Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŘÍJEN 2012

 

29.10.2012
přes víken byl v útulku klid.. jen musíme díky počasí začít topit, aby se měly freťule OK.. plánuejeme tedy nákup ještě elektrických kamínek, protože na bývalé půdě, v současné fretčárně, pochopitelně ústřední topení už není..
začínáme s Meddy psát říjnové Novinky od Meddynky, tak snad se nám povede je dát tento týden dohromady a koncem týdne poslat..
Také jsme ve fázi příprav našeho 2. zámeckého fretkování, které bude už za 14 dní v sobotu na zámkuv Brandýse, tak máme pořád co dělat.. Snažíme se udělat program co nejpestřejší.. a zábavný. Bude i poloprofi fotograf, takže si můžete nechat vyfotit freťule a mít krásné fotečky :-) a další a další (snad) zajímavé programy :-) Pochopitelně budou i soutěže pro páníčky a fretečky :-)
 
 
26.10.2012
Ve středu večer dle plánu přijela do útulku nalezená samička z Benátek nad Jizerou... samičku si od nálezce vzali lidé, kterým se zaběhl jejich freťáček, čipovaný, tchořovitý, drobný, a tak si mysleli, že to může být on.. nebyl... a z nalezené samičky se vyklubala pěkná divoška, která pokousala celou rodinu. Paní se dokonce bála vzít do ruky jakoukoliv freťuli, po hrůzném zážitku, kdy si samička, kterou pojmenovali Blaženka, visela na prstě.. A tak našli náš útulek a Bláža putovala k nám. Když Blážu přivezli, opravdu potrvdila slova rodiny, kdy se mi ihned tak zakousla do rukavice, že jsem ji raději přímo z přepravky "vypustila" rovnou do klece.. má pro sebe ferret tower spodní část (po Adámkovi), a tak uvidíme, jak se bude situace s Blážkou dále vyvíjit. V kleci se jeví jako hodná, asi potřebuje vstřebat všechny změny a šoky, nechám ji ještě víkend na uklidnění a pak začneme s výchovou :-) zatím tedy k Bláže nemohu víc napsat, v ruce jsem ji ještě neměla, nechci ji zbytečně šokovat....
Včera odjel dle plánu do adopce do Liberce Adámek. Přijela si pro něho skupinka super lidí, kdy Adámek bude pochopitelně bydlet u dvou z nich :-) a vypadá to, že by si mohli vzájemně rozumět :-) Adámek je hodný, moc hodný, a tak nepředpokládám ani žádné šoky.. jediné, že by mohl změnou přestat jíst, jako u nás, ale snad se to nestane. Dostal s sebou svoje konzervičky, granulky, dečku, a tak snad mu bude fajn :-)
Znovu bydlí společně Simonek s Johny a Sunny.. nechala jsem jim dvířka mezi klecemi otevřená, Simonek sice snad vůbec nikdy nespí, ale postupně si s holkama na sebe víc a víc zvykají a myslím, že by jim to mohlo vzájemně prospět, a pak mají k dispozici 2 velké klece, takže se má každý kam ukrýt, když už by měl společnosti ostatních dost. Navíc jsou prázdniny, doma je Filip, a tak vše ohlídá :-)
Obrovskou radost mám den ze dne z Arthurka.. Artuš, jak jsem mu začala říkat, je skoro zlatíčko.. nepřijde ke mě, ale neutíká, neútočí, prostě vyčkává... přijdu s pastou na prstě, Artuš začne lízat a je naprosto v pohodě.. Nechá se pochovat, pomazlit, pohladit, uklidit klec.. prostě jsme na té správné cestě ke vzájemné komunikaci. Mám velkou radost.. situace se vyvíjí mnohem lépe a rychleji, než jsem zprvu čekala, když Artuš přijel k nám.. :-)
Jinak vše Ok.. freťulky jsou zdravé, na půdě ač tam netopím, je krásně, zateplení velmi pomohlo a freťulky mají stálou teplotu a pohodlí. Nejsou nemocné, nemají nikdo kašlík, i Oskárek se zdá OK, takže paráda :-) musím to zaťukat :-) .....hotovo :-) snad to vydrží :-)
100x100
máme nové členy naší akce 100x100, a celkem je vás už 96 !!!! Moc děkujeme.. já osobně i všechny freťule, které si díky vám mají lépe a lépe :-)
Pak se vám musím svěřit ještě s jednou věcí, která mě přímo šokovala :-) v dobrém slova smyslu:
Paní A.H. zaslala na podporu našeho útulku neuvěřitelnou částku 5.000,- Kč !!! a jak to celé bylo napíšeme s Meddynkou v Novinkách za říjen :-) Paní A.H. MOC MOC DĚKUJEME !!!!!!
 
