Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁŘÍ A ŘÍJEN 2013

 30.10.

u nás je vše OK, přiložím večer fotečku, jak si spinká v hamačku Zuzanka a naše nová útuková koťátka, které také čekají na nový domov, tedy čekají.. šplhají  mi po zádech, skáčou na  hlavu, leží s námi na gauči a prostě si dělají co chtějí :-) a přitom jsou úžasná :-) Kocourek Mourek je aktivnější, zvídavější, brácha kocourek Zrzeček je víc mazlivý, neustále cucá deku, asi potřebuje dudlíčka, a oba jsou velmi hodní a čistotní... káko mám doma všude jen od Zuzanky.. která tedy s kočičíma klukama vychází naprosto skvěle, a kočičí kluci si tím páem suprově zvykli na fretky.. jsou to kočky pro fretkaře :-) ale.. zase hz trochu jiného soudku.. jsou tu i jiná zvířátka, které potřebují pomoci, a tak opět přikládám jednu petici a i za nás prosím: POMOZTE UKONČIT POKUSY NA ZVÍŘATECH !!!!!!

 

Vážení přátelé,

 

pomozte ukončit pokusy na zvířatech! 
Zbývá posledních 14 dní do ukončení celoevropské občanské iniciativy, která žádá Evropskou komisi  aby navrhla legislativní rámec s cílem postupného ukončení pokusů na zvířatech

Kromě jasných etických námitek proti pokusům na zvířatech existují i vědecké principy, které vyvracejí "zvířecí model" pro určení pravděpodobné reakce u lidí.
Pokusy jsou tedy nejenom neetické ale často i neprůkazné!
Pomozte je zastavit!

Z celé EU chybí již méně než 100 000 podpisů, do naplnění 
požadavku 1 milionu podpisů občanů EU, aby se zněním 
petice musela EU zabývat. Prosíme - podpořte petici!

Děkujeme!

Pošlete informaci - apel dále svým přátelům. Děkujeme Vám. 

P. S. Snahu o lepší podmínky pro zvířata můžete podpořit i finančně, přímo zde
Kromě jednotlivých akcí podpoříte i chod naší organizace.

Děkujeme!

 

S pozdravem

Jaromíra Horáková

Společnost pro zvířata - ZO ČSOP (Society for Animals)
Dům ochránců přírody
Michelská 5, 140 00 Praha 4, ČR

E-mail: pomahame@spolecnostprozvirata.cz
www.spolecnostprozvirata.cz
Tel: +420 222 511 494

č. účtu: 158182860/0300
Chci podpořit Společnost pro zvířata!

 

 

 

28.10.

Nově hlásíme, že u nás vše OK :-) Měla jsem strach o Zuzanku, jak se vyrovná s odchodem Míši, ale stejně jako Dorka po odchodu Damiánka se s novou situací vyrovnala velmi dobře, fretčí holky jsou "držáci" :-) Zuzanka stále papká svou půl okurku a kousek červené papriky denně, to nemůže vynechat, ale jinak je OK. Běhá, je komunikativní, prostě pohoda. Zabrali jsme doma další místnost pro freťule, a tak do ní postupně stěhuju právě tyto starší fretečky, které jsou u nás na stálo, aby měly holky klid :-) Zatím tedy jen Zuzanku, Dorku, Adélku a Rozárku, tyto fretčí babičky o další společnost nestojí, a takto v menším počtu jim bude lépe :-) Trojka mimin je suprová :-) Holky Allisa a Abigail mají nádherné rubínové oči, Alliska bude asi "normální", ale Abigail a Sebastian mají opravdu nádherné dlouhé poloangorské chloupky :-) jsou lepší a lepší, co se chování týče, velmi čistotní, a tak si pomalu pomohou hledat nový domov. čeká nás ještě druhé očkování proti psince a pak vzteklina, a pak už hurá do nového domova. Snad se jim podaří najít ho ještě před vánocemi :-) I Pájinka už se může chystat do nového domova, je z ní super mladá fretčí dáma.. tedy, jen nemusí jiné fretky :-(. Holky Mia a Kiju už jsou krásně zarostlé, dokonce přestaly zlobit s papkáním a začaly popkat i granulky! Ale.. ze všech možnýách k výběru jim zachutnaly Ferret Complete, a tak dostávají tyto.. Stejně jako Zuzanka a Mia Plešatka. I Plešatka papká granulky!!! Takže u nás konečně přestává být téměř desítka marodů a situace se ukliňula :-) Je to super, protože v současné době pracujeme na velkém projektu, který, když se podaří, bude super pro náš útulek, ale je s tím opravdu moc moc práce, a už máme na dokončení jen necelých 14 dní.. Tak snad to zvládneme :-) Také připravujeme další srazík, který bude o víkendu 15. - 17. 11. na naší "základně" v Trnové u Katusic. Srazík je určen jak pro stále "srazíkáře", tak pro veřejnost, můžete přijet na den, i na víc a pobýt, jen dejte předem vědět, na mejlíka srazík@fretkyboleslav.cz, kdy a v jakém počtu přijedete a jak dlouho zůstanete, abychom mohli dle toho zařídit nocleh a stravu atd. Srazík je určen nejen pro všechny, kdo se s námi chtějí vidět a popovídat, ale i pro ty, kteří chtějí poradit se svými fretečkami, především s výchovnými problémy. Píše vás stále dost a dost, a poradíme velmi rádi, a takový srazík je na to jako stvořený. Navíc můžete načerpat spoustu informací od již zkušených fretkařů, tak přijeďte mezi nás :-) 

17.10. 

Dnes mám bohužel jednu smutnou zprávu, v noci nás opustil Míša. :-( Odešel. Vědomně, tiše a dobrovolně. Vím, že když to takto píšu, tak to zní až neuvěřitelně, ale je to tak.. Míša už byl OK, papkal, měla jsem z něho obrovskou radost. Bohužel je to 3 dny zpět, co opět přestával jíst...nejedl nic, nedostala jsem do něho ani kaši. Když jsem mu ji chtěla dát ze stříkačky, začal se dusit.. prostě nechtěl..Chodil byl stále s námi, a ... a to je právě ta změna.. chodil se mazlit.. stále byl u nás, u nohou, a celé dny i noci byl s námi.. spinkal nám v náručí, na klíně, spinkal s námi.. Nikdy to nedělal, vždy spinkal v dece pod topením, hezky v teplíčky.. ale poslední dny se od nás nehnul.. Věděl, že odchází, a chtěl odejít. A věděli jsme to i my a nechali jsme ho v klidu jít.. zasloužil si to.. Narodil se 5.5.2007 a zemřel dnes ráno, 17.10.2013. Bylo mu 6,5 roku. U nás v útulku dlouho nebyl, majitelka ho odložila začátkem srpna t.r. Jeho začátky u nás byly těžké.. přeci jen stěhovat na stará kolena fretčí důchodce není pro ně jednoduché. Míša (i jeho kamarádka Zuzanka) odmítali jíst.. Když jsme vše zvládli a i přes jeho věk jsme si říkali, že tu Míša třeba s námi ještě pobyde... rozhodl se jinak. Měli jsme ho rádi a věnovali jsme se mu s největší láskou a péčí. Snad alespoň toto mu pomohlo a byl spokojený ke konci života. Nyní už je u svých fretčích kamarádů za Duhovým mostem. Na cestu mu svítí svíčka.. a věnujte mu s námi několik vzpomínek. :-) 

 

2013-10-05-14.15.37.jpg

Naštěstí Zuzanka je v pohodě, dál si papká svou okurku a papriku a konzervičky a zdá se, že to vše zvládne.. :-) 

 

Jinak se moc omlouvám, že jsme ještě nedopsaly a neodeslaly Novinky od Meddynky.. Ale jak i  v nich napíšeme, máme momentálně několik projektů, které se snažíme rozjet, a je s tím administrativně a především legislativně mnoho práce, a freťulek v útulku opět ke 40ti, takže bohužel na toto opravdu nezbývá čas :-(. Vynasnažíme se toto prodlení co nejméně zkrátit a o všem vás co nejdříve informovat :-)

 

14.10.

