Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROSINEC 2012

30.12. 2012

Děkujeme všem za projevenou přízeň v letošním roce, přejeme všem freťulkách i jejich dvounohým kamarádůmzdraví, štěstí, prostě  jen vše nejkrásnější, nejlepší v novém roce

za všechny freťule Alena a Meddy

 novy-rok.jpg

28.12.2012

Máme první zprávičky z domova od Břéti a Kuny, mají se super a prý jsou skvělí.. tak to jsme moc rádi :-) 

Žádná další fretečka do nového domova zatím neodešla, o Břéťu byli 3 zájemci a zatím si u nás jinou freťuli nevybrali.. především taky proto, že samotné fretečky máme jen 2 - Sasu a Simonku, ostatní fretečky jsou k adopci po 2 - Jamal a Quína a Arthurek a Cácorka, protože si spolu velmi rozumí a věřím, že i pro ně se ta správná rodina najde.. No, a nebo dokonce 4 - Monty, Sára, Denis a Pavlínka, což je vůbec problém, adoptovat 4 freťule, i když jsou všichni naprosto perfektní.. No, uvidíme, není všem dnům konec že? :-)

Do útulku dnes přibyla další holčina, letošní mimino, je cca 7 měsíců stará. Holčina je však pár dní v říji, takže nejdříve zařídíme kastraci. Mladá fretčí dáma se jmenuje Surry a je skvělá. Nekouše, je hodná, krásná, tchořenka jak má být. Do útulku nám ji dali však proto, že doma kouše babičku, která už se nemůže freťulím bránit a tak rodina rozhodla dát freťuli pryč - nejjednodušší řešení. Majitelku to však velmi mrzí a domluvily jsme se, že ještě se ještě pokusí najít nějaké řešení, aby si Surry mohla nechat. Takže jsme si daly čas do konce ledna, kdy akorát vyřídíme kastraci a pak se uvidí. Pokud to nevyjde a Surry se nebude moci vrátit domů, bude moci jít začátkme února do adopce. 

Velmi mile mě překvapuje Kraken, který nejen, že se naučil chodit do záchůdku, jí granulky, ale dokonce se naučil spinkat v hamačku :-) je naprosto úžasný :-)

Samík si u nás zvyká čím dál víc, je pohodář, ale s tím jídlem pořád trochu zlobí, ale občas si dá i žloutek.. myslím, že to bude dobré :-)

 Jinak je u nás vše OK :-)

 21.12.2012

Máme několik zájemců o fretule, což je super :). Dnes odjeli do nového domova k fretčí kamosce společně Breta a Kuna. Nová rodina chová fretule už hodně let a tak si s klukama určitě budou vědět rady:). Kluci se stěhovali k Poděbradům. A my čekáme na první zprávy z domova :). 

Zájem je ještě o Cacorku, tak snad i ta najde brzy nový domov :) 

Samik po vcerejsich bojích s jídlem kdy odmítal i kasi, dnes zjistil, ze je to dobré a tak ji začal lízat i sám. Má chuť k jídlu, všechno si ale jen odnese, olize a nejí to. To mě děsí a tak jsme na kaši. Snad to zvladneme. 

Jinak u nás vše OK. Díky kaminkum od pana Antonína mají fretecky i v techto chladných dnech krásné teploucko. Znovu moc díky :)

Hlásí se nám další zájemce do akce 100x100. Paní Pavline moc děkujeme :). Vypadá to, že se opravdu podaří dosáhnout na ono magické číslo 100. Všem, kdož nám pravidelně i nepravidelně prispivate opravdu moc děkujeme. Jen díky vám můžeme stále takto pomáhat tolika freteckam :) Nemalé díky patří i cestovce paní Husakove :) 

A ještě nové zprávy o nalezeném fretackovi, který je u Adi. Ada me opravila, ze nebýt paní Eriky a jejího manžela, který celou noc nalezeného fretacka hlídal a právě informovali Ondřeje a Adu, ze někde existuje, byl by jeho osud úplně jiný a možná i ne se šťastným koncem. A tak díky všem zachrancum a Adě a Ondřejovi co nejméně kousancu, které zatím bohužel maji každý den. Držte se, Theo za to stoji :). 