24.10.2012
Mám super zprávu, Arthurkovi vyloženě náš společný víkend, dlouhé procházky i mazlení v hamačku prospěl a začíná z něho být normální freťáček.. Už po mě nejde, když ho pustím, naopak, běhá si, a když usne, v klidu si "ustele" na ovčí kůži uprostřed místnosti, albínek se zkulí do klubíčka na bílé kůži, je nádherný :-) a spinká :-) a když přijdu, nestresuje, klidně spinká a nechá se vzít.. trochu strachu na něm je tedy ještě znát, ale myslím, že brzy to bude Ok :-) Opravdu mám velkou radost :-)
A abych nevyšla ze cviku, když už se i Arthurek lepší, dostala jsem dnes zprávu, že k nám míří jedna nalezená velmi kousavá fretečka... měla by dorazit dnes nebo zítra :-) Tak uvidíme, jaká bude.. prý je nádherná,‐font-size: mediump style= text-align: center ale pokousala celou rodinu...
A to jsem si zrovna včera říkala, že je již skoro konec října a tento měsíc jsme neměli ani jeden přírůstek.. a ejhle, už je to tu..
S Adámkem jdeme dnes na čipování a očkování, tento týden by měl ještě odjet do nového domova, tak aby byl připravený :-)
Velký zájem (2 zájemci) je ještě o Nallinku, tak ještě vyřídíme kastraci, aby co nejdříve mohla Nallinka do nové rodiny :-)
Vyměnila jsem včera Jamalka a Nallinku se Simonkem.. Simonka jsem dala do ferret Nation, kde patro pod ním obývají holky Johny a Sunny.. otevřela jsem jim dvířka, aby se mohli navštěvovat.. jenže.. Simonek utahal obě holky, ty už toho měly dost a začaly na něho syčet a Simonek je prostě k neutahání.. tak spolu budou jen běhat a dvířka bude otevírat jen v mé přítomnosti, aby byly pod dozorem a pak musí být Simonek sám.. Dokáže utahat úplně všechny.. jeho vitalita je neuvětřitelná... ze začátku jsem si říkala, jestli nebude mít problémy s lezením z patra do patra a tak.. ale lítá sem a tam jako čamrda, že mu jedno očičko chybí není vůbec znát.. color: black; font-weight: bold; language: cscolor: black; language: csspan style=span>Včera mě úplně "dostal" Denísek.. že je Monty rošťák, který si velmi rád hraje, skáče na nohy a žádá si o pozornost, pamlsek a tak, to už je normální, Denísek se zatím moc neprojevoval, hrál si "jen" s holkama, či Montym, ale včera když jsem jim čistila klec, ke mě přišel a jak jsem byla skloněná mi začal dávat pusinky.. pochopitelně, práce šla stranou a já se dobu pusinkovala s Denískem.. je úžasný :-) když oni jsou všichni tak úžasní a milí, že se těžko písmenkama vyjadřuje láska ke všem těm freťulím u nás :-) jsou prostě boží.. jedna freťule vedle druhé a druhá vedle třetí a..... :-)  
 
