Jdi na obsah Jdi na menu
 


BARNY

BARNY  -  albín sameček nekastrovaný byl nalezen v lese u České Lípy začátkem dubna a předán nám. Nemocný - pokousaný a má nateklé místní uzliny, léčí se antibiotiky. Jinak je moc hodný. Po doléčení může k adopci. 

barny.jpg

7.5.2010   

10.5. Barny se léčí úspěšně, boule už ustoupila a Barny je veselý freťáček. Ještě kontrola tento týden u veta a uvidíme :-)

11.5. Barnyho čekají ještě 2 injekce a měl by být fit :-)

13.5. Tak jsme jásali trochu předčasně,  léčba jde pomaleji, než jsme předpokládali.... ale dostal nová antibiotika a už by to mělo být na velmi dobré cestě :-) Tak musíme ještě vytrvat :-) Jinak je moc hodný, jen už se nás začíná trochu bát, že zase dostane injekci...přeci jen chodí na ně několikrát týdně (už od 8.4.) a už se mu to nelíbí :-(

18.5. Barny je už doléčen a připraven k adopci.

25.5. Tak jsem vzala Barnyho s sebou do Jablonce k vetovi, protože boule pod krkem se mu zase vrátila, a chudák už se léčí skoro 2 měsíce.... Tak mu udělali RTG a zjistili, že je to zhnisaná rána, kterou již není možné ATB vyléčit, takže ho uspali, ránu ošetřili, dostal nová ATB, mastičku, vodičku na proplachování a léčba bude ještě cca týden. Tak snad už to bude poslední :-) a Barny bude v pořádku. Jinak.... vůbec není starý, je mu do dvou let a ráno tak vyváděl a skotačil, má radost ze života a to je moc dobře. Je moc hodný, chudák tolik vytrpěl a ani náznak kousnutí :-)  

27.5. Léčba Barnyho pokračuje... má dírku do krku, kterou mu ránu vyplachujeme, stříkáme mastičku a kolem dirky mažeme mastí, aby mu rána nemokvala... A Barny zlatíčko naše milé drží a drží... maximálně cukne, jak ho to asi bolí... ale je tak hodňoučký a miloučký... že ho člověk musí stále obdivovat :-) Přeju mu ať už to má za sebou :-) a děláme pro to opravdu vše co můžeme :-)

31.5. Bárnymu se naše léčba "líbí" čím dál míň, ale trpělivě ji tak nějak snáší.... Je úžasně hravý... skotačivý, kouzelný sameček :-)

2.6. Včera večer jsme byli s Barnym na kontrole.. Krček má KONEČNĚ zahojený, tedy bez hnisu. Trochu problémem je cca 1cm kulatá dírka, kterou jsme mu krk čistili, tu musíme teď doléčit. Dostali jsme prášek, kterým musíme "zlikvidovat" ztvrdliny po okrajích dirky, aby mu mohla zarůst a byl v pořádku. Tak to je ještě tak 1-2 týdny a Barny bude připravený k adopci naprosto zdráv. Nutno říci, že to, co si zažil Barny, a především jak se přitom choval, je opravdu obdivuhodné... Např. včera... čištění, škrábání ztvrdlin muselo tak bolet... a Barny nic... jen chudák trošku naříkal, držel, a o kousání, nebo alespoň  náznaku kousnutí....VŮBEC NIC!!!! Barny je tak nesmírně - až vesmírně - hodný, že tomu není rovno. Jinak už běhá, hraje si, skotačí, skáče... prostě neskutečně hodný freťáček...

Bohužel Barnymu se zánět pořád vracel.. nepomáhaly operace, vymačkávání hnisu... byly jsme bezradné.. nakonec Barny jel do Brna.. tady podstoupil velmi náročnou operaci, při které se zjistilo, že jeho zánět je již tak velký, že utlačuje další důležité orgány - přesto všechno jsme se snažili Barnyho zachránit.. Bohužel po operaci Barnymu selhalo srdíčko.. a byli jsme bezmocní... 30.6.2010 Barny svůj velký a dlouhý boj prohrál.. Byl velký bojovník, super freťáček a navždy zůstane v našich srdcích... Přejeme Barnymu klid a pohodu ve fretčím nebíčku a hlavně, ať už ho nic nebolí..

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Statistiky

Online: 22
Celkem: 2848895
Měsíc: 31754
Den: 850