Jdi na obsah Jdi na menu
 


MEDDY

3) MEDDY alias Medinka - zůstává dlouhodobě v útulku- LÉČBA - MOŽNOST VIRTUÁLNÍ ADOPCE - od 29.9.2010 ADOPTOVANÁ - MAJITELKA BEA fretčí holčina, Medinka má za sebou bohužel dost nepříjemnou zkušenost, kdy jí veterinář předepsal nevhodný lék na ušní svrab (chytla jako Obrazekmalá od Spottyho, kterej byl chovanej v naprosto šílených podmínkách v Pet Centru a já jsem tenkrát považoval za povinnost ho z nich vysvobodit, čímž mi ale začal docela maraton problémů) a bohužel díky tomu léku jí znekrotizovali ušní boltce a postupně odpadly. Následně jí ještě jedno ouško začalo neustále hnisat, tak ji na veterině vyndali zvukovod a rekonstruovali vnitřek ouška.Dle názoru veta by měla být Medinka hluchá, ale rozhodně to na ní není nijak poznat. Obě ouška má zarostlé, bez jakýchkoliv jizviček apod. Je to největší rošťanda ze všech freteček, pořád lítá a blbne

 

25.7. Meddy musela na operaci ouška - ze zarostlého zvukovodu se jí vylučoval maz, který neměl kam odejít, a tak se jí udělala na hlavičce boule 3 cm.... Muselo jí to chuděrku bolet.... teď už je Meddy v pohodě, dnes jdeme na kontrolu a ATB. Zvukovod již zůstane otevřený a bude se muset pravidelně čistit ....meddy22.jpg

27.7. včera jsme byli s Meddy na kontrole a ATB, ránu vyčistili, chuděrku to moc bolelo.... dnes musíme znovu....vytrpí si maličká naše :-( hlavně aby jí to pomohlo od dalších problémů.... Meddinka je úžasná :-)

Další kontroly 28.7. a 29.7. - na Meddy už je toho moc, prokousla Lucce prst skrz naskrz...je moc hodná, ale musí jí to moc bolet chuděrku malou... ránu čistíme každý den, příští týden jdeme na kontrolu a vytažení stehů... foto Meddy po operaci...

4.8. Meddy stále ošetřujeme, dnes je u veta, který ji bude pod narkózou čistit ouško a vytáhne stehy.. Meddy je hodná, bojuje statečně, jen na ouško je háklivá, jakmile čistíme, snaží se chuděrka kousnout...musí ji to moc bolet.. Jinak je to ale zlatíčko nad zlato...obdivuji ji :-)

8.8. Medinka má vytažené stehy, ATB na 14 dní. Je hodná, snaží se s handicapem vyrovnat, hodně spinká... Má v oušku danou trubičku, aby jí nezrarůstalo, za 14 dní jdeme na kontrolu a čištění, snad to bude dobré :-) Meddy je skvělá.

18.8. Meddy se budou muset ouška ošetřovat pořád, v jednom má trubičku, která nesmí zarůst, aby zase nevznikal hnis uvnitř, a tak se bude muset stále "dodělávat" dirka a tak..

24.8. Meddince ouško zarostlo, vypadá jako by jí nic nebylo, ale máme obavy, co bude dál.. odjela dnes s Brunny do Brna a jsme zvědaví na výsledek...jak to bude s Meddinčiným ouškem dál... 

24.8. výsledky Meddy - nic moc.. respektivě taky špatné.. v oušku má už opět zánět, vážný, zítra ji budeme mít doma a bude brát týden ATB a pak musí také na operaci.. vystřídají se tam potom s Brunny.. Brunny i Meddy budou si ponesou svou nemoc už napořád... Jen co pustíte palečky Brunny, zapněte je potom pro Meddy.. dáme včas vědět :-) 

27.8. Meddy bere 3x denně ATB, aby se jí zánět trochu vylepšil a mohla podstoupit operaci. Je úžasná... milá, hodná, hravá, jen jí nesmíme sáhnout na hlavu... to pak hryže jako vzteklá.. divit se jí nemůže, že? :-)

30.8. U Meddy stále pokračujeme v léčbě ATB, zítra se chystá do Brna... tak pak dáme vědět, co a jak, abyste s námi drželi Meddy palce. Jinak Meddy je skvělá uličnice... Se Spottym jsou super dvojka.... běhají, honí se, blbnou neuvěřitelným způsobem a Meddy si pak vyskočí ke mě na gauč a jde se pomazlit... zaleze pod deku a spinká :-) je skvělá... už ani když ji omylem sáhnu na hlavu, tak mě nekousne :-) ví, že to bylo nedopatření a že jí neublížíme....obdivuji ji :-)

1.9. Meddy je od včerejška v Brně, zítra jde na operaci. Držíte palce? :-)

3.9. Včerejší operace Meddy dopadla dobře, vzali jí hodně kůže kolem ouška, aby jí jen tak nezarostla, aby měl nadále maz kudy odcházet ven.. mazu bylo tedy v hlavičce požehnaně.. bohužel.. ale zánět kosti díky ATB ustoupil a Meddy se zdá být v pohodě. Ještě zůstane do příštího týdne v Brně pod dozorem skvělého MVDr. Jekla a pak si pro ni dojedeme.. díky všem, kdo nám drželi palce a díky všem, kdo nám poslali penízky na Meddy a Brunny.