22.10.2012
Víkend, ačkoliv počasí nevyplnilo předpovědi, byl super :-) Byli jsme na výletě s Eve, Simonkem a Arthurkem.. Eve je zlatíčko, přidávám fotku, jak spí 2012-10-17-23.00.22.jpgna dlani :-), Simonek je neskutečný boží prdloušek, neuvěřitelně neunavitelný, hravý a skvělý :-) A s Artuškem máme "nejhorší" za sebou, 2012-10-20-11.03.41.jpgArtušák je poměrně v pohodě, nechá se nosit v batůžku, hladit, a po kousnutí zatím žádné stopy.. pravda, jsem stále na pozoru a možnost kousnut mě mu nedávám, ale mám pocit, že už o to ani nestojí.. lítá venku, zabavil kočkám kousek uloveného holuba a zdrhal s ním :-) a tak si prostě víkend užil :-)
Jinak vše OK.
Mám radostnou zprávu o Bertíkovi, paní Jana B. se oklepala z kousanců a rozhodla se, že to s Bertíkem nevzdá a pokusí se k němu najít cestu.. Jsem moc ráda, protože Bertík je opravdu skvělý a pokud kousnul, bylo to ze stresu z nového prostředí, lidí a pod.. potřebuje čas, aby si zvykl, jako ostatně každá freťule.. je jen málo freťulí, které na změnu prostředí a lidí nereagují.. většinou potřebují čas, aby si zvykli, a pak jsou super. Tak snad se to s Bertíkem podaří.
Pak mám docela dost mejlíků a žádostí o adopce, což mě velmi těší.. Zájem je o Adámka, Nallinku a pak ještě rodina, která by chtěla 2 freťule.. tak uvidíme, jak se všechno vyvrbí.. :-) Adámek a Nallinka to už asi mají jasné, vypadá, že mají o ně zájem skvělé rodiny.. tak věřím, že se budou mít fajn :-) Jak Adámek, tak Nallinka jsou naprostí zlatíčka a moc si to zaslouží.
Naopak k nám míří (pokud se to vydaří) jeden nalezený freťáček z Moravy :-) tak máme pořád co dělat :-)
 
 
 
