Jdi na obsah Jdi na menu
 


CHARLIE

charlie1.jpgADOPTOVANÝ

šampaň sameček Charlie -ze zdravotních, resp. psychických důvodů zůstává v útulku :-)  VIRTUÁLNÍ ADOPCE -  nar. květen 2009 - je hodný sameček, ale po zdravotní stránce se nám zdá špatný, nosí ocásek pořád otočený nahoru, nevíme, zda to třeba nebude známka nějaké nemoci a tak pro jistotu hned tento týden poputuje Charlie do Brna na celkovou prohlídku... .. Už majitelka nás upozorňovala, že se jí nepodařilo Charlieho naučit na WC, má naprostou NEhygienu, jinak je Charlie hodný.....  charie.jpg

9.9.2010 Charlie je stejně jako Datchi a Chitta náš miláček... je úžasný... chodí pečlivě na záchůdek, je čistotný, miloučký, a co hlavně, po všech vyšetřeních v Brně, je naprsto zdráv (srdíčka, ledviny, všechno). Jen je velmi zanedbaný, droboučký, tělíčko je unavené z dlouhé říje a oslabené bronchitidou, kterou má všech 5 freťulek...  Charlieho vykrmíme a pak uvidíme :-) (váží 950 g, a to je na samečka opravdu málo) - jestli ho samou láskou nesníme :-) je strašně hodný..

22.9. Charlie je strašně hodný.. zlatíčko, mazlíček, krásně přibral, že z něho nádherný sameček.. a už i ocásek nenosí nahoru, ale normálně dolů jako každá správná freťulka :-)

18.10. Charlie je naše zlatíčko nad zlata.. strašně hodný, krásný, úžasný.. po zdravotní stránce už v pořádku, ještě na doporučení veterináře zařídíme kastraci a bude moci jít k adopci.. K adopci máme však několik podmínek.. Charlie je na tom po psychické stránce velmi špatně.. potřebuje hodně péče, mazlení a především "snimek_195.jpgvolnost" - tzn. nebýt v kleci nejlépe pořád, minimálně půl dne... v opačném případě je ve stresu, a to, co se nám podařilo, že už je psychicky v pohodě, nenosí ocásek pořád nahoru - což bylo psychického původu, se zase vrací.. takže jsme se nakonec pro probrání všeho pro a proti rozhodli, že Charlie zůstane také u nás, a nabízíme ho k virtuální adopci..

11.11. Charlie už váží 1650 g, je ho pořádný kusanec a dostal dárkem od své adoptivní majitelky novou prostornou klec.. a má se skvěle :-)

17.12. Ten čas tak strašně letí.. už je to přes měsíc co jsem psala poslední příspěvek k Charliemu.. Charlie se má skvěle.. je to mazel nad mazly, když se pořádně rozdovádí, tak i kousne, ale ne moc.. jinak se nechá hodiny hladit a vegetí si :-) je nádherný.. a ocásek dává nahoru jen velmi vyjímečně.. :-)

20.12. Charlie měl včera návštěvu, adoptivní majitelku Pavlu.. přivezla mu spoustu dárečků a krásných a nestačila se divit, jak Charlie vyrostl - resp. přibral - a jaký je z něho pořádný kus chlapa.. a hodný :-)

9.3.2011 Charlie byl v pondělí 7.3. na kastraci, už byl na to dost silný - je to tedy pořádný cvalík - a tak ho nadále říje nebude vyčerpávat :-) kastrace proběhla v pořádku, Charlie má 2 malé stehy, které za pár dní vytáhneme, včera byl na kontrole, dostal ATB a je v pohodě...Stále tedy u něj platí, že jakmile je ve stresu, "hodí" ocásek nahoru, ale jakmile zase získá jistotu klidu a bezpečí, "svěsí" ocásek dolů. Je tedy moc miloučký mazlíček :-)

16.3. Charlie je už po kastraci naprosto v pořádku.. krásně přibral, a dokonce i "domácí" holky ho začínají brát na milost, s klukama si rozumněl vždycky - je to zvláštní - ale je to tak, tak to vypadá, že brzy bude moci být "přidán" do domácí fretčí smečky a hned zase bude veseleji :-)

26.8. Krasavec Charloušek je pohodář... bydlí s Lucky vlastními fretkami, společnost mu tedy nechybí a má se skvěle :-)

28.11.2011 Charlie zlatíčko byl také na Brandýse a setkal se opět se svou virutální majitelkou :-) Té se Charlie moc líbil.. aby taky ne, je to krásný chlapík.. jen s tím ocáskem má problémy.. jak byl Charlie ve stresu - šup a ocásek byl znovu nahoře. Jak vidět, spokojený je jen u Lucky doma :-)

