Jdi na obsah Jdi na menu
 


Listopad 2015

 

snimek1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.11.

Domluveno, Mikýsek se bude brzy stěhovat do rodiny k našemu útulkovému Honzíkovi a dalším fretečkám do Jihlavy :-)

Cosmínek je zamluvený, stejně tak Matylda a Lupínek a ještě Lucinka. Ta po kastraci, snad to stihneme ještě v prosinci :-) 

Včera u nás byli na návštěvě manželé H. z Prahy, děkujeme jim moc za dárky, granulky a další věci, také za příspěvek pro fretečky, a především za nádherný prolézací domeček :-) Moc díky. 

Stejně tak děkujeme za balíček Lence B, hamačky a všechno již fretečky využívají :-) Moc díky :-)

29.11.

Tak to vypadá, že se u nás Mikýsek moc neohřeje....hned se o něho zajímají 2 rodiny, a tak se určitě domluvíme, a vypadá to, že si najde nový domov i Cosmínek.. u kterého tedy musíme ještě udělat vyšetření srdíčka, protože strašně chrápe a nevíme proč, tak abychom měli jistotu, že půjde do adopce v pořádku :-) Během prosince bychom to chtěli zvládnout. :-)

No a zamluvení jsou také Lupínek a Matylda, kteří se budou stěhovat do nového domova kolem poloviny prosince :-)

Všechny fretečeky půjdou již ke zkušeným chovatelům, k rodinám, které od nás již mají fretečky, takže víme, že budou v těch nejlepších rukách :-) Máme z toho velkou radost :-) Moc díky všem :-)

Nově nabízíme k adopci i Vendelínka s Amálkou, ale také do rodiny, kterou již známe.. Amálka je již 5.5 letá dáma, Vendelínek je 3.5 roku starý suprový klučina. Do adopce půjdou zdarma, ovšem s podmínkou, že o nich stále budeme vědět...Vendelínek je opravdu moje moc moc velká srdcovka, jedna z freteček, která doslova a do písmeme přežila psinku, Vendelínek byl u tu dobu v roce 2013 u nás, byl celý holý a psinku přežil.. je to obrovský mazel a dám ho opravdu jen někomu, koho znám a komu mohu věřit. Měl se stěhovat již v létě právě do takové rodiny do Brna, jenže nová majitelka má dlouhodobé vážné zdravotní problémy, tak jsme Vendelínka držili do prosince, kdy už mohla být paní M. v pořádku, ale bohužel ještě není (tímto jí přejeme brzké zdravení), a Vendelínkovi s Amálkou tedy hledáme super nový domov :-) 

K ADOPCI STÁLE ZŮSTÁVAJÍ: BETY, LUCINKA, CINDY, ELIŠKA, FELINKA A BLONDÍK, FERDA A ŠPUNTA, NEO, ŠMUDLA, VANILKA A VALENTÝKA, ŽOFKA A CHOOPER. Pomůžete nám jim na vánoce pobývat již v nových rodinách? :-)

Dále nabízíme možnost dopravy příští neděli fretečky na Slovensko - cesta Mladá Boleslav - Michalovce, s možnostmi předání fretečky: Makov, Žilina, Ružomberok, Poprad, Levoča, Prešov, Košice. Kdo byste od nás chtěl fretečku, můžete příští neděli takto doručit, případně dovézt do naší pobočky ve Velkých Raškovcích, kde bude následně k vyzvednutí :-) Dejte když tak vědět včas, abychom mohli na přepravu vše zařídit :-) v pátek již bude pozdě, nejlépe do středy 2.12.2015. 

28.11.

12285781_10203816568095024_386600603_n.jpgDnes přijel Mikešek z Trutnova, krásný nekastrovaný 4letý vybělený stříbrňák, hodný. Mikešek vůbec nezná klec, tak to bude mít ze začátku u nás asi těžké.. Bylo by pro něho super, kdyby našel brzy tu správnou rodinu, kde by mohl žít svou druhou polovinu fretčího života :-) Nebyl nijak týraný, trápený, prostě šťastný freťák, a tak mu nic nebrání v hledání nového domova. Jen ho oočkujeme, a můžeme jít :-) 

25.11.

