku, kleci, bez možnosti většího pohybu, ..že fretce u mě při proběhnutí každý den, péči a lásce bude lépe než právě tam, kde je - nechtěná.. o fretkách nalezených, zmrzačených apod.. se nebudu zmiňovat..Ano, nepíšu všechny tyto příběhy na stránky.. každý má dle mého názoru k odložení fretky své důvody a jak je uvedeno v podmínkách přijetí fretky do útulku - tyto důvody nijak nekomentuji a neodsuzuji.. každý se může dostat to těžké životní situace.. Každý má právo na své rozhodnutí.. a pokud se rozhodne fretku nemít, právě od toho tu jsem.. proto jsem se "do toho" (mít útulek) pustila.. a právě proto již 2 roky s počtem 165 fretek funguji.. Většina z těchto fretek (přes 120) našla nový milující domov.. To je to, proč "to" dělám, s pomocí všech kolem mě :-).. o to více jsem v šoku z výše uvedené diskuze od lidí "povolaných", fretkařů, kteří také mají s útulkem (i když jiným) co do činění a měli by vědět, co toto vše obnáší.. Byla bych opravdu moc ráda, kdyby si tyto osoby uvědomily, co svým pranýřováním způsobují, jakou bolest druhým působí.. o to více, že nemají odvahu mi to říci do očí, píši na jakási fora, a to ještě jen to, co slyší.. protože NIKDY U MĚ NEBYLY.. NEVĚDÍ, JAK TO U MĚ DOMA - V ÚTULKU - VYPADÁ A CHODÍ- a automaticky odsuzují na základě něčeho, respektivě NIČEHO, kde ani není uvedeno, že zmíněná fretky opravdu pocházela z mého útulku.. neubližují tím jen mě, ale také všem lidem kolem mě, kteří za mnou stojí, pomáhají mi, věří mi.. Děkuji všem, kteří za mnou stojíte, věříte mi, pomáháte mi, a i mě před touto lidskou zloubou a nenávistí bráníte (Korky, Bailee.. ). VÁŽÍM SI TOHO HOLKY.. díky moc.

A teď PRAVDA, která vítězí nad lží a nenávistí - JAK TO DOOPRAVDY BYLO...:

Dobrý den,

jen vás chci informovat že to o té fretce na lide.cz jsem psala já, ale ani v jednom odstavci jsem nenapsala, že mám fretku od Vás!!!! Ano, chtěla jsem si k vám jet pro albína jménem Fido, ale když jsem už byla pomalu na cestě, zjistila jsem že je zamluvený!!! Takže jsem si vzala fretku ze xxxxx xxxxxxx - taky albín, protože se mi líbí albíni a pojmenovala ho taky Fido, protože se mi líbilo i toto jméno!!
Fretka byla skutečně zasvrabená, s blechami, všenkami a všelijakou havětí, ale to jen proto, že žil mezi svýma výkalama!! Opakuji nikde jsem nenapsala, že ho mám od Vás! Nejprve jsem se informovala na lidé.cz jak to u vás chodí, poslala jsem tam i dokaz na toho fida co jsem si chtěla vzít od vás, a pak už jsem tam řešila jen problémy ohledně tech všenek atd a toho, že mi nechce žrát granule a nemá ani 1500 g!! to, že jsem tam napsala, že jsem si samce už takto přivezla, je sice pravda ale za to, že tam ostatní začali řešit, že je to ten z toho utulku a bla bla bla, už já nemohu!! Nevím, kde na to přišli! Fretku jsem dostala kastrovanou - po kastraci asi necelý týden, do ted má problémy, protože byl rozřezaný opět ve svých výkalech a řeším to s bývalými majiteli..a určitě ne tak že je očernuji na nějakých stránkách, ale pěkně přímo z očí do očí!! Že na stránkách lidé.cz existují dva spolky, jeden fandí vašemu utulku, druhý klubku, taky já nemohu. Ať si laskavě děvčata své spory vyřeší mezi sebou a nepřekrucují to, co já kde napsala. Radši jsem svůj profil na těchto stránkách smazala, protože jsem z celé této kauzy opravdu velmi vytočená! Byla jsem z něčeho obviněná neprávem a za tím si stojím a stát budu.
 
