Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRUNNY

brunny12.jpg  BRUNNY

 

ADOPTOVANÁ

10.07.2010 pan Michal nám kvůli stěhování dovezl 4 své freťulky, které již s ním bohužel nemohou dále sdílet nový domov a tak jim našim prostřednictvím hledá nový :-) Jsou to 3 holčiny a 1 klučina. Jsou suproví, úžasně vychovaní a hodní... je vidět, že měli skvělý domov a tak bychom jim dále rádi zajistili podobný :-) Protože jsou na sebe všechny freťulky zvyklé a jsou zvyklé žít pohromadě, je našim společným přáním, aby si je budoucí majitelé adoptovali všechny společně nebo alespoň po dvojcích, aby jim nebylo smutno..  Nejvíce jsou na sebe zvyklé Brunny a Sammy - jsou stejně staré, 3 roky a druhá dvojice je Meddy a Spotty (2 roky). A teď co Michal říkal a psal o svých mazlíčcích :-) :

Obrazek1) BRUNNY alias Bruníček (V DLOUHODOBÉ LÉČBĚ V ÚTULKU - MOŽNOST VIRTUÁLNÍ ADOPCE)- fretčí holčina, od mala byla hodně plachá, teď už je to v pohodě, ale je na ní vidět, že má raději "krytá záda". Jinak ale pěkná lumpačice, jako jediná vymyslela způsob, jak se dostat dovnitř kuchyňské linky, tam si vždycky ustele a chrupetí tam

19.8. Dnes musím zase napsat jednu smutnou zprávu.. Onemocněla nám Brunny.. včera běhala s ostatními, dováděla, a pak najednou se v kleci složila a měla pěnu u pusinky.. byla jak mrtvá.. my jako opaření.. ihned jsme ji naložili a jeli k vetovi.. odebral jí krev, dostala ATB a vitamíny a musíme počkat do pondělka na výsledky krve.. zda je to zánět močáku či něco podobného nebo nám dokonce "hrozí" leukémií.. Brunny je studená, zahříváme jí, dáváme med s vodou, aby měla dostatek cukříku, hodně vitamínů, jinak je v pohodě... a netrpělivě čekáme na výsledky krve.. Po dalším zjišťování by mohlo jít o cukr, a tak bychom byli na predisonu..no, uvidíme,musíme počkat na výsledky testů do pondělka.

24.8. Brunny je dnes na vyšetření v Brně.... nemoci jsou výhledově asi čtyři, které by mohla mít (epilepsie, cukrovka, močové kameny, leukémie), tak jsme zvědaví...a netrpěliví..jak to dopadne..

24.8. Brunny má inzulinom... tj. obrácená forma cukrovky (pro laiky jako jsem já)...  a to v tak vážném stadiu, že musí podstoupit operaci....

25.8. Brunny jde zítra na operaci.... Držte jí s námi palce.. všechny :-)

27.8. Brunny vše zvládla v pohodě, zatím je její stav po operaci OK. Musíme ještě počkat pár dní, o víkendu na nové testy, zda její stav bude takový, aby mohla zpátky k nám :-)

30.08. Zítra se nám z Brna vrací Brunny... moc se na ni těšíme a věříme, že dál to bude jen lepší :-) MVDr. Jeklovi milionkrát díky :-), jestli to je dost... :-)

 

1.9. Tak Brunny máme doma, je naprosto v pohodě a skvělá.. vrátila se "domů" k Sammy a Spottymu, má skvěle udělané stehy, samovstřebávací a za měsíc na kontrolu. Její hodnoty jsou naprosto v normě a v pořádku a zatím nemusí brát žádné léky... uvidíme, snad to takto nějakou dobu vydrží :-)

3.9. včera jsem dostali špatné zprávy o výsledcích testů Brunny, malý nález je maligní... takže Brunny musí znovu do Brna na kontrolu a uvidíme, co a jak bude dál.....

9.9. Brunny byla včera na kontrole v Brně a je prozatím v pořádku. Operace se povedla a Brunny prozatím umožňuje úplně normální život. Děkujeme všem, kteří na ni přispěli.. Za měsíc jde Brunny na kontrolu.

9.9. Bruníska přesunu do našich fretek, protože jsme se rozhodli, že si kvůli nemocem Brunny a Meddy necháme.. přeci jen, když bude potřeba, zařídíme Brno a tak..