A máme hlášeného dalšího 4letého klučinu, šampaň, kterého si majitel z důvodu stěhování do menšího bytu, kde ho pronajímatel nechce, nemůže nechat :-(

Také poslední dobou svádíme dost bojí s nemocemi, což jste si asi všimli.... začnu Ferdíkem, který se k nám dostal v létě od majitele s tím, že má inzulinom, majitel pracuje v zahraničí a nemá mu kdo podávat léky... Ferda odešel do adopce, či spíš do azýlku do Prahy k Pavle, kde má první poslední, a především velmi odbornou lékařskou péči a o něco blíže do Brna, než od nás... Ferdův zdravotní stav a inzulinom se nakonec velmi zhoršil, a vyžadoval operaci, kterou podstoupil na VFU 29.10.15. Bohužel ani po operaci se stav nelepšil a měli jsme opravdu vážné obavy o jeho život. Následovala ihned další hospitalizace, 2.-6.11., která mu velmi pomohla, na VFU mají na kontě další zachráněný fretčí život, Ferda už je doma a je OK :-) Bydlí společně s jednou z prvních obyvatelek našeho útulku - již babičkou Brunny, a je jim spolu moc dobře.. Tak jim držte palce, aby to vydrželo i nadále :-)

Velmi mě bolí a trápí, když dáme fretečku do adopce, s nejlepším vědomím a svědomím, po léčbě vety (ne vždy VFU) a zjistíme, že je nemocná. Tak se to stalo s naší - již adoptovanou - Bonnie. O to víc to bolí a trápí, když víme, jak je majitel skvělý, úžasný, fretečkami žije a jak nedávno musel pochovat svou fretečku... Bolest ze ztráty se snažil maličko nahradit naší - tedy již jeho - Bonnie - když se prokázala, že Bonnie má rakovinu kůže. Však, tento člověk - Jiří V. - nelenil, absolvoval veškerá možná vyšetření, na různých klinikách, stejně tak to řešil s námi - a my společně s VFU - aby se prokázalo, že vyšetření na jedné klinice v Praze bylo správné - a Bonnince objednali drahý lék ze zahraničí - a Bonnie má naštěstí velmi dobrou prognozu na vyléčení... Tento člověk nehledí na finance, snaží se Bonnie zachránit za každou cenu - a navíc - ještě, když napíšeme, že ... další článek..  jeden z našich freťáčků potřebuje pomoci léčbou suprelorinem, neváhá, a ihned pošle na náš účet částku na úhradu této léčby a ještě vyšší.... Co si o tomto myslet? Jste skvělý člověk Jiří - a stejně tak mnoho dalších s vámi, kteří nám takto pomáháte.. moc za to opravdu děkujeme.. všichni v útulku i naše fretečky :-)

Dalším takovým člověkem, který nám v poslední době poskytl velmi vysokou sumu na úhradu faktur za veterinární náklady v naší pobočce v Kadani, je pak Láďa.. Tento člověk nám také velmi a dlouhodobě pomáhá, finančně, dopravou freteček do útulku....Moc si toho Láďo vážíme a moc děkujeme. 

Stejný dík patří i paní Jitce P. z Prahy, která nám nepravidelně, ale téměř pravidelně, zasílá vysoké částky na pomoc našemu útulku prostřednictvím Pavly. Moc děkujeme paní Jitko :-)

A tak bych mohla pokračovat.. MOC OPRAVDU DÍKY VŠEM, KTEŘÍ NÁM POMÁHÁTE, pravidelně, nepravidelně, v případě největších nouzí nám vytrhnete trn z paty - opravdu jen díky vám i my můžeme takto léčit, pomáhat, zachraňovat fretčí životy, pomáhat stále více fretečkám :-)  D Ě K U J E M E :-)

A další informace - směrem k východním chovatelům fretek - ze Slovenska... kdož byste od nás chtěl fretečku - trasa Mladá Boleslav - Michalovce - ozvěte se co nejdříve - doprava bude možná příští víkend :-)

Velmi ráda bych ještě poukázala na články chovatelky Helenky S., která pohádkovou formou vypráví své zášitky a prozření ze své chovatelské praxe. Jelikož mi mluví z duše, a já osobně jsem nedokázala takto krásně vše pojmout a napsat, a psát články "na tvrdo" se prokázalo u nás v ČR jako kontraproduktivní, kdy dotyčné osoby mi vyhrožovali dáním oznámení na polici, k soudu atd, Helence se to velmi daří a má mou plnou podporu. Myslím, že kdo se jen trochu bude zajímat a zamyslí se, pochopí... tak kdož chcete trochu prozřít, čtěte: http://telihold-ferret.com/

To by pro dnešek bylo vše a zase se brzy ozveme. Přejeme krásné listopadové dny :-) 

 

22.11.