víc nemám co dodat..
Děkuji majitelce oné fretečky - Fida - za to, že našla odvahu, čest, napsala mi dopis a vysvětlila celou situaci. Moc díky, moc si toho vážím :-) Fidovi přeji, ať se brzy uzdraví a jeho další život je jen plný lásky a milujícího domova :-)

věřím, že PRAVDA a má LÁSKA k fretkám ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ

 

 

Nemohla jsem celou noc spát a vše musím ještě trochu "strávit" - takže o fretečkách v útulku a další.. napíšu o něco později :-) Přeji krásný den všem :-)

 

- tak.. začnu pomaličku.. co se dělo včera s freťulkama..Teď je to super, protože mám doma skvělého pomocníka, a tak se freťule mají jako v ráji :-) (také proto jsem se odvážila si jich vzít na prázdniny tolik).. běhají celý den, takže když přijdu z práce, jen se pomazlím a pomohu s úklidem :-), abych nevyšla ze cviku, a také jsem na to děsná a musím mít stále o všem přehled :-) Navíc jsem zjistila, že některé freťule si zvykly na mě a ostatní koušou, a tak musíme vychovávat i v tomto směru..

- co mě překvapilo, že všechny zatím stihl kousnout Devilek.. ne nijak drasticky, ale kousnul všechny, včetně mě :-) potvůrka jedna :-)

- Josefínka už se lepší, ATB pomohly a začíná být "normální", zdravá :-)

- ta vedra však nedělají asi nikomu dobře, včetně freteček, takže většinu dne polehávají v co nejchladnějších místech ... ale půda je naštěstí docela super, má vysoké stropy, takže i vedro tam není takové :-)

- Robí je skvělý, na to, jaký to byl rošťák je opravdu vhodný i pro začátečníka.. Doma si chodí pro mlsku, a umí tak krásně žadonit :-)

- Lumpík také bude vcelku OK, dá se vzít do ruky bez problémů a běhá také bez toho, aniž by mě kousal :-)

- Mikeš je také vcelku v pohodě.. nekouše když běhá, dá se vzít do ruky, i když zatím opatrně, ale nemá snahu kousnout :-)

- přidávám novou stránku s fretečkou ve výchově - Sasu.. Sasu je také vcelku v pohodě :-) Rendě moc díky :-)

- mám nové zprávy a fotečky od Bonifácka a jeho fretčího kámoše z nové rodiny.. má se skvěle :-) Díky moc :-) přidávám na jeho stránku :-)

 

*******************************************************

 

VZHLEDEM K DALŠÍ PROBÍHAJÍ DISKUZI A OBVIŇOVÁNÍ KOPÍRUJI CELÝ DALŠÍ DOPIS OD PANÍ, CO MÁ FREŤÁČKA FIDA... O KTERÉHO SE JEDNÁ..A tímto končím.. protože tohle opravdu musím chvíli rozchodit.. vydržím hodně, dokážu se starat o fretky a nespat.. ale bojovat s lidkou závistí, zlobou, pomluvami a blbostí - neumím a nemohu.

