Jdi na obsah Jdi na menu
 


MIKEŠ

p1010185.jpg02.07.2012 MIKEŠek (ADOPTOVANÝ - MAJITELKA PANÍ SOŇA F.)  - ZEMŘEL PO VAKCINACI PROTI PSINCE DNE 23.5.2014 :-(.

 

je opravdu nádherný, vybělený stříbrňák, tedy téměř celá bílá fretečka (až na pár, opravdu pár černých chloupků) s tmavýma očima.. je obrovský, a fakt krásný.. ale.. v říji, takže "zespoda" celý žlutý.. je již 4letý.. a jak se ocitl u nás? přivezla ho babička, které "zůstal" na krku po tom, co její vnučka dala přednost lidskému příteli před čtyřnohým.. Protože je Mikešek nekastrovaný a již 4letý, babička nevěděla, co s ním.. pravda, už když jsem brala Mikeška z klece mě jen náhodou nekousl.. takže .. co nejdříve kastrace, a pak si myslím, že se Mikešek zklidní.. jinak není zlý.. povedlo se totiž Sáře vlézt k němu do klece a  Mikešek se bál.., ačkoliv on je jednou takový.. musela jsem Sáru vyhnat.. Takže z Mikeška bude zlatíčko :-) však podívejte, jak ráno spinkal :-)

p1010206.jpg9.7. Mikešek je vcelku pohodář.. jiných fretek si nevšímá, je to takový samotář.. ale není kousavý, nechá na sebe sáhnout... včera spinkal tak tvrdě, že jsme ho s holkama při jejich návštěvě u nás vůbec nemohly probudit :-). A melounek mu stejně jako Lumpíkovi taky nechutná :-(.   

12.7. tak jsem včera mazlila a hladila Mikeška a našla jsem mu na zádech obrovskou bouli takovou namodralou, o velikosti cca 2x2 cm. Zcela jistě už tam musí být déle :-(. Nevím vůbec, co to může být, mikes.jpgale nic pěkného asi ne.. Mikeška to dost bolí, když se na ni sáhne.. takže musíme naplánovat při nejbližší příležitosti Brno. Přidávám foto, i když na fotce to je vcelku špatně vidět..

16.7. Mikešek je dnes na operaci s bouličkou, vypadá to, že to nebude nic vážného, buď jen podkožní tuk nebo krevní sraženina, mohl se někde uhodit, zatím nevíme.. Zároveň s tím (když už bude pod narkozou) ho pak doktor vykastruje a Mikešek bude mít klid :-) Držte mu společně s námi palečky :-)

17.7. Mikešek zvládl vše super :-) Pak doktor mu bouličku propíchl a vše vymačkal a mělo by to být Ok.. budeme hlídat :-) zároveň Mikešek podstoupil kastraci :-) všechno zvládl, večer už papkal granulky a tak už spinkal zase ve svém pelíšku, který měl tedy extra vyteplený, aby mu bylo fajn :-) Už tedy jen ATB 5 dní a bude vše OK :-)

18.7. Mikešek je v pohodě, dostává také ATB, ale včera už lítal jako pometlo, jako by nic :-)

17.10. Mikešek ušel kus cesty, po zdravotní stránce je naprosto v pohodě, svrabík jsme přeléčili lékem Ivomec, a Mikešek má konečně klid. Jizvička po operaci už není vůbec vidět :-) Mikešek je nádherný dew zbarvení freťáček. Však, co je u něho zatím nedotažené, je jeho chování při hře. Mikešek si prostě neumí hrát. Hraje si strašně rád, skáče, skotačí, hopsá, blbne, dovádí, ale jakmile se dostane k ruce, kousne, a to na tvrdo.. :-(. Spolu toto zatím řešíme tak, že si hrajeme s hrací rukavicí, která na koncích prstů bambulky, a to Mikeška strašně baví.. Je to škoda, je nádherný, milý, ale tohle jsme prostě zatím ještě nezvládli.. ale pracujeme na tom :-)

6.11. Mikešek je pořád stejný.. :-) milý, čistotný, hravý, ale prostě si při hře člověk musí dávat pozor.. jinak je Mikeš skvělý, trpělivý, v kleci nevyvádí.. je úžasný.. potřeboval by rodinu, kde by ho brali jaký je, s rizikem, že může při hře více kousnout a s tím se mu věnovali.. jinak je velmi vděčný a umí lásku oplácet :-)  

14.11. Mikešek mě v neděli večer z ničeho nic napadl a pěkně mi prokousal pravdou dlaň.. od té doby už je zase v pohodě.. ale je nevyzpytatelný a toto chování mě donutilo k rozhonutí, že u nás Mikešek zůstane a tak je k "dispozici" do virtuální adopce :-)

28.11.2013 Jak vidět, rok utekl jako voda... Mikešek se za tu dobu "stabilizoval"a kouše jen návštěvy :-). Je úžasný, velmi hravý, stále má rád konzervičky, ale papká už i granulky, pije z napáječky, je velmi čistotný, prostě úplně pohodový freťák. A když chce pustit ven, umí si o to říct :-) hrabe po kleci tak dlouho, dokud ho nepustím :-) Má svůj názor a to se mi na něm moc líbí :-) Prostě super freťák :-) A pár foteček z poslední doby :-)

angelmikes.jpg

 

 

mikes2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mikes.jpgp1010005.jpgp1010009.jpgp1010011.jpg

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 21
Celkem: 2835227
Měsíc: 30285
Den: 1421