Útulek se nám zase zaplnil, a to jak u nás v MB, tak pobočka v Kadani.. 

12279681_10205424303302131_1678306851_o.jpgK nám jsme přivezli v sobotu tříletou holčinu Matyldu a čtyřletého klučinu Lupínka :-) Oba jsou hodní, prozatím zvyklí na život venku v kleci, takže po karanténě dostanou i možnost volného pohybu :-) a po řádném doočkování budou k adopci. Samozřejmě pouze společně, jsou na sebe zvyklí.. no a pár foteček najdete ještě na jejich stránce. 

Děkujeme za objednávky kalendářů, rozesílat je budeme do 10.12.2015. 

Finišujeme v přípravách akce v Brandýse n.Labem, která se bude konat 5.12.2015, a kde se s námi můžete setkat :-) 

 

 

16.11.

Freťáček albínek, v naší pobočce ve Slavkově, už našel nový domov a zůstane u Renči, kde má super kámošku Albínku :-)  - taktéž od nás z útulku :-) Dostal jméno Alfík :-) zprvu nechtěl jíst, byl zvyklý na psí a kočičí granule a lidskou stravu, a to 1x denně.. takže už papká syrové maso a applawsky a zvyká si na normální fretčí život :-)

V sobotu se k nám do útulku po roce vrátila poloangorka Eliška, prý z důvodu kousání.. však, těžko tomu věřit, když majitelka v listopadu, po prvotním kousáním Elišky odmítla naši návštěvu s tím, že Eliška už nekouše, k ní si pořídila ještě samečka s PP, a nyní dávala pryč oba, a ještě hned prodávala jejich klec. Takže asi bude důvod trochu někde jinde :-( Velmi smutné, že když takto omrzí zvíře z útulku, prostě se ho zbaví... Nebudu už rozebírat, že Eliška byla zvyklá na společnost nového kamaráda, který šel jinam.. prostě někteří lidé myslí jinak, přednější jim je jejich vlastní pohodlí a situace, než soucítit se zvířaty :-( Co víc k tomu říct? :-( je mi z toho moc smutno. 

K tomu jsme taktéž v sobotu dostali další 3 fretky, původně od chovatelky Zuzany K., která je nezodpovědně darovala Tomáši V. - od kterého jsme měli v útulku již více než 10 fretek... řešili jsme toto ihned, jak tato situace vznikla, jelikož Tomáš V. není schopen se sám o zvířata starat. Nemá na to zázemí. Takže dle očekávání se opět ocitly fretky u nás.. jen můžeme doufat, že finanční částka (3500,-), kterou Tomáš V. předal do útulku jako náhradu nákaldů na veterinární ošetření - očkování, kastrace atd, bude pro něho dostatečným poučením, aby si stále nepořizoval zvířata, o které není následně schopen se postarat. 

snimek1.jpgNo a o víkendu přijedou ještě další 2 fretečky z Poděbrad, tchořovitá holčina a šampaň klučina :-) již kastrovaní a tak budou po karanténě k adopci :-)

Objednáváme kalendáře, k prodeji či vyzvednutí budou začátkem listopadu. 

A zároveň vás zveme na akci konanou 5.12.2015 na zámku v Brandýse n.L. :-), kde se s námi můžete setkat. 

13.11.

Nový obyvatel našeho útulku, prozatím v pobočce ve Slavkově  u Brna - albínek. Klučík je moc hodný :-) a po kastarci pro něho budeme hledat nový domov. 

Zítra se k nám do útulku po roce v adopci vrátí Eliška. Taktéž jí budeme hledat nový domov. 