Dobrý večer paní Nedbalová,
teď již pravidelně sleduji vaše stránky a před cca půl hodinou se tam rozjelo obvinování slečny, která má od Vás toho fretáčka, kterého jsem chtěla i já. Musím říct, že toto obinění je zcela scestné a dotyčná slečna je v tom nevinně. Skutečně jsem na stránkách lide.cz psala, že fretacka mám z utulku, ale z toho v Boleslavi ( Staré)..Byla tam tehdy menší výstava, které jsem se zučastnila a tam jsem se právě dověděla o nebohém fretáčkovi, který hledá pomoc...původní majitelé mi tvrdili, že mají "něco" jako utulek ale o fretáčka se nedokáží postarat, že je kastrovaný atp. Nevěděla jsem, co se bude dít dále. Všechny další informace, které jsem se na fretčím foru na lide.cz snažila získat - ohledně nechutenství fretáka atd., jsou zcela náhodně podobné - bohužel i časově!
Jak slešna/paní Korky píše že je divné, že se jedná o dva albíny - tak ten můj není albín, ale vybělený stříbrnák - je bílý, ale má černé oči a má o polovinu kratší ocas, než běžné fretky- je přešlechtěný! Z těchto a mnoha dalších důvodů, jsem se rozhodla, že se zučastním srazu v srpnu i se svým fretákem, který se původně jmenoval Draco - mnou pojmenovaný Fido! abych dokázala, že nejsem majitelka Fida od Vás a abyste i vy poznala mě - chci očistit jméno vaše, mé i slečny, která je na vašich stránkách napadána, že to napsala ona, akorát pod jinou přezdívkou - např. jsem o cca 20 let straší než slečna, která má toho Fida od Vás. Doufám, že to bude patřičný důkaz pro všechny rejpaly. Ovšem pokud to zdravotní stav Draca - Fida dovolí. Ale prozatím se mnou počítejte. Draco - radši mu budu říkat tak, jak se jmenoval původně, je momentálně v dobrých veterinárních rukách, nemějte strach
. A jsem z Hradce Králové, ve ST.Boleslavi mám příbuzné.

Doufám, že teď už je vše jasné.
Helena RXXXX (zbytek jména jsem vymazala, aby nedošlo k obviňování další osoby - pozn. Alena)

 

ještě dlužím tento text, který jsem původně z prvního dopisu nezkopírovala, protže jsem netušila, že bude až tak důležitý..ale jak vidět, je.. a jednu stranu je dobře, že vše tak kontrolujete.... možná to člověka zase šoupne někam jinam.. mít nad sebou partu drábů možná není někdy na škodu :-) jinak si člověk žije moc v klidu a v pohodě, a to není normální :-)

Helenka
Pro posouzení posílám celou diskuzi na toto téma a ráda bych ho proto považovala
za vyřešené!
Ráda bych tedy věděla, kde se zminuji že se jedná o fretku od vás! Můj nick byl
Helca, po jeho smazání se vše přepsalo na l.ennca, což tedy nevím proč, prý
chyba v systému!

Ještě dopis, který jsem právě našla na druhém mejlíku přímo od paní Lenky, co má Fida - ode mě..

Dobrý den paní Aleno,
> jen se chci vyjádřit k tomu, co o mě koluje všude po internetu. Doufám tedy, že tomu nevěříte, že jsem to psala já. Nevím, jestli je někdo proti mě zaujatý, že to psal tím stylem, jako bych to psala já - tzn. téměř stejný nick na lidech.cz a dost podobné skutečnosti, které by dost pasovaly na to, že jsem to psala já!! Ale já to OPRAVDU nepsala! Nevím, jak to dokázat, ale svědomí mám opravdu čisté. Nevím, či se mě nějaká osoba snažila pošpinit, nebo proč to tak je, ale já to nenapsala. Doufám tedy, že mi věříte natolik, abyste věděla, že bych Vás nikdy slovně nešpinila. To odpřísáhnu při všem, co je mi svaté!!
>
> Děkuji za odpověď. Lenka

 

Rozhodla jsem se pro možnost, která mě původně napadla, ale původně jsem ji zavrhla, a to že podám stížnost na pomluvu a tím pádem prošetření celé záležitosti na Policii. Ne, že bych chtěla přidělávat policii trochu stupidní práci, proto jsem to původně neudělala, ale toto již hraničí s lidskostí !!!!