 

20.12.2012

Hned začnu výzvou na pomoc zvířátkům.. :-)

 

Vážení přátelé,

 

prvních 25 z Vás, kteří pošlete příspěvek ve výši alespoň 250 korun přímo zde,
získá jako dárek knihu „ZVÍŘATA JSOU NAŠI BLIŽNÍ“. Z úvah předních humanistů
o odpovědnosti člověka za ochranu zvířat ji sestavil dr. Jan Čejka, ochránce zvířat
a příznivec naší organizace žijící dlouhodobě v USA.

Do knížky Vám přiložíme poděkování Společnosti pro zvířata za podporu naší organizace
a vlastnoručně napíšeme věnování, nebo i jiný text dle Vašeho výběru.
Výherce budeme co nejdříve informovat emailem.

Díky výtěžku z akce budeme moci dál usilovat o zlepšování podmínek pro zvířata a ukončení jejich strádání.
V přístích měsících nás čeká, kromě aktivit za ukončení dlouhodobé přepravy hosp. zvířat
také tlak směrem k dodržování zákazu držení březích prasnic v individuálních klecích (zákaz platí
od ledna 2013 pro všechny země EU, ale vzpomeňte si, jak to bylo na začátku letošního roku se slepicemi).

Tak neváhejte, pomozte nám pomáhat a získejte knížku!
Dejte vědět i přátelům!

Další informace o knížce najdete zde.

P.S. Na závěr citát od dr. Jana Čejky z interview: „ Rád bych řekl vám všem, kteří tam doma zvířatům pomáháte a pracujete pro jejich ochranu, abyste se navzdory všelijakému nepochopení a zklamání práce pro tyto naše bližní nevzdávali. Zvířata nemají žádnou moc, žádné zastoupení a ani hlas, aby se sama bránila a za sebe promluvila; my jsme jejich jediným hlasem a jejich jedinou nadějí.“

Za všechna zvířata, děkujeme!

S pozdravem

Jaromíra Horáková

Společnost pro zvířata - z. o. ČSOP (Society for Animals)
Dům ochránců přírody
Michelská 5, 140 00 Praha 4, ČR

E-mail: pomahame@spolecnostprozvirata.cz
Tel: +420 222 511 494
č. účtu: 158182860/0300
www.spolecnostprozvirata.cz

 

obraz0526.jpg a dále další žádost o pomoc. Štěňátko, 9 týdnů, které chtěli na 6ti týdnech utopit. Zahlédla je při činu paní, která se ho ujala, bohužel si ho nemůže nechat. A tak hledáme nový domov pro toto nádherné štěňátko. Pokud by se našel někdo, kdo by ho chtěl. Plánujeme zatím převoz k nám a uvidíme, co bude dál :-) Budeme Vás pochopitelně informovat :-)

obraz0524.jpg

 obraz0528.jpg

 

 

 No a teď už novinky o fretečkách.... plánovali jsme, že o víkendu přijede Aďa ze Slovenska a odveze si Oskárka, aby žil život jinak než u nás pc180420.jpgv útulku.. Aďa už to plánovala dlouho... jenže.. jak to bývá, člověk míní a život mění, a když už měla zajištěný lístek na bus a všechno, a se najednou objevil sameček, kterého někdo několikrát vyhodil a on se vždy vrátil.. byl prostě nechtěný. Takže nakonec se o něm naštěstí dozvěděli Ondřej a Aďa, neváhali ani chvilku a pro fretku si dojeli.. Je to asi letošní mimino, pc180416-1-.jpgnesocializované, kousavé, Aďa i Ondřej už jsou oba pokousaní, sameček neváží ani jeden kg, je na něm cítit každá kostička... špinavý, hladový, děs a hrůza. Takže teď se ho Aďa snaží dát dohromady, nikdo neví, jak dlouho hladověl, pc180410.jpgmusí jíst pomalu, nezná pochopitelně ani pastu a nic, ale jí jako pominutý, tak se musí hlídat. Pak se začne s výchovou :-) Držíme Adě i Ondřejovi palce, aby se podařilo :-) a pár foteček Theodora, jak ho pojmenovali :-) No, a tím pádem zůstává Oskárek u nás. Nevadí, je jiná zachráněná fretečka, a to je přece super ne? :-) Adi, Ondřej, moc moc díky :-)

 

No, a jinak je u nás tak nějak vše OK. Trochu mi dělá starosti nový Samík, nechce moc jíst. Už si u nás zvykl, ze začátku se bál a schovával se, teď už je "na koni" a dokonce se do nás doma zahryznul a nechtěl pustit. Jinak je ale zlatíčko.

