Jdi na obsah Jdi na menu
 


EVELYN

p1010208.jpg16.7. Dlouho jsem přemýšlela, jaká mám dát jména fretečkám, které jsme si včera přivezly ze ZS v Chomutově.. Nakonec jsme se rozhodla dát tchořence své nejoblíbenější dívčí jméno (které p1010209.jpgnedostalo žádné z mých dětí, leč mám 2 kluky :-) ) a které jsem si schovávala zatím v záloze.. když p1010207.jpgjsem viděla tchořenku, která vypadá opravdu tak 5 minut před smrtí.. je možná blbé, že to takto říkám, ale Evelyn má tak strašně nafouklé bříško, velké a tvrdé, že to svědčí o nějaké nemoci.. myslela jsem na přeříjení, má celý vypelichaný ocásek.. a tak jsem hned včera večer domluvila na dnes ráno operaci u našeho veta.. když jsem jí tam dovezla, vypadalo to velmi špatně, Evelyn už skoro ani nechodila.. jen se mátožila.. a i vet říkal, že vůbec neví, co "tam" (v bříšku) může být a domluvili jsme se, že ji bude operavoat, a když by to bylo opravdu vážné až neslučitelné se životem, že Evelyn ani probouzet nebude.. byla jsem jako na trní.. naštěstí už v 10 hodin byla Evelyn po operaci, a dopadla nad očekávání dobře, Evelyn měla obrovský nádor vaječníku, vážící 66 g !!! takže nádor je odoperován, Evelyn je ještě v lékařské péči a odpoledne si ji vyzvednu :-) Doufám, že dál už to bude jen lepší.. Evelyn bohužel není nejmladší, a tak doufám, že vše zvládne.. vyhráno ještě nemáme .. držte nám palce :-)

prerijena-deloha.jpg17.7. vím, že někdo na to nemá žaludek, ale považuji za správné o tomto všechyn informovat, abyste mohli na vlastní oči vidět, jak to vypadá, když se nechá fretka přeříjit a proč může i umřít.. a bohužel to není ojedinělý případ, že fretka zemře na přeříjení.. setkala jsem se s tím několikrát :-( Tak snad mi to "slabší žaludky" prominou.. Jak je uvedeno v popiscích, vlevo dole (modrá šipka) vidíte již mírně zvětšenou jednu dělohu Evelyn vzniklou přeříjením. Však děloha fretky ve zdravém stavu je asi poloviční... nahoře (zelená šipak) vidíte nádor na vaječníku vzniklý dlouhým přeříjením Evelyn.. nevím vůbec, jak byla Evelyn dlouho v říji... však její tělíčko nebylo "klasicky" vypelichané jako u přeříjené fretky, kdy většinou ztratí srst na hlavičce, zádičkách, ocásku.. Evelyn byla "proplešatělá" v podstatně rovnoměrně po celém tělíčku, kdy měla asi polovinu chlupů,než má mít, a jen ocásek měla úplně holý.. právě proto nešlo jen o zvětšenou dělohu, a svědčilo to o jiném problému - jak se pak i prokázalo - nádor na vaječníku... Nádor je velký jako zaťatá pěst, či obrovská broskev, váží 66 g !!! když si představíte v bříšku fretčí samičky obrovskou broskev, je asi jasné, jak vypadala.. obrovské nafouklé tvrdé bříško... které pochopitelně omezovalo i její pohyb atd.. Myslím, že si holka užila dost... :-( toho negativního.. o to více je asi Evelyn přítulná.. včera se ode mě nehla.. jakmile jsem jí položila, odmítala spinkat.. a protože nemůže moc chodit, její tělíčko si musí teprve zvyknout na to, že v sobě "broskev-nádor" nemá, protože pochopitelně tento nádor ovlivnil další rozpoložení ostatní orgánů v těle, které musely "uhnout" rostoucícmu nádoru, a teprve nyní se zase musí - pomalu - vrátit do normálu - a tak musíme Evelyn hlídat.. v pohybu i v jídle.. včera tedy dostala vodu s medem, před spaním pak rekonvalescenční kaši, v noci v 1,30 pak také ještě kaši a ráno zase vodu s medem a kaši.. Celou dobu - když není u mě v náručí či na klíně - kde byla celý večer - tak spinká v přepravce (kvůli omezení pohybu) na vyhřívaném polštářku.. Dnes pojedeme na kontrolu.. Náš vet - přímo mladý pan doktor Langer z kliniky Salvus Mladá Boleslav - odvedl perfektní "práci" a Evelyn zachránil život. Moc mu díky :-) i celému týmu :-)