A K T U A L I T Y - 2.7.2012

a máme tu další měsíc.. :-) Nejdříve se musíme s Meddy moc omluvit, tedy především díky mě nejsou ještě Novinky od Meddynky za měsíc červen hotové a vzhledem ke svátkům atd je pošleme až příští týden.. Další číslo potom bude až koncem srpna, za červenec a srpen :-) Děkujeme za pochopení :-)

- Forrestek je super..měli bychom jít na kontrolu ve středu, ale potom, jak byl psychicky rozhodzený po minulé návštěvě u veta jsem se rozhodla další návštěvu vynechat a jít k vetovi až kdyby měl Forrestek opravdu problémy.. zatím je OK, jeho stav se maličko zlepšuje, když utíká, tahá zadní nožičky za sebou a jinak šlape o 106 :-) o víkendu jsme měli malý fretčí srazík a Jana Jebakiju chodila za Forrestkem celý večer, než toho měl dost a rozhodl se jít domů sám :-)

- Jana Jebakiju přivezla další našité pelíšky, a tak krásné, už jsou všechny v klecích a freťulky si je užívají :-). Když byste měli doma zbytky látek, které nepotřebujete, vatelín, molitan, tkalouny, suché zipy nebo jen nitě :-) - určitě za vše budeme rádi a Jana vše přemění v nádherné pelíšky a hamačky pro fretečky :-)

- v útulku máme k dnešnímu dni 36!!!! fretek !!!! a to je tedy úctyhodné číslo, brzy vylezeme ke čtyřicítce. Je to sice super, včera jsme měli s Filipem uklizené všechny klece během 2 hodin !!! fakt paráda, je dost času na mazlení a běhání pro všechny fretečky, ale nevidím to pozitivně v tom, že je stále více a více freteček v útulku :-(. Během víkendu přibylo do útulku 5 !!! fretek. Nejdříve přibyla fretčí holčina z Brna, kterou vyzvedla Renda z Brna.. Holčina jde k nám do výchovy, a tak si ji u sebe nechá Renda, vychová ji a pak paní vrátí.. Freťulka má velmi vypelichaný ocásek, a tak Renda hned vyrazila k MVDr. Jeklovi.. Ten freťulku prohlédl, zjistil, že je vcelku OK, jen má pozdezření na onemocnění nadledvinek.. a tak protože plánují dovolenou se s nimi Ren domluvila a přijdou s freťulí po dovolené :-) Fretčí holčina je někdy OK, jindy ji přeskočí a kouše jako divá.. musí si zvyknout na lidi a tak, jsme s Ren každý den v kontaktu a myslím, že to Ren zvládne :-)  Pak přijel Devilek a Josefínka..po cca ročním pobytu v adotpivní rodě se vrátila, protože majitelka se stěhuje trvale za prací do zahraničí...  Z Jablonce  přijel ještě v pátek  (dle p1010186.jpgplánu) krásný dvouletý freťáček Lumpík - tchořík, ne agresivní, ale ne moc vychovaný, v říji.. takže nás čeká co nejdříve kastrace a pak si myslím, že se Lumpík brzy uklidní a bude si moci hledat nový domov.. V p1010185.jpgsobutu přijel z Mn.Hradiště (také dle plánu) náderný vybělený stříbrňák, je celý bílý a má jen pár - opravdu pár - černých chloupků a pochopitelně tmavé oči, takže je nádherný.. je nekastrovaný, takže díky říji zespoda celý žlutý.. ale divoch první třídy.. již 4letý klučina Mikeš.. takže také kastrace a pak si myslím, že se Mikeš také uklidní a bude si moci najít novou rodinu :-).  