Brunísek mi přijde strašně hubená, hubenější než jindy. Ale je v pohodě.

Artík a Cácorka jsou kámoši. Cácorka po odchodu své dcerky Malé se cítila osamělá, začala se schovávat do roury atd. Tak jsem jí "nabídla" náhradu, a vyšlo to :-) Vcelku si hned od začátku rozuměli, kokali o 106 a hráli si. Což je super, Artík je velmi hravý, a Cácorka není sama. Je to super dvojka :-)

A to tak ze změn vcelku vše.

Máme hlášenou další fretečku do útulku, ale zatím se řeší doprava. Uvidíme, zda ji  majitelé dovezou. Opět letošní kousavé mimino.

 

17.12.2012

 

 POKUD BUDETE CHTÍT, POMOZTE S NÁMI ZACHRÁNIT MĚLNICKÝ ÚTULEK.. VÍCE INFO JSEM JIŽ NA NAŠICH STRÁNKÁCH PSALA, JDE O TO, ŽE PROZATÍM NEFUNGUJÍCÍ ÚTULEK PRO PSY DOGPOINT Z PRAHY NENAŠEL PRO SVOU PRÁCI SVŮJ VLASTNÍ POZEMEK, A TAK SE SNAŽÍ DOSLOVA VYŠTÍPAT Z POZEMKU JINÉ FUNGUJÍCÍ ÚTULKY. JIŽ SE O TO POKUSIL - NEÚSPĚŠNĚ - 2X, A BOHUŽEL NA POTŘETÍ MU TO V MĚLNÍKU VYŠLO. S ÚTULKEM Z MĚLNÍKU VELMI ÚZCE SPOLUPRACUJEME, ZNÁME SE 4 ROKY, KDY I KAŽDOROČNĚ TENTO ÚTULEK JEZDIL NA NAŠE AKCE NA BRANDÝSKÉM ZÁMKU, A VÍME, ŽE O ZVÍŘATA SE STARAJÍ S VEŠKERÝM PŘEPYCHEM, JAKO JSME MY ZVYKLÍ. VŠAK TAKÉ I SAMI ZASTUPITELÉ MĚSTA UVÁDĚJÍ, ŽE ŠPATNÁ PRÁCE TOHOTO ÚTULKU NENÍ DŮVODEM JEJICH VÝPOVĚDI, ALE PROSTĚ CHTĚJÍ ZMĚNU.. NEVÍM, ZDÁ SE MI TOTO DOST DRSNÉ NEJEN PRO LIDI, KTEŘÍ TENTO ÚTULEK VYTVOŘILI, 6 LET PROVOZOVALI VE DNE V NOCI A ZACHRÁNILI KAŽDOROČNĚ VÍCE NEŽ 250 PSŮ A NEPOČÍTANĚ KOČIČEK. POKUD VÁS BUDE V TÉTO ZÁLEŽITOSTI ZAJÍMAT VÍCE, MŮŽETE NAVŠTÍVIT JEJICH STRÁNKY ČI FACEBOOK http://www.facebook.com/pages/%C3%9Atulek-M%C4%9Bln%C3%ADk/174396225936546?ref=ts&fref=ts. PETICE JE NA STRÁNKÁCH: http://petice-utulek-melnik.webnode.cz

A JEDNA VÝZVA NA VÁNOCE                                                                                             Vážení přátelé,

máme pro Vás pět doporučení, jak o svátcích klidu a míru zachovat přízeň zvířatům,
pomoci jim a jak se k okolí chovat ohleduplněji. S kolegyněmi Ditou a Pavlou se jimi řídíme každé Vánoce.
Tady jsou:

Nedávejte zvířata jako dárek. Určitě ne, dokud jste důkladně nezvážili vztah obdarovaného k živým tvorům,
jeho zájem a ochotu se zvířeti věnovat. Pokud myslíte na pejska, zkuste se poradit v útulcích.
Podívejte se na mého psa Tobina, je také z útulku :)

můj Tobin 

Nepoužívejte zábavnou pyrotechniku, není zábavou pro každého, natož pro zvířata.
Výbuchy mohou vyvolat šok a úlek, může dojít ke zranění i k psychickému traumatu.
Zkuste si s dětmi zapálit prskavky, uvidíte, jak budou nadšené.

