Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kačenka

Kačenka - adoptovaná

 p1010304.jpg10.1.2013 KAČENKA k nám přijela dnes ze ZS z jihu Čech. Byla odchycena městskou policií. Na první pohled se zdá Kačka nekonfliktní, hodná, milá freťule.. je taková zkoumavá, nevyvádí jako kluci, ale leží nahoře na p1010306.jpghamačku a pozoruje okolí.. A tak uvidíme, jak se ještě Kačka vybarví.. Na záchůdek chodí Kačka zatím jen mimo záchůdek... no, bude to tak pokračovat? :-) 

18.1. Tak jak pokračujeme s Kačenou? Vpravdě... nic moc. Kačka na mě několik dní syčela, kousla při každém pokusu vzít ji do ruky, ale když byla volně, lítala a byla v pohodě. Teď už na mě nesyčí, ale kámošky zatím ještě nejsme. Kačka zná pastu.. takže to vypadá, že se někomu nečekaně ztratila, neznala jiné prostředí a proto na  změnu reaguje strachem, a tím pádem kousáním a syčením. Zvykne si, ale potřebuje trochu více času :-)

2.2. Kačenka si pomalu zvyká, už si zvykla na pamlsky a pravidelně si pro ně chodí... pomalu pomaličšku si na sebe zvykáme.. ale záchůdek, to je pro Kačku stále španělská vesnice... ani omylem se do něho nestrefíá a vše je hned za ním.. hezky v rohu... dávám jí alespoň plenku... tohle nevím, jak se nám podaří zlepšit.. no, uvidíme :-)

7.2. Kačka je taková polodivoška.. strašně rychle hltá všechny pamlsky, jako by jí je měl někdo sníst - ale není kdo, bydlí sama, když je volně, nedá se vůbec chytit, vždy si sama vleze do pelíšku, když už chce domů, a jinak je tedy prasátko první třídy. Záchůdek nepoužije nikdy ani omylem, ten je stále čistý, a všechno je za záchůdkem - na plence.. jo jo.. holka.. co s teobu ještě bude? :-)

22.3. Kačka si už u nás zvykla, stala se z ní super freťule, která se sice ještě maličko kontaktu s lidmi bojí, ale oproti začátkům je to pohoda.. stačí pasta, pamlsek, a Kačka se nechá v pohodě vzít do ruky :-) je to již jen otázka času, kdy Kačka ztratí veškeré zábrany a poté bude k adopci. Bydlí zatím sama, a tak nebude problém, aby byla i jako jediná fretka v rodině. Předpokládám, že do adopce bude moci jít v létě.

12.1.14 Kačka je u nás rok.. za tu dobu udělala velký pokrok, nesyčí, nevyvádí, ale komunikativní moc není.. myslím, že na adopci to nebude a Kačka u nás asi zůstane ve virtuální adopci, alespoň do doby, než by opravdu byla k adopci. Zaměříme se na ni, a uvidíme. V každém případě je Kačka šílený prase.. tedy, ne prase v pravém slova smyslu, protože pravda je, že prasátka jsou čistotná, ale v tom přeneseném, jak je lidi používají.. Kačka NIKDY nejde na záchůdek.. jen opravdu omylem, když už v kleci nemá kam jít.. zásadně chodí za záchůdek, kaká, čurá sice do jednoho rohu,  ale teče to všude.. a nepomůže ani plenka, protože tu Kačka rozebere, roztrhá a udělá si z ní pelíšek a káko je zase na dně klece.. fuj.. fakt hnus. Tak nevím, jestli takové prasátko místo fretky bude vůbec někdy někdo chtít. No uvidíme.. zkusím ji dát nějakou kámošku, třeba malou Veverku, a uvidíme, jediná šance je, že by se to naučila od někoho jiného, samotné jí to prostě nedojde :-(

18.1. Ke kámošce zatím nedošlo, Kačka se moc kámošit nechce... udělala jsem pokus, vysypala jsem celé dno kočkolitem, aby se Kačka do něho naučila chodit.. jenže, Kačka na mě vyzrála a místo na kočkolit začala chodit na káko do patra... takže vše padá ještě mimo klec... no... je to pěkná potvůrka... nevím, jestli ji to vůbec někdy přejde, potvoru jednu :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 17
Celkem: 2843286
Měsíc: 31766
Den: 1806