Jdi na obsah Jdi na menu
 


SIMONKA (BLAŽENKA)

2012-11-01-07.03.27.jpg26.10.2012 SIMONKA (Blaženka) - v úterý ráno jsem měla telefonát, že se našla tchořovitá samička běhající po Benátkách nad Jizerou. Nakonec skončila u rodiny, která si myslela, že se jedná o jejich před 3 týdny ztraceného freťáčka (čipovaného). Bohužel z drobného klučiny se vyklubala "agresívní" holčina, která vmžiku pokousala celou rodinu. Paní visela na ruce tak, že se dokonce bála si vzít jakokouliv freťuli u nás v útulku do ruky.. nedivím se jí. Ona visící fretka na ruce není nic příjemného :-(. No..osobně jsem "šla" na Blážu v rukavicích, ale ani tak jsem nebyla moc úspěšná, Bláža schramstla rukavici a držela jako pitbul. Takže se nakonec stěhovala rovnou z přepravky do klece.. Nechám jí pár dní klid, aby se mohla uklidnit, získat trochu jistoty a bezpepčí a pak se na ni juknu, jak na tom je.. se socializací, čistotou a se vším.. pak i mrknu, jak je asi stará atd atd.. zatím ji nechci ještě více stresovat, Bláža musí vstřebat veškeré změny, které se v jejím životě udály, a to je mnohy pro fretky těžký úkol.. Tak jí dáme čas :-) Po víkendu tedy napíši o Blažence více :-)

2.11. Blaženku jsme zatím přejmenovali na Simonku.. :-) Musím si tedy na nové jméno zvyknout, ale jde to :-) Simča je docela v pohodě.. Beru ji tedy stále v rukavicích, ale už v těch nejsilnější, ale ve slabších.. Simča nemá tendenci mě kousnout.. v kleci je velmi hodná, čistotná, milá.. spíše si stále u nás na nové prostředí zvyká. Má ráda syrové i sušené masíčko, zeleninka jí moc nejede :-) Vůbec nezná vitamínovou pastu.. tu jí zatím při každém kontaktu "cpu" doslova násilím, je to takový správný výchovný prostředek, jakmile si zvykne na pastu, bude vše jednodušší.. už už ji začíná lízat, tak snad to brzy pokročí o kus dál :-) Taky se mi konečně podařilo ji vyfotit, zatím jen mobilem, když jsem jí právě "cpala" tu pastu :-)

6.11. Simče se pokusím udělat nějakou hezčí fotečku.. myslím, že už to půjde.. pastu sice stále ještě moc nemusí, ale masové pamlsky má moc ráda.. a když ji beru (zatím tedy jen v rukavici), ale zdá se v pohodě.. je velmi čistotná :-) Budeme dále vychovávat a snad bude vše OK :-)

14.11. Simonka se mi nelíbí.. má nějaké velké bříško, mám pocit, jestli nebude mít nějaký zánět nebo tak, musím k vetovi. Co nejdříve.. Jinak je taková oddaná.. nekouše, ale ani moc nejí.. nelíbí se mi. Pokusím se to stihnout už dneska..

28.11. ve středu 14.11. jsem byla se Simonkou na veterině, kde jí bříško prošahali a také se jim nelíbilo. Takže sono, které prokázalo zánět dělohy a vaječníku. Na pátek 16.11. jsme se tedy s vetem domluvili na kastraci. Ta se povedla skvěle, náš vet je opravdu perfektní, Simča měla už zánět vaječníku ve velikosti 2,5 cm !!! Dostala ATB na 12 dní, a tak dnes budeme končit s ATB. Také jsme posoudili její věk, Simča bude již starší fretečka.. asi se jí někdo zbavil, protože už se "nehodila" na rození miminek :-( .  Jinak Simonka už i běhá a je to zlatíčko.. rekonvalescenční stav nás hodně sblížil... Simonka neznala vitamínovou a pastu a nic podobného, takže jsem jí ATB schované v pastě vždy dávala přímo do tlamičky a čekala, kdy kousne.. a nic !!! :-) pak už začala lízat pastu sama.. takže je z ní opravdu super freťanda :-). Jakmile vytáhneme stehy, bude moci jít Simonka do adopce :-)

18.1.13 Simča je už po zdravotní stránce po kastraci naprosto v pořádku. K jídlu zatím přijímá pouze konzervičky gourmet. jinak nic. Ani jiné konzervičky. Občas ještě sní konzervičku od Vitakraftu.. ale jiné ne.. to raději bude hlady.. Simča však už asi bude starší fretečka.. ale je moc milá :-)

7.2. Simča je pořád stejná.. pohodová, už chodí jen na záchůdek, žádné káko mimo :-) super :-) ale jí jen konzervičky. Ale k ostatním fretkám je nekonfliktní.. Včera běhala s Espí a holky si jedna druhé nevšímala.. na hraní to nebude, ale není útočná :-) prostě si žije svůj život :-)

7.3. Simonka zemřela z důvodu stáří. Umřela v klidu, bez bolestí, a snad u nás dožila svůj život více v klidu než v původním bydlišti :-). Nezapomeneme na ni :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Statistiky

Online: 18
Celkem: 2840216
Měsíc: 30389
Den: 1056