9.9. Meddinka se nám včera vrátila z Brna.. "vypasená", jak neměla po operaci moc pohybu.. takže dostala léčbu pohybem, nadále bere ATB a v úterý musí na kontrolu. Vyfotím její ouško, má oholenou půlku hlavičky a hřbet a místa ucha dírku, a MVDr. Jekl se snaží to udělat tak, aby tam zůstala a nezarůstala, aby mohl maz odcházet ven a nehromadil se Meddy v hlavičce. Meddy je statečná a milá holka :-)

11.9. Meddynka začala asi pěkně žárlit na Datchi a včera večer mi prokousala palec a vypadá jako cedník - potvora.. teď můžu tak akorát psát na net, protože jinak se s ním nedá nic dělat :-(

14.9. Meddy je dnes na kontrole v Brně.. je to takový anděl s ďáblem v těle :-) na první pohled miloučká, ale velká rošťanda a když se jí něco nelíbí, dá to najevo :-) a neváhá štípnout :-) na mazlení moc není, jen pár pohlazení a šup zase dolů dělat lotroviny :-)

15.9. Meddy nás i pana doktora potěšila, ouško vypadá v pohodě, léčí se a hlavně snad nezarůstá, nesmí zarůst, aby mohl maz odcházet ven a nehromadil se Meddy v hlavičce.. ještě do neděle bude brát Meddy ATB a za 3 týdny kontrola v Brně..

23.9. Meddynka je pěkná potvora.. líta jako pometlo, je to zkoumavka první třídy, a pak se přijde pomazlit a jakmile se jí něco nelíbí, šup a kousne.. je totálně nevyzpytatelná :-)

5.10. Meddy jela dnes na kontolu do Brna, tak doufám, že se bude panu doktorovi její "ouško" líbit.. :-)

6.10. Meddy má ouško - tedy dírku - nádhernou, panu doktorovi se moc líbila.. takže další kontrola v lednu a hlídat druhé ouško :-) Meddy přijela z Brna unavená a prospala celé odpoledne :-)

7.10. KONEČNĚ.. jsem se dokopala k novým fotkám :-)p1010051.jpg

p1010047.jpg

 

 

 

 

 

 

..no..není Meddy krásná? a jak pomáhá s úklidem :-)

18.10. Meddynka je naprosto skvělá.. rošťanda první třídy.. včera zase uklízela, lezla do kýble s vodou a snažila se vytírat.. to to vypadalo :-)

5.11. Koukám, jak ten čase letí, už jsem o holkách dlouho nic nepsala.. Situace je stejná, po zdravotní stránce vše v pořádku a Meddy je pěkná rošťanda.. líbá, blbne, skáče, je to taková správná divoška, a někdy si ráda "kousne" .. ne moc, ale dá najevo, že je šelma :-)

11.11. Meddy je také pohodová.. stejně jako Brunísek, neleze tedy z klece přes mříže, ale když má otevřeno, proběhne se a běhá si po celém době a zkoumá a když už je unavená, vrátí se domů a jde spinkat. :-)

17.12. Musím Meddy pochválit.. hodně se zklidnila a už nekouše.. jen lítá, blbne, mazlí se, je skvělá.. společně s Brunny jsou perfektní dvojka.. ale vévodí mezi nimi Meddy :-)

 7.2. Z Medulky je nejkouzelnější freťulka pod sluncem.. jak zvídaně kouká tou hlavičkou neustále nakloněnou nahoru, bez oušek, vypadá úžasně krásně a komicky :-) Strašně se poslední dobou změnila a je fakt úžasná.. velmi chytrá :-)

16.3.Meddynka si dokázala naprosto získat celou naši rodinu.. společna s Brunískem jsou prostě úžasné.. a Meddy je úplně k "sežrání", když stojí, kouká tou hlavičkou bez oušek - o to je roztomilejší - a z očí jí vyskakují rarášci :-) je nádherná :-) aktivní, miloučká, prostě skvělá :-)  - jejda, nepíšu já to u každé freťulky.. asi jo, ale ony takové prostě jsou - každá svá, originál, jiná a "skvělá" po svém :-)

2.6. O Meddynce jsem se také dlouho nezmínila.. Ono není moc co psát.. Meddy je pořád stejná, fretka Osobnost, a úžasně milá a přitom svá... nedá si nic líbit, a přitom je miloučká a umí se mazlit :-) řekla bych, že je to taková "matka" fretka :-). A bez těch oušek má naprosto úžasný kukuč, je prostě "k sežrání"..