Tak už vím, kde je "zádrhel" u nově příchozích.. je to v jejich nesocializaci..Včera mě Abi kousla do nohy, a když jsem si myslela, že to byl "omyl" a vzala ji do ruky, pěkně se mi přišpendlila do ukazováčku a odmítala pustit.. takže... bude to s nimi trochu složitější, ale zvládneme to. Jinak jsou nádherní, čistotní, jen vychovat potřebují :-) Míša se Zuzankou už bydlí nahoře, ani jim to moc nevadí, a dole spolu naprosto v pohdoě vychází Mia Plešatka, Mia a Kiju a Kyklop. Kyklop je pohodář a obrovský mazel, Mia Plešatka nikoho nemusí a začne hystericky ječet, když se k ní někdoz fretek přiblíží, no a holky Mia a Kiju to respektují. Přitom spí všechny na jednom gauči, ale každá ve svém pelíšku, ve své dečce. Neuvěřitelné :-) A jinak jsou holky děsní mazlíci.. nejraději spí na klíně a mazlí se, Kiju mi neustále leze po kalhotách a šup do dřezu, kde myju nádobí :-) to má nejradějim, takové koupačky :-)  A v sobotu jsme měli návštěvu Kryštofa a Anetu od Adélky, dostali jsme spoustu mističek, hraček a dobretek.. tedy fretky :-) za všechno moc moc děkujeme :-) a navíc si Kryštof s Anetou zamluvili Samíka, tak to vypadá, že i Samík najde brzy (tedy, až Kryštof s Anetou dodělají svůj vlastní první byt :-) ) nový a milující domov :-) Moc díky, za všechno :-)

 

 

12.10.

p1010496.jpg

Dnes jsme dostali tři

p1010498.jpg

 překrásné poloangorské sourozence, cca 3-4 měsíce staré.. Jsou to 2 šampaň holčiny, velmi aktivní, hravé, komunikatiční, a jeden tchoří klučina s bílým krčkem a malou bílou 

p1010497.jpg

tečkou na hlavě.. takový poloblaze :-) Klučina je hubený, ale také aktivní.. Miminka jsou umístěna v karanténě, a až budou řádně očkována a budeme vědět, jak jsou na tom se socializací, budou nabídnuta k adopci :-) Prozatím pár foteček, ale nestojí za moc, mimča nehodlají počkat na spoušť fotoaparátu :-) Holčiny jsme pojmenovali ABIGAIL A ALLISA. Klučík dostal jméno SEBASTIAN. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.10.

kotata.jpg

Tentokrát začneme opět jinými zvířátky, než jsou naše fretečky, a to 2 malými nalezenci - kočičími bráchy :-) oba jsou malí, bohužel přišli o maminku, jsou cca 6 týdnů staří, jeden černobilý a druhý zrzavobílý. Jsou oba skvělí, hraví, prostě jací koťátka bývají. Zatím čekají na svůj nový domov u jedné moc hodné paní v Brně :-) A když by bylo potřeba a chtěl je někdo adoptovat z Čech, není problém, koťátka dovezeme. A kdož by chtěl, mohu ještě mejlíkem zaslat video :-)

No a co se freteček týče, musím s radostí konstatovat, že "nežrací" dny jsou snad za námi. Míša se Zuzankou už baší, sami, krásně a dlouho, takže snad už bude vše OK. Zuzance budu říkat okurková, protože ráno za mnou chodí tak dlouho, než dostane okurku. Snažím se totiž ráno nejdříve uklidit "miny" a "bomby" jimi nakladené přes noc, aby bylo vůbec kde chodit, a Zuzanka celou dobu trpělivě chodí za mnou sem a tam - pro nový ubrousek, pro houbičku, než je konečně uklizeno a dostanu se k ledničce a mohu Zuzí nakrájet okurku.. Hurá!!! Zuzaka vyhrála a  hned se do ní pustí. Část pochopitelně vždy odnese "do bezpečí" pod stoličku, takže zase musím vytřít, protože vše krásně přischne k podlaze.. no jo, co by člověk pro své mazlíčky neudělal, že ? :-) Míša má život poměrně jednodušší.. Spinká na podložce pod topením, vstane, hodí "minu", jde se najíst a jde spát.. nemazlí se, nehraje se, je ještě stále hubený, myslím, že vzhledem k věku (6,5 roku a šampaň), už to lepší nebude.. Je všeobecně známo, že nejdelšího věku se dožívají tchoříci - a to ještě holky.. takže kluk šampaňák je v 6,5 letech už opravdu hooodně starý.. Ale zatím se Míša drží, svůj boj o život změnou prostředí vybojoval, takže už to snad bude jen a jen lepší :-)

Miuška Plešatka také hodně spí, ale už si i hodně hraje a dovádí, a i když zprvu u toho maličko vždy přikousla, teď už ne.. líže, oblizuje, ale nikdy nekousne. je úžasná :-) zatím stále nechce obrůstat nová srst a Mia zatím jí stále jen konzervičky, ale občas si dá i piškotku, a tak myslím, že už bude brzy OK a pomalu si může hledat nový domov. Nemusí jiné fretky, ale jako jediná fretka v rodině by byla opravdu skvělá :-) Povahově je naprosto úžasná :-) Bylo by super, kdyby si našla novou rodinu brzy, jen co se pořádně zotaví, aby si tu nemusla moc zvykat a měla hned super nový domov, napořád. Je tříletá, takže má ještě nejkrásnější fretčí věk před sebou :-) Je vhodná i pro začátečníky :-)

Můj miláček Kyklopek se už také ze všeho dostal, papká už i granulky, a je naprosto v pohodě - tedy po zdravotní stránce. Co se psychiky týče, je to děsný psychouš a přiznám se, že ho stejně jako Adélku musím denně "tahat" a mazlit, protože jinak opět přestane jíst.. Takže kromě Adélky mám další pupeční šňůru.. a nevím, zda vůbec bude moci jít Kyklop do adopce.. Leda tam, kde by ho vůbec nezavírali a pořád a pořád ho mazlili.. Hodil by se také spíš jako jediná fretka v rodině, protože jak nabral síly, začíná jiné fretky honit.. Zatím ještě není kastrovaný, čekám, až nabere opravdu dost sil, aby mohl kastraci podstoupit.. Pak se uvidí, jak to bude i s jinými fretkami :-) Jinak je však Kyklop opravd děsný mazel... :-). Stačí batůžek, a můžete ho s sebou mít všude.. na návštěvě je spokojený, když vám spí v klíně.. je fakt boží :-) taky ho všude s sebou tahám :-) a nemá problémy ani se psem :-) alespoň s naším Agelem spolu vychází suprově :-)