19.10.2012
u nás stále vše OK :-) mám z toho velkou radost, po dlouhé době jsou všechny fretky v pohodě, nikdo není nemocný, nikdo nebere ATB, nikoho nemusím krmit, píchat injekce, v podstatě až na Arthurka jsou všechny fretky socializované, hodné, takže fakt paráda. I holky Johny a Sunny mohou běhat za lidské přítomnosti, běhají společně se Simonkem, strašně si dohromady rozumí, a Simonek je k neutahání.. :-) i holky už jdou spinkat a Simonek stále skáče po mých nohou a vyzývá ke hře.. Je naprosto úžasný se svým jedním očkem :-). Stejně úžasně si vyhrají Jamalek a Quína. Běhá společně s nimi i Nallinka.. holky jsou v pohodě, Jamalek s Nallinkou venku taky, ale bydlí rozděleně.. ale alespoň tak má Nallinka společnost a není sama :-) Všichni tři jsou skvělí.. milí, pohodáři, u Jamalka ještě nevím, jestli se někdy neožene (tedy nedělá to, ale nemohu 100%tně zaručit, že to neud text-align: centerspan style="kousavky" - tedy freťule, ke kterým pro jistotu nechci brigádníky pustit, a jinak mám spoustu času na hraní a výchovu freťulí.. fakt super :-) o víkendu je tedy vše na mě a členech rodiny, ale s tím se počítá, mám taky ráda přehled, takže i tak vše stejně kontroluju minimálně 2x denně (ráno a večer), abych měla jistotu, že když jsem v práci, mají všechny fretky vše, co potřebují a odpoledne a večer spolu blbneme, běháme, hrajeme si a tak.. :-) O víkendu se opět více zaměřím na Arthurka.. doufám, že maličko pokročíme ve zdolávání jeho strachu :-)
- tak jsem to zakřikla, právě jsem dostala zprávu, že Bertík začal v adopci strašně kousat, paní Jana B. musela po 12ti kousancích dokonce k lékaři, dostala ATB a framykoin, takže se Bertík bude v pondělí k nám vracet.. Strašně mě to překvapuje.. mě Bertík nekousnul ani jednou (tedy s výjimkou dne, kdy jsem ho dávala do přepravky k adopci, kdy mě štípnul, ale nekousl), a to jsem čekala, když k nám přišel, že budou kousat, a Berťas byl zlatíčko.. s tím jsem ho také do adopce dávala, nedovedu si to vysvětlit.. Paní Jana se mu věnovala, chodila s ním ven na procházku, snažila se... fakt tomu nerozumím. No, prostě se Bertík po týdnu v novém domově bude vracet k nám.. Bertíček je moje zlatíčko, jsem zvědavá, jak se bude chovat až přijede..
Pak.. ještě jedna důležitá informace.. dostala jsem zprávu, že v Pardubicích ve zverimexu vedle Intersparu mají 2 fretčí miminka, které tam asi nejsou zrovna 2x spokojené, mají nemocné očička, a tak, jsou v malém akvárku na pilinách jsou úplně maličká a čekají, zda si je někdo koupí.. nejsou drahá, myslím, že cena je asi 750 Kč (nebo tak nějak). Takže kdož byste chtěl malé miminko, je zde možnost. Musíte však počítat s počátečními problémy s léčbou freťulí.. a výchovou.
Pak máme jednoho nádherného půlročního freťáčka zde v MB ve zverimexu, pravděpodobně stejná značka zverimexu, také vedle nového intersparu. Zde se však pracovnice o freťule, starají o freťule naprosto  skvěle, a asi půlroční freťáček je sice v akvárku, ale má tam hamačku a vše co potřebuje, navíc ho pracovnice vychovávají, pouští, a nutno říci, že freťáček je opravdu velmi vychovaný, hodný, socializovaný. Takže je taky k mání.
osobně nejsem moc příznivcem takovéto propagace zverimexů, jelikož když se koupí jedna takováto fretka, uvolní se po ní místo a majitel obchodu si řekne super, fretky jdou na odbyt a hned objedná u velkoochvoatele další.. takže toto je velmi těžké.. zachrání se jedna, na její místo přijde další a všichni jen budou vydělávat.. nicméně předávám informace, které jsem dostala a chápu, že ty, co mi o tomto říkaly, mají o fretky starost a chtějí pro ně to nej. Proto to také zveřejňuji. Takže další je jen na rozhodnutí každého z vás :-)
Pevně doufám, že trochu proti tomuto pomůže naše petice, která v současné době je na ministerstvu a čekáme na odpověď. Jakmile nějakou informaci obdržím, budu vás informovat.
Přejeme krásný slunečný víkend a protože počasí přeje procházkám, tak hodně nasbíraných hub a příjemně strávených dní :-)
 