A do třetice čekáme příští týden či víkend nové obyvatele útulku - 3letou fretčí tchoří holčinu a 4letého fretčího šampaň klučinu, kteří jsou na sebe zvyklí a tak jim budeme hledat nový domov společně :-) 

Vampýrka si zvyká a lítá a je opravdu vcelku hodná, čistotná :-)

4---duben.jpgJE POSLEDNÍCH PÁR DNÍ PRO OBJEDNÁNÍ KALEDNÁŘŮ NA PŘÍŠTÍ ROK, KTERÉ JSOU S HISTORICKÝMI MOTIVY FOCENÉ NA ZÁMKU BRANDÝS N.L. Pro objednávky pište na náš e-mail: utulek.boleslav@seznam.cz

Na fotce Duben (měsíc knihy :-) )

 

 

 

11.11.

Je tu posledních pár dní na objednání kalendáře :-) Na výběr je nástěnný A3, stolní 14ti denní, možno také "nudličkový" kuchyňský měsíční. Tak kdo chcete, pište či volejte, uzávěrka bude 15.11. :-)

Dnes odjela do nového domova albínka Bianka. Odjela do Hradce Králové a čekáme na první zprávičky, jak se doma má :-)

Zprávy z nového domova máme od kluků Bondy a Ferdy, kteří zlobí a nová rodina je miluje. Zatím nemáme žádné zprávičky od Ládi a Iňi, zítra jim zavolám, jak vše zvládají :-)

Nová holčina Vampýrka je docela suprová. Zamluvená je taky Lucka, tak musíme co nejdříve na kastraci, aby mohla jít brzy domů :-)

 

8.11. Jeden z dalších náročných dnů byl včera.. :-) Dopoledne si přijela nová rodina pro kluky Agenty 007 - Bonda a Ferdu:-) Cestou se oboum klukům povedlo se dostat z přepravek - jsou to hold agenti :-) doma všechno prošmejdili a snaží se na nové majitele útočit :-) tak uvidíme, jak budou pokračovat :-)

Poté jsme si jeli do Zoo Archy Liberec pro nalezenou fretečku, která dle infa šíleně kouše a nedá se jí bez rukavic uklidit ve výběhu... Krásná albínka, velká na samičku, no a řekla bych, že se jí pobyt u nás asi líbí, protože jí z klece vezmu normálně v rukou a pastu líže z prstu a nekousne :-) tak myslím, že bude brzy OK :-) mám z toho velkou radost, protože jsem si zprvu říkala - to zase bude něco :-) v Arše ji pojmenovali Vampýra :-) a tak jsem čekala krvežíznivou potvoru,  a zatím to vypadá OK :-) 

Cestou zpět jsme se stavili i adoptovaných holek Samanthy a Mirandy v Jablonci n.N., jelikož prý začaly v nové rodině strašně kousat.. Tak jsem se jela podívat, jak se věci mají.. No, pravda je, že nová majitelka je pokousaná, ale mě holky ani při návštěvě nekousaly vůbec.. ostříhali jsme drápky, a dala jsem instrukce, jak se k nim chovat, aby všechny tři holky - dvounohá i čtyřnohé - k sobě našly cestu :-) Zdá se, že majitelka je na ně moc hodná a holky jsou ještě maličko vystreslé z nového prostředí, tak si na sebe a nový život musí všechny zvyknout :-) Věřím, že se to podaří :-) Holky se mají super, mají celý byt pro sebe - co víc si přát :-) 

A dnes jsme měli návštěvu - adoptivní rodiče polotchořky Maliny a tchořky Fanny :-) no, mazlení se moc nekonalo, spíše prohlížení na dálku, i když pán se snažil komunikovat blíže, ale nechtěla bych vidět ten výsledek, když by začaly "komunikovat" i obě holky.. to by ty prsty dopadly :-(. Takže jsme se obešli bez kousanců, naštěstí :-) Děkujeme moc za přivezené dárky - polovinu míčků dostala Fannynka a polovinu fretečky ve fretčárně :-) nějaké z darovaných okurek už jsou také snědené :-) moc děkujeme za návštěvu :-)

 

5.11.