Zacházejte s kapry jako s cítícími bytostmi. Pokud Vás nikdo nepřesvědčí kapra nekupovat,
nechte si ho raději hned na místě zabít proškoleným pracovníkem.

Nekupujte kožichy, ani sobě, ani svým blízkým. Podporujete tak bezohledné a hrubé zacházení s tzv.
kožešinovými zvířaty. Kožichy nosí hezká zvířata a sobečtí lidé!

Vybírejte dárky etické. Stačí sledovat označení na výrobcích, jako Fair Trade, Bio potraviny, nebo
kosmetika netestovaná na zvířatech.

Zkusme společně etické humánní Vánoce! Dejte vědět i přátelům jak na to, za všechna zvířata děkujeme!

P.S. Ještě pro Vás připravujeme vegetariánskou alternativu pro klasické vánoční recepty, už
brzy je najdete na našich stránkách.

P.P.S. Pokud Vám naše činnost přijde smysluplná, podpořte prosím naše další fungování přímo zde.
Momentálně se snažíme zajistit finance na chod naší organizace na další tři měsíce.
Jakákoliv částka pomůže, děkujeme!

S pozdravem

Jaromíra Horáková

Společnost pro zvířata - z. o. ČSOP (Society for Animals)
Dům ochránců přírody
Michelská 5, 140 00 Praha 4, ČR

E-mail:
pomahame@spolecnostprozvirata.cz
Tel: +420 222 511 494
č. účtu: 158182860/0300
www.spolecnostprozvirata.cz

++++++++++++++++++++++++++++++

 

 


13.12.

Ahoj, tady znovu Meddy. Děkujeme za vzkazy pro Alču, vyřídili jsme a moc děkuje :-)

U nás vše funguje jak má, fretečka Malá odešla dnes do adopce.. no, moc se u nás neohřála, ale protože se jedná ještě i fretčí mimčo, je to jen dobře, že bude  má tak brzy novou rodinu.. No, snad ji zvládnou.. Pro slečnu je to první fretka, a přivítání Malé, že ji hned kousla do brady až maličko krev tekla, nebyla asi nic moc.. ale Malá je jinak moc hodná.. prostě neopatrnost začátečníka, kdy si dá hned freťuli k obličeji.. ten se přeci "musí ochutnat" - no ne? :-)

Slečna dostala instrukce, tak uvidíme, jak se s tím popere :-)

 

Její mamča Cácroka tedy osaměla.. snažili jsme se ji s někým zkamarádit, ale Cácorka nechce.. do každého se pustila s vervou bojovnice :-( Tak zatím bydlí sama. Uvidíme, jestli pro ni zatím někoho najdeme, nebo najde dříve nový domov.

Obrovské pokroky dělá Arturek.. normálně se z něho stává miláček, už si nechá i sáhnout to tlamičky a je naprosto v pohodě.. je neuvěřitelně hravý, dovádivý a skotačivý.. prostě naprosto úžasný klučina :-) takže už ho přidáme do sekce "k adopci" a snad si i tento albínek najde brzy nový domov :-)

Jinak tu na nový domov stále čekají: Sasu, Simonka, Jamal a Quína, Břéta, Kuna, Cácorka.

No, a abychom nevyšli "ze cviku" máme hlášený další přírůstek, kousavou potvůrku.. tak se na ni těšíme :-) fretci-utulek-fretky-boleslav.jpgještě nevíme, kdy dorazí, tak pak budeme informovat.

Tak se mějte krásně, žádné předvánoční shony, ale pohodičku, jako je u nás, a zase napíšu :-) Vaše Meddy.

Jo, a abych nezapomněla, přidávám foto od Milana, když byl u nás na návštěvě :-)

11.12.