 
18.10.2012
hlásím, že u nás vše OK :-)
Dostávám opravdu několikrát týdně mejlíky s dotazy jak na výchovu fretky (větišnou zakoupené nové) a dotazy se pochopitelně týkají výchovy a kousání.. Snažím se všem poradit a odepsat, v případě, že fretku sami nezvládnou, možnost výchovy u nás.. musím říci, že vychovat a socializovat fretečky se nám zatím daří v řádu 2-3 měsíců, což si myslím, že je super čas :-) Takže pokud takovou - ať rady či fyzickou pomoc - potřebujete, můžete nás kontaktovat. "Základní" výchovné postupy máme uvedené na stránkách, a pokud potřebujete více, volejte či pište. Co se samotné výchovy u nás týče, fretečky vychováváme zdarma, pouze za příspěvek na jejich pobyt a stravu (cca 300,- na měsíc). 
Poté vcelku často řešíme radou zdravotní problémy, někdy se nám daří doporučit a zařídit pomoc přímo zde u našeho veta v MB - pan doktor Langer st. a ml. (např. špatně vykastrovaná samička, kdy ji náš pan doktor znovu operaoval a fretečku zachránil) a další případy, nebo ve vážnějších situacích většinou odkazujeme majitele s fretečkou přímo do Brna.. zatím VŽDY v Brně (p. doktor Jekl a p. doktor Hauptman) pomohli a fretečku zachránili. Poslední "případ" byl chybně léčená fretečka s ucapnými střevy částí gumové hračky, kdy po 3 týdnech léčení u "místního" veta byla situace již katastrofální. V Brně ji zachránili život.
Další "případ" přímo životu fretce nebezpečný byl opět "náš starý známý" Otospectrine. Bohužel stále se ještě stane, že vet dá na léčbu ušního svrabu Otospectrine.
Buďte prosím stále obezřetní a hlídejte si léky, které vet dá vaší fretečce. Projděte různá fóra (většinou vše je řešeno na foru fretka.cz). I my připravujeme "základní" přehled pro laiky, co a jak kdy dělat, když se stane to a to, taková "první pomoc". Jen chvíli potrvá, než to vše dáme dohromady, tak  prozatím neváhejte, pište, volejte, nikdy nás tím neobtěžujete. Jsme tu pro fretky, a pomůžeme kdykoliv a rádi :-)
Tak to by dnes bylo z trochu "jiného" soudku, co se týká freťulí, všechny jsou v pohodě, zdravé, netrápí nás ani kašlík, ani rýmička, zateplená půda je tak akorát teploučká a freťule se mají fajn :-)
Je úžasné je sledovat a pozorovat, a především mě překvapuje, jak si každá pamatuje, kde "bydlí", resp. která z těch cca 30ti klecí je její vlastní :-) Třeba Espí bydlí ve 3 patře a když běhá, a už se jí chce spinkat, vždy po spodních 2 klecí vyšplhá právě nahoru do té své, tam se uvelebí, a když přijdu, jen vykoukne z dvířek, vezme si dobrotku a jde spinkat :-) A to není jen Espí, většinu freťulí najdu potom zpět v jejich domečku.. No, nejsou všechny úžasné ?:-) - Jsou naprosto úchvatné a skvělé !!!! jsou to prostě miláčkové :-)
Stále jste všichni také zváni i k nám do útulku, když byste chtěli přijet, podívat se, popovídat si, prostě cokoliv, neváhejte. Jinak jste pochopitelně všichni zváni na akci na Brandýském zámku v sobotu 10.11., není potřeba se předem hlásit, prostě přijďte a pobuďte. :-)
 