11.1.2011 Tak se rok přehoupl s rokem a na roky už u nás Charlie začíná třetí.. jinak je tu rok a půl.. bohužel celou tu dobu střídavě pšíká, pokašlává, frká, pak se to zase zlepší.. tak jsme se nakonec rozhodli ho poslat do Brna k MVDr. Jeklovi..to bylo včera - 10.1. Bohužel jeho diagnoza není moc příznivá... Charlie má nádory v oblasti průdušek.. s největší pravděpodobností bude muset na operaci.. Ani dnes nejsme o nic chytřejší, zatím se bude zjiš´tovat přesně co a jak a zda vůbec bude možné jeho nádory operovat... zítra budou dělat biopsii, a tak snad budeme vědět více.. držte Charliemu palce :-) Jak budu zase něco vědět, napíšu :-)     11.1. Zprávy o Charliem zatím nic moc - zítra se bude dělat biopsie a pak snad budeme chytřejší... zatím opravdu nic víc nevíme.. ale držte Charliemu palce :-)

17.1. Charloušek je od včera doma!!! Ještě není vyhráno, výsledky biopsie by měly být brzy.. .Pak se rozhodne další postup léčby.. děkujeme všem za příspěvky, dosavadní léčba stála 1500,- Kč. Moc díky :-)   20.1. Výsledky by měly být dnes.. dáme vědět :-)

 

13.1. máme poměrně příznivé zprávy o Charliem: Dnes mu udělali endoskopii (pod narkózou mu koukali do dýchacích cest). Viděli výrůstky, řasnaté  v okolí glotis (hrtanová záklopka), ale nezasahovali dál do dolních cest dýchacích ani do chrupavek, což je pozitivní. Vzali z toho tedy biopsii. Výsledky biopsie budou nejdříve za týden, protože minimálně, tři dny to musí ležet ve formolu, aby se to správně fixovalo, pak se to bude barvit, což zabere cca dva dny (eosinofil-hematoxilin barvivo) a pak se na to podívá veterinární patolog pod mikroskopem. Pak budeme vědět biologickou povahu (míru zhobnosti). Pokud by to bylo benigní (nezhoubné), což budeme všichni držel palečky, ale podle toho co už jsem říkala (velmi pomalý vývoj) a podle toho co viděli na endoskopii se to jeví benigně. Ale fuj fuj ať to nezakřiknem… Takže pokud to bude benigní, pak půjde Charlie domů bez operace na nízkých (ne doživotně) dávkách kortikoidů. Dle veta by Charlie do budoucna mohl být bez léků a příznaků. Pokud by to bylo maligní, tak by se do toho teď chirurgicky nezasahovalo. Výsledek je nejistý. Snažíme se vidět vše pozitivně, jakmile budeme mít další zpráv, ihned napíšeme.. Charlie to prý vše zvládá...Děkujeme za penízky Adě a Lídě, zcela určitě je na léčbu v Brně pro Charlieho použijieme, i když nepůjde na operaci, i tak celá léčba budě něco stát. MOC DĚKUJEME :-) 

26.1. Tak jsem o Charliem psala na aktuality a sem ne :-(. V každém případě Charlie už je přes týden doma, a výsledky nejsou zatím nijak špatné, ale ani nijak veselé.. prozatím je Charlie bez léků, ale biopsii se nepovedlo nabrat tak, jak by si vet představoval, prozatímní výsledky nic neukázaly, a tak Charlie bude muset během února (až se zase trochu zotaví) do Brna znovu. Znovu pod narkózu a znovu na odběry... snad pak budeme chytřejí.. Vypadá to předběžně ale, že by Charlie mohl být nějakou dobu na léku Prednison.. a pak se uvidí.. Není to naštěstí ale nic, co by ho vyloženě ohrožovalo na životě, jak první náznaky ukazovaly :-) takže super.

Za příspěvky na Charlieho moc děkujeme, jeho léčba v Brně zatím stála 1500,- Kč.. Opravdu moc díky :-)

2.2. Charloušek je zatím u nás doma, a zdá se být v pořádku... tento měsíc však musíme naplánovat cestu do Brna na další testy biopsie, abychom měli už konečný verdikt jeho nemoci a léčby. Budeme informovat :-)

14.2.2014 - dostali jsme zprávu, že přesně před týden, 7.2. Charlie po krátké nemoci zemřel. :-(

Teď už je ve fretčím nebíčku za Duhovým mostem a nic ho nebolí :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 15
Celkem: 2840474
Měsíc: 30419
Den: 1056