Jdi na obsah Jdi na menu
 


MONTY

dsc09378.jpg MONTY, SÁRA A PAVLÍNKA - adoptovaní

 Začátkem května nás majitelé z Trutnova požádali o pomoc s umístěním jejich 4 freteček, z rodinných a osobních důvodů.. Vytvořili jsme tedy stránku, k adopci freteček z domovů.. Bohužel za 1,5 měsíce se umístit fretečky nepodařilo a situace u majitelů už dospěla ke krizi, a tak jsme v pátek 22.6. freťulky přijali k nám do útulku. Jsou všechny moc hodné, každá jiná a každá "svá", jak to tak u freťulí bývá: fretule.jpg

 Denísek - freťák "jezevec", krásný, velký váží cca 1,5kg, kastrovaný. Původem je z chovatelské stanice u Poděbrad, nedávno slavil 4 narozeniny. Je velice hodný, přítulný a hravý.

Miluje děti,každého rád olíže :) 
 
Monty -  dva roky starý "megafreťák", kastrovaný, původně ze zverimexu, klasický krásný "tchořík"..  Mohutný kluk s mohutným apetitem, spíš nežli fretku připomíná malého medvídka :-) Je to velký mazel. Na procházky  může chodit bez vodítka, drží se jako pejsek :) V zápalu hry lehce okusuje prsty. Ale která fretka to nedělá :-)
 
Sára - tříletá malá holka, kastrovaná, byla zakoupena ve zverimexu společně s Pavlínkou..  váží asi 750g. Nesmírně vynalézavá, prozkoumá a proleze každou škvírou. Po bytě si ráda schovává granulky "na horší časy". V mládí měla úspěšně vyléčený šelest na srdíčku, avšak těžce prožila kastraci, při které málem umřela. Od té doby trpí občasnou zkratovou agresí vůči lidem při delším držení v kleci. Nejvíce se kamarádí s Montym.
 
Pavlínka - je nádherná, šampaňka, tříletá holčina původně ze zverimexu, vážící cca 750g. Je bezkonkurenčně nejlepší ve šplhání. Trochu hůře vidí, ale o to víc naslouchá, ví přesně, kde se co šustně a mě osobně ze všech nejvíce přirostla k srdíčku.. je úžasná :-) 
  
 
Freťulky zatím nejsou k adopci, majitelé zvažují, že by si je vzali zpět, až se jejich situace zlepší.. což by tedy bylo cca v březnu 2013, ale jsme ochotni je do té doby pohlídat.. Uvidíme tedy, jak zváží ještě veškerá pro a proti a jak se rozhodnou.. Vím, že je mají rádi a že se o fretečky starali skvěle, však na druhou stranu chápu veškeré překážky, které vznikly.. takže čekám na jejich konečný verdikt :-)
 
28.6. Čtyřka je skvělá.. začátkem týdne jsem utržila první kousanec od Sáry, když jsem šla čistit klec, Sára přiběhla, zakousla se mi do prstu, pustila a pro jistotu se rychle spustila tunelem o patro níž.. poté se však nechala mazlit a byla zase jako andílek.. tak jen léčím prst, a jinak OK :-) Nejhodnější a nejmilejší je Pavlínka.. má nádherný kukuč :-) Kluci Denis a Monty jsou pěkní rošťáci, opět si dají co proto, ale pak spolu spinkají :-). Vždy, když je pustím, je najdu zase spinkat ve svých pelíškách.. jsou opravdu moc hodní :-)
 
9.7. freťulky už jsou u nás 17 dní, a já jsem bohužel zatím nedostala zprávu od majitelů, zda si přejí je u nás jen nechat cca do března, než si zařídí vlastní bydlení či zda budou fretečky k adopci.. A tak je dávám k adopci :-)
Snad nejúžasnější  a nejhravější ze všech je Monty.. lítá skáče na mě, vyžaduje pozornost a hry :-) a strašně rád má můj prstík v tlamičce, ale nekousne.. je suprový... jeho pravým opakem je Sárinka.. která vždy přijde, kousne - do krve - a uteče :-) taková malá potvora :-) Spolu jsou taková správná protikladná dvojce :-)
Denisek a Pavlínka jsou takoví pohodáři.. oba.. člověk o nich skoro ani neví.. proběhnou se, jdou spinkat zpět do pelíšku.. Divočejší jsou akorát v okamžiku, kdy jim dávám masové pamlsky či melouna, to bojují s ostatními o každé sousto, ačkoliv je všeho dost pro všechny :-) jinak jsou všichni čistotní, suproví :-)
 