17.10.2012
p1010242.jpgp1010252.jpg Vyfotila jsem dávku paprik, které freťulky spořádají během malé chviličky.. velmi jim chutná, paprika doma vypěstovaná, od Adi :-) stejně jako vajíčko, na kterém si pochutnává Oskárek :-)
p1010249.jpgDalší fotky jsou z fretčárny, kde už můžete vidět nový strop a především nové kočičí škrabadlo, které jsme doplnili prolézacími rourami, aby freťule mohly pohodlně nahoru a dolů, aby se jim nic nestalo, a mohly si škrabadlo užívat dle libosti.. včera na něm dováděly o 106, na fotečkách jsou Johny a Sunny :-)p1010245.jpg 
p1010248.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
Jinak vše v pohodě, Oskárek se mi zdá zase OK, zdá se, že snad nebezpeční další nemoci s ouškem nehrozí.. Oskí je v pořádku, hlavička je rovně, spinkali jsme spolu dnes v obýváku na gauči, Oskí celou noc, já jen večer :-) a Oskí si to velmi užíval.. je úžasný :-)
Musela jsem však rozděli Simonka a Nallinku. Simonek má totiž nespočetné množství energie, a nedá Nallince vůbec pokoj. Nalli by už ráda zalezla do hamačku a spinkala, ale Simonek na ni pořád doráží. Nalla ječí... takže od včera Nalla bydlí sama a Simonek taky. Zkusila jsem ještě Nallinku nastěhovat k Jamalkovi a Quíně, což v první chvíli vyšlo, když se však Nallinka nastěhovala do Jamalkového hamačku, Jamalek ji vystěhoval. A tak p1010251.jpgpro klid Nallinky dostala svou vlastní klec. Chtěla bych to však ještě zkusit, myslím, že by si mohli společně rozumnět. Všichni tři jsou naprosto nekonfliktní a hodní :-)
Simonek si však nejvíce lebedil v odpadkovém kýbli při úklidu :-)
Johny je strašně mlsná.. pořád si chodí pro pamslky, a když nejsem zrovna připravená s pamlskem v ruce, prostě mě kousne.. včera jsem dostala pěkný zákus 2 zubů do achilovky.. potvora.. a když jsem jí tedy nabídla pytlíček, aby si vzala pamlsek, čapla zrovna celý sáček a šup mezi klece.. nepovedlo se, byla jsem rychlá :-) to by bylo, aby na ostatní nezbylo, a Johny si všechno někam nasyslila :-)
Stejně tak se ke mě chová Ízí.. té sice nejde zase tak moc o pamlsky, ale o pozornost.
A občas se do mě snaží zakousnout i Sasu, ale její důvod jsem nepochopila.. asi jen ze cviku, abych věděla, že ona je tu pánem a já mám poslouchat.. :-)
Také jsem konečně pochopila, jak je to s Arthurkem.. Zprvu jsem si stejně jako Zuzka z Ostravy myslela, že je jen vyděšený.. pak jsem stejně jako Zuzka došlo k názoru, že je snad agresívní.. a teď už je jasno.. Arhurek je tak vyděšený, že nastolí raději heslo: "nejlepší obrana je útok".. jakmile Arthurka pustím z klece, automaticky jde po mě. Když volně běhá (v době jeho volného běhání vyklízím ve fretčárně pole - se přiznám...mám svoje nohy ráda, a především je potřebuju), a já vejdu do fretčárny, automaticky přiběhne.. a útočí.. však do chvíle, než já udělám krok či nějaký pohyb směrem k němu.. to se hned stáhne, obejde mě a zkusí to z jiné strany.. pokud se včas otočím, situace se opakuje.. zatím jsme se tedy naučily spolu navzájem vcelku v pohodě fungovat s pastou.. Arthurek začne lízat pastu - z tuby, z ruky, to už je vcelku jedno, nekousne u toho, a nechá se vzít do ruky, opatrně.. pak líže pastu a vše je v pohodě, Arthurek je zlatíčko.. takže výsledek.. je vystrašený.. bojí se, co mu udělám (Bůh ví, co se mu kdy stalo a co mu kdo kdy udělal, že takto reaguje), a musí si jen zvyknout, že se mu nic nestane, že ho nikdy nepraštím, že mu nic neudělám, že na něj nebudu křičet, atd.. a pak se Arthurek uklidní. Bude to běh na dlouhou trať, ale zvládneme to. Už vím, kde je problém a tak to s Artíkem zvládneme :-)
S Mikeškem si spolu hrajeme s hrací rukavicí, má na konci bambulky, a tak nám to spolu jde.. Mikešek je spokojený a já mám ruce komplet :-) Mikešek u toho úžasně skáče a dovádí.. škoda, že ho někdo nevychoval během 5 let jeho života.. mohl si život užívat uplně jinak :-) ale i tak si myslím, že už to teď je vcelku v pohodě, a kdo ví, třeba časem přestane Mikešek i kousat :-)  
Úžasná je i Méďa..je stále aktivní, milá, nehraje si tolik, ale ráda pobíhá a zkoumá :-) na svůj věk je opravdu FIT :-) 
No, a to by bylo pro dnešek všechno :-) krásný den. 
 
15.10.
 
