Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matýsek

 3.4. MATÝSEK je pětiletý freťák, o kterého se jeho původní majitelka nestarala... naštěstí její matka situaci a hlavně freťáka zachránila, spojila se s námi, freťáčka jsme vyzvedli a dovezli na VFU Brno. Freťáček má obrovský nárůstek na ocase.. to byl hlavní důvod majitelky ke spojení s námi.. toto vyřešit. Bohužel na veterině se ukázalo, že freťáček toho má mnohem více :-) a jeho život je na hranici.. Má zákal na levém oku a je na něho tedy nevratně slepý. Ocásek se musí amputovat a testy prokázaly celkové selhání organismu. Snad kromě srdce má špatné veškeré testy... Teď čekáme, až se dá trochu dohromady, aby mohl podstoupit operaci inzulinomu a zároveň amputaci ocásku. Navíc je freťák nesocializovaný a kousavý.. Takže máme před sebou opravdu obrovský kus práce toto nešťastné stvořeníčko dát dohromady a pomoci mu dožít druhou necelou půlku života tak, jak má fretka žít :-) v lásce a péči :-) Věříme, že vše dobře dopadne a vyjde to. Prognozy jsou dobré. Snad nás budou jen trápit finance, výhledově cca 10 tis... :-( Když byste někdo chtěl pomoci a na Matýska nám přispět, budeme moc rádi... do VS napište prosím 007007, do poznámky můžete napsat Matýsek. Budeme vědět, že jsou finance určené právě pro Matýska :-) Moc předem děkujeme :-)

A přidám fotku Matýskova ocásku, ale je z mobilu a špatná, lépe to bohužel nešlo a pak hned zůstal na veterině, nárůstek jsem vyznačila červeným kolečkem.. tak další fotky budou, až bude Matýsek u nás - po operacích. Držte mu palce :-)

mates-ocas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. 4. Matýsek včera přijel domů - do útulku !!! Na VFU Brno absolvoval minulé pondělí operaci inzulinom, při operaci lékaři našli nefunkční levou nadledvinku, tak ji odebrali také, a samozřejmě při operaci ještě amputovali ocásek, asi 2/3 ocásku Matýskovi vzali. Bohužel jeho hodnoty nebyly ještě dobré, a lékaři navrhli ještě transfuzi. Takže ve čtvrtek dostal transfuzi, od freťáčka, který byl původně také adoptován přes náš útulek, a teď bydlí u Renči. Renče za toto moc děkujeme, že si našla čas a klučíkovi díky za dar nejvzácnější - dar krve :-). Matýskovi toto moc pomohlo, a hodnoty se postupně lepšily.. Inzulinom  už je OK, operace se povedla :-) a po postupné léčbě a rekonvalescenci byl Matýsek včera propuštěn do domácího ošetření. Ještě není vyhráno, Matýsek se musí zpravit, je strašně hubený, a zatím nechce moc papkat, ale papá kaše, a tak alespoň to, kaše mu dají vše, co potřebuje :-) A budeme společně bjovat :-) Za 14 dní pojedeme do Brna na kontrolu :-) 

Všem za Matýskovu záchranu moc děkujeme.. lékařům, ošetřujícímu personálu, Renče a freťáčkovi, a také všem, kteří se zapojili a posílali nám penízky na úhradu vet.nákladů za Matýska. Jeho léčba stála doposud 9000,-. Přikládám fa. Moc díky :-) 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2814570
Měsíc: 28191
Den: 1230