14.9. Bruníček je zlatíčko nad zlata.. celkem si padly do oka i s Datchi, a tak je mohu pouštět proběhnout pospolu :-)

5.10. Brunny je stále v pohodě, začíná jí růst nová srst na bříšku, a je to zlatíčko :-)

18.10. Brunísce roste nová srst velmi pomalu... asi to souvisí s její povahou.. je také taková.. strašně hodná, miloučká, zlaťoučká, taková opravdu jen na mazlení.. moc hodná.. není tak "prdlá" jako Meddy.. o to raději ji člověk mazlí :-)

5.11. Brunísek se naučil vylézat z klece, potvora.. normálně se protáhne mezi drátky a šup.. je fuč.. a lítá si po fretčárně jako by se nechumelilo... je to správná potvůrka :-) tak jsem jim (Brunny a Meddy) nechala otevřeno, protože takhle alespoň bude moci Brunny zpátky :-)

11.11. Brunísek si dělá co chce, když chce, prostě si vyleze ven a prochází se po místnosti, když ji to přestane bavit, vrátí se domů :-) je úžasná :-) miloučká, zlatíčko moje :-)

13.11. Bruníska a Meddy jsem přestěhovala do jiné větší klece, a jejich velkou jsem přenechala Salvušce a TEylince.. Brunny se však stěhovala hlavně z důvodu útěkářského.. teď už nemá šanci :-) ale bydleníčko má také super..

17.12. Brunísek je takové zlatíčko.. je strašně hodná, taková droboučká, maličká, ale správně uličnická rošťanda :-)

10.1. Tak dokonce i Brunny už má novou adoptivní rodiny - je jí paní Bára z Brna s rodinou.. moc se na ni ptají, zajímají se, a těší se.. nás také velmi těší jejich zájem a všechno.. pokusím se dát co nejdříve nové fotky.. jinak Brunny jako kdyby to věděla a o víkendu z ní byla teda pěkná dračice... :-) jsme pěkně pokousaní.. je moc, ale vždycky přiběhla, vyskočila na gauč, zalezla mi pod deku a ... kous kous kous..syčela jsem na ni jako vzteklá, tak vždycky pustila, ale za chvíli znovu.. a znovu.. nicméně jsme "přežili" - holky obě puštěné až do rána a druhý den už to bylo lepší :-)

 

 7.2. Brunny se pro změnu dobrovolně nastěhovala do klece ke Xavierovi.. když byly holky puštěné, Brunny prostě prolezla do klece ke Xavíkovi a našla jsem je tam spinkat pospolu jednoho přes druhého.. Xavík byl viditelně spokojený.. asi mu společnost chybí.. přes den je tedy Brunny s Meddy, ale pouštět je budu pospolu, když jim to dělá dobře a uvidíme :-)

9.3. Jejda, já jsem sem ani nenapsala, že Brunísek má novou virtuální rodinu - to jsem tedy hříšník.. a to se o ni nová rodina tak zajímá, často si píšeme a dokonce se společně i viděli na výstavě fretek v Brně 13.2. - adoptivní rodina je totiž z Brna.. mají doma fretčího klučinu a ještě se na dálku starají o Bruníska.. jsou moc hodní.. a dokonce jí vymysleli i datum narození, aby věděli, kdy jí mají posílat dárky :-) takže Brunny se narodila - jako - ale bude ten den slavit narozeniny - 22.5. na Karamelku - to asi zvítězila.. takže se vlastně jmenuje Brunny Karamelka... a je taková.. ohebná, slaďoučká, k nakousnutí.. 

16.3. Brunísek je nejmenší a nejhubenější ze všech freťulek.. je velmi drobná - asi díky své nemoci.. doma jsme ji přejmenovali na "Bobkařka".. Brunny jako jediná kajdí kudy chodí.. a nejlépe zásadně doprostřed místnosti, aby člověku vyšel krok právě tam :-) jsou to takové malé bobky.. ale velmi časté.. takže jsme ji přejmenovali dle jejího chování.. jinak s Meddy tvoří nerozlučnou a skvělou dvojku.. na rozdíl od Meddy však ráda někdy štípne.. prostě si mi vyleze do klína, chvíli se mazlí a "kous".. dostane pusinku, pohlazení a je klid :-) je to úžasná potvůrka :-)

30.3. Brunísek mě včera překvapila a pochopila jsem definitivně, že má své koulo, a je to osobnost.. zatím jsem si myslela, že větší osobnost je Meddy, ale Brunny mi dala jasně najevo, že ona je jiná než Meddy, ale svá a osobnost také.. nedávno jsem ji našla jak si skrz mříže vlezla do klece ke Xavíkovi - což mě nastartovalo k tomu, abych dala ke Xavíkovi nějakou holčinu - a včera.. jsem ji hledala a hledala a nikde nebyla.. nakonec vykoukla u pelíšku u Shreka.. a Shrek? Dělal jako by nic.. tak jsem čekala, co se bude dít dál.. nic.. Shrek přišel, čuchnul k Brunny, Brunny mu žďuchla čumáčkem do krku a nic.. řekla bych, že by mohli být i spolu.. nechci však dělit Brunny a Meddy - Meddy je na tohle potvrůka a všechny ostatní kromě Brunny napadá, tak aby nebyla sama.. tak Brunny putovala zpět k Brunny, ale časem zkusím dát ke Shrekovi někoho jiného.. ráda bych Rozárku, ale zatím jsou spolu (Rozí a Shrek) jako 2 saně.. :-( Ale Brunny je prostě fretka s velkým F, dáma :-)