- Robí už je zase volný.. adopce se nepovedla.. ne kvůli Robímu, ten náhodou skvěle uspěl i u 2,5 letého děcka, jenže klučina (lidský) je příliš aktivní a nedal Robímu pokoj, doma mu bouchal do klece atd, takže se po několika hodinách doma rozhodla rodina Robího vrátit.. Takže si Robí udělal malý výlet :-) a je zase u nás :-) Je fakt hodný, krásný, velký, zlatíčko.. věřím, že si brzy tu pravou rodinu najde :-) nebo ona jeho? :-)

- Johny se nám lepší ze dne na den.. Když běhá volně, přijde ke mě, lízne mě do nohy a odhopsá.. já hystericky ječím a skáču po výškách, protože při představě rozkousané achilovky od Johny se mi ježí všechny chlupy na těle.. ale Johny ne.. nekousne.. i když ji beru do ruky, bojí se, přikousne, ale neprokousne.. já tedy pustím, protože se jí trochu (hodně) bojím, ale můj strach je asi větší než agresivita Johny.. takže se vybavím pastou, sednu si na podlahu a čekám...Johny přijde, olíže pastu, a zase odhopsá.. po chvilce s nádherným kukučem přijde pro další "várku".. zaměřím se na Johny a myslím, že během tohoto týdne by z ní mohla být super freťule.. už asi uzrál její čas (na převýchovu) :-) mám z ní velkou radost :-). Sunny ještě není taková, ta také běhá, ale ani ke mě nejde.. schovává se, utíká přede mnou, ale spolu si holky vyhrají úžasně :-) Však i pro Sunny čas uzraje.. stejně jako pro Ízinku, která se také lepší a lepší.. už ji mohu normálně vzít - v rukavici - a ona mě nekousne a neprokousne rukavici :) líže pastu a je OK.. myslím že i pro ni pomalu dozrává čas na převýchovu.. :-) jsou to holky šikulky :-)

- o víkendu jsem se také dozvěla, že údajeně na diskuzním foru lidé  proběhla jakási diskuze o mě a útulku, že jsem údajeně někomu dala do adopce fretku 3 dny po kastraci, zasvrabenou, s blechama a ještě nějakýma potvorama.. nepodařilo se mi to najít ...když byste však někdo našel odkaz, pošlete mi ho prosím.. velmi ráda bych si tuto diskuzi přečetla a  popovídala si o tom s dotyčnou osobou, která tam tento příspěvek napsala.. NIKDY jsem nedala a NIKDY bych to neudělala, abych dala do adopce fretku 3 dny po kastraci, která ještě bere léky !!! je to totální nesmysl a odsouzení mě a podobně, bez možnosti, abych se k tomu mohla vyjádřit, mi přijde .. nevím, jak to slušně nazvat.. žádné zvíře u mě doma nemá blechy !!!! a ani jiné potvory !!!! že ke mě přijdou fretky se svrabem, je jasné.. fretky na svrab trpí a toto téma bylo probírané na mnoha forech v různých podobách. Jakmile fretku přijmu do útulku, IHNED ji aplikuju advocate.. než odejde do adpopce, dostane advovate ještě znovu.. takže i toto by mělo být v pořádku. Nevím, proč někdo toto dokáže takto probírat aniž mi to řekl do očí !!!! Ráda bych toto tedy vyřešila, proto prosím o odkaz, abych mohla zjistit, kdo to byl a o jakou fretku se jednalo.. děkuji.  

 

A K T U A L I T Y - 9.7.2012

Takže.. pro nepotěšení všech pomlouvačů - fungujeme dál, s radostí ze života a lásky k fretkám :-) v sobotu ráno jsem měla suma sumárum (i s vlastními a hlídanými) doma 45 freteček !!!!! Bylo to jen to sobotní ráno, protože pak hned odjel do adopce na Moravu Flavius, v neděli odjel do Petřvaldu k Soně Damián a Dorka (virtuálky) a dnes pojede domů Čiko a Lindička, bývalí útulkáči, které jsem několik dní hlídala :-) Takže dnes bude freteček "jen" 40 :-) A kdo nevěří, jak se dá zvládat péče o 40 fretek, ať se přijede podívat.. pak teprve může např. předsedkyně  českého klubu fretek Majda - komentovat situaci v Boleslavi.. protože tak, jak se teď vyjádřila, že "situaci v Boleslavi jako předsedkyně KCHF nebude komentovat" - měla spíše napsat - nemohu komentovat, protože o tom vůbec nic nevím....Ale to už je "stará" písnička :-)