Ahoj, tady Meddy.. píši tentokrát já, protože naše Alča je nemocná, ani k nám moc nechodí, abychom něco nechytly, a tak jak je vidět, ani stránky neaktualizovala.. a tak mě požádala, abych to naptlapkala za ni.. snad mi to půjde, případné chyby prosím omluvte :-) přeci jen do školy jsem nechodila :-)

začnu Qínuškou, už zase bydlí s Jamalkem, po kastraci je vše OK a oba jsou v pohodě. Asi už Alča psala, že do adopce už opravdu půjdou jen společně.. takže když by někdo chtěl 2 super fretky, máte možnost :-)

pak máme další 3 přírůstky - dle plánu :-) v pátek přijel společně s návštěvou Kryštofem a Anetkou, kteří už se nestihli se svou adoptivní Sisinkou ani rozloučit, ale vzali to sportovně, vědí, že Sisinka už byla babička a teď už ve fretčím nebíčku jí je dobře.. A aby nebylo smutno ani jim a aby dále pomáhali, adoptovali si Adélku.. Anetka se s ní dlouho mazlila, to má Adélka ráda. A tak má Adélka také konečně dvou rodinu a není sama :-) Kryštofovi a Anetce moc děkujeme :-)

p1010289.jpgno...ale to jsem skočila jinam... tak to dokončím.. S Kryštofem a Anetkou přijel nádherný fretčí medvídek - Samík. Samík vypadá jako tříkilový, ale navážili jsme jen 1700, tak nevím, jestli se nám nevešel na váhu nebo jestli zrak klame :-) Ale Samík je boží.. navíc je úžasně hodný... Dostal se k nám, protože jeho mladá majitelka je po úraze a nemůže se o něho starat... ani po fyzické stránce a ani po finanční. A tak dala Samíka k nám. Nám to je líto, protože je vidět, že Samík se má super.. A tak jsme se zatím se Sisou - majitelkou - domluvili, že Samík zůstane u nás a pokud to půjde, vezme si ho zpět. Nějaké časové rozmezí jsme zatím nestanovili, uvidíme časem.

p1010288.jpgDalší přírůstky jsou 2 holčiny, maminka s dcerou.. Maminka je Cácorka původně s chovatelské stanice Aluki Ferrets, narozená 29.4.2011. Cácorka měla letos 8 miminek, majitelce se podařilo 7 prodat, však osmé zůstalo "na ocet", stejně jako Cácorka, a tak jsou u nás. Holčiny jsou hodné :-) a krásné :-) Malá ještě nemá jméno, tak jí musíme nějaké vymyslet :-) Narodila se 5.5.2012.

p1010282.jpgKluci Břéťa a Kuna jsou suproví...p1010284.jpg stále chodí k nohám a žebrají něco dobrého..chovají se slušně, jen v kleci jsou trochu prasátka..

A protože se nám útulek zase plní, přestěhovali jsme zase Johny a Sunny zpět ke Krakenkovi. Holky tam mají prostor, Krakenek bude  mít společnost, která mu je tedy asi fuk, ale holky přenechaly svou klec holkám Cácorce a Malé, a tak stále mají všechny freťule krásnou velkou klec, že mají stále prostor :-)

Simonka je taky naprostý pohodář, papká tedy jen konzervičky, ale sní 2 za den.. je skvělá :-)

Artík se také lepší, stále si chce hrát a skotačit, dovádí doslova jako urvaný ze řetězu, pořád hopsá... je skvělý :-)

no, a jinak se máme všechny fajn... je o nás postaráno, vyběháme se, pomazlíme se, a už se těšíme, až bude Alče lépe :-)

 

 

 

 

4.12.

Kalendáře odeslány, z větší části, další odešlu zítra a pozítří. Ještě jich je pár k dispozici, tak když byste ještě někdo chtěl, je možnost :-)

Quínka je po kastraci. Vše zvládla naprosto skvěle, už doma běhá, zatím pije jen kaši, ale je akční :-) Zatím bydlí sama bez Jamalka, aby nedošlo k nějakým problémům.

Pokud byste chtěli  podpořit útulek v Mělníku, můžete na jejich webu na adrese: 

http://petice-utulek-melnik.webnode.cz/

 <%

 

 

vanoce.jpg

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 19
Celkem: 2840030
Měsíc: 30317
Den: 1074