do fretčárny přibyla další super hračka, kočičí velké škrabadlo, které jsme ještě doplnili tunely, aby freťule mohly bez problémů nahoru  a dolů... je to skvělé a nutno říci, že freťule si  novou hračku oblíbily.. :-)
v sobotu odjel Bertík do nového domova, přijela si pro něho fretčí kámoška Jojo, nádherná černá poloangorka, se kterou si kupodivu hned padli do oka a odjeli spolu už v jedné přepravce. Bertíkovi se od nás nechtělo, když jsem se s ním chtěla rozloučit, po prvé za tu dobu je u nás mě kousnul.. ne moc, štípnul.... bude se nám po něm stýskat, je to super kluk.... ale je jasné, že nový domov pro něho lepší :-)
Adámek je už OK, vlastně všechno a všichni jsou v pořádku :-)
obrovskou radost  mám znovu z Evelyn, včera se sama pustila do granulek.. sice kočičích, kvalitních, ale asi jí vyhovovalo, že to jsou vlastně kotěcí malé kuličky.. ale bomba :-) tak Ev src=span>Byla jsem včera na návštěvě u Forrestka a spol :-) Forrestek je prostě boží. Jana už mi ho dává na klín s utěrkou, protože mě prostě vždy pos... :-) Forrestek nádherně přibral, nabírá zimní srst a je naprosto OK :-) tedy.. v rámci možností samozřejmě. Janě však za veškerou každodenní péči patří velké díky :-)
Máme další zprávičky od freteček v adopci, Carmen a Brutuska, i od Bertíka. moc díky. 
Také nám chodí fotky do kalenáře, posílejte posílejte :-) ať je kalendář co nejkrásnější :-)
No, a Adélka šla spinkat, jdu ji následovat :-) Dobrou noc :-) 
 
10.10.
Tak jsem dostala nějaké "urgence" na Novinky, všem jsem poslala :-), kdo máte ještě zájem, ozvěte se :-) Zatím mám jen pozitivní ohlasy, což nás s Meddy moc těší a moc za ně děkujeme :-) Dokonce na základě Novinek máme i dalšího člena do akce 100x100 :-), což nás těší o to více, že Novinky se vám líbí a že i díky nim víte, že vše má smysl span style=/span :-) Moc opravdu díky :-)
Dostali jsme dnes do útulku balíček s dobrotkami a dečkami pro freťulky - Adi freťule moc děkují, odpoledne si pěkně pošmáknou :-) Aďa poslala i vitamínky, papriky a vajíčka - což je super, Bertíkovi žloutek strašně moc chutí, dokáže sníst i dva najednou, což tedy musím hlídat, aby mu zase nebylo špatně. Ale i ostatní freťule mají žloutek rádi, a tak budou mít freťulky hody, domácí vajíčka :-) Opravdu moc díky.
Řekla bych, že holkám Johny a Sunny změna v bydlení velmi prospěla, jsou velmi aktivní, komunikativní a neskutečně milé.. snad se nakonec podaří je více "ochočit"
Jinak vše v pohodě, Oskárek se mi zdá lepší a lepší, hlavičku má sice maličko na stranu, ale to už asi bude trvalý stav :-(
 
 
 
9.10.
Novinky od Meddynky doufám všem přišly, zatím jsem nedostala žádnou zprávu, že by někam, kam měly, nedorazily :-) a zatím mám pozitivní odezvy, moc s Meddy děkujeme :-)
Už máme také první fotečky na kalendář na příští rok, tak neváhejte a posílejte.. v listopadu bychom ho chtěli nechat tisknout, aby byl včas :-)
Co se jinak života v útulku týče, vše v pohodě :-) V p1010234.jpgsobotu bylo nádherně, a tak jsme vyrazili i ven, přikládám fotečky našeho dravce Arthurka, který byl venku ve svém živlu :-) jako andílek :-)
Běhala sem a tam a užívala si pobytu venku také Evelyn :-) skoro jsem jí nestačila (kšírky jí nedávám, a tak jsem za ní běhala sem a tam) :-) Eve prošmejdila garáž, dílnu, celý dvůr a zahradu :-) Je prostě skvělá :-)
Jinak vše v poh/spanodě.. dokonce i Oskárek se za zase zdá, že je v pohodě.. doma si užíval pelešení na gauči, skákal nahoru a dolů jako mladík :-) Pro jistotu ho do Brna na kontrolu pošleme, až bude cesta, ale asi to nehoří :-) super :-)
Jamalek bydlí s Quínou a je z nich super dvojka :-) řekla bych, že to oběma hodně pomohlo a jsou v pohodě :-)
 
 
 
 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 11
Celkem: 2835364
Měsíc: 30318
Den: 1402