Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vločka

p1010158.jpg Vločka 

7.12.2015

V pátek nám volali ze ZS Vlašim, že mají fretčí holku a kluka, které někdo našel v kontejneru na odpadky... a že by je potřebovali umístit k nám, jelikož dle zákona ZS si nesmí ponechávat jiná zvířata než divoce žijící u nás. Takže jsme si včera pro tchořího klučinu, světle tchořího, a albínku holčičku do Vlašimi dojeli. Jeli jsme z Brandýsa, kde jsme měli o víkendu akci, abychom trochu ušetřili čas a finance za benzín :-) Naštěstí jsou lidé starající se o zvířata super a je možné se dohodnout právě i a víkendech atd :-)

Neměli jména, a tak jsme na facebooku požádali o pomoc a Terezka K. zvolila jména, která se mi moc líbila: Mikuláš a Vločka - přeci jen se našli teď v prosinci před Mikulášem :-) 

A tak jsou Mikuláš a Vločka u nás. V ZS říkali, že velmi koušou, a asi i kousali, protože museli být ze všeho v šoku, ale u nás jsou v pohodě. Vločka je vůbec zlatá, a Mikuláš je taky v pohodě.. je takový zvídavější, Vločka je více bojácná, ale myslím, že až si zvyknou, budou v pohodě. Nejsou kastrovaní, takže po kastraci a vakcinaci budou k adopci. Věk, asi 2 roky, jsou mladí :-)

2.1.16 Mikuláš a Vločka by se zítra měli stěhovat do nového domova, kdy v adopci nahradí Lupínka a Matyldu, jelikož Lupínek ze zdravotních důvodů do adopce zatím nemůže. Nová rodina je po úmrtí svých freteček bez fretek, a tak se na ně moc těší a čekali už dost dlouho, takže jsme se domluvili (i ze staré známosti, předchozí fretečky byly také od nás z útulku a tak víme, že půjdou do dobrých rukou), že si Vločku i Mikuláše vezmou a kastraci si poté zařídi sami, v případě potřeby samozřejmě pomůžeme :-)

3.1.16 Tak adopci Mikuláše a Vločky jsme museli zrušit, protože jsem schválně nechala úpravdu drápků atd na dobu, kdy tu bude nová rodina, aby věděli, jak se fretky chovají. A Mikuláš se do mě začal zakusovat s takovou vervou, že by mi snad prokousl i kost. Takže toto jsme odložili a Mikuláš s Vločkou musí ještě putovat do výchovy. Místo nich odjeli do adopce Yoae a Lucky. 

22.3. Miki a Vločka jsou lepší.. jsou na sobě velmi závislí a jsou stále jen spolu :-) Ale na adopci si musí ještě počkat, zatím moc lidi nemusí.. 

19.4. Miki a Vločka se lepší a lepší :-) Především Miki je však ještě divošek, a tak budeme ještě vychovávat. 

24.6. Mikuláš už udělal velké pokroky, Miki i Vločka jsou již po kastraci, kterou zvládli naprosto skvěle, a už si mohou - společně - hledat nový domov. Prozatím raději ne k začátečníkovi a dětem. 

16.8. Miki i Vločka jsou totálně vymazlení za prázdniny vnučkou Irči a tak mohou jít i k dětem.. jsou skvělí :-) Mikuláš je nádherný obrovský kluk s velikánskou hlavou, Vločka je miláček :-) Hledají ten správný super domov !!!!

20.12.18 Bohužel Mikuláš po nemoci nás opustil. Vločka naštěstí vše zvládá dobře. 

26.1.20 Vločka  má již delší dobu inzulinom, bere prednison, slábne, ale zatím se drží. Nevíme pořádně ani jak je stará, a tak nevíme, co přesně a kdy můžeme čekat. Je to však milá holka, tak snad s námi ještě pobude :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Statistiky

Online: 40
Celkem: 2857691
Měsíc: 34803
Den: 1563