2.6. Jejda, koukám, jak dloho jsem o Brunískovi nepsala.. Brunísek je fretka, která si dokáže podmanit každého fretčího chlapa.. prostě s přehledem zvládne mimina, říjné samce, neříjné, je jí to fuk... má nějaké zvláštní kouzlo, umí to s nimi.. očuchá je, oni ji a jsou prostě kámoši.. "nasadila" jsem ji teď (už vědoma si jejích předností) na Serváce a funguje to.. Servác není sám, má společnost, po Brunny ho přijala i Meddy, a kolikrát najdu Serváce s Brunískem spolu spinkat.. :-)

26.8. Brunísek už je u nás více než rok a rok po operaci.. je stále stejně skvělá, čilá a miloučká.. stále bydlí se Servácem a Meddynkou :-)

26.9. Brunísek je stále stejná a pěkná uličnice.. Včera se skamarádili se Žofkou a Čendou, ale když šli všichni spinkat, tak Brunísek nám dělala pořádek na skříni s TV, videem, noťasem a tak.. naštěstí byla opatrná a veškerá technika - kupodivu - přežila. Jak se tam však dostala mi je záhadou... má to být "antifretčí" prostor.. jak vidět, není antifretčí vůči všem :-) Nejmenší freťule ze všech se tam dostane :-)

28.11. Brunísek je pohodář.. Dáváme teď calopetku, abychom na zimu nabrali více síly a jsme naprosto v pohodě.

2.2. Potvůrka Brunísek.. je to miláček a zlatíčko v jednom :-) zrovna včera jsem ji vážila, Brunny má 562g.. je opravdu nejmenší fretečka, jakou znám. Však s velkým srdcem :-) Přijde se pomazlit, strašně ráda si hraje se dalšími 4 členy "pětky" se kterými bydlí, a řekla bych, že nejraději ze všech má kámošku Žofinku :-) Velmi často najdu holky spinkat společně :-)

servac-a-brunny.jpg24.2. aktuální fotečka Bruníska jak dovádí se Serváckem :-)

28.3.  O Brunískovi by se dalo říci, že "má ráda všechny". včera si tak - přes klec - rozumněli s Rupertkem, že jsem jen stála a pozorovala je.. i mě napadlo Rubertka zařadit do této pěkny - Rupertek velmi touží po společnosti - ale zatím není kastrovaný, a tak nechci riskovat, že začne holky tahat a prát se s klukama.. Ale Brunísek je prostě skvělá :-) 

04.05. Bruňďa je prostě úžasná.. dnes viděla otevřené okno, a tak si prostě mezi topením a zdí vyšplhala do okna a šup ven do květináče na parapetu.. a co byste mysleli? no pochopitelně mi začala vyhrabávat nedávno zasázené kytičky, které mají zdobit náš dům.. tedy ještě chvíli, a bylo by po ozdobě :-)  Bruňďa je v řádění velmi vytrvalá.. ze všech freteček vymyslí nejvíce činností, kde co provést :-) je nejmenší, ale nejdivočejší :-) Pojede s námi na dovču s fretkou, ať si užije venku lítání a všeho :-)

21.2.2016 Brunny se stala nejstarší obyvatelkou našeho útulku a nejstraší fretečkou, kterou zde máme :-) a to především i díky skvělé péči paní Pavly, která nedávno dovezla a zaplatila Brunny další operace nádorků, které velmi potřebovala a také se o Brunny v této době postarala :-) Takže Brunny je v pohodě, přes svůj věk je naprosto skvělá a suprová. Na fretečku v útulku nádherný věk.. Také moc děkujeme rodině Báry Leicherová a jejím synům za příspěvky celé roky právě pro Brunníska, kterou mají ve virtuální adopci :-) Moc všem za péči a starost o Brunny děkuji. Brunny dává najevo, že si vaši starost, lásku a péči zaslouží :-)

24.6. Brunny jako poslední z prvních fretek v útulku zemřela. V klidu, ve spánku. Přejeme jí stejně suprový život Za duhovým mostem s jejími kámoši :-) a pozdravy Meddynce :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Iveta - Brunny

Držím Brunny moc pěstičky. Taky jsem léčila moji minulou fretečku na inzulinom a také díky MVDr. Jeklovi a prednisonu se dožila krásných 8 let.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2842583
Měsíc: 31389
Den: 1765