26.8. Meddynka si stále chodí se svým krásným kukučem pro piškotky a je skvělou společnicí Serváce a Bruníska :-) už je u nás více než rok, rok po operaci ouška a zatím je vše v pořádku. po zdravotní stránce i po psychické. je to super freťule :-)

28.11. Meddynka měla nedávno návštěvu - na Brandýse - virtuální majitelku Beu.. No, Meddynce se moc nelíbila a začala Beu kousat.. to je naše celá Meddy :-) stále svá.. je to opravdu osobnost.. řekla bych, že u nás v útulku vede Meddy a vyrovná se jí Čenda :-)

2.2. Tak z Meddynky máme vydavatelku novin :-) Ta udělala kariéru :-) První Novinky od Meddynky jste již mohli číst, a pracujeme na druhém - únorovém - čísle :-). Jinak Meddy je stále stejná a skvělá.. vůči cizím lidem nedůvěřivá, ale doma miláček nad miláčky.. a nejraději ze všeho má piškotky.. stojí tak dlouho před tou správnou skříní a kouká na mě nahoru tou maličko nakloněnou hlavičkou bez oušek tak dlouho, dokud jí piškotku nedám :-) je úžasná :-)

04.05. Meddy pravidelně vydává své Novinky od Meddnky, vcelku jí to jde :-) a stále je vůdcem všech freťulí u nás :-) je suprová.. a nádherná.. jede s námi a ostatními freťulemi na dovolenou s fretkou - protože kdo jiný by tam měl být, než nejdůležitější fre´tule útulku? :-)

7.2.2013 Roky letí... a letí..... ten letošní pro Meddy však nezačal moc dobře.. v lednu jí najednou oteklo levé, zatím neoperované ouško a tak hned na veterinu, kde jí ho rozřízli.. vytekl opravdu hnusný zelený hnis, a Meddy putovala do Brna, kde podstoupila plastickou operaci zvukovodu. Nyní už je Meddy zpět doma, zatím ještě léčíme a bere ATB a musíme na kontrolu do Brna, ale opět zachráněná a živá díky MVDr. Jeklovi.. opět Meddy zachránil život. a jak že to vypadalo? fotečky přikládáme:

p1010318.jpg

 

p1010317.jpg

Meddyinky oteké ouško těsně před operací. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20130118_192620.jpg

 

 

 

Meddy těsně před operací.

 

 

 

 

 

img_20130118_192959.jpg

 

 

Meddy při operaci.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20130118_200600.jpgA Meddy již po operaci. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotky jsou z oprace zde v MB.. Fotky jak vypadá Meddy ouško po operaci v Brně ještě přidám :-)

Meddy však již běhá, papká, je neskutečně milá a pořád se chce mazlit :-) 

paní doktorce Hoškové zde v MB a panu doktorovi Jeklovi patří obrosvký dík za provedené operace, starost a péči o Meddy. Moc děkujeme :-)

 červen 2014 - Meddy se objevily bouličky po těle a veterináři byla diagnostikována leukemie.... čas zbývajícího života 14 dní až půl roku. Dáváme Meddy léky a zatím to vypadá, že se Meddy bouličky ztrácení, Meddy běhá, žije a vypadá to, že jí nic nebolí :-)

27.8. obrazek1.png 

Naše stálice a jedna z prvních freteček, která měla opravdu co se operací týče velmi těžký život, zemřela po krátké nemoci (leukémie,která byla diagnostikována v červnu t.r.) včera ráno :-(. Zemřela doma, u své věrné kámošky Brunny, která ji teď pořád hledá :-(. Těžko o tom více psát, bulím od včerejška jako želva, ačkoliv od lékařů vím, že to byla otázka času, dávali jí 14 dní, nejdéle půl roku.. Meddy žila 3 měsíce. Nebylo jiné východisko. Nemoc byla čím dále rozsáhlejší, především v bříšku, a Meddy byla velmi statečná. Ještě večer předtím nebylo vůbec znát, že by měla umířt.. běhala, i když už málo, ale běhala, papkala, a byla velmi aktivní a milá :-) jako po celý svůj život. Byla to prostě neobyčejná fretka, která dokázala žít bez uší, vytrpět několik velmi náročných a unikátních operací, a statečně bojovat i se zákeřnou nemocí :-(. Nadále bude s námi, včetně Novinek od Meddynky, i když už budou In memoriam :-(. Ale neumím Novinky přejmenovat, prostě jsou Meddy a tak bude Meddy stále s námi :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bára - Operace ouško

Meddynko drž se. Moc na tebe myslíme.

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 13
Celkem: 2840416
Měsíc: 30418
Den: 1043