 

A K T U A L I T Y - 20.07.2012

- Ještě rychlé zprávičky od freťulek:

Mája je v pohodě, moc milá, lítá a běhá, zatím jí kaši, ale sama z mističky a občas ochutná i nějakou tu granulku, tak si myslím, že to bude OK. Trochu nás začaly trápit bradavky, Mája se chová jako po odstavení fretčat, takže budeme léčit, a i toto věřím že bude OK :-)

Evelínka moje zlatíčko je na tom hůř, běhá, schovává se, a tak, to je vše OK, ale nechce papkat, musíme ji krmit kaší stříkačkou, sama jíst nechce.. ale věřím, že se to brzy zlepší.. Evelyn je velmi silná... i náš vet říkal, že žít takto dlouho (a nezemřít) s takovým nádorem vyžaduje opravdu velkou sílu a chuť žít.. tak pevně doufám, že toto Evelyn neopustí a bude bojovat dál. Je velmi mazlivá, potřebuje hodně chovat a mazlit, potřebuje pozornost a lásku.. tohoto všeho má dostatek, až nadmíru :-) a tak snad to pomůže :-)

Obě holky jsou v péči Jany B. po dobu dovolené, právě proto, aby měly vše nadstandart, tak, jak to potřebují :-)

U Jany je ještě na "táboře" Forrestek :-) Má se též jako v ráji :-) A dokonce včera začal maličko zkoušet pít z napáječky.. no uvidíme.. "horolezec" resp. všudylezec je to špičkový :-) i přes svůj handicap :-) Jana bude mít co dělat :-)

JANI MOC DÍKY :-)

U Renči u Brna stále ještě zůstává Sasu, která má dle včerejších výsledků v Brně onemocnění nadledvinek, ale ne tak vážné, aby se muselo řešit operativně, takže by to měl "spravit" Suprelorin, který byl včera aplikován. Sasu se však stále "nechce" vychovat a stále kouše, potvůrka jedna, potřebuje hodně běhat.. pokud je stále volně, je OK, jakmile se zavře do klece, začne protestovat a kousat.. Renča si s kousancema užila "své", a tak plánujeme, že si během dovolené Sasu vyzvednu a pokusím se o její převýchovu u nás :-)

Renčo moc díky.. :-) za veškerý super servis :-) a převoz freteček a všechno :-) Díky moc.

Ostatních 32 freťulek je doma, je o ně pochopitelně 100%tně postaráno, se vším všudy :-)

Adámek se lepší, lítá, také potřebuje hodně mazlit a chovat, je to takový závislák :-)

Mikešek je po opraci OK, boule na zádičkách se zdá OK, po kastraci má stroupek, ale je to OK.. Je to neskutečný mazlík.. spí strašně tvrdě, taková tak klasická "mrtvá" spící fretka :-) nedá se vůbec probudit :-) je kouzelný :-)

Adélka je již také OK, lítá v pohodě :-)

No a Oskárek je už naprosto OK, hlavička je opravdu téměř rovně, a chová se již jako normální freťule.. dokonce i káko už směřuje jen na jednu stranu klece, takže časem zkusíme i záchůdek :-)

Všechny ostatní fretečky jsou OK, papkají, hrají si, dovádějí tak, jak se na fretku patří :-)

 

 

PŘEJI I VÁM KRÁSNÉ LÉTO, PRÁZDNINY, DOVOLENÉ, HODNĚ SLUNÍČKA A ZA 3 TÝDNY A H O J !!!!

Alena

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 23
Celkem: 2833121
Měsíc: 29928
Den: 1111