O koho mám zatím ještě starch s jídlem, a kdo mě tak trochu trápí, jsou holky Mia a Kiju.. jsou obě boží, úžasné, Kiju se rána po vytaženém zoubku (špičáku) krásně zahojila, a Kiju i jakž takž papká granulky.. Ale Mia zlobí s jídlem.. je slabá, hubená, musíme ještě v tomto hodně léčit. Problém je, že holky nemusí ani kaši, blinkají ji. A to je velký problém.. takže jsme odkázáni na syrové masíčko, kuřecí, které Mia jakž takž sní, a hledáme granulky, které by spapkala.. Co se zdravotní stránky týče je ale Mia naprosto OK, roste jí už nová srst a je nádherná.. stříbrná, okatá, krásná. Až se z toho obě holky dostanou, budou k adopci společně, vhodné i k začátečníkovi, jsou obě moc hodné.. tříleté, takže také tak akorát na super nový domov. Rozdělit je však nelze, jsou na sebe hodně vázané.  

Pájinka - Pavluška - se nám také hodně zlepšila, co se chování týče, a myslím, že už je čas na adopci. Je to loňské mimčo, takže rok a půl stará krásná tchoří holčina, kastrovaná, a připravená na nový domov :-)

Klučík Ferda kousavka se také hodně, ale opravdu hodně zlepšil. chodí si hrát, a i když jsem zatím ještě na pozoru, myslím, že Ferda by už nekousnul. skotačí, dovádí, a vyzývá ke hře.. Myslím, že už by nekousnul, ale musím to ještě - někdy - vyzkoušet :-) Pak se uvidí :-)

Další Ferda šampaňák ve výchově - se také lepší.. zatím stále projevuje trochu strachu a velmi nerad se bere do ruky, ale zvykáme si na pastu, běhá v pohodě, je i nekonfliktní, když ho s některou freťulí pustím, většinou ho všechny "sežerou", takže kámoše jsme zatím nenašli, ale dobrá známka je, že Ferda je nekonfliktní. Myslím, že bude brzy OK :-)

Dorka od Damiánka snáší vdovství statečně, nesmutí, papká, hraje si, je naprosto v pohodě. Za což jsem opravdu velmi ráda - měla jsem po odchodu Damiánka opravdu velký strach, co bude dělat Dorka. Ale je OK :-) takže snad u nás dožije svůj fretčí život v pohodě. Snažila jsem se ji seznámit s některou z holek nastálo, aby nebyla sama, ale na bydlení to není. Zatím společně pouštím běhat holky - Dorku, Darinku, Ízinku a můžu přidat i Kačku, která je nekonfliktní, ale naprosto se vylujčuje Barča a Karin a Pájina, které mi ostatní holky koušou.. takže musí být stále osamotě. Ale holky i když spolu běhají, stejně bydlí jinak v domečku sami, protože mají takto svůj klid, pohodu a bezpečí. Strašně hravý je ještě Mikešek a Samuelek.. Tuhle psala bývalá majitelka Sama, jak se má, ale když jsem jí odpověděla, už se neozvala... :-(. Tak to bývá často.. :-( Ale což, nebudeme smutnit, však my se tu společně máme fajn :-) i díky vám všem, kteří nám v tom pomáháte. A také .. bych chtěla poděkovat - obrovské DÍKY paní Martině Nováčkové z firmy 4LUCKYPETS.CZ  z Prahy, která jako provozovatelka eshopu vyhlásila anketu na to, kterému fretčímu útulku má poslat dárek ke Dni fretek, a také díky vám, kteří jste hlasovali, padla volba na náš útulek. A tak jsme včera dostali balíček s překrásnýma hamačkama, různýma - rohovýma, zalézacíma, tunýlkama, a dokonce i hračkama :-) MOC SI TOHO VÁŽÍME A MOC MOC MOC DĚKUJEME :-)

 

No, a to by bylo pro dnešek vše, a zase se bzry ozveme a napíšeme, jak se mají i ostatní fretečky, o kterých tak často nepíšeme :-) A také s Meddy každý večer píšeme Novinky do Meddynky, tak snad se nám podaří je o víkendu dopsat a poté pošleme.. :-)

 

 

7.10.

A je tu další podpisová akce  - petice - na pomoc čtyřnohým, kteří si sami pomoci nemohou a proti nám dvounohým, kteří jim ubližují :-) Pomozme :-) 

Vážení přátelé,

 

podepiště s námi petici Stop cirkusům se zvířaty v ČR!

Zákaz drezury všech volně žijících zvířat v cirkusech platí v Rakousku, Norsku nebo Izraeli. Podle iniciativy Cirkusy bez zvířat je všechno, čeho jsou zvířata v manéži schopna, jen otázkou tvrdého drilu. Zvířata žijí ve stísněných prostorechnemají absolutně žádný výběh či přirozené sociální kontakty, nemohou se pářit. Pomozme tomu zabránit! 

Dejte vědět i přátelům, ať je podpisů co nejvíce.

P. S. Nadále hledáme pomoc pro kočičky z pražského útulku. Pokud můžete, pomozte přímo zdeDěkujeme!

P. P. S. Podívejte se i na další akce za lepší pdmínky pro zvířata. Informace o protestu proti zabíjení psů v Rumunsku i o Vegetariánském dni přímo zde.

 

S pozdravem

Jaromíra Horáková

Společnost pro zvířata - ZO ČSOP (Society for Animals)
Dům ochránců přírody
Michelská 5, 140 00 Praha 4, ČR

E-mail: pomahame@spolecnostprozvirata.cz
www.spolecnostprozvirata.cz
Tel: +420 222 511 494

č. účtu: 158182860/0300
Chci podpořit Společnost pro zvířata!

 

6.10.

a říjen je tu.. začíná být chladněji a my začínáme fretečkám topit. Po naší informaci, že na příští rok naplánujeme přístavbu topení do fretčárny se hned ozvala Aďa s Ondřejem, že by to šlo ještě letos, a tak to vypadá, když se strefíme s dovolenými a tak, aby kluci stihli vše udělat, že by topení mohlo být ještě letos a ušetřili bychom více než 12 tis na topení... přímotop pak budeme moci nechat jen na silné mrazy jako výpomoc radiátoru... bylo by to bezva, mám obrovskou radost, a Adě a Ondřejovi moc moc díky, na skvělý nápad a jako vždy - za fyzickou i psychickou pomoc :-)  