ramjenifer.pngObjednávky na kalendáře se nám hromadí :-) ještě máte 10 dní čas, poté budeme odesílat zakázku do výroby, aby do konce listopadu kalendáře byly hotové a připravené pro vás :-) misaram.jpgTak pište - utulek.boleslav@seznam.cz, s počtem a typem kalendáře :-) ještě jsme je maličko vylepšily, a nástěnný bude opravdu krásný :-) malé ukázky :-)

Jinak v útulku je vše OK. Na sobotu chystáme na cestu kluky Agenty 007 - Bonda a Ferdu, kteří pojedou do jižních Čech, takže docela daleko :-)  Ale nová rodina už se na ně moc těší :-)

Všechny fretečky v útulku jsou jinak zdravé - konečně  :-) - holky třistagramovky Romča a Péťa krásně obrůstají a stávají se  z nich krásné fretčí dámy :-) 

I babči Stefani a Tifani jsou skvělé :-) a papkají granulky :-)

Kimi a Ami také :-) 

A brzy budeme mít nový přírůstek - kousavku Vampýrku - nalezence :-)

Na nové rodiny stále čekají suprové fretečky:

Bianka, Šmudla, Neo, Špunta a Ferda, Fredík obrovský, Ferda od Žanetky, Arga a Puzz,  Vendy :-) pro více informací o fretečkách nám napište :-) stále platí, že můžeme pomoci s dopravou směr Brno - Olomouc - Kadaň :-) 

snimek1.jpgA také už se nám blíží každoroční akce - letos již 14tý ročník - charitativní akce pro zvířátka z útulků - Máme rádi zvířata, která se bude konat přesně za měsíc - 5.12.2015 na zámku v Brandýse n.L. Přijďte se pobavit a podpořit zvířátka, která zatím nemají domov, anebo ještě lépe, nějakého pejska či kočičku adoptovat :-) Samozřejmě po předchozí domluvě můžeme v tento den předat i fretečku :-) 

 

2.11.

Asi si pamatujete informaci, že jsme v polovině října měli srazík, schůzi útulku a také focení s fotografkou Lídou Kadlecovou a kosmetičkou Katkou Kopeckou (která pečovala o náš vzhled na fotkách) na náš útulkový kalendář na příští rok. Snažíme se každý rok dělat kalendář originální jiný, a tak letos padla "volba" na historii. A tak můžete shlédnout návrh kalendáře - kalendář bude ve velikosti A4, A3, stolní A5 - všechny v uvedeném vydání Emotikona smile pak bude ještě stolní 14ti denní, na kterém bude více foteček. Cena jsou A4 - 190,- Kč, A3 - 250,- Kč, stolní A5 - 190,- Kč stolní 14ti denní - 250,- Kč. Vzhledem k tomu, že kalednáře máme jako prezentaci našeho útulku, pro potěšení nás i ostatních fretkařů, a nikoliv na výdělek pro podnikání, ale pouze jako podporu našemu útulku, bereme objednávky na kalendář předem, zároveň s platbou předem na náš účet 2300101259/2010. Pro platby ze Slovenska s kodem banky 8330 - bez poplatku za převod měny. Poštovné je za malé kalendáře - A4 a stolní 50,- Kč, za A3 129,- Kč. Pokud objednáte více kalendářů, poštovné se platí společně za 1 ks.. Tak prosím pište e-mail či přímo objednávejte na náš e-mail : utulek.boleslav@seznam.cz. Kalednáře budeme objednávat 15.11.2015, takže času je dost. Doobjednávky budeme řešit dle zájmu, ale pak nemou zaručit cenu, jelikož samozřejmě jednotlivé objednání je mnohem dražší. Velmi nerada bych objednávala větší množství, než bude potřeba.. Emotikona smile Věříme, že se vám kalendář, v němž jsme si "zahráli" na zámecké pány a paní bude líbit Emotikona smile Tímto také děkujeme kosmetičce Katce za líčení, fotografce Lídě za nádherné fotky a zámku Brandýs n.L. za zapůjčení prostor a skupině Městská historická garda Brandýs n.L. za zapůjčení kostýmů Emotikona smile a samozřejmě všem účastníkům - modelům - za věnovaný den a focení Emotikona smile Myslím, že výsledek stojí za to Emotikona smile moc díky.dsc_0788_1.jpg

kalendar2016fretkyboleslav.jpg

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 22
Celkem: 2835328
Měsíc: 30319
Den: 1414