16.7. Tahle čtyřka je fakt skvělá.. Monty, Denísek, Pavlínka, jsou k pomilování.. řekla bych, že kluci drží spolu a holky taky.. alespoň je tak nacházím spinkat.. :-) však když je beru, vždy musím počítat s kousancem od Sáry.. tedy jen na uvítanou :-) Sáře stačí kousnout a pak už je miláček.. žeby nějaký "proces" :-) ráda bych jí to odnaučila, musím chodit s pastou a třeba se to Sára naučí :-) že je lepší pasta než kousanec :-)
 
3.9. Denísek s Montym jsou prostě boží.. tak nádherně hravé a skotačivé kluky nepotkáte každý den.. jsou prostě skvělí :-) Pavlínka je taková dáma.. je milá, hodná, mazlivá... ale moc hravá není.. A Sára? z té mám radost, kousání už není na denní pořádku, Sára mě už dlouho nekousla, je milá... a miluje pamslky.. tedy to všichni, ale Sára snad nejvíce :-)
 
17.10. Začínám si myslet, že tahle "čtyřka" to má u nás napořád. Škoda.. jsou všichni super.. občas štípne jen Monty, a to ve stylu: "Co zase uklízíš, pojď si s náma hrát" :-) a odběhne, co jako budu dělat. A protože se tomuto pochopitelně nedá odolat, uklízení počká, ale Monty ne :-) tak běžím za ním. I Sárinka je už suprová :-) prostě si potřebovala zvyknout. Všichni jsou super.. :-)
 
06.11. Denísek je můj miláček.. vždy, když přijdu, běží ke mě a začne mě pusinkovat.. To vydrží neskutečně dlouho.. beru tuhle čtyřku na Brandýs a určitě vyhrajeme soutěž o nejdelší polibek :-) vloni jsem soutěžila s Rozárkou, však jsme nevyhrály, tak uvidíme, jak d Denískem :-) :-) i všichni ostatní jsou super.. Monty pro změnu dává svou náklonnost najevo jemným kousnutím - výzvě ke hře :-) holky jsou skvělé.. Pavlínka je takový děsný kliďas.. nejraději by byla na klíně a nechala se hladit a mazlit :-) Sára je taková polorošťanda.. lítá a blbne, a přitom je i mazlivá.. všichni jsou naprosto skvělí :-) však kdo přijdete, můžete je na Brandýse v sobotu poznat osobně :-)
 
7.2.13 Co psát o téhle skvělé čtyřce? to, že tihle čtyři dokáží člověk dát vše, co fretky dát mohou, je už jasné.. každý z nich je jiný a každý je skvělý a jedinečný.. Neskutečně milý Denísek, neskutečně rošťačivý Monty, neskutečně milá Pavlínka a "svá" Sárinka :-) jsou prostě skvělí.. ani jejich původní rodina na ně nezapomněla a po vánocích jim poslala balíček s granulkami :-) moc děkujeme.. tuhle čtyřku už si asi nikdo neadoptuje.. a tak budeme věřit, že až rodina dostaví domeček, opravdu najdou u nich opět domov :-) zatím se mají skvěle, tedy doufám a snažím se o to :-)  
22.11. Už je to rok a půl co jsou tyto skvělé fretky u nás :-) jsou stále stejně skvělí :-) Monty je rozkošný hravý zlobivec, Denísek je miloučký mazlíček, Pavlínka je miloučká dáma a Sárinka je skvělá pravá freťule :-) hravá, milá, ale nedá si jen tak něco líbit. Ale nekouše :-) A pár nových freteček :-) A více jich najdete ve fotoalbu Deníska, Montyho, Sáry a Pavlínky :-)
 
15.3.2015 Denísek ve věku krásných 7mi let po krátké nemoci zemřel. Bude nám moc chybět, byl to nejúžasnější freťák, nejlépe pusinkující, z této čtyřky.. Nikdo neumí dávat pusinky, jako Denísek :-(
 
20.11.2016 Sárinka se už dnes neprobudila... ve věku 7.5 let nás opustila.. nás i své kámoše. Pozdravuj Deníska Sárinko. 
7.1.2017 Hubla, stárla, a dnes odešla Pavlínka. Pavlínko, nezapomeneme :-(
4.10.2017 Dnes odešel za svými kámošemi Monty... Byl do poslední chvíle krásný, hravý, jen opravdu posledních pár dní hodně sešel, zhubl, a bylo jasné, že odejde.. bylo mu krásných 7.5 roků, z toho žil 5.5 roků u nás v útulku... Nikdy mě nezapomněl přikousnout do nohy, aby si vynutil pozornost na hraní a mazlení.. byl to úžasný freťáček, a zůstaně navždy v mém srdíčku. Měj se tam hezky Montíčku :-(
 
 
 
p1010018.jpg
 
 
 zleva: Monty, Sára a Pavlínka
p1010016.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pavlínka 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
p1010012.jpg Zleva: Monty, Sára a Denísek
 

Náhledy fotografií ze složky DENIS, MONTY, SÁRA A PAVLÍNKA

 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2839177
Měsíc: 30068
Den: 1036