Tak jak je vidět, jsme opravdu v jednom plánování a kolotoči.. ještě plánujeme zařídit DMS, takže na tom pracujeme, lítám po úřadech, je na to potřeba strašně moc potvrzení, a tak doufám, že to vše stihnu v termínu a uvidíme.. Kdyby to vyšlo, byla by to další nemalá pomoc našim fretečkám.. No uvidíme :-) i dalších plánů máme hodně, tak postupně budeme realizovat :-) No, a také začínáme plánovat listopadový srazík na brandýském zámku, tak kdo budete chtít, bude pravděpodobně v sobotu v polovině listopadu, ještě přesný termín dám vědět :-) Ale který termín je již přesný, a mohu vás pozvat, je 7.12.2013 na zámek Brandýs n.L. na tradiční adventní akci Máme rádi zvířata - kdo ještě nevíte - jedná se o charitativní akci pro zvířátka z útulků, především pejsky a kočičky, kdy vstupným není nic jiného než právě granulky, konzervička, prostě něco pro tato zvířátka, což si útulky poté odvezou. Letos se zúčastní pejskové z útulku Mělník http://www.msoz.cz/, který již od loňského podzimu bojuje za své zachování (o tomto jsme průběžně na našich stránkách také informovali a snažíme se jim v tomto pomoci, jak je jen možné, ale pochopitelně nejvíce musí bojovat - a bojují - oni sami.. Tak držíme palce :-). Dále se zúčastní kočičky z útulku Konečně šťastný domov Rumburku  http://www.stastnydomov.wz.cz/ a pejskové a kočičky z azýlku Bucifálek od České Lípy http://www.azylek-bucifalek.estranky.cz/

K tomu péče o všechny fretečky.. naštěstí starouškové Míša se Zuzkou už papkají sami, konzervičky, ale záchůdky vůbec nepoužívají, a tak to tu doma máme neustále zaminováno :-) takže jen chodím s ubrouskama a uklízím :-) k tomu Kyklop, ze kterého se stal děsný závislák, a nejraději nám spí v klíně a papká jen kaši z ruky a vlažnou, jinak se nenají.. :-(, ale ATB jsme dobrali, angína je pryč a snad už bude jen lépe. Mia Plešatka je sice stále plešatá a zatím srst nezačíná dorůstat, zato velmi aktivní, vyleze všude a je velmi dominantní, jakmile se dostane k Míšovi nebo Zuzance nebo Kyklopovi, tak je hned napadne.. Takže Miu Plešatku musíme hlídat, aby se mohla proběhnout a jinak musí spát v kleci, aby i ti ostatní měli klid :-) Trochu mi dělají starosti holky Mia a Kiju, které zlobí s jídlem.. dnes se tedy Mia pustila do syrového kuřecího masíčka, a snědla celou velkou porci, tak hurá !!! :-) Kiju jakž takž papká granulky, nakoupila jsem kvůli nim kdeco, nakonec jsem ještě objednala další, a musím najít něco, co holky budou jíst.. takže je to u nás opravdu jako v Intercontinentalu :-) "Hlídací" a "vychovávací" Ferda se lepší, už si bere pamlsky z ruky a zdá se být OK.. když běhá, bojí se, když ho chci vzít, takže si musí trochu zvyknout na změnu prostředí, ale myslím, že jeho převýchova půjde dobře :-) Jinak jsou všichni naprosto v pohodě, Pavluška začíná být andílek a myslím, že bude moci jít brzy do adopce. Také máme zprávičky od Alfíka, který si naprosto ovládl novou rodinu :-) Takže vše v pohodě 

Kyklop

:-) No a na závěr pár foteček od nás :-) na první 

2013-10-06-10.22.07.jpg

Kyklopek spinká v chobotnici, ačkoliv to vypadá, že ho polyká a koukají jen nožičky.. :-) 

Na další fotečce spinká zakuklená Zuzanka :-) 

2013-10-05-14.15.37.jpg

A další spí v klubíčku Míša :-) No a na poslední čtvrté fotečce je trio Míša, Zuzanka a Mia Plešatka při konzervičkových hodech :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-10-03-07.57.19.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.9.

Týden zase utekl jako voda, a my jsme neustále v jednom kolotoči :-) ale příjemném :-) V pátek jsme si dovezli Kiju po operaci z Brna, chybí jí celý špičák vpravo nahoře, zatím tam má dírku a moc se jí do jídla nechce (myslím, že tohle všichni dobře od zubaře známe :-( ) a tak Kiju papká kašičku a přidala se k ní hned kámoška Mia, která když Kiju viděla, hned jí celou oblízala a bylo vidět, že obě holky jsou šťastné, že jsou po třech týdnech zase konečně spolu :-) Míša už papká konzervičky, kaši odmítá a plive, tak musíme doufat, že už to sám na konzervičkách zvládne. Zuzka je OK, bez okurky tedy nevydrží jeden jediný den, hned ráno se jí dožaduje opravdu urputně :-) Onemocněl nám Kyklopek, má asi angínu, tak také dáváme ATB a krmíme kašičkou. Tu jí Kyklop rád, ale nic jiného nechce. Mia 2 - aby se nám holky nepletly, obě Míi, tak této říkáme s láskou "Plešatka".. Pravda, že kdo jí vidí, tak je v šoku, že i toto stvoření může být fretka a jak může být fretka takto holá.. A přitom opravdu Mia Plešatka je jedna z nejúžasnějších fretek, které jsem kdy měla v ruce. Všechny fretky jsou skvělé, ale každá je trochu jiná a Mia Plešatka má tak úžasnou povahu, tak skvělé zdravé sebevědomí, je prostě tak přímo božšká, že je to až neuvěřitelné. Je to jedna z nejskvělejších fretek na světě :-) No a nakonec jsme dostali do výchovy rok a půlletého krásného šampaňáka Ferdu (ano, zase Ferdu :-) ), který mi hned na uvítanou udělal díru do palce :-) Takže jsme se seznámili, a teď se Ferda seznamuje s novým prozatímním domovem. Po výchvoě se opět vrátí ke své majitelce :-) A miminko Alfík odjel do 

alfik1.jpeg

nového domova :-) Akorát jsme Alfíka oočkovali, očipovali, vystavili pas a Alfík se stěhuje na 

Alfik

Slovensko :-).  Tedy, jeho trvalé bydliště bude v Čechách, ale se svou novou paničkou, skvělou Lenkou, "naší" Nallinkou a kámoškou Gedzitkou bude přechodně bydlet na Slovensku :-) Už máme fotečky, jak spinká s Nallinkou, a tak se také můžete pokochat tímto pohledem :-) Alfíka 

Alfik a Nallinka

neztrácíme, s Lenkou a jejími freťulemi jsme často v kontaktu, a víme, že u Lenky bude o Alfíka postaráno s takovou láskou a péčí, jakou bychom přáli všem fretkám na světě :-) (Leni - jsi skvělá, moc díky :-) ). No a jinak ostatní freťule jsou OK, v pohodě, řádí si na půdě  a pomalu pomalu se chystáme, kdy začneme topit. Zatím je na půdě dobře, tak nemusíme, máme nová dvířka, takže můžeme zatím nechávat otevřené dveře z půdy, tak mějí freťulky teploučko, a mrzí mě, že jsem prošvihla dobu, kdy protáhnout topení z ostatních částí domu na půdu, abychom nemuseli přitápět přímotopem, protože to je opravdu drahé. Ale napadlo mě to až pozdě, myslela jsem totiž, že to nepůjde udělat, ale vypadá to, že ano, a tak máme další stavební plán na příští rok :-) Blíží se konec měsíce, a tak si zase musíme někdy tento týden sednou s Meddy a napsat nové Novinky od Meddynky, tak snad to zvládneme :-) Potom dáme vědět.  Tak to je zatím vše a zase se ozveme :-) 

22.9.