18.7.2012 Evelyn je skvělá.. neskutečně hodná, taková oddaná mi přijde.... asi se i bojí, drží se mě pacičkama doslova jako klíště, ať jsme kdekoliv.. jen doma na klíně je v pohodě a spinká.. nevím, co má holka za sebou, ale asi nic moc.. u veta na kontrole vše OK. Měl službu zrovna pan doktor Langer starší i mladší, tak jsme znovu probírali Evelyn nádor.. byli oba překvapení, prý tohle ještě v životě neviděli (a že už viděli leccos), a znovu jsme vyfotili Evelyn nádor v porovnání s Evelyn samotnou.. je to jako kdybyste si do břicha nacpali ještě svou hlavu a o trochu větší.. děsná p1010213.jpgpředstava což? takhle byl totiž velký Evelyn nádor..o něco větší než její hlava, a to měla v bříšku.. foto přikládám. Jinak by vše i dle vetů mělo být OK, nádor byl zapouzdřený, takže by neměl nikde jinde dělat paseku.. Evelyn bude 10 dní dostávat antibiotika a pak se uvidí.. snad to bude dobré.. Horší je, že Evelyn nechce jíst.. takže krmíme stříkačkou kaší.. na druhou stranu se jí nedivím.. dnes ráno už jsem Evelyn přestěhovala z marodky na půdu..Je pod celodenním dohledem a pravidelně dostává papkat, tak snad to zvládneme :-) 

3.9. O Evelínce jsem pravidelně informovala v aktualitách.. Eve na tom byla velmi špatně.. vždy, když jsem šla ke kleci, jsem se bála, jestli ji najdu živou.. Nakonec jsme nastolili léčbu a stravu kaší, a to tak, že každé 3-4 hodiny, přes den s přestávkou, když jsem byla v práci, ale krmení bylo i v noci, takže jsem ji naposledy krmila o půlnoci, potom ve 3 a znovu v 6. Stejně tak krmila a pečovala o Evelínku u Jana B. a o víkendu i holky Gabča s Nelou.. všem moc díky za pomoc.. Nakonec začala přesně na svůj svátek jíst Evelínka sama konzervičku :-) mou radost si asi umíte představit !!! Dokonce začala pít i z napáječky a tak doufám, že máme vyhráno a Eve že svůj boj o život vybojovala a i nadále bude bojovat :-) Tak ještě držte palce :-) Eve si to zaslouží :-)

 

7.2.2013 O Eve jsem psala hodně v aktualitách.. Eve se ze všeho dostala a je dlouhodobě u Jany B. která o ni pečuje, krmí ji, kupuje jí jatýrka, která Eve miluje a Eve v jejích rukách a péči jen rozkvétá.. začala běhat, přibrala, Jana ji nosí v batůžku a Eve ji usíná v mikině.. prostě se má jako v ráji :-) Janě moc moc díky :-) Eve vytáhla hrobníkovi z lopaty :-) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marta - Evelyn

Držíme i s Jaruškou pěsti a pacičky. Přejeme aby měla spoustu síly a chuti k životu. Ona i Mája měly opravdu štěstí, že se včas dostaly na správné místo, tak teď už snad bude všechno jen a jen dobré. :-)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 29
Celkem: 2842959
Měsíc: 31593
Den: 1822