Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dukke

ZAMLUVENÝ

Nar. 2017

Barva: stříbrná

Kastrace, očkování:  ANO/ANO

Vhodná k jiným fretkám: ??? vybírá si. I lidi. 

article preview

23.7.2018

img_7943.jpgVčera jsme přijali do útulku roční šampaň holčinu, po porodu 6ti mláďat, z toho 4 jsou v nových domovech, 2 byla přijata s matkou. 

Fretku jsme pojmenovali Dukke (panenka), ale zatím je to pěkná čarodějnice, jelikož brání v novém prostředí svoje mimča tak, že není možné se k nim téměř dostat bez újmy na zdraví. Je to super máma, a bude z ní i super fretka. Po zklidnění, kastraci a očkování jí budeme hledat nový domov.

26.2.19 Dnes byla Dukke na kastraci, jelikož začínala jít opět do říje. Vše zvládla v pohodě, a jak dobere atb, můžeme jí hledat nový domov :-) myslím, že by si s ní poradil i začátečník, je to krásná fajn holka, krásně změnila barvu na stříbrnou :-)

17.3. Dukke zvládla vše v pohodě, a je z ní krásná holka. Přidám nové fotky, je nádherně stříbrná :-) a hledá si nový domov, možno i u jiných fretek :-)

30.4. Dukke je taková malá potvora. Měla už skoro nový domov, jenže začala šíleně kousat.. hryzla i mě, což nikdy neudělala, a to pořádně, a začala kousat i v novém domově a v dalším i fretky.. takže se k nám vrátila a nevím nevím.. ke zkušenému chovateli by jít mohla a k fretkám si nedokážu odhadnout. Je děsně nevyzpytatelná. Potřebuje čas, aby si zvykla... na lidi i fretky.. takže potřebuje hlavně trpělivého zkušeného chovatele. 

28.11.19 Dukke odjela jako vymazlená fretečka společně s Vlašimáčkem do adopce nedaleko nás, do MB. Moc děkujeme za adopci :-)

8.7.2021 Dukke je od 1.7. u nás v útulku. Již v lednu jsme řešili veterinu v Brně, společně s Vlašimáčkem, kdy byli oba na operaci, měli špatné zoubky. Teď má Dukke opět problémy, majitel volal v pátek 25.6. že Dukke napadá na bok.. Měli jsme podezření na inzulinom. Byli hned na veterině, kde opravdu zjistili glukozu 3.6. Následně 1.7. byli na veterině v Brně, kdy už měla glukozu 2.7 a její stav byl poměrně špatný, že nemohla ani na operaci. A tak se Dukke vrátila zpět do naší péče, sama nejí, krmíme kašičkou stříkačkou několikrát denně. A to ještě v úterý 6.7. nás Dukke šíleně vystrašila, protože ráno měla opravdu velmi špatné "ledvinové" káko, ležela na boku ve vlastní moči a ani se nehla.. Osobně jsem myslela, že to je její poslední hodinka. V dečce jsme ji chovali a mazlili a vypadalo to, že Dukke začíná bojovat. Dostala injekčně pod kůži roztok NaCl a glukozu, opakově, a ve 3 hodiny odpoledne už se zdálo, že je lepší. Začala být aktivnější, a snědla zase i kašičku ze stříkačky. A tak opět krmíme.. jednou je to lepší, sní najednou i 2 stříkačky 25 ml, někdy jen jednu, ale vypadá to, že snad by to mohla zvládnout, trochu nabrat, aby mohla příští týden jít na operaci inzulinomu, kteoru velmi potřebuje. Samozřejmě dáváme ATB, prednison a další podpůrné léky. Tak držte palce, ať to holka zvládne.. My samozřejmě krmíme ve dne v noci, doslova se od Dukke nehneme. V sobotu jí majitel ještě přivezl Vlašimáčka, aby on, ani Dukke nebyli sami, a tak jsou tu společně.. :-) 

Dukke měla bohužel nádory, které se prokázaly při operaci v Brně, a tak už jsme se rohodli ji vůbec neprobouzet :-(

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2840954
Měsíc: 30517
Den: 1173