Hlásíme, že u nás vše při starém :-) marodi marodí, ale papkají, Mia 2 se velmi lepší, kaši do ni musím pořád ještě cpát stříkačkou, ale už nabírá na síle a začíná prohánět ostatní freťule :-)

Zuzanka miluje okurku a dnes dostala melouna, tak je tu podlaha jako ovocný koš.. Zuzka totiž tahá vše po celých místnostech a různě schovává.. jako by toho v misce měla málo :-) Míša už začíná pomalu papkat granulky, ale moc jim zatím nedá.. 

No a Mia 2 už je taky Ok, zvykla si nahoře, lítá tam, a koupili jsme jí její oblíbené Orijen kuřecí, a tak papká ty.. ostatní granulky nechce. 

Takže to tu mám docela různorodé.. každá fretka jí něco jiného, je to docela náročné je krmit :-(. Ale zvládáme :-)

Pravděpodobně budeme být brzy další přírůstky.. :-) a tak jsme i rád, že Felix a Tadeáš po 3 měsícíh odjeli domů, do adopce půjde brzy Alfík, a tak budeme mít místo pro další příchozí :-) Prostě se to tu pořád točí a točí :-) a tak je to asi správně.. 

19.9.

čas šíleně letí :-) včera jsme zase vynechali informace.. ale zatím je u nás vše při starém.. tj. dědeček Míša papká kaši, naštěstí aktivně a jen 2x denně, jinak sní i sušené masíčko, okurku, a tak se pomalu lepší :-) Kámoška babička Zuzka je OK, denně tedy sní třetinu velké okurky :-) 

Trochu se zhoršila Adélka, a také je na kaších.. ale je to také babička, a má na takový vrtochy nárok :-) Navíc jsme u ní na takové výkyvy zvyklí :-)

Mia 2 se lepší ze dne na den.. sice je stále na kaších, ale už také papká aktivně, káko má pěkné. Ještě stále bere ATB, necháme jí je místo 10 dnů 14, a snad se vše zlepší.. už začala prohánět i jiné fretky, tak je jí dobře :-)

Alfík je miláček, sní vše na co přijde, včetně rajčete :-) a je to úžasný mazel :-)

Mia od Kiju také zlobí s jídlem, má u sebe v kleci 6 misek s různými granulemi, a tak si občas nějaké i vybere.. jinak je zlatá, aktivní, miloučká.. věřím, že i toto je přechodné a zlepší se. O Kiju v Brně zatím nemáme nové zprávy, stále bere ATB a čeká na operaci, která snad bude příští týden.. 

Kluci Felix a Tadeáš by měli zítra odjet domů, po téměř tříměsíčním pobytu u nás :-)

Ferda kousavka se lepší, už je zase v pohodě a vůbec se nesnaží mě kousnout. Stejně tak Pavluška, začíná být v pohodě. Dokonce i Malinka, už běhá po fretčárně, když ji chci vzít do ruky, ještě na mě syčí, ale pasta to zpraví a je to vše v pohodě :-)

Brunísek je OK a už budeme vytahovat stehy :-) Ani už neví, že na nějaké operaci byla :-)

Ízinka strašně ztloustla.. Strašně moc žebrá pamlsky, a takhle to dopadá.. potřebuje nějakou kůru pohybem :-) a tak jí jí dáme :-)

No, a to je zatím pro dnešek vše, zase se brzy ozveme :-)

 

 

 

 

 

17.9.


Dost často se stává, že nám lidé píší na mejlík žádost s pomocí při hledání jejich ztraceného mazlíčka. Většinou se jedná o pejsky.. A přiznám se, že mě teprve teď napadlo dát tuto informaci vždy i sem na naše stránky, že třeba někdo z čtenářů našeho webu pochází s onoho kraje a třeba.. může pomoci. A tak vytvořím nový odkaz Ztráty a nálezy - a také budu vždy dávat do aktualit. Nyní tedy nová zpráva:

PROSÍME O POMOC

DNE 19.8.2013 SE V OKOLÍ MAŘENIC (LIBERECKÝ KRAJ) ZABĚHLA ČERNOBÍLÁ FENKA AMERICKÉHO STAFORDŠIRSKÉHO TERIÉRA

SLYŠÍCÍ NA JMÉNO YUPPIE.

MÁ TETOVÁNÍ VE SLABINĚ 7793.

V případě informací prosím volejte nebo pište na:

Tel. 725374541, 725374542, 487754018

 

ZA NÁLEZ VYSOKÁ ODMĚNA!!!

 

yuppi.jpg

 

No a z útulku: Mia se lepší, kašlík přešel, ale papká stále ze stříkačky. Míša už papká sám sušené masíčko !!! a okurku !!! a dokonce i aktivně ze lžičky líže kaši.. takže obrovský pokrok. Snad už mu to vydrží a bude jen lépe :.-)

 

16.9.

Dnes to vezmu krátce.. Míša se lepší, aktivně papká ze stříkačky již 3 stříkačky na jedno jídlo a začíná nabírat na síle, tak snad to zvládne :-) Mia 2 je slabá, spí jen na gauči na vyhřívané podložce a téměř z gauče vůbec nesleze.. Ale už nekašle, tak nevím, uvidíme, jak se bude vše vyvíjet dál.. Zuzanka je okurkožrout, dnes si dala i pár paprik, ale okurky vítězí.. Alfík je definitivně zamluvený, bude se stěhovat brzy k dalším fretčím holčinám, tak bude mít super domov :-)

Mia

Přidávám 

pár 

slíbených 

img_4631.jpg

foteček 

nových freteček - Mia, Mia a Kiju, a malý Alfík :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_4739.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.9.

Mia je suprová. Naprosto ji v Brně dali dohromady, papká, lítá, jako by jí nikdy nic nebylo. Takže po dvoudenní rekonvalescenci v obýváku jsem jí dnes přestěhovala do fretčárny. Myslím, že to holka už zvládne sama.  U mě dole zůstávají ostatní marodi.. Míša, který začal zase stávkovat a je znovu jen na kaších, Zuzanka je s ním, i když tak je v pohodě, a ze všeho nejraději si dá okurku, to je jak okurkový narkoman :-), no a Mia 2, která začala pšíkat, a vůbec se mi to nelíbí.. zatím stále dostává ještě po operaci ATB, tak snad zaberou i na kašel.  Však stejně navštívíme pro sichr veterináře.. A znovu máme přírůstek, fretčího nalezence z Brna.. přidám fotky, jakmile to bude možné. Včera večer mi volala paní, že našli na zahradě fretku. Dnes jsme si ji vyzvedli, je to klučina, drobnější, se starším zraněním na zadní pacičce, ale jinak vypadá OK. Však kontrolní veterinární vyšetření je nezbytné. Zatím spinká, je unavený po pobytu venku, nevíme, jak dlouho.. kdyby někdo postrádal fretečku z Brna, ozvěte se :-) 

13.9.

Dnes jsme si dnes plánu přivezli Miu z Brna.. tedy, musím říci, že cesta je fakt hrozná, řekla bych, že "dálnice" směrem na Brno je čím dál horší, a nechápu, jakým právem se tomu vůbec říká dálnice.. Většina cesta (typla bych si říci že 3/4, ale nevím přesně, neměřila jsem to), je v opravě, tudíž je omezený provoz a omezená rychlost na 80 km v hodině. Zatím jsem jezdila do Brna vždy mimo tuto dálnici, říkala jsem si, že v pátek dopoledne by nemusel být provoz a zkusím to, ale příště raději opět zvolím osvědčenou cestu mimo D1... chápu, že se na ni stávají nehody a ještě když se stane, je fronta i desítky km... Fakt děs.. Ale.. cestu jsme zvládly a Mia je doma. Je nádherná, čilá, sice ještě vypelichaná, ale papká a je po zdravotní stránce v pořádku. Její kámoška Kiju ještě zůstává, její zánět zoubku bude větší, než jsme předpokládali a bere ATB před operací. Příští týden budeme vědět víc. V každém případě jak na veterině v Brně, tak i vet.klinika Salvus u nás v MB, si mohou připsat na svá konta další zachráněné fretky.. Začala jsem tuhle počítat, kolik zachránili fretek, kolik fretek bych bez nich nebylo.. a zjistila jsem, že je to v podstatě téměř třetina všech fretek přijatých do útulku. Většinou to byly přeříjené holky, které byly opravdu téměř před smrtí, které zachránili u nás v MB a pak mnoho dalších freťulí, především s "nestandartními" nemocemi, úrazy, které by bez MVDr. Jekla a MVDr. Hauptmana nežili.. Moc jim za toto dík :-)

A pak mám další super zprávu. Nejen Zuzanka, ale i Míša začal jíst granulky.. Míša se pro změnu vrhu na Vitakraft.. :-) A tak jsme dnes první den bez kaší!!!! Uvidíme, stále budou pod drobnohleldem, jak to bude pokračovat :-) Jestli jim to vydrží :-)

Takže na kaších je v současné době pouze Mia 2. Tedy, vzala si trochu pribináčku, který nám poradila její původní majitelka, ale jen pribináček k jídlu nestačí a i piškoty jsem našla pečlivě zasyslované za gaučem.. Takže stále kaše a musíme vydržet :-) Vybrali jsme z účtu penízky na úhradu veterinárních nákladů, jak očkování, tak veteriny v Brně (úhrada Damiánka a Mii). Penízky nám ještě zbyly, takže za ně uhradíme ještě Kiju a také nové objednávky kaší a calopet past, které přijdou začátkem příštího týdne.  Calopet past máme také poměrně velkou spotřebu, i když jsou docela drahé, ale obsahují hodně vitamínů a energie, kterou právě všechny oslabené fretky po operacích apod potřebují :-) Díky Vašim příspěvkům však vše i po této stránce zvládáme :-) MOC DĚKUJEME :-)

 

12.9.

A jakže to u nás vypadá dnes? Včera už jsem nevydržela, a už večer dostala Mia 2 kaši ze stříkačky.. vztekala se u toho, ale něco snědla. Dnes už jí kaši ze stříkačky aktivně sama, tak alespoň něco :-) jinek je superová, naše vypelichanka :-)

Mia 1 jede zítra domů z Brna, jedeme si pro ni :-) Bohužel Kiju nám k ní nedají, tu si tam ještě chtějí nechat, co přesně zjistíme zítra při osobní návštěvě :-)

Zuzanka začala sama jíst !!!! Vloupala se k Mie 2 do klece, a začala jí jíst její granulky, Throls.. no, 24 %  kuřecí moučky nic moc obsah, ale když to Zuzance chutná, jí alespoň něco, a já z toho mám radost.. doufám, že časem začne jíst i pořádné granulky... 

Míša je stále na kaších, ale dnes už je taky líže aktivně se stříkačky, nemusím mu to cpát násilím, tak snad to bude taky lepší.. 

Felix a Tadeáš měli jet včera domů, ale majitelé volali, že se jejich pobyt u nás ještě prodlouží, a tak tu budou cca do 20.9. 

Brunísek má sice stehy, ale jinak šplhá po kleci a lítá, jako by vůbec na žádné operaci nebyla :-)

Malinka si začíná zvykat, chodí si sama pro pamlsky, a dokonce už mi líže pastu z ruky.. a tak snad i ona bude brzy OK :-) 

Kyklopek je zlatíčko.. miláček.. ani se mi nechce ho dát kastrovat, ale pravda, smrďánkuje, a tak aby měl šanci si najít brzy nový domov, nechám ho vykastrovat. Jinak může i k začátečníkovi, je děsně milý :-) Stejně tak Darinka, jeho mamka :-)

A ještě jedna zpráva.. přidám ji také do podmínek k převeztí fretek do útulku. Po poradě s ostatními jsme došli k rozhodnutí, že nebudeme do útulku (bez opravdu závažných důvodů, za které nepovažuji např. stěhování do menšího bytu, protože fretka se vejde všude :-) ) přijímat do útulku fretky starší 5 let. Pro fretky je to opravdu velký stres, přestanou jíst, a my pak neděláme nic jiného, než se snažíme tyto fretky stabilizovat, udržet při životě, na stará kolena je zvyknout na nové prostředí, které  už mají na dožití a tím pádem zabírají místo fretkám, které to opravdu potřebují a které mají šanci na to, najít si naším prostřednicvím nový domov. Navíc jejich majitelé odmítají i cokoliv na ně hradit, a my potřebujeme finance na úhradu veterinárních nákladů na fretky nemocné, zraněné, a připadá mi zbytečné vynakládat vysoké finanční náklady na rekonvalescenční kaše atd na udržení starých fretek při životě. V neposlední řadě je to i velmi časově, organizačně a fyzicky náročné, každé 4 hodiny tyto fretky krmit. Jsem ochotná tyto fretky přijmout za opravdu vážných podmínek majitele a s tím, že na ně bude měsíčně přispívat. 

Tak to by bylo pro dnešek vše, ozveme se zase brzy, nevím jak zítra, jak to stihneme z Brna :-)

 

11.9.

Děkujeme opět za další finanční podporu :-), která je opravdu v této době velko pomocí a podporou :-)

a k tomu úžasné zprávy :

Mia a Kiju v Brně jsou po operacích, Mia měla špatně udělanou kastraci, kdy veterinář nevybral, ačkoliv majitelka požadovala, oba orgány, tj. dělohu i vaječníky, a vaječníky zůstaly v tělíčku a právě v těch byl obrovský zánět, který se nám (protože Mia je kastrovaná) jevil jako onemocnění nadledvinek. Nadledvinky jsou však v pořádku, Mia už taky, zítra ještě kontrolní vyšetření a v pátek (snad - abych to jako u Damiánka nezakřila) hurá domů :-) Zároveň s Miou přijede po operaci zoubku i Kiju. Ta bude mít zítra také ještě RTG, zda je vše v pořádku a pak šup do auta a směr MB :-) už se na holky moc těšíme a Jana B. mi je chce zase "ukrást" - tedy než půjdou do adopce, že si budou bydlet u ní a mít veškerý komfort a luxus :-) Mají to holky štěstí :-) 

Mia 2 po operaci je také OK, trochu mě trápí s lékama, protože nechce pastu s ATB, musím jí to nacpat do tlamičky. Je hodně unavená a pořád spí.. (tedy se mnou v posteli, je strašně milá a hodná, lehne pod peřinku a člověk o ní ani neví :) ). Také nechce jíst granulky, dnes utekla s piškotou (vím, nic moc, ale říkám si alespoň něco). Pokud nezačne jíst ani zítra, budeme muset přistoupit na krmení kaší.. 

Brunny po operaci je jako by se vůbec nic nestalo.. lítá jako pometlo, léky jí bez problémů, prostě náš zlatej Brunísek :-)

Zuzanka se nejvíce cpe okurkou !!!! ale také jí alespoň něco a je na svůj věk opravdu pěkná. Míša už se maličko lepší, tedy jen díky kaši.. Doslova do něho cpu dvě stříkačky 12 ml cca každé 4 hodiny, v noci má delší přestávky, aby si ode mě odpočinul a já se taky trochu vyspala.. Už začíná docela i pěkně kakat, ještě musíme dohnat tekutiny.. Ale už začínám mít pocit, že to snad zvládne.. jinak také hodně spí, občas proběhne všechny tři místnosti, a zase zaleze do pelíšku k Zuzance :-) 

obraz1010.jpg

Alfík si lítá u Jany - zatím, až přijedou holky, tak se Alfík vrátí k nám :-)  a zjistili jsme, že je neuvěřitelně chytrý.. fakt je to bombastické fretčí mimino :-) A nejraději se válí v kožešině :-)

Další pětice freteček byla dnes na druhém očkování proti psince, a čeká nás ještě vzteklina, cca zase za 3-4 týdny, aby toho neměli moc najednou a tělíčka to v pohodě zvládala. 

No, a to by bylo pro dnešek vše, jinak vše OK :-) a zase se brzy ozveme :-)

 

 

 

10.9.

Stále nepřestáváte posílat penízky na úhradu veterinárního ošetření nemocných freteček.. moc moc děkujeme, stejně tak novým v akci 100x100. Prosím ještě, na koho nemám mejlíka, a kdo nedostává pravidelně Novinky od Meddynky, prosím napište mi na mejlíka, ať vím adresu.. Nemusíte psát nic dlouhého, stačí jen do Předmětu: Novinky od Meddynky a Vaši adresu už uvidím :-) Moc díky :-) 

A novinky: Dnes kontrola Mii 2 na veterině, vše OK, Mía je aktivní, jen do papání se jí moc nechce, ale snad to zvládne. 

Brunny dnes byla na operaci a brzy po ní už běhala jako by se nic nedělo a teď už spinká v dece na gauči :-)

Míšu stále krmíme kaší a stále odmítá jíst sám.. Bojujeme zatím za něho, snad to zvládne.

Holky Mia a Kiju byly také dnes na operaci, zítra zavolám do Brna a uvidíme, co a jak, ale věřím, že vše bude OK. 

Tak se zase ozveme zítra. Děkujeme za přízeň a podporu :-)

 

9.9.

Začnu opět tím, jak nám pomáháte:

09.09.2013 884,94 Bezhotovostní příjem 0000 9   JôLIUS OHRISKA  
09.09.2013 200,00 Bezhotovostní příjem       Nosková Kamila Od Cácorky pro kamarády :-)
09.09.2013 300,00 Bezhotovostní příjem   343   Zeman Martin,MUDr. Zeman 100x100
09.09.2013 200,00 Bezhotovostní příjem       Růžička Jan

Opravdu za tuto pomoc moc moc moc moc díky, za všechny fretečky.. Ještě k těmto penězům přidám ty, co jsem dostala přímo do ruky, a to 1200,- od majitelky Mii 2, na operace, a 1000,- od Jany :-) takže máme na účtě více než 25 tisíc.. Jste skvělí, moc díky, vážně :-)

a jak jsou penízky využívány? 

p1010495.jpg

Dnes byla na operaci Mia 2, která měla velký zánět vaječníků a dělohy, až moc, říkal vet že to bylo velmi vážné.. takže zatím Mia spinká u mě v posteli, jeden vyhřívaný polštářek má pod sebou, druhý na sobě, abychom udrželi teplotu, a nechám ji spinkat, dostane do rána jen vodu s medem.. zítra na kontrolu.. 

Zítra jde také na operaci Brunny.. To dle dnešní kontroly u veta nebude nic vážného, jen se odoperuje něco jako asi 1 cm bradavice na zádičkách. Tak snad to Brunny zvládne :-) 

Zítra také v Brně podstoupí operace holky Mia a Kiju. Mia má zánět vaječníků, které nebyly odebrány při kastraci a Kiju podstoupí operaci se zoubky. Další info o holkách budeme mít ve středu, tak držte palce :-)

Dnes byl na očkování také náš "ovcobijec" Alfík, který přijel v pátek. Na to, že má asi 20 cm, je neuvěřitelně chytrý, čilý, žádná překážka mu není cizí a ničeho se nebojí.. prohání po zahradě našeho kocoura - kočky se raději ani nepřiblíží, a dokonce si dovolí i na naše 4 ovečky.. ty nestačí utíkat :-) A přitom je Alfík nekousavý, prostě úžasný.. Zatím se nastěhoval k Janě B., kde jí a její dvounohé i čtyřnohé rodině bude dělat super společnost, se kterou se nudit zcela určitě nebudou.. :-) Po řádné karanténě a očkování bude k adopci. 

Zítra také půjdeme na přeočkování s dalšíma freťulema, Karin, Pavluškou a dalšími, takže zítra veterinu asi zavalíme přepravkami :-)

K tomu všemu nás bohužel trápí 6,5 letý Míša, který se k nám do útulku dostal společně se stejně starou Zuzankou. Zuzi je OK, ale Míša odmítá jíst.. Takže jsme již několik dní na kaších, které zprvu prskal všude kolem, ale teď už je pravidelně každé 3 hodiny líže ze stříkačky vcelku aktivně. Snad to chlapec zvládne :-)

No, a to by zatím bylo vše, zase se ozveme zítra, jak to vypadá :-) 

a ještě jednou všem za pomoc moc děkujeme.. 

8.9.


V pátek dle plánu dorazil rošťácký klučina a také již tříletá fretečka Mia. No, Míja je tedy velmi vypelichaná, majitelé říkali, že dle jejich vetky má nemocné nadledvinky a že je dlouho v říji, ale Míja je opravdu téměř celá holá, má na těle pár chloupků že téměř nelze poznat, jaké má zbarvení. Ale jinak je úžasná.. mazlivá, milá, aktivní, papká, chodí se mazlit, to má nejdraději, je úžasná. Zítra mažeme na veterinu a uvidíme co a jak. 

Také nás trochu zlobí 6,5letý Míša... Jo, stěhovat takto staré fretky není dobré... :-(. Zuzanka, jeho kámoška, je v pohodě, ale Míša odmítá jíst, i když má doslova švédské stoly.. snažím se najít něco, co by mu jelo.. ale nic.. take jsme na kaších, ty zatím prská ze stříkačky, ale už si pomaličku zvyká.. snad to pomůže.. Mazlíme co to jde, aby věděl, že ho máme rádi a není sám a opuštěný, že stěhováním svět neskočil, tak snad to všechno zabere :-)

 

 

6.9.

OPĚT   M O C    M O C   D Ě K U J E M E :

06.09.2013 2 000,00 Bezhotovostní příjem       Zemanová Pavla,MUDr. LECBA NEMOCNYCH
06.09.2013 3 000,00 Bezhotovostní příjem   2013   KOMARKOVA PAVLINA freteckam SOS
06.09.2013 1 000,00 Bezhotovostní příjem   6456161404   MARIE MIČÚCHOVÁ -SPONZORSKÝ DAR

Sešlo se nám tolik korunek, že opravdu budeme mít na léčbu všech freteček :-) a za to vám všem opravdu obrovské  D Í K :-)

Mia a Kiju dnes odjeli do Brna a pan doktor si je tam nechal. Uvidíme v pondělí, jaké budou všechny výsledky a co to nakonec bude... doufejme, že to bude OK :-)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jinak mám jednu moc moc moc smutnou zprávu: Damiánek nakonec svůj boj o život prohrál.. dostaly ho nakonec ledvinové kameny :-( tolik bojoval... tolik za něho bojovali i lékaři a ošetřovatelé v Brně... tolik se snažil.. bohužel bylo už na všechno moc pozdě :-( Zapalte mu prosím na cestu za Duhový most svíčku... 

damian.jpg

úžasný, milý, hodný, prostě božský Damiánek se dožil vcelku pěkného věku přes 6 let..nikdy na něho nezapomeneme. 

4.5.2007 - 6.9.2013

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

5.9.

D Ě K U J E M E !!!!!!

05.09.2013 500,00 Bezhotovostní příjem 0558     VOJTĚCH ROULE -
05.09.2013 11 000,00 Bezhotovostní příjem       JANA MELKOVÁ AGATKA + NEMOCNYM
05.09.2013 1 000,00 Bezhotovostní příjem 0000 0 0 URBÁNKOVÁ GABRIELA OD BENTLCKA A SPOL

STRAŠNĚ MOC DĚKUJEME ZA TYTO NEMALÉ PŘÍSPĚVKY, KTERÉ JSTE POSLALI HNED PO UVEŘEJNĚNÍ NAŠÍ VÝZVY O POMOC NEMOCNÝM FRETEČKÁM... MUSÍM ŘÍCI, ŽE JSEM TO NEČEKALA, A VÍM O DALŠÍCH, KTERÉ DOJDOU NA ÚČET  ZÍTRA ČI V NEJBLIŽŠÍCH DNECH, MOC MOC MOC MOC DĚKUJEME !!!!  Především Janě Melkové, protože jsem v první chvíli myslela, že se spletla a hned jsem jí volala, že jí zašlu to omylem odeslané zpět.. ale Jana mě ujistila, že částka je správná, že se nespletla, a tak nám opět, jako již několikrát (vždy si v takových chvílích vzpomenu na naše začátku, když se k nám dostala Fifča Pajda bez nožičky, kdy nám Jana poslala ze svého účtu úplně poslední peníze před výplatou co měla s tím, že nějak dožije a téměř 2 tis poslala na léčbu této zubožené fretky, kterou jsme zachránili a žila spokojeně v nové rodině). Jani jsi neuvěřitelná a moc díky.. Moc však díky i Gabče, p. Vojtěchovi :-) Hned zítra vezeme fretečky Miu a Kiju do Brna, objednáme na operaci Brunny u nás na příští týden. FAKT ZE SRDCE SVÉHO I VŠECH FRETEČEK MOC DĚKUJEME. Je opravdu nádherné a u srdce hřející, že víme, že "v tom" nejsme sami, a že pomůžete, když je nejvíce potřeba :-) D í k y !!!

A ještě zprávičky o Daminákovi: Damiánek se zatím drží, má zánět žaludku, takže zvrací vše, co přijme. V Brně p. doktor Hauptman zkouší možné nemožné, aby ho z toho dostal, denně, i několikrát ho otravuji svými telefonáty, protože se o Damiánka moc moc bojíme, a pak doktor trpělivě a detailně mi popisuje jeho stav a léčbu. Musíme vydržet. Damiánek musí zůstat v Brně ještě do příštího týdne, a musíme doufat, že se jeho stav při léčbě přes víkend zlepší. Co je pozitivní, že je Damiánek aktivní, reaguje na okolí, na život, je aktivní a není apatický, to znamená, že stále bojuje, a chce žít !!!! Věrme, že svůj život ještě jednou vybojuje !!!! Musí !!! čekáme tu na něho my, a především jeho dlouholetá společnce Dorka :-) která by už ráda sdílela pelíšek s Damiánkem a ne sama :-) Snad se podaří :-)

No a jako poslední zprávička.. zítra k nám do útulku dorazí odrostlejší mimčo, kousavé :-) a tak se zase máme na co těšit :-)

A aby toho nebylo málo, tak zítra večer nebo v sobotu k večeru dorazí "avizovaná" fretečka, druhá Mia v útulku, tříletá, která dle veterináře majitele trpí onemocněním nadledvinek, je stále v říji, a tak nás také čeká kompletní vyšetření, kastrace a další léčba. Majitelka však slíbila se na léčba fretečky finančně podílet, což je super, protože teď opravdu nemáme financí na zbyt. Až Mia dorazí, napíšu více :-)

 

4.9.

Tak jsme se radovali předčasně :-( Ledviny i játra jsou v pořádku, ale Damiánek každé jídlo vyzvrací a zatím nevíme proč.. Zatím nemůže v žádném případě domů a musíme počkat cca do pátku, zda se jeho stav bude zlepšovat. Bohužel p. doktor to moc pozitivně nevidí :-( Držte prosím znovu palce, Damiánek vás ještě moc potřebuje !!!!

A zároveň s tímto máme obrovskou  - finanční prosbu !!! nějaké penízky na účtě máme, ale nebude to stačit ani na úhradu nákladů za Damiánka, a to čekají na operace další fretečky: 

Mia - pojede do Brna - pravděpodobně onemocnění nadledvinek, je skoro celá vypelichaná a pelichá a pelichá...

Kiju - zánět zubu a dásně.. také čekáme na Brno a na penízky, abychom mohli operaci zaplatit. Kiju i Mia jsou zatím v pořádku, ale plánujeme dopravu do Brna co nejdříve, ještě tento nebo příšít týden.

Brunny - má bradavičku na zádech, která začíná krvácet a potřebuje také vyoperovat.

 A navíc se na nás obrátil majitel, že by k nám rád umístil svou fretečku, která je však také nemocná, pravděpodobně nadledvinky a přeříjení (dle jeho veterináře), a rád by, abychom si fretku vyzvedli tento týden, protože odjíždí pracovně do zahraničí.. 

Všechny tyto operace uhradit nemůžeme a proto moc moc prosíme o každou "kačku", která pomůže některé z freteček :-) Pomůžete nám v tom? prosíme :-)

a předem moc moc děkujeme :-) 

 

2.9.


Damiánek svůj boj o život vyhrál !!!!! Alespoň tak to zatím vypadá, vše je na dobré cestě a s p. doktorem Hauptmanem plánujeme jeho cestu domů tento týden !!!! Testy krve - jater  - jsou v podstatě na výbornou :-) takže to vypadá, že máme vyhráno :-) Máme obrovskou radost a děkujeme všem, kdo nám - tedy Damiánkovi - drželi palce  a byli s námi :-)

Také jsme dnes ráno v první školní den rozeslali nové vydání časopisy Novinky od Meddynky.. tak kdyby nám náhodou někdo vypadl z adresáře, což se mohlo státu :-(, dejte vědět a hned zašleme :-)

 

 

 

 
 


Poslední fotografie


Fotoalbum


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statistiky

Online: 28
Celkem: 2814681
Měsíc: 28277
Den: 1275