Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÍZINKA

 

izinka.jpg26.1. ÍZINKA - V pátek 20.1. nám po dohodě přivezla paní Radka z Prahy svou krásnou 3,5 letou fretečku Ízinku, kterou se rozhodla dát do další adopce z důvodu alergie svého malé syna.. Už když Ízinku přivezla, bylo jasné, že Ízinka je na paní Radku velmi fixovaná.. S ní se mazlila, lezla na ní a po ní, a když jsem ji chtěla vzít do ruky já, Ízinka vyváděla jako pominutá, syčela, hysterčila.. prostě se bála :-(. U nás Ízinka zůstala přes víkend a právě kvůli jejímu chování jsme se rozhodly (i po dohodě s paní Radkou) Ízinku přemístit do menšího prostědí - zpět do Prahy - k Janě Lišce.. která krom Ízinky má doma "pouze" své 3 fretky, a tak na Ízinku bude více času, více mazlení a hlavně méně hluku, cizích lidí a fretek  a tak.. prostě se snažíme, aby Ízinka byla co nejvíce v pohodě.. I proto jsme zatím Ízinku ani nedávaly na stránky, protože její adopce zatím nepřichází v úvahu, nevíme, jestli Ízinka životní změnou nepřestane jíst a tak, jak vůbec tak velkou změnu ve svém životě přijme a jak se bude chovat, kdy ji opustí strach a přestane se zakusovat do všeho kolem.. Doma byla zvyklá být hodně puštěná, a to přeci jen u nás nebylo možné.. No.. ale nakonec sem vše o Ízince píšu, a to hlavně z důvodu, že mě paní Radka velmi mile překvapila.. nejen, že každý den volala a ptala se na Ízinku (což je vyjímečné, většina lidí ztratí o fretku zájem, jakmile jí dá k nám), tak paní Radka ne.. A nakonec se rozhodla, že doslova "překope" celý svůj život kvůli Ízince, přestěhuje se, a zařídí vše tak, aby Ízinka mohla být s ní a vezme si ji od nás zpět :-) .. Až mě z toho mrazí, když to píšu.. Paní Radka psala sama, jak je sama sebou překvapená, co vše dokáže člověk udělat kvůli fretce, že vymyslela, jak to zařídit, aby alergie neohrožovala malého syna a přitom aby netrpěla Ízinka... prostě.. klobouk dolů.. Opravdu :-) Takže Ízinka je zatím v Praze u Jany a až si paní Radka vše zařídí pro návrat Ízinky, Ízinka se bude stěhovat zpět domů :-) Paní Radce díky.. díky za to, že jsou mezi námi stále lidé, kteří se umí obětovat "jen pro zvíře" :-) A tím potvrzují i to, co cítíme i my, že to není "jen zvíře", ale člen rodiny :-). Díky :-) i za Ízinku :-)

29.1. Ízinka odjela zpět domů :-)

 9.3. Tak máme Ízinku opět zpátky v útulku.. majitelka nás kontaktovala znovu s tím, že alergie syna se zhoršila a není možné mít společně v bytě Ízinku i malého syna.. a požádala nás, zda bychom si Ízi opět vzali k nám a dali ji do adopce.. A tak je Ízinka zpět :-), prozatím v Praze.

16.3. Ízinka nám ve středu nahnala strach !!!!! z ničeho nic začala pozdě večer zvracet (a také krev)... tak jsme neváhali a ihned jsme jeli do Boleslavi k p. doktoru Langerovi, který i když už neordinoval (bylo cca 11 hod v noci), Ízinku vyšetřil.. neshledal nic, co by mohlo být zdravotní příčinou Ízinčiného zvracení.. A tak se přikláníme k tomu, že je to psychického původu.. Ízinka to neměla v poslední době lehké - stěhování v původní rodině, pak k nám do Plužné, pak do Prahy a zpět k majitelce, pak k původnímu majiteli a pak zpět k nám.. pro psychicky labilní fretky je toto poměrně vražedná kombinace.. A tak jsme nasadili tu nejlepší a nejjednodušší léčbu - kterou tedy měla Ízinka i před touto indispozicí - a to léčbu láskou, chováním, mazlením :-) pevně věříme, že to Ízince pomůže najít svou psychickou stabilitu, a že se z toho dostane.. zatím je v pohodě :-)

28.3. Ízinka se včera z Prahy přestěhovala k nám do Plužné.. zatím tedy kouše, tak potřebuje trochu času, aby našla svou vlastní rovnováhu. Po zdravotní stránce je již v pořádku :-)

30.3. Ízinka je tedy pěkně kousavá potvrůka!!!! asi je strašně vyděšená, protože se zakousne, jen dám ruku do klece... vůbec na ni nemohu sáhnout.. potřebuje získat důvěru a čas a zjistit, že se jí nic nestane a bude z ní miláček. Tak doufám, že to holka pochopí brzy. zatím jí dám pár dní na rekonvalescenci :-)

3.4. Ízi se pomalu pomaličku uklidňuje.. ale už začíná zkoumat vše kolem, tak bude brzy v pohodě :-)

10.4. Dostala jsem zprávu od majitelky Ízinky, že by snad mohla Ízinka znovu stěhovat domů.. Tak uvidíme, jak vše "dopadne" :-)

17.4. Tak uplynul týden, už jsem majitelce psala, jak to bude s Ízinkou dál, ale neozvala se.. takže asi Ízí zůstává u nás a tím pádem začneme pracovat na výchově :-)

19.4. Moc mě to mrzí, ale na můj majlík původní majitelka nereaguje.. :-(. No, nedá se nic dělat, už bych si na takové jednání měla svým způsobme zvyknout.. Takže Ízinka v tom doopravdu zůstala sama - tedy u nás :-) takže sama není :-) zatím je pořád kousavá, bojí se, ale i to časem zvládneme :-)

Tak musím napsat, že paní Radka se dnes ozvala :-) měla nehodu s počítačem, a tak nemohla psát.. v každém případě Ízinka zatím zůstává, cca do konce června, pak by se měla vrátit... no.. začneme Ízinku vychovávat, aby nemusela být pořád opuštěná :-)

02.05. Ízinka je snad největší potvůrka, co mám doma.. s naprostou 100%tní jistotou vím, že mě vždycky kousne.. dnes ráno se jí to povedlo také.. dávala jsem jí do mističky granulky, ruku schovanou ve dvojité rukavici, a přesto když jsem zavírala klec Ízinka se stihla zahryznout - naštěstí do dvojité rukavice.. Přitom vím, že s paní Radkou byly naprosto v pohodě.. ale na druhou stranu je to logické.. když 3,5 roku je fretka s někým, na koho je zvyklá.. udělá si pouto a jak vidět, Ízinčino je tak silné, že odmítá kohokoliv jiného akceptovat.. tak se budu snažit dál, třeba se mi jednou podaří brát Ízinku bez rukavic. Pochybuji však, že bude moci jít už dál do adopce, protože si neumím představit, jak by si zase zvykala na někoho jiného. Prozatím paní Radka plánuje, že se k nim Ízinka koncem června vrátí.. bylo by to fajn.. :-) protože jinak to má Ízi u nás na doživotí.. protože její další adopce nepřipadá v úvahu. I když si zvykne na mě, zcela jistě už by byl zase problém si zvyknout na někoho jiného. Ízi má velmi silné pouto ke své původní rodině.

14.5. Tak jsem dnes dostala mejlíka od Ízinčiny rodiny, že když to vyjde, tak koncem května by se Ízi mohla stěhovat zpět domů.. bylo by to pro ni opravdu to nejlepší, co by mohla mít..:-) Paní Radce a její rodině díky :-)

25.5. Slavím maličký úspěch, když dávám Ízince granulky, už mě nekouše :-) tedy dávám jí je v rukavicích, ale i to je úspěch.. :-)

20.6. Uplynul další měsíc, kdy je Ízinka u nás.. a řekla bych, že pozoruji další vstřícné kroky z její strany.. už mohu dát holou rukou bez rukavic mističku do klece, vyčistit záchůdek.. tedy.. jsem velmi na pozoru, ale Ízinka už konečně neútočí !!! Včera se s velkou radostí pustila do melouna !!! :-) Moc jí chutnal.. a tak k sobě pomalu pomaličku nacházíme cestu :-) Už začínám věřit, že se i Ízinka zlepší :-) Ale že jí to holce trvalo :-)

13.7. Tak plynou dny, týdny, měsíce.. a paní Radka se občas ozve, že si Ízinku vezmou, ale zatím že ještě ne.. a tak se vše posouvá a posouvá, až si Ízinka začíná zvykat a bude brzy OK.. Tak začínám přemýšlet, jestli má ještě smysl čekat, zda si ji opravdu někdo z původní rodiny vezme, či se prostě smířit s tím, že ne, Ízinku dále "netrápit" čekáním na původní rodinu a začít opravdu s výchovou tak, aby mohla jít např. i do adopce. Začnu hned tento víkend. Protože se přiznám, že už mě to čekání nebaví..a Ízinku zcela určitě taky ne :-) Dnes ráno si vzala pastu, pochopitelně už bez problémů z ruky, vyčistila jsem jí záchůdek, atd.. a to bez rukavice :-) takže časem bude vše lepší a lepší :-)

16.7. Ízinka udělala obrovský pokrok.. už normálně běhá po místnosti i v mé přítomnosti jako "normální" fretka a nijak si mě nevšímá, nechá se normálně vzít do ruky (tedy pro mou ochranu stále v rukavici, ale řekla bych, že je to už jen otázka času a mého strachu) :-) nechá se hladit - bez rukavice :-) a líže pastu - bez rukavice.. takže je to opravdu už jen otázka času, kdy bude Ízi naprosto v pohodě :-) Uf.. ani nevíte, jak jsem ráda :-). však to nějaký ten měsíc trvalo :-)

17.1´0. Ízinka už to má taky jasné, a ač paní Radka sem tam psala, jak jim Ízinka chybí, jak si ji vezmou zpět a jak pro ni udělají všechno, ve výsledku jak se říká, "ani neškrtli"... kromě těchto pár mejlíku, či poznámek na netu, se nestalo vůbec nic. Poslední zpráva byla, že paní Radka napsala, jestli si myslím, že by bylo vhodné Ízince měnit prostředí a brát si ji zpět. Napsala jsem jí, ať se přijedou na Ízinku podívat, a nechají Ízinku, aby se rozhodla, zda chce být u nich či ne (jak by se to poznalo nemusím psát :-).. to fretka pozná..). Bohužel paní Radce už jsem nestála ani za odpověď, natož, aby se na Ízinku, pro kterou udělají všechno, přijeli podívat. Jo..vcelku se to dalo čekat. Bohužel :-(. No.. Ízince jsem naštěstí nic takového neříkala a tak je v pohodě. Je milá, hodná, čistotná, a strašně ráda se mazlí :-) A protože nevím, jak by mohla jít Ízi znovu do adopce, mám obavy, že by zase začala dlouhodobě kousat, a to nemohu udělat ani jí, ani případným zájemcům, zařadím Ízinku do katagorie "virtuální adopce". Kdož byste chtěl Ízinku adoptovat alespoň na dálku a třeba se s ní občas vidět, neváhejte. Je skvělá, a její původní rodina o ni vůbec nemá zájem :-(

7.2. Ízinka udělala a stále dělá velké pokroky.. miluje jakékoliv pamlsky, pastu, sušené maso, cokoliv a když je volně, stále za mnou chodí co jí dám :-) je úžasně milá.. :-) a jak dostane.. hup hup do svého pelíšku.. tak je doma, tam se cítí v bezpečí jako na pozorovatelně kouká, co je venku :-) a od 31.1. má Ízi svou virtuální rodinu !!!! Fretečky Dopy a slečnu Markétu. Moc díky :-) 

28.7.15 Ízinka oslavila svoje 7mé narozeniny, 3.5 roku pobytu u nás v útulku.. A věk se bohužel projevil a Ízinka začala slábnout.. Přestala jíst a tak s těžkým srdcem jsem nechala Ízinku uspat. Jako se všemi fretečkami, i s Ízinkou jsem byla až do konce.. Ízinko pozdravuj za Duhovým mostem :-) Slečně Markétě a fretečce Doppy děkujeme za podporu a adopci Ízinky :-) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Radka - ízinka

Moc se mi po 'Izince stýská... :(

Alena - Re: ízinka

Dobrý den.. myslím, že Ízinka tuto dobu již přetrpěla a je poměrně v pohodě.. :-) Pokud se Vám stýská, není problém Ízinku navštívit :-) hezký den. AN

Radka - :)

Hezký večer...
ízka meloun miluje.Když jsme ji ho koupili,tak si pochutnávala a spokojeně mlaskala :)
Ona má ráda vše...jablíčka,okurku,banán,hrušky,prostě snad uplně vše.
Akorát maso nemusí.A to nejí ani z plechovky.Je taková trochu zvláštní.
Už se na ni strašně těším.
Není den,aby jsem na ni nemyslela.

jg nbk - Je mi líto

Izinčiny bývalé majitelky, musí to mít hodně těžké. Vím přesně jak se cítí. Snad se jí nějak podaří si to zařídit, držím jí palce.

Radka - I'zinka...

Dobrý den,nevím,jestli se můžu na ízinku iformovat na těchto stránkách?
Zajímalo by mě,jak se ta kočička má?
Jestli papá,pije a jestli si alespoň trochu hraje??? Hravá je hodně,tak mám strach,jestli ji to vydrželo.
Zajímalo by mě,jak je na tom celkově,jestli se stále bojí,jestli je v klidu atd.Co já vím,tak neměla ráda pach jiných zvířat,tak jestli se i tohle třeba nějak změnilo?Moc děkuju za odpověď
Hezký den Vám i chlupáčkům a mému sluníčku posílám pusinky :)

Alena - Re: I'zinka...

Dobrý den Radko.. Ízinka se doslova cpe :-), pije, tohle všechno je v pořádku.. však stále trochu (hodně) zápasíme s tím, že se bojí a tím pádem kouše.. má v kleci svou chobotničku, halowenka, takže v nich spinká, ale jen jí tam někdo vleze, je majetnická a vyloženě napadá..vím, že s Vámi se mazlila.. ale prostě nás zatím jako náhradu za Vás nechce přijmout.. Mám i obavy, že když si zvykne na mě, jak potom půjde do adopce, protože se dá předpokládat, že na další změnu bude reagovat stejně.. nebude to mít holka jednoduché, těch změn je na ni příliš mnoho. Alena N.

Radka - I'zinka...

Moc Vám za I'zinku děkuju.
Jste báječný jakou máte trpělivost a jak se k freťulkám chováte.:)
I'zinka je moc mazlivá,budu doufat,že se dá do pořádku a najde nějaký skvělý domov,takový,jaký si zaslouží....
Kdyby ta porvůrka věděla,jak se mi stýská a že na ni myslím KAŽDÝ DEN.
Z celého srdce Vám děkuju že máte tak obrovská srdíčka pro tak malé potvůrky.

Monča - Ízinka

Doufám že se malá Ízinka dostane co nejdříve ke své majitelce :)

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2813787
Měsíc